wbmstr
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 3
ulan sizi tükürüğümüzle boğarız be tuncy..... tabiri caizse....
NoktaElmacik dedi ki:Selamlar,
Değerli arkadaşım Berkin'in mesajını görene kadar aslında yazmayacaktım, ancak onun mesajı dikkatimi, mesaj yazmamı tetikleyecek kadar celp etti.
Bana öyle geliyor ki muhafazakar medya değil, bilakis diğer medyalar gocunuyorlar. Çünkü eskiden istedikleri gibi at koşturup, milleti, istedikleri her türlü yalana inandırabiliyorlardı. Hatta askerle masaya oturup darbe için reklam(!) anlaşması yapabiliyorlardı. Türkiye'de medya, yasama yürütme ve yargının dahi üstünde bir erkti. Yapamayacakları hemen hiç bir şey yok gibiydi. Bugünse inandırıcılıklarını fena halde yitirmiş durumdalar, artık haberleşme sistemleri eskisi gibi değil. Deyim yerindeyse bu medyanın bir yerleri telaştan fena halde tutuştu ve nereye saldıracaklarını şaşırdılar. Dolayısıyla aynı itilaf devletleri gibi, sözde bile olsa tehdit gördükleri herşeye heryere saldırıyorlar.
Olaya gelince, olay 16 milyon kişiye gerçekten de hakarettir. Karşı görüşte olduğun kişinin hata yaptığını düşünebilirsin, bir kişiye "hata yapıyorsun" demek ile "sen benim için bir sorunsun" demek çok ama çok farklı şeylerdir. Zira "sorun" ortadan kaldırılmaya müstehak bir olgudur. Oysa bir kişinin hata yaptığını söylersen, o kişiye öneride bulunabilirsin, neden hata yaptığını açıklarsın, fikrine katılmazsın olur biter. Ancak aynı İnönü gibi, kendi milletini kendine düşman ilan etmiş parti ve uzantılarıdır bunlar. Bunlar yıllardır millete karşı düşmanlık besliyorlar.
Geçenlerde de üniversiteli kadınlar derneği veya buna benzer bir isimle oryantallik yapan bir grup sözde cumhuriyetçi, alenen "muhtarlıkları ele geçirmeliyiz" diyorlardı, biz de dolayısıyla halk olarak bu duruma öfkelendik. Tuncay ve Baykalvariler ise "sadece fikirlerini beyan etmişler" diyerek alçalmayı tercih ettiler. Kadınlar orada baş örtülüleri bir kaşık suda boğma yarışına girmişlerdi oysa. Örneğin bir tanesi şöyle demişti: "onların böyle baş örtüyle yanımdan geçmesini sindiremiyorum" veya şöyle: "onlara burs verdik, ailelerini ikna ettik (kandırdık!) baş örtü takanların burslarını kestik", veya şöyle: "muhtarlıkları ele geçirmeliyiz, hepsi kadın olmalı ve bizim tarafımızdan olmalı" vs vs.. Ne etikle, ne demokrasiyle bağdaşan onlarca şey. İnanmıyor da olsalar inanan milyonlarca kişinin kutsal değerlerine dil uzatmaları da cabasıydı.
Bütün bu nefret, öfke, kin ve bir kaşık suda boğma isteğine, insanlığını yitirmiş bir takım varlıklar "sadece fikir beyan etme" olarak baktılar. Oysa siz de çok ama çok iyi biliyorsunuz ki, muhafazakar bir kişi bunların 10'da birini söyleseydi vatan haini ilan edilir, günlerce aylarca televizyonda sülalesine küfürler edilirdi ve belki de idamı bir kereliğine onun için meşrulaştırabilirlerdi. Ya da belki Madımak katliyamının bir benzeri yaşanırdı. Geçenlerde televizyona çıkıp Atatürk'ü sevmediğini söyleyen cahil kıza neden kimse bu yaklaşımı gösteremedi sanıyorsunuz? "Sadece fikir beyan etme.." Kızın namusuna bile onlarca laf söylendi hatta SDN'de bile! Sanırım o terbiyesiz laflar hala silinmedi.
