AK Parti, HAMAS gibi

wwhirlwind

Profesör
Katılım
21 Aralık 2006
Mesajlar
2,313
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
İran Laik Toplumu isimli sivil toplum örgütünün lideri, Erdoğan'ı böyle suçladı;

Merkezi Londra’da bulunan İran Laik Toplumu isimli sivil toplum örgütünün lideri Fariborz Pooya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, Türkiye’yi Hamas gibi yönetmekle suçladı. Pooya, türbanın Türkiye’de serbest bırakılmaması gerektiğini de söyledi.

Pooya, türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasının, laiklik açısından büyük tehlikeler doğurabileceğini söyledi.

İran’da sol eğilimle başlayan devrimin daha sonra İslamcı bir devrim halini aldığını kaydeden Pooya, siyasal İslam’ın Türkiye’de de etkin olduğunu savundu.

Hamas’ın da Filistin’de seçim kazandığına dikkat çeken Fariborz Pooya, “AK Parti Hükümeti’ni Hamas’a mı benzetiyorsunuz" sorusuna, “Kesinlikle. Bazen silahla kazanamadıklarını sandıkla kazanırsın. Hamas, AK Parti ya da İran’daki yönetim, hepsi aynı kökenden geliyor. Hepsi siyasal İslam kökeninden geliyor" dedi.

Türkiye’de son dönemde gündemin ana maddesi haline gelen türban tartışmalarını da bu çerçevede gördüğünü belirten Pooya, kamuya hizmet eden memurların kesinlikle türban takmaması ve bütün dini simgelerden uzak durması, üniversitelerde türbanın her şekilde yasaklanması gerektiğini belirtti. Pooya, bunun aksi halinde laikliğin tehlikeye girebileceğini savundu.



kaynak : http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=127610
 

burhan altıntop

Profesör
Katılım
27 Kasım 2007
Mesajlar
1,536
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
hamasa bezenzeten adam kendi ülkesinde neden değil onuda çok merak ettim
zannediyorum ülkesinden kovulmuş densiz biri
zaten densiz bilgisiz ve cahil olduğu konuşmalarından belli
 
Üst