S
SDN Okuru
SDN Okuru
Bu Adil Kullanım Noktası aşıldığında ücrette değişim oluyormu.. Ben Ttnet Netlimitsiz paket kullanıyorum..Sürekli dizi film izliyorum tabi korka korka..Çok fazla bilgim yok..:confused1:
3 yıl smile adsl kullandım bu ay ttnete geçtim binler pişmanım.. smilede 50cgbyt akk yi 1 günde bitirmeme rağmen.. smile 15 günde 1 hızı düşürüodu.. halen devam edio bu uygulama.. her ayın 15 inde 3 mgbite çekiola.. süperdi.. ama ttnet çakallaık yapıo.. halbuki portlar bunlara ait oldugu halde
hocam yazınızdan hiçbirşey anlamadım
tivibu ile izliyorsan sorun olmaz ama baska bisey ile izliyorsan sozlesmeyi okumalisin.
kabaca smile adsl ile memnun iken ttnet ile pisman olmus akk zortlatilinca hizi dusuyor en belali adsl smile hizini dusurmuyormus onu diyor.
Tivibu ile değil... Sözleşmeyi nerden okucamm.. :confused1: İyide saçma değilmi bu Tivibudan ben her tür dizi film izleyemem ki. Çevirilerini belirli 2-3 sitenin yaptığı dizileri filmleri izliyorum..
tivibu'dan izlersen kotadan dusmez ama baska bir yerden izlersen kotani doldurur sinirsiz adiyla sattigi internet'e kota koymasi sacma.
Arkadaşlar öyle diyorsunuz ama TTNET altyapısı malum herkes yüklenirse internet kullanılamaz hale gelir kitlenir. ayrıca tivibu da kotaya etki etmiyor. bide ttnet kötü diyenler türkiyedeki tüm internet sağlayıcıları ttnet altyapısı kullanıyor bir düşünün.
Merhaba arkadaşlar.
Internet servis saglayicilarinin (Ozellikle TTNet) kendi tarafina yonttuklari adil kullanim kotasi (AKK) yalanini protesto icin boyle bir konu acmayi dusundum. Bildiginiz uzere DSL tarifelerinde AKK 50 Gb. olarak sinirlandirilmis olup bu kotanin asilmasi durumunda tarifedeki hiz mevcut ayin sonuna kadar 3 Mbps. e dusurulup ay baslangicinda ise tekrar tarifedeki hiza cikartilmaktadir. Bu Adreste ise (kalin yazilara dikkat);
"Adil kullanım uygulaması, şebeke kaynaklarının tüm kullanıcıların aynı kalitede hizmet alabilmesine imkan sağlamak için devreye alınan bir uygulamadır. Bu uygulama kapsamında adil kullanım uygulaması bulunan internet paketlerinde; paket bazında farklı adil kullanım noktaları uygulanmaktadır. Ay içinde adil kullanım noktasına ulaşıldığında müşterilerin bağlantı hızları düşürülerek, henüz o kotaya ulaşmamış diğer müşterilerin hızlı bağlantı hizmeti alması sağlanmaktadır. "
belirtilmektedir.
Ayrica TTNet'in Tivibu hizmeti hakkinda da bilginiz oldugunu varsayiyorum (Detaylar burada)
Bu hizmette ayni sekilde DSL altaypisini kullanmaktadir.
Simdi gelelim AKK ile Tivibu arasindaki anlam veremedigim tezatliga!
Bildigim kadariyla Tivibu hizmetinin kesintisiz ve stabil sekilde kullanilabilmesi icin DSL hatinin minimum 6 Mbps veya yukarisi hizlari desteklemesi gerekmekte.
Simdi gelelim hesabimiza;
6 Mbps hiz ile saniyede ortalama 768KB (0.7MB) veri aktarimi yapilabilmektedir. Ortalama ev kullanicisinin gunde 3 saat televizyon izledigini hesap edecek olursak bu da aylik olarak 90 saat, 5400 dakika ve 324000 saniyeye denk gelmektedir. Bu sure ile saniyede indirilen veri miktarinida carpacak olursak Tivibu hizmetinin gunluk 3 saat uzerinden televizyon hizmetinin kullanilabilmesi icin 324000 x 0.7 = 226.8 GB verinin aktarilabilmesi gerekmektedir. Yani kisaca 1 kisinin kullandigi AKK degerinin 4 kati kadar. Tabi burada insanin aklina su soruda takilmiyor degil. Acaba TTNet bu hizmetini yayabilmek icin ilk birkac ay ucretsiz kullanim, kampanya vs. yapabiliyorken AKK nasil savunabiliyor anlamis degilim.
