Oy için yemin ettirip altın verdiler

barttao

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Antalyalı Yücel Keleş, AKP'lilerin, 2009 yerel seçimleri hazırlıklarında "oy vereceğine ilişkin" yemin ettirerek altın dağıttığı iddiasıyla cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Kalbindeki rahatsızlık nedeniyle yaklaşık 6 aydır çalışmayan Yücel Keleş (42), çevresindekilerin önerisiyle AKP İl Başkanlığı'ndan yardım istedi. Parti binasında yerel seçimlerde AKP'ye oy vermek için yemin ettirildiğini ve birkaç gün sonra evine iki poşet kuru gıda yardımı geldiğini anlatan Keleş, şöyle dedi:

"10 Mayıs'ta da evime kara çarşaflı iki kadınla, sakallı bir adam geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine geldiklerini, yemin etmem durumunda bana altın vereceklerini söylediler. Aptesimin olup olmadığını sordular, ardından da Kuran çıkarıp, üzerine yemin etmemi istediler."

Gelen kişilerin isteği üzerine Kuran'a el basarak "Mart 2009 yerel seçimlerinde AKP'ye oy vereceğim vallahi, billahi" dediğini belirten Keleş, ardından kadınların siyah bir keseden altın çıkarıp kendisine verdiğini ve ellerindeki listeden adının üzerine çarpı konduğunu anlattı.

Keleş, bir süre sonra bu yeminden ve AKP uygulamalarından rahatsızlık duyduğunu ve seçimlerde de partiye oy vermeme kararı aldığını ifade ederek, "Hocalardan biri oy vermezsem çarpılacağımı, bir diğeri ise para dağıtırsam kurtulacağımı söyledi. Müftülüğe gidecekken, bir başkası savcılığa başvurmamı önerdi" diye konuştu. Konuyla ilgili dün Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Keleş, AKP'nin insanları parayla satın almaya çalıştığını ve bunun gurur kırıcı olduğunu söyledi.

http://haber.gazetevatan.com/haberd...27.05.2008&Newsid=180721&Categoryid=1

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
AKP kendi kendisinin kuyusunu kazacak . Sizde inanacaksınız :D

Kapatma davası açılmış parti hemde laikliği tehdit ediyor diye sen kalk bide çarşaflı kadınla oy satın al olacak iş mi ?

:D :D :D :D :D :D

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
yaa yemin ediyorum çok güldüm.helal olsun barttao.bence bunun komik yazı bölümüne taşınması lazım :D ...

akp sanırım türkiyenin ekonomisi kadar bir parayı insanlara vermek zorunda kalıcak :) tabii bu habere göre.
düşünsenize 15 milyon seçmenin 7-8 milyon tanesini(normalde akp ye oy vermiycekken ayartılmış olan seçmen sayısı :D ) ayartmak için altın dağıttıklarını :) .çamur at izi kalsın işte budur...

biz seçimde yenildik diyemessen çamur atıcaksın :D ama keşke komik duruma düşmeyipte çamur atsalar :D ...

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Attıkları her çamur kendi yüzlerine gelmesine rağmen aynı yüzsüzlükle devam ediyorlar. Yüzleri hangi! deri ise ?

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
...
sonra bu KARA çarşaflı kadınlar çarşaflarını çıkartmışlar.mersem bu kadınlar erkekmiş :) .4 adam toplanınca cemaat olabilir diye zorla namaz kıldırmışlar :) .10 tane sure öğretmişler bu amacmıza(öle birisi varmı bilmiyoruz ama nese).sonra bu amcaya arapça öğretmişler.üstüne üstlük adama TÜRBAN takmışlar! :) :) hemde bir takım olarak çarşaf getirmişler,hediye!!! :D

daha sonra bu 3 akp li TERORİST,adama belirli bir para ödeyerek adamın arsasını YABANCILARA satmışlar. :)

bende hikayemizi tamamladım umarım güzel olmuştur :D

not:unutmadan söyliyim,2 çarşaflı bir sarıklı cübbeli vs 3 kişi evden ayrılırken ellerindeki listeden amcamızın ismini silMEmişler!daha işleri bitmemiş.tekrar gelip birkaç şey daha yapıcaklarmış...bu kısmını anlatmıyım anlaşıldı heralde :D işte ozaman isminide çizerler kestaneyide...

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Savcıya delil olursun bak karışmam. Seni delil diye gösterirler tıpkı diğer haberler gibi :D

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
yaw çok komiksiniz yaw...

böyle bir şeyin olma ihtimali yok...

olsa bile...

oy gizli verilir...
sen gidip sandıkta CHP ye oy atsan kim anlayacak?

Kur'an a el bastığı için mi korkuyormuş?
savcılığa gidince yemini bozulmuş mu olacakmış?

:D :D :D :D

yaw güzle ülkemin güzel köylerinden biri...
bir tane de siyasi parti...
tüm köylüye bir şeyler dağıtmışlar...
köy kahvesine de tv masa buzdolabı falan filan koymuşlar hediye demişler...
seçim olmuş...
köyden bir tane oy çıkmamış :D
adamlar gelmiş köyden dağıttıklarının hepsini toplamış gitmiş...
demek ki bizim halkımız birileri bir şey dağıttı diye gidip de oy vermiyor...

her ne kadar siz inanmasanız da...
gerçi siz daha şuna biel cevap veremediniz...
AKP ilk olarak tek başına hükümete geldiğinde acaba ne dağıtmıştı?
hiçbir şey? demek ki dağıtsa da dağıtmasa da millet AKP ye oy veriyor...

ha bu arada bir şey daha söyleyeyim :D
CHP de kanaltürke verdiği 5 milyon doları
halka dağıtsaydı ya :D
belki üç beş oy fazla alırdı :D

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
bende biliyorum böyle bir olay :)

biryerde ünlü bir partinin sandıktan tek bir oy bile çıkaramadığını biliyomusunuz?sandık başında duranlar dahil kimse oy atmamış :D :D

ismini verip o partiyi ve holigan taraftarlarını rencide etmek istemem ama partinin baş harfi CHP nin C si :D ...