Şimdi yine aynı sahne sergileniyor, tamamen aynı senaryoyla Tuncay'ın millete olan düşmanlığının üstü yine "sadece fikir beyan etme" diyerek örtülüyor.
Tuncay Özkan ve aciz grubunun kimseyi sinirlendirebilecek bir noktaya ulaşabileceklerini düşünmüyorum, Yaşar Nuri gibi, Cem Uzan gibi ve hatta bir zamanların sempatik Dışişleri bakanı İsmail Cem gibi, o da biraz heveslenip çakılacak olduğu yere. Bunların hepsi gazla çıkmışlardır siyaset meydanına ve gazın sönmesiyle yerlerine geri dönmüşlerdir. Hatta yerlerine bile dönememişlerdir. Gerçi Tuncay Özkan'da bu adamların özellikleri bile yok, en azından hepsinin gaz almak için bir argümanı vardı, birinin sempatisi birinin yedirdiği dönerler, birinin aykırı dinci birikimi.. Tuncay Özkan'ın tek yaptığı kendisini takip edenleri dolandırmak, yani gazı yanlış yerden alıyor.
Sözün özü, ben burada bir söz oyunu göremiyorum, siyasi bir partiyi değil, milletini bir "sorun" olarak gören liderler bu ülkeyi bu hale getirdiler, daha fazlasına hoşgörü gösterilmeye çalışılmasını iki grupta inceliyorum, komik ve sabotik (ben yaptım oldu). Siz seçenekleri arttırabilirsiniz. Dikkatinizi çekerim, milletin bir sorunu var olarak algılanmıyor, milletin kendisi bir sorun olarak nitelendiriliyor.
Ben olmayacak duaya amin demem, o yüzden Berkin hocam gibi güzel günler dilemiyorum.
Saygılar..
Bu arada küçük bir not düşeyim, geçenlerde bir haberi tam okumadan, muhafazakar gruba çamur atmak isterken farkına varamayarak Anayasa Mahkemesi'ne saldıran ?Handsome? isimli arkadaş bugün de "AKP'yi çok seviyorsun herhalde adını büyük yazmışsın" demiş, Türkçe'de özel isimler kısaltıldığında büyük harfle yazılırlar. YSK, TBMM, TOBB, KKTC vs gibi. AKP ve hatta yazım kuralları çerçevesinde DTP dahi büyük harfle yazılır, yazılmalıdır. Bunun sevmekle ucundan bile alakası yoktur, lütfen dilimizi öğrenin. Bir de her ne kadar yaptığı siyaseti beğenmesek de, ücrenlendirmelerde feci adaletsizlik de olsa (ki bunların hiç birini desteklemiyorum), sizi yıllar öncesine davet ediyorum. Yani bu adaletsizliklerin başlatıldığı yere. Bu ücretlendirme adaletsizliği bugün çıkmadı ortaya. Paranın sıfırlarına hergün bir yenisinin eklendiği, enflasyon canavarı diye bir canavarımız olduğu dönemlere dönün. Elektriğe suya zam dediğiniz şeylerin sayısının parmakla sayılamadığı dönemlere. Bu şartlarda herhalde o günleri dönmeyi arzuluyor olmalısınız toplum olarak.