Saygilarimla.
bak dostuma hele pekde dertliymiş. 7 sene evvel bana telefondaki görevli 8 mbit sınırsız internet kullanacaksınız dedi. hattınız desteklerse, esnek profil veya adil kota gibi birşey demedi. senin hattın, kabloların, başkaları senin altyapını kullanıyormuş veya santralin benim sorunum değil. şirket açtıysan ve hizmet sözü verip benimle anlşma yapıyorsan, ben paramı tıkır tıkır ödediğim gibi sende hizmetini vereceksin. 63 lira ağaçtan toplanmıyor efendi! pek çok ülkede bizden daha ucuza ve daha hızlı internet var. siz resmen bizi soyuyorsunuz bir de hızı düşürüyorsunuz. sınırsız ne demektir? sınırsız da hiç bir kısıtlama olmaz. millet hayvan gibi mi davranıyor? müşteriler için ne güzel tabir kullanıyorsunuz öyle? peki her ay tıkır paramı ödediğim, abone olurken 8 mbit hız ve sınırsız kota denildiği halde; dansöz gibi kıvıran bir hız, veri kullanımının arttığı günümüzde 50 gb gibi komik bir kota gibi şeylerden sonra davranmam resmen parçalarım. sana mı soracağız nası yazağımızı efendi? sen kendine gül.
Dijital santral değilse adil kullanım kotası uygulanmıyoru
Merhaba.
Anlattiklarinizda belki hakli olabilirsiniz ama sunu bastan soyleyeyim sahsiniza veya sizin gibi emek harcayanlara bir sozum yok ancak;
Tivibu hizmetini biliyorsunuz bununla ilgili bir hesap yaptiginizda ve verilen ucretini de goz onunda bulundurdugunuzda kullanilan veri miktarinin buyuklugunu nasil aciklayabileceksiniz? Kaldi ki ben soyle dusunuyorum Turk Telekom bu hizmetini daha da yayginlastirarak ileride Kablo Tv ye ve Dsmart a ciddi bir rakip olacaktir. Su andaki kampanyalari (sure olarak tam bir sey soyleyemeyecegim ama TTnet abonelerine 3 veya 6 ay ucretsiz Tivibu hizmeti vermekte gorsunler kullansinlar diye) ve Super lig ihalesindeki fiyatlarin yukariya cekilmesinde onemli rol oynadi Turk Telekom yoksa Digiturk o kadar parayi mumkun degil ver(e)mezdi ki su an borclarindan dolayi TMSF el koydu. Neyse konuyu dagitmadan servis saglayicilar altyapilarini guclendirmek veya kapasitelerini arttirmak yerine boyle bir uygulama yapiyor.
Calinan kablolardan, VDSL hizmetinin verilememesinden, veya carpilma sonucu zarar goren direklerden bahsediyorsunuz. Telekom illa ki o kablolari yenileyecek ve hizmetin aksamamasini saglayacak. Neden aliyor o kadar aboneden sabit ucreti bu hizmetlerin saglanabilmesi icin. Eger ucretini aliyorsa yapacak veya yerine koyacak o kabloyu. VDSL hizmetinin verilememesinden bahsetmissiniz. Zamaninda maliyetten kacmak icin ve ilerisi dusunulmediginden dolayi telefon kablolarinin kesitleri ince kullanildigi icin bu kadar hat zayiflamasi veya kopmalar olmakta ve bilmem kac Megabite kadar internet veriyor. Telekom bunun farkina vardi ki son birkac yildir kesitleri biraz daha kalin kablo kullaniyor. DSL hizmetini vermeye basladiginda akli neredeydi? Once altyapini duzelt sonra hizmeti ver. Carpilarak zarar goren direklerden yakiniyorsunuz. Neden Telekom o kablolari yeraltina almiyor? Boylelikle hem calinma orani duser hemde direkler zarar gormez Kurulu sistemler 500-1000 kisilik diyorsunuz. Islerine mi gelmiyor daha fazla kapasiteli sistemler kurmak. Bugun Turk Telekom un sabit telefon hatti kapasitesi ihtiyacin neredeyse iki kati buna neden bu kadar yatirim yapiliyor ki? Telekom her gecen gun sabit telefon hattinda kan kaybetmesine ragmen neden bu kadar yatirim yapiyor buraya akitilacak paralar internet icin neden harcanmiyor.
Saygilar.
mobil operatörlerin internet paketlerine sınırsız paketler getirilirse bu türk telekom biter. bence bilerek kota koyuyorlar türk telekomu birileri koruyor yoksa millet enayimi telekoma para bayılsın