JohanGielen
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 2
Aynen oyle olduğu zaman sorun olmuyor bazı gonderilerde örneğin çin kargo sirketinin sitesinde gönderi kodu sayesinde uluslararası kod gözüküyor ama bunda nedense yokBildiğim kadarıyla türkiyedeki hareketlerini görebilmen için başında iki adet harf olması gerekiyor. Ben de aldığımda başında genelde RF kodu oluyor ve ptt gönderi takipten kolayca takibini yapıyoruım.
Small paket ucuz bir ürün peki her üründe kargo parası olması mi gerekli uluslararası kodun olması icinSmall packetlerde Kargo takibi Yok diye biliyorum. Ekstra 1-2 dolar verip CP air mail, Singapore post, hong kong post tercih ederseniz takip numarası ile ptt kargo takipten kargonuzu takip edebilirsiniz. Aliexpress standard shipping ve seller shipping metodu 10 dolar ve üzeri alışverişlerde kullanmayın(ben fark ödeyip hiç kullanmıyorum). Satıcı ile iletişime geçip takip edilebilir kargo ile yollamasını isteyebilirsiniz.
Hayır mesela ben ücretsiz kargo ile kulaklık aldım yaklaşık 3 dolardı ve takip numarası vardı. Firma ile ilgisi olabilir bu takip numaralarınınSmall paket ucuz bir ürün peki her üründe kargo parası olması mi gerekli uluslararası kodun olması icin
Peki sizce ürün alirken uluslararsı kodu olması icin satici ile irtibata gecmek mi gerekli yada bu sekilde daha uygun fiyatli oldugu icin mi satıcı uluslararsı kodlu göndermiyorHayır mesela ben ücretsiz kargo ile kulaklık aldım yaklaşık 3 dolardı ve takip numarası vardı. Firma ile ilgisi olabilir bu takip numaralarının
Satıcı ilgili ise tabikide uluslararası takip kodu veriyor. 50 dolara kamera aldım takip kodu yoktu mail attım takip kodu yolladılar. Aslında takip kodunu pek takan biri değilim çünkü 30 gün içinde tüm ürünlerim geliyor benim baktığım şey firmanın güvenirliliği ve türklerin yaptığı yorumlarPeki sizce ürün alirken uluslararsı kodu olması icin satici ile irtibata gecmek mi gerekli yada bu sekilde daha uygun fiyatli oldugu icin mi satıcı uluslararsı kodlu göndermiyor
En son siparişim de uluslar arasi kod olmasa muhtemelen geri gidecekti en kötü ihtimalle satin aldıktan sonra kod uluslar arasi degilse mesajla istemekSatıcı ilgili ise tabikide uluslararası takip kodu veriyor. 50 dolara kamera aldım takip kodu yoktu mail attım takip kodu yolladılar. Aslında takip kodunu pek takan biri değilim çünkü 30 gün içinde tüm ürünlerim geliyor benim baktığım şey firmanın güvenirliliği ve türklerin yaptığı yorumlar
Ya da aliexpress teki takiple yetinmekEn son siparişim de uluslar arasi kod olmasa muhtemelen geri gidecekti en kötü ihtimalle satin aldıktan sonra kod uluslar arasi degilse mesajla istemek
Aynen[emoji2] ccok dogru gostermiyorYa da aliexpress teki takiple yetinmekGerçi pek doğru göstermesede
![]()