Bazıları da oyunu kömüre satanlardan bahsetmiş, AKP kendi taraftarlarını besledi zaten, üç beş tane kasabada kömür dağıtıldı, ama yüzlerce kasabadan oy aldı bu parti. Tabi bunu ancak cehaletin pençesine, ülkedeki her üç beş evden birine girip kömür verdiklerini düşünecek kadar kapılmadıysanız idrak edebilirsiniz.
sende imla kurallarına uysan ben sevinirim.yaptığın yorumlar bir yana,"Başlık Düzenlemesi yaparsan sevinirim " cümlenden sonra soru işareti koyman ayrı bir komiklik olmuş?Handsome? dedi ki:Başlık Düzenlemesi yaparsan sevinirim ???
sonrada elektiriğe, suya,yola , herseye zam yapan , askari ücrete ise %5 yapan
yoksula vuran zengini zengin yapan bu parti hakareti hak ediyor bence![]()
recepyuksel dedi ki:paşazaade dedi ki:onlar kötüde sen çokmu iyisin len tuncayyy
senin ne mal oldğunu bilmiyomuyuz
o oy veren 16 milyon kişiden biri olarak şunu söylüyorum benimde sorunum senle senin gibi
alçaklarla insan kisvesine bürünmüş ne olduğu belli olmayanlarla
insanları kandıranlarla dedi koducu kadınlar gibi laf üretmekten başka hiç adam gibi bi işi olmayanlarla
sen secime gir barajı bile aşmazsın sende tarihin tozlu sayfaları arasında yerni alırsın istediğin bu senin
ağzına sağlık....
Yasko dedi ki:ya haberin kaynağına bakın ilk önce ...Has...ktr..
Yasko dedi ki:ya haberin kaynağına bakın ilk önce ...Has...ktr..
Be5tE dedi ki:Varya bunların hepsi Sayın Başbakanda Sayın Tuncay da ortalığı karıştırmada bir numaraaa
Herkes istediğine verir oy ... BUrda milletin birbirine böyle konuşması çok çirkince .. Sizene yaa ne dediyse dedi madem sevmiyorsunuz takmayın onu onun size dediğiyle siz öle mi olacaksınız ??? Hayır
AMaaan ne dediyse dedi .... O da sapıtttı napoacağını şaşırdı yazık![]()
,ShiGan dedi ki:16 milyona hakaret içeren bir söz göremiyorum. Birileri "Cumhuriyetin ilkeleri travma yaratmıştır" derken, "Ayaklar baş oldu" derken ve hatta "Cumhuriyet döneminin artık sonu geldi" derken hakaret edilmiştir.
anarchst dedi ki:Be5tE dedi ki:Varya bunların hepsi Sayın Başbakanda Sayın Tuncay da ortalığı karıştırmada bir numaraaa
Herkes istediğine verir oy ... BUrda milletin birbirine böyle konuşması çok çirkince .. Sizene yaa ne dediyse dedi madem sevmiyorsunuz takmayın onu onun size dediğiyle siz öle mi olacaksınız ??? Hayır
AMaaan ne dediyse dedi .... O da sapıtttı napoacağını şaşırdı yazık![]()
günaydın. kalk bi elini yüzünü yıka kendine gel. sende şaşırdın![]()
?Handsome? dedi ki:Akp nin koyunu sonra çıkar oyunu![]()
?Handsome? dedi ki:merhaba elmacık
ben şu an ülkenin başka sorunlarını düşünmekle meşkulüm sana cevap yazamadım kusura bakma çünki Akp yine yaptı yapacagını ve ülkeyi kaosa sürükledi
nedense bu ergenekon olayıda tam kapatma davası üstüne ve sivas olayları anma zamanına denk geldi acaba dikkatler başka yerleremi ekilmek istendi.
şu 16 milyon sorununa gelince konuyu bi baştan sona oku ???
anlamassan yada idrak edemezsen birkez daha oku .
orada kimseye yapılmış bir hakaret yok diye düşünüyorum
algı hücreleri çalışmayan arkadaşlar konuları saptırıp başlıkları atmışlar
Tartışma ortamına vakit ayıramıyorum malum banka kalabalık kapitalist sermaye çalışıyor. Baktılar kapatılacakları garantilendi ülkeyi biraz karıştıralım dediler
ama kapansın şu parti inşallah sayın Menderesin sonuna benzemez sonları....