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Muhalif bir vatandaş olarak "kömürle, kurufasulyeyle iktidara geldiler" tezi çok komiğime gidiyor.Ayıca madem bu iş bu şekilde oluyor da kendileri prensiplerine ters oldugu içinmi yapmıyorlar. Dürüst olup yenilgiden ders almak gerekir sonra darbe olsa rahatlasak demekle olmuyor abiler..

barttao

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ey Türk Gençliği !
Birinci vazifen, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedhahların olacaktır. Bir gün istiklal ve cumhuriyetini müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezhür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle techit edebilirler. Millet, fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk İstikbalinin Evladı !

İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklal ve cumhuriyetini kurmaktır ! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Mustafa Kemal ATATÜRK

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
barttao : saygı duruşu falan yapalım diyemi yazdın o.O nedenini anlayan varmı :S
:D

nese tubagaleri çok doğru bir yorum yazmış bence.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Barttao,

Tribünlere oynama, Sizin Ne için Atatürk'ü Kullandığınızı biliyoruz... Karnımız tok böyle Duygu Sömürülerine..

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Dürüst olup hatalarından ders alabilselerdi zaten bu hallere düşmezlerdi. Nereye saldıracaklarını şaşırmış gibiler. Saolsun! medya sanki medya değil muhalif medya partisi gibi elinden geleni arkasına koymuyor. Lafta kendi aklınca "vatanıma hizmet" anlayışı içinde bişeyler yapayım diyor. Vatan hizmet sadece kendi aklındakilere hizmet değildir! Oyun kuralına göre oynanmalı.
PcMaSTeR dedi ki:
Barttao,

Tribünlere oynama, Sizin Ne için Atatürk'ü Kullandığınızı biliyoruz... Karnımız tok böyle Duygu Sömürülerine..
Evet, aynen katılıyorum.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
"Millet, fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir."

bana CHP hükümetlerini ve Ecevit hükümetini hatırlattı...

konuyla ilgisi olmayan bir mesajla ne yapmaya çalışıyorsun...
ben söyleyeyim söyleyecek bir söz bulamıyorsun her zmana yaptığınız gibi yine Atatürk ün arkasına saklanıyorsun...
eskiden halk cahildi siz böyle yaptıkça Atatürk e düşman olurdu... şimdi uyandı baktı Atatürk ün hiç bir günahı suçu yokmuş
suç günah çıkarları için yaptıkları her şeyi Atatürküçülk adına yapdığını söyleyenlerdeymiş...
iktidar hısrlarınıda yıllarca bu ülkeyi fakr-u zaruret içinde harap ve bitap halde bırakmalarını da Atatürk arkasına sığınıp saklamaya çalışanlardaymış...
biz senin düşüncelerine karşıyız diye hiç bir zaman Atatürk ün düşüncelerine ve yaptıklarına karşı olmayız sen Atatürk değilsin ve senin haddine değil Atatürk adına konuşmak...

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bunları bilmeyen yokki türkiye cumhuriyetinin gercegi artık bu parayı veren oyu alır secimden sonra da kat kat fazlası onalra geri gelir halk artık fakirlikten aclıktan ne yaapcagını sasırdı birileri onların ustunde servetlerine servet katarken gercek halk 3 kurus icin neler yapıyor ulkeyi bu hala getirenler utansın tabi burada dini kullanması hic hos degil ne yani rusvet wermek normal rusvetin karsılıgı olan oyu wermemek gunah ...

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
linkteki kaynağa baktım vede alttaki yorumları okudum :D buyrun bitanesini sizinle paylaşıyım :

"yav ne saftirik insanlarsınız şimdi bu kanıtmı? banada mini etekli iki kadın CHP ye oy vermem için iki kadeh rakı ikram etti şikayetçiyim"

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Sen kaynak diyince bende baktım kaynağa birde Ne göreyim Haber'in yapıldığı gazete Cumhurdan bi haber Cumhuriyet gazetesiymiş. Bundan Sonra Zaten konuşmaya gerek yok...

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
PcMaSTeR dedi ki:
Sen kaynak diyince bende baktım kaynağa birde Ne göreyim Haber'in yapıldığı gazete Cumhurdan bi haber Cumhuriyet gazetesiymiş. Bundan Sonra Zaten konuşmaya gerek yok...
öyle deme yaa cumhuriyet gazetesi arada bizi güldürüyo işte :) sence herhangi bir başka kurum böyle bir hikaye yazabilirmi :D bence üstün bir atış kabiliyetleri var...

eğer bir gün kendi istedikleri parti başa gelirse aids e çareyi biz bulduk bile yazarlar :)

wbmstr

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ya böyle bir gazetenin böyle saçmalıklarına inanacak yaşı geçtiğimizi düşünüyorum bence bunu hikaye olarak çocuklara anlatsnlar onlar, ama tabi hikaye gözüyle bakarlar çocuklarda buda zeten gerçektede böyle bişi yani uydurma ....