AKK Çözümü İçeride, Buyrun!

k3kin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bulamadim derken ayarlara mi giremedin yoksa mtu penceresini mi ?

192.168.1.1 ye girdim ayarlara flan baktım ama advanced step içinde WAN diye bi bölümde var oraya flanda baktım ama yok mtu ayarı :S netten araştırdım bi bilgide bulamadım...

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
192.168.1.1 ye girdim ayarlara flan baktım ama advanced step içinde WAN diye bi bölümde var oraya flanda baktım ama yok mtu ayarı :S netten araştırdım bi bilgide bulamadım...
mtu ayari otomatiktir. benim yeni modemde calisirken ayar degistirip baglantiyi resetlemeden dinamik olarak degisiklik yapilabiliyo. :P
ancak normalde internet/baglanti ayarlari gibi bi yerde olmasi lazim . kurulum bolumunde soruyo da olabilir.
bende kullanici adi sifresi girilen sayfada hepsi bir arada

k3kin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
mtu ayari otomatiktir. benim yeni modemde calisirken ayar degistirip baglantiyi resetlemeden dinamik olarak degisiklik yapilabiliyo. :P
ancak normalde internet/baglanti ayarlari gibi bi yerde olmasi lazim . kurulum bolumunde soruyo da olabilir.
bende kullanici adi sifresi girilen sayfada hepsi bir arada

malesef bu asus da kullanıcı adı girilen yerde mtu yok :( önceki modemimde vardı çokda basit bir şekilde değişiklik yapabiliyordum :S shit

grezimonk

Profesör
Reaksiyon puanı
261
ayarları yedekleme fonksiyonu varsa yedekle o dosyayı notepad ile aç mtu ara bulunca değiştir kayedet ve originalinide yedekle onu yükle bak...

CalliOped

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Açtığım konu TTnet kategorisi altında sabitlenmiş, ne mutlu birilerine faydası dokunduysa... Ahh be TTnet neden uğraştırıyorsun bizi böyle çözümlerle, kotayı geçtiğinde düşür hızı yarı-yarıya herkes mutlu olsun, bizde kulaklarınızı çınlatmayalım en derinden ;)

k3kin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ayarları yedekleme fonksiyonu varsa yedekle o dosyayı notepad ile aç mtu ara bulunca değiştir kayedet ve originalinide yedekle onu yükle bak...

backup yaptım bi dosya verdi .conf olan notepad ile açtım içini satır satır okudum ancak yok malesef mtu ayarı oradada :S

hessa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güzel bir çözüm. Kullandım ama bazen sıkıntıya sokabiliyor sizi. O nedenle değiştirdiğiniz bütün ayarların bir yedeğini alın. Sonra sorun çıkınca üncelemeniz. Gerekebilir. Bu arada bazı airties modemlerinde firmware güncel olmadığı için bu işlem çalışamayabilir.

MxL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
TTnet üzerinde uygulanan "Adil Kullanım Kotası"nın müşteri kaybı ve aşırı şikayet nedenlerinden ötürü bölge bölge kaldırıldığını duydum. Zaten bu deneme amaçlıymış şeklinde biliyorum.

Bende herhangi bir farklılık yok henüz, sizlerde durumlar nasıl?

hakan1987

Asistan
Reaksiyon puanı
8
valla arkadaşım ben kotayı aştım 350 ıle ınıyor dedı aradan 1 gun geçtı 1 mbps oldu sonra ttnetı aradık alt yapı çalışması vardı sızın bölgede akk uygulaması devam edıyor dedıler. tam olarak 50 gb dolunca bıcak gıbı hız duşmuyor sıstem belırlı perıyotlarda guncellıyor kendını 1 mbps duşuyo ne bılıyım bazımız 60 gb deyken ınıyo bazımız 52 gb olunca yanı bu durumda bu ış bıttı akk yok hız lımıtı arttı denemez hız lımıtı artışını ttnet kendı karar alamıcak btk bıldırecek bu onaylıcak bunlar olurken ınanın bu haber ıllakı haber olur bır gunde ben yaptım olmaz .

btk yazıyoruz ttnet alt yapısı ıçın yaptık dıyo ttnete yazıyoruz btk belırledı dıyor . madur olan bızız aslında bınalı yıldırıma yazmamız gereken yazıyı kurumlar arası yazıp duruyoruz şıkayet edeceksek bakanlıga etmemız lazım 6-7 yıl öncekı hıza mahkum kalma nedenımız bu yıllar ıçerısınde kullanıcı sayısı artı fakat alt yapılarda hıç bır farklılık olmadı ...

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Vodafone içinde olsa keşke çözümü 96kb'sn ile sürünmezdik.:D

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bence btk sistem cokuyo olayi hikaye. aybasinda herkes 16mbps bile idirebiliyo birhafta sonra mi kablolar dayanamiyo :P sacma bi aciklama.
cevabi bence ttnet dis hatlara odedigi data ucreti payini dusurup daha cok gelir elde etmek icin uyduruyo bunlari :P
en azindan verdikleri yada verdigini iddia ettigini aciklama anlamsiz mantiksiz anlatildigi haliyle . :P

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
20 Mbps internet var ama 1 hafta en fazla az kullanımda 2 hafta kullanabiliyorum.

Bu ay 60 gb geçince düşürdüler artış var heralde.:)

megastor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok farketmedi bende 0.5 civarı:( lanet telekom sınırsız interenetim olduğunda 8mb kadarken 5 yı zor görüyorum şimdi 4gb sınırlı 17mb internet vermişler ALLAH belanızı versinde benim haberim olmasın......

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
bu uygulama sadece ttnet ıçın mı gecerlı?
benım netımn hzıı herzaman 1 mbps :)ne artıyor nede azalıyor:P

k3kin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
asusa çözüm bulamayınca gidip huawei aldım. bunda mtu ayarı mevcut ve yapması kolay iyi oldu. ancak daha önceden 7-8 mibt lere vurdurduğum hız kaç yapsamda mtu yu en fazla 3 mbit e çıktı. herkes demi böyle acaba?

grezimonk

Profesör
Reaksiyon puanı
261
yada OPERA ve turbo modu kullanın... daha hızlı olur...

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
2012870797.png

sadece konuya bakmam yetti :D hiç birşey yapmadan hızım arttı xD

2012873887.png

inanmayın beyler speed test bizi kandırıyor :D
benim netim 8 mb'e kadar 8 mb i geçmesi saçma

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Mtu işide yattı mı nedir kaç mtu denedim hepsi fos.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
aynen Mtu yada mı engel koydular...
dün akşam 51Gb olmuş bugün net iptal nasıl iş bu metro net olursa ona geçmeyi düşünüyorum artık ciddi ciddi

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
mtu da işe yaramıyor sanırım artık keşke böyle buralarda açıklamasaydık anca 2 ay kullandık :D

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Dünden beri deneye deneye 450 kb/s hızı geçemedim.