Olaylara bir de aile gözünden bakmak lazım. Aile finansmanını siz yapmadığınız için bilemezsiniz ailenizin ne durumda olduğunu. Size yansıtmıyor olabilirler ama belki de durumlarınız o an için çok da iyi değil. Böyle bir durumdayken yalanlarla zorla bilgisayar aldırtmak yazıktır, düşüncesizliktir, bencilliktir ve ayıptır bence. O yüzden en iyisi düzgünce oturup konuşmak. "Baba/anne, benim yeni bilgisayara gerçekten ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Durumumuz nasıl? Yeni bir bilgisayar alabilir miyiz?" gibi olgunca cümleler kurarsanız hem ailenizin hoşuna gidecektir hem de daha doğru bir davranıştır. Şöyle bir dönemde her şey olması gerekenin çok üstünde bir fiyatla satılırken aileyi zorlamak yanlış bence. Elinizdekiyle yetinmeyi bilin. Derslerinize vs. çalışıp başarılı olun ki aileleriniz sizlere ödül olarak istediğiniz bilgisayarları alabilsin. Şahsen ben ilkokuldan beri aynı bilgisayarı kullandım. Üniversiteye geçtim ve öyle yeniledim. Sabırlı, mantıklı ve doğru düşüncelerle hareket etmeniz dileğiyle umarım her şey gönlünüzce ve hayırlısıyla olur.