AK Parti'yi bu üç general korumuş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

spybot

Guru
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
110249.jpg



AK Parti'yi bu üç general korumuş
06 Aralık 2009 Pazar 08:00
Darbe planları bir kez daha deşifre oldu. Eğer kalkıp üç kişi "evet" deseydi belki de şu an Türkiye'yi asker idare edecekti!







Emekli Orgeneraller Yalman ve Fırtına ile emekli Oramiral Örnek, Ergenekon savcılarına ifade verdi. İddiaya göre 3 isim, Şener Eruygur'un 'Eldiven Darbe Planı'nı slaytlarla anlattığını belirterek, 'Planı kabul etmedik. Etsek Türkiye'de darbe olurdu' dedi. Emekli komutanlar serbest kaldı.
Türkiye dün tarihi bir güne tanıklık etti. Ergenekon soruşturması kapsamında isimleri 'Darbe Günlükleri'nde geçen Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Kara Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman ve Hava Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına 'şüpheli' sıfatıyla sorgulandı. Adliyeye saat 09.35'te ilk olarak emekli Orgeneral Aytaç Yalman, askeriyeye ait bir otomobille geldi. Saat 09.48'de emekli Orgeneral İbrahim Fırtına özel aracıyla, emekli Oramiral Özden Örnek ise saat 09.55'te yine askeriyeye ait bir otomobille geldi.
Sorguya saat 10.00'da başlandı. Örnek'in ifadesini Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz ve Fikret Seçen, Fırtına'nın ifadesini Cumhuriyet Savcısı Murat Yönder, Yalman'ın ifadesini ise Cumhuriyet Savcısı Ercan Şafak aldı. Sorgulara, dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in 2006'da çıkardığı genelge uyarınca İstanbul Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı da katıldı. Genelge, eski kuvvet komutanlarının sorgusunun Başsavcı ya da vekili tarafından yapılacağı şartı getiriyor.

ÜLKEDE DARBE OLURDU

3 komutana iddiaya göre, Şener Eruygur'un hazırladığı öne sürülen 'Eldiven' adlı darbe planı soruldu. Yine iddiaya göre komutanlar, 'Böyle bir plan hazırlandığı doğrudur. Eruygur bunları slaytlarla anlattı. Ama bunu kabul etmedik. Eğer bu planı kabul etseydik, Türkiye'de darbe olurdu' yanıtını verdi. 3 ismin de haklarındaki darbe iddialarını ise reddettikleri öğrenildi.

ÖRNEK'E 90 SORU

Örnek'e darbe planlarının dışında yaklaşık 90 soru yöneltildi. Örnek'in kendisine atfedilen 'Darbe Günlükleri'ni yazdığı suçlamasını kabul etmediği belirtildi. Üç emekli komutan, 10 saatlik savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Ancak hazırlanacak yeni iddianameye göre haklarında dava açılabileceği öğrenildi.

O PLAN NEYDİ?

Ergenekon'un 2. iddianamesinde yer alan Eldiven Darbe Planı, iddiaya göre Şener Eruygur tarafından, Sarıkız ve Ayışığı planlarının başarısız olması üzerine hazırlandı. 5 aşamalı planla, AKP hedef alınarak yıpratılıp bölünmesi sağlanacak, ardından Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu değiştirilerek, eğitim, Milli Güvenlik ve dış politika stratejileri değiştirilecekti.

İBRAHİM FIRTINA

1962'de Hava Harp Okulu'ndan mezun oldu. 30 Ağustos 2001'de orgeneralliğe terfi etti ve Harp Akademileri Komutanlığı'na getirildi. Görevden 2005'te emekli oldu.

AYTAÇ YALMAN

1960 Kara Harp Okulu mezunu. 1998'de orgeneralliğe terfi etti. 2000'de Jandarma Genel Komutanlığı'na, 2002'de Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na getirildi. 2004'te emekli oldu.

HİLMİ ÖZKÖK

1959 Kara Harp Okulu mezunu. 1996'da Orgeneralliğe terfi etti. 28 Ağustos 2002'de Genelkurmay Başkanlığına atandı. Temmuz 2006'da emekli oldu.

ÖZDEN ÖRNEK

1962 Deniz Harp Okulu mezunu. 2001'de oramiralliğe terfi etti ve Donanma Komutanlığı'na atandı. 2003'te Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ına geldi. 2005'te emekli oldu.

ŞENER ERUYGUR

1960'DA Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu. 1996'da Korgeneralliğe terfi etti. 31 Temmuz 2002'de Jandarma Genel Komutanlığı'na atandı. 2004'te emekli oldu.

ÖZKÖK'ÜN EVİNE GİTTİLER

Ergenekon savcıları Zekeriya Öz ve Fikret Seçen 25 Nisan 2009'da İzmir'e giderek, dönemin Genelkurmay Başkanı Özkök'ün bilgisine başvurdu. Özkök, 'Ayışığı ve Yakamoz'u biliyordum ancak delil bulamadığım için işlem yapmadım' demişti.

