Soru algoritma pyhton ödevi

RoyalkilerOo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Girilen iki “birincisayi”, “ikincisayi” değişkenlerini parametre olarak ve hangisi küçükse onu geri döndüren fonksiyonu yazınız. Fonksiyonu ana programda kullanınız

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
Girilen iki “birincisayi”, “ikincisayi” değişkenlerini parametre olarak ve hangisi küçükse onu geri döndüren fonksiyonu yazınız. Fonksiyonu ana programda kullanınız
python değil ama c# console olarak yapabilirim. Mantık aynı sadece python cümleleriyle yazmanız gerekir ister misiniz?

yusufozcelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Python:
# kullanıcının bilinçli şekilde kullandığı varsayılmıştır.
sayi1 = int(input("Birinci sayiyi giriniz:"))
sayi2 = int(input("Ikinci sayiyi giriniz:"))
if (sayi2 < sayi1):
    sayi1 = sayi2
print("Kucuk sayi", sayi1)

ÇIKTI:
Kod:
Birinci sayiyi giriniz:70
Ikinci sayiyi giriniz:50
Kucuk sayi 50

İyi çalışmalar dilerim..

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
Python:
sayi1 = int(input("Birinci sayiyi giriniz:"))
sayi2 = int(input("Ikinci sayiyi giriniz:"))
if (sayi2 < sayi1):
    sayi1 = sayi2
print("Kucuk sayi", sayi1)

ÇIKTI:
Kod:
Birinci sayiyi giriniz:70
Ikinci sayiyi giriniz:50
Kucuk sayi 50

İyi çalışmalar dilerim..
Hocam küçük olanı geri döndürülsün demiyor mu? return kullanılmıyor mu ? tam emin değilim ondan soruyorum.

yusufozcelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Hocam küçük olanı geri döndürülsün demiyor mu? return kullanılmıyor mu ? tam emin değilim ondan soruyorum.
Evet fonksiyon diyormuş tam okumamıştım. Teşekkür ederim. Düzeltiyorum.
Python:
def kucukSayiHangisi(sayi1, sayi2):
    if (sayi1 < sayi2):
        return sayi1
    return sayi2

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Fonkisyon olarak istediğinden böyle daha uygun sanırım

Python:
def kucuk_sayi(a,b):
    if a < b:
        return a
    elif b < a:
        return b

birinciSayi = 10
ikinciSayi = 5

print(kucuk_sayi(birinciSayi,ikinciSayi))

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
Evet fonksiyon diyormuş tam okumamıştım. Teşekkür ederim. Düzeltiyorum.
Python:
def kucukSayiHangisi(sayi1, sayi2):
    if (sayi1 < sayi2):
        return sayi1
    return sayi2
Bu durumda hem sayi 1 i hem sayi 2 yi döndürmez mi? python çok bilmiyorum o yüzden soruyorum. Else kullanmak gerekmiyor mu?

yusufozcelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Bu durumda hem sayi 1 i hem sayi 2 yi döndürmez mi? python çok bilmiyorum o yüzden soruyorum. Else kullanmak gerekmiyor mu?
Hayır, return değeri döndürür ve işlemi bitirir. Buradaki işlem de sayi1 küçükse sayi2'den sayi1'i döndürüyor. Değilse sayi2'yi döndürüyor. Yani aslında else yazmadan else kullandık. ;)

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Hayır, return işlemi değeri döndürür ve fonksiyonu bitirir. Buradaki işlem de sayi1 küçükse sayi2'den sayi1'i döndürüyor. Değilse sayi2'yi döndürüyor. Yani aslında else yazmadan else kullandık. ;)

İki sayı aynıysa ama yine değer döndürecek o yüzden elif kullanmak daha mantıklı progrmaın amacı için.

yusufozcelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
İki sayı aynıysa ama yine değer döndürecek o yüzden elif kullanmak daha mantıklı progrmaın amacı için.
Dediğim gibi fonksiyon kullanıcının bilinçli şekilde kullandığı varsayılarak hazırlandı. Dediğiniz türden düşünürsek sizin fonksiyonunuza string değer girdiğinizde tüm hesaplamalar doğru olmayacaktır.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Dediğim gibi fonksiyon kullanıcının bilinçli şekilde kullandığı varsayılarak hazırlandı. Dediğiniz türden düşünürsek sizin fonksiyonunuza string değer girdiğinizde tüm hesaplamalar doğru olmayacaktır.
Tam olarak aynı şey değil. integer girilmesi gerekildiğini kullanıcının bilinçi şekilde programı kullandığı durumuna dahil edebilirim fakat iki sayının hangisinin küçük olduğu durumuna dahil edemem çünkü programın amacı bu. Sonuç olarak kullanıcı bilinçli şekilde hangi sayının küçük olduğunu da biliyor. :D

yusufozcelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Tam olarak aynı şey değil. integer girilmesi gerekildiğini kullanıcının bilinçi şekilde programı kullandığı durumuna dahil edebilirim fakat iki sayının hangisinin küçük olduğu durumuna dahil edemem çünkü programın amacı bu. Sonuç olarak kullanıcı bilinçli şekilde hangi sayının küçük olduğunu da biliyor. :D
Açık aramaya gerek olmadığını düşünüyorum. Ancak şöyle bir durum var ki amaç iki sayıdan büyük olanı bulma olduğu için aynı iki sayıyı girmemesi gerektiğini kullanıcı biliyor. Aynı iki sayıyı girmesi durumu kullanıcının bilinçsiz olduğunu gösterir.

• Beğen
Reactions: bud

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
Açık aramaya gerek olmadığını düşünüyorum. Ancak şöyle bir durum var ki amaç iki sayıdan büyük olanı bulma olduğu için aynı iki sayıyı girmemesi gerektiğini kullanıcı biliyor. Aynı iki sayıyı girmesi durumu kullanıcının bilinçsiz olduğunu gösterir.
Banada böyle ödevler verilmişti hocalar kendileri bilerek aynı sayıyı girebiliyor. O yüzden en iyisi onuda göz önüne aldırmak. eğer sayı aynıysa sayılar eşit demeli bence.