RoyalkilerOo
Öğrenci
Girilen iki “birincisayi”, “ikincisayi” değişkenlerini parametre olarak ve hangisi küçükse onu geri döndüren fonksiyonu yazınız. Fonksiyonu ana programda kullanınız
python değil ama c# console olarak yapabilirim. Mantık aynı sadece python cümleleriyle yazmanız gerekir ister misiniz?Girilen iki “birincisayi”, “ikincisayi” değişkenlerini parametre olarak ve hangisi küçükse onu geri döndüren fonksiyonu yazınız. Fonksiyonu ana programda kullanınız
# kullanıcının bilinçli şekilde kullandığı varsayılmıştır.
sayi1 = int(input("Birinci sayiyi giriniz:"))
sayi2 = int(input("Ikinci sayiyi giriniz:"))
if (sayi2 < sayi1):
sayi1 = sayi2
print("Kucuk sayi", sayi1)
Birinci sayiyi giriniz:70
Ikinci sayiyi giriniz:50
Kucuk sayi 50
Hocam küçük olanı geri döndürülsün demiyor mu? return kullanılmıyor mu ? tam emin değilim ondan soruyorum.Python:# kullanıcının bilinçli şekilde kullandığı varsayılmıştır. sayi1 = int(input("Birinci sayiyi giriniz:")) sayi2 = int(input("Ikinci sayiyi giriniz:")) if (sayi2 < sayi1): sayi1 = sayi2 print("Kucuk sayi", sayi1)
ÇIKTI:
Kod:Birinci sayiyi giriniz:70 Ikinci sayiyi giriniz:50 Kucuk sayi 50
İyi çalışmalar dilerim..
Evet fonksiyon diyormuş tam okumamıştım. Teşekkür ederim. Düzeltiyorum.Hocam küçük olanı geri döndürülsün demiyor mu? return kullanılmıyor mu ? tam emin değilim ondan soruyorum.
# kullanıcının bilinçli şekilde kullandığı varsayılmıştır.
def kucukSayiHangisi(sayi1, sayi2):
if (sayi1 < sayi2):
return sayi1
return sayi2
def kucuk_sayi(a,b):
if a < b:
return a
elif b < a:
return b
birinciSayi = 10
ikinciSayi = 5
print(kucuk_sayi(birinciSayi,ikinciSayi))
Bu durumda hem sayi 1 i hem sayi 2 yi döndürmez mi? python çok bilmiyorum o yüzden soruyorum. Else kullanmak gerekmiyor mu?Evet fonksiyon diyormuş tam okumamıştım. Teşekkür ederim. Düzeltiyorum.
Python:# kullanıcının bilinçli şekilde kullandığı varsayılmıştır. def kucukSayiHangisi(sayi1, sayi2): if (sayi1 < sayi2): return sayi1 return sayi2
Hayır, return değeri döndürür ve işlemi bitirir. Buradaki işlem de sayi1 küçükse sayi2'den sayi1'i döndürüyor. Değilse sayi2'yi döndürüyor. Yani aslında else yazmadan else kullandık.Bu durumda hem sayi 1 i hem sayi 2 yi döndürmez mi? python çok bilmiyorum o yüzden soruyorum. Else kullanmak gerekmiyor mu?
Hayır, return işlemi değeri döndürür ve fonksiyonu bitirir. Buradaki işlem de sayi1 küçükse sayi2'den sayi1'i döndürüyor. Değilse sayi2'yi döndürüyor. Yani aslında else yazmadan else kullandık.![]()
Dediğim gibi fonksiyon kullanıcının bilinçli şekilde kullandığı varsayılarak hazırlandı. Dediğiniz türden düşünürsek sizin fonksiyonunuza string değer girdiğinizde tüm hesaplamalar doğru olmayacaktır.İki sayı aynıysa ama yine değer döndürecek o yüzden elif kullanmak daha mantıklı progrmaın amacı için.
Tam olarak aynı şey değil. integer girilmesi gerekildiğini kullanıcının bilinçi şekilde programı kullandığı durumuna dahil edebilirim fakat iki sayının hangisinin küçük olduğu durumuna dahil edemem çünkü programın amacı bu. Sonuç olarak kullanıcı bilinçli şekilde hangi sayının küçük olduğunu da biliyor.Dediğim gibi fonksiyon kullanıcının bilinçli şekilde kullandığı varsayılarak hazırlandı. Dediğiniz türden düşünürsek sizin fonksiyonunuza string değer girdiğinizde tüm hesaplamalar doğru olmayacaktır.
Açık aramaya gerek olmadığını düşünüyorum. Ancak şöyle bir durum var ki amaç iki sayıdan büyük olanı bulma olduğu için aynı iki sayıyı girmemesi gerektiğini kullanıcı biliyor. Aynı iki sayıyı girmesi durumu kullanıcının bilinçsiz olduğunu gösterir.Tam olarak aynı şey değil. integer girilmesi gerekildiğini kullanıcının bilinçi şekilde programı kullandığı durumuna dahil edebilirim fakat iki sayının hangisinin küçük olduğu durumuna dahil edemem çünkü programın amacı bu. Sonuç olarak kullanıcı bilinçli şekilde hangi sayının küçük olduğunu da biliyor.![]()
Banada böyle ödevler verilmişti hocalar kendileri bilerek aynı sayıyı girebiliyor. O yüzden en iyisi onuda göz önüne aldırmak. eğer sayı aynıysa sayılar eşit demeli bence.Açık aramaya gerek olmadığını düşünüyorum. Ancak şöyle bir durum var ki amaç iki sayıdan büyük olanı bulma olduğu için aynı iki sayıyı girmemesi gerektiğini kullanıcı biliyor. Aynı iki sayıyı girmesi durumu kullanıcının bilinçsiz olduğunu gösterir.
Öyle bir durumda haklısınız.Banada böyle ödevler verilmişti hocalar kendileri bilerek aynı sayıyı girebiliyor. O yüzden en iyisi onuda göz önüne aldırmak. eğer sayı aynıysa sayılar eşit demeli bence.