TERASTA SİGARA VE KAHVE MOLASI

İfadeye verilen öğlen arasında eski komutanlar yemeklerini yedikten sonra adliyenin Boğaz manzarasına bakan terasına çıktı. Terasa önce çıkan emekli Oramiral Örnek, emekli Orgeneral İbrahim Fırtına gelince göz göze gelmemeye çalışarak hemen içeri girdi. Komutanlar terasta kahve ve sigara içerek uzun sorgu arasında nefes aldı. Bu kısa aranın ardından sorgu yeniden başladı.

DÖNER - AYRAN

Sorguya saat 12.30'da öğle yemeği için ara verildi. Komutanlar savcı ve hakim yemekhanesinde, dışarıdan sipariş edilen tavuk döner ve salata yiyip, ayran içti. Gazetecilerin görüntü almaması için yemekhanenin pencereleri önüne askerler sıralandı.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=219870
 

Elbruz46

Rektör
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
113
Haberi doğru kabul edelim...
Bu Üç Paşa Darbe Hazırlamadı ama Darbeye de Destek vermedi diyelim...

Hani bu ülkede DARBE TEŞEBBÜSÜ OLMAMIŞTI?

Hani Şener ERUYGUR suçsuzdu?

İşte kendi görev arkadaşları kabul ediyorlar...
Şener ERUYGUR un darbe planları hazırladığını...

Hani TSK içinde demokrasi karşıtları barınamazdı?

Saf olmayın...

Düne kadar Şener ERUYGUR, Hurşit TOLON suçsuz vatan perver diyenler bu gün Şener ERUYGUR kendi başına darbe planları hazırlamış diye haberi bizimle paylaşıyorlar...


SPYBOT sen bu haberi inanarak mı ekledin foruma? İnanmadan mı?

İnanarak eklediysen geçmişte yazdıklarınla derin bir çelişki içine düşmüşsün demektir...

İlk Başta Veli Küçük ü tek suçlu göstermeye çalışıyordunuz...
Kesmedi millet yemedi Şimdi Şener ERUYGUR u tek suçlu olarak piyasaya sürüyorsunuz...

ALLAH AŞKINA İNSAN DARBE PLANI YAPSA BUNU GÜVENMEDİĞİ DAHA ÖNCE KONUŞMADIĞI İNSANLARA SLAYT ŞEKLİNDE SUNAR MI?

DEMEK Kİ O ZAMAN YEMEMİŞ YAPAMAMIŞLAR... ŞİMDİ DE TÜM SUÇU ERUYGUR A YÜKLÜYORLAR...
 

LaWa

Profesör
Katılım
22 Şubat 2009
Mesajlar
3,119
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
Koskoca ülkenin kaderi ;3 komutan hayır dediyse darbe engellenmişse bir şey demiyecem.
Bu haberi izlediğim de komik gelmişti:)
Yıl 2010 olcak bir ülkede hala darbe konuşuluyor.
 

madaf

Asistan
Katılım
5 Kasım 2009
Mesajlar
253
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Koskoca ülkenin kaderi ;3 komutan hayır dediyse darbe engellenmişse bir şey demiyecem.
Bu haberi izlediğim de komik gelmişti:)
Yıl 2010 olcak bir ülkede hala darbe konuşuluyor.


yıl 2010 değil 3010 olsa ne olur ** pkklılar değişiyomu ben en güncel olan şey
 

Erdem-FB

Dekan
Katılım
25 Ağustos 2009
Mesajlar
5,746
Reaksiyon puanı
28
Puanları
38
madaf haklı bu pkklılar temizlenmedikçe böyle haberler hiç durmucak her gün şehit haberi alıyoruz kalbimiz acıo hergün
 

firariçocuk

Doçent
Katılım
10 Ağustos 2008
Mesajlar
628
Reaksiyon puanı
7
Puanları
0
Bu millletin parasıyla maaş alıyorlar sonrada yine milletin parasıyla alınan askeriyenin silahlarını çalıp şehirlerde kaos yaratarak yine o millete o silahları sıkıp hükümet türkiyeyi felakete götürüyor imajını yaratacaklar.varya benım param bu ülkede kazanılmadı ve babam süründü avrupa nın fabrikalarında ve gelen o paradan devlet her ay vergi aldı 40 yıldır.söyleyeceğim tek şey.bu adamlara giden her bir kuruşumuzu AİLECEK HARAM ZIKKIM EDİYORUZ.
 

Militarist

Dekan
Katılım
4 Mayıs 2008
Mesajlar
7,620
Reaksiyon puanı
130
Puanları
63
Darbe insanlık suçu mudur demokrasinin mazisi ne bırakın ülkeyi kendi askerimiz yönetsin diyeceğim ortalık karışacak. O yüzden ne ben birşey dedim ne siz duydunuz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst