Adil Kullanım Kotası Yalanı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Qbilay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bu Adil Kullanım Noktası aşıldığında ücrette değişim oluyormu.. Ben Ttnet Netlimitsiz paket kullanıyorum..Sürekli dizi film izliyorum tabi korka korka..Çok fazla bilgim yok..:confused1:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
tivibu ile izliyorsan sorun olmaz ama baska bisey ile izliyorsan sozlesmeyi okumalisin.

thuglife

Asistan
Reaksiyon puanı
0
3 yıl smile adsl kullandım bu ay ttnete geçtim binler pişmanım.. smilede 50cgbyt akk yi 1 günde bitirmeme rağmen.. smile 15 günde 1 hızı düşürüodu.. halen devam edio bu uygulama.. her ayın 15 inde 3 mgbite çekiola.. süperdi.. ama ttnet çakallaık yapıo.. halbuki portlar bunlara ait oldugu halde

hocam yazınızdan hiçbirşey anlamadım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
tivibu ile izliyorsan sorun olmaz ama baska bisey ile izliyorsan sozlesmeyi okumalisin.

Tivibu ile değil... Sözleşmeyi nerden okucamm.. :confused1: İyide saçma değilmi bu Tivibudan ben her tür dizi film izleyemem ki. Çevirilerini belirli 2-3 sitenin yaptığı dizileri filmleri izliyorum..

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
yurttayım saniyede 12-15 mb arası çekiyorum utan ttnet.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Tivibu ile değil... Sözleşmeyi nerden okucamm.. :confused1: İyide saçma değilmi bu Tivibudan ben her tür dizi film izleyemem ki. Çevirilerini belirli 2-3 sitenin yaptığı dizileri filmleri izliyorum..

tivibu'dan izlersen kotadan dusmez ama baska bir yerden izlersen kotani doldurur sinirsiz adiyla sattigi internet'e kota koymasi sacma.

ykaduman

Asistan
Reaksiyon puanı
4
yaklaşık 6 ay boyunca 100gb adil kullanım kotalı paket kullandım indirmediğim şey kalmadı 100gb geçmek için kastım da kastım ama hiç 65den yukarı çıkamadım ttneti arayıp 75gb adil kullanım kotalı pakete düşürdüm bu sefer de ayda 15 gün internet kullandım indirdiğim çok az şey var bugün itibariyle 78gb ben bunun altında üçkağıtçılık ararım tivibu olayına da tamamen katılıyorum kendi hizmetini bana parayla satıp bir de kota yemesine sebep oluyor saçmalık dünyanın en çok kazıklanan milleti hep biz mi olacağız yazık yani!

hdoru

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öyle bir şey söz konusu olacagini sanmiyorum.Sözleşmeyi kontrol et

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
çözüm basit.toplu bir şekilde.sözleşmeleri iptal etmek.bu ttnet virüs'ünden kurtulmak.bak gör 2 gün içinde akk kakmıyor mu.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Tamam teşekkür ederim.. :) Birde son bişey daha sorucam.. Benim bir tanıdık netten dizi-film indiriyodu uyarı gelmiş..Netiniz kapanır diye.. Araştırdım ama yasak yok.. :confused1: Bende indiriyorum..

thadeus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir oyunun (cod ghost) 40 gb a ulaştığı günümüzde firmaların parasını ödediğimiz interrneti kullandırtmaması gibi saçma bişi yok.
walla kara kara düşünüyorum 1-2 güne kadar preload başlayacak nasıl olur bilmiyom.

bu arada durum şuna benziyor, gidip bi tane ferrari alıyorsunuz ama hız limitiniz 80km daha hızlı kullanırdanız arabanızın anahtarını alıp nehre atıyorlar :D

bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu vatandaşın çıkarını deil firmaların cebini doldurmasını sağlıyor.

taylocan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
superonline 20 mbit 100-50 69 tllik fiber tarifedeyim...her ay başında kota sıfırlanır bilirsiniz...ama şu anda 120 gb download yapmama rağmen hiçbir uyarı yok...umarımda böyle devam eder)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127

20mbps 100gb ...
ve adil kullanım patlayınca bu!

murat25

Asistan
Reaksiyon puanı
4
facebook'tan video izleme indirme olarak kayıda geçiyor.özellikle facebook kotanın anasını ağlatıyor.video izleme,film izleme indirme olrak kabul ediliyoriönceden live messenger şimdi skype de konuşmak,görüntülü konuşma yapmak ta kotayı dolduruyor.sınırsıza geçiyorsunuz ama 50 GB 3 film indir kotan doldu.ben önceden bir araştırma yapmıştım.sadece ttnet değil diğer firmalarda da aynı uygulama mevcut.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaslar bildiğim kadarıyla tivibu hizmeti, sunulan adil kullanım kotasından bağımsız çalışmaktadır.
Yani bize sunulan 50 GB adil kullanım kotası tivibu tarafından kullanılmamaktadır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar öyle diyorsunuz ama TTNET altyapısı malum herkes yüklenirse internet kullanılamaz hale gelir kitlenir. ayrıca tivibu da kotaya etki etmiyor. bide ttnet kötü diyenler türkiyedeki tüm internet sağlayıcıları ttnet altyapısı kullanıyor bir düşünün.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Arkadaşlar öyle diyorsunuz ama TTNET altyapısı malum herkes yüklenirse internet kullanılamaz hale gelir kitlenir. ayrıca tivibu da kotaya etki etmiyor. bide ttnet kötü diyenler türkiyedeki tüm internet sağlayıcıları ttnet altyapısı kullanıyor bir düşünün.

turkcell superonline fiber internet'te ttnet ile alaka yok.
traceroute youtube.com
traceroute to youtube.com (173.194.39.192), 30 hops max, 60 byte packets
1 192.168.1.1 (192.168.1.1) 0.717 ms 0.955 ms 1.142 ms
2 host-92-44-0-46.reverse.superonline.net (92.44.0.46) 3.520 ms 3.517 ms 3.516 ms
3 host-82-222-13-9.reverse.superonline.net (82.222.13.9) 4.347 ms 4.368 ms 4.366 ms
4 10.36.0.145 (10.36.0.145) 20.104 ms 20.132 ms host-85-29-17-17.reverse.superonline.net (85.29.17.17) 20.264 ms
5 10.36.0.250 (10.36.0.250) 20.436 ms 10.36.1.6 (10.36.1.6) 20.494 ms 10.36.0.246 (10.36.0.246) 20.553 ms
6 10.36.2.133 (10.36.2.133) 19.723 ms 16.181 ms 16.388 ms
7 host-82-222-224-89.reverse.superonline.net (82.222.224.89) 16.225 ms 16.399 ms 17.153 ms
8 72.14.242.230 (72.14.242.230) 32.812 ms 33.044 ms 30.315 ms
9 72.14.235.77 (72.14.235.77) 34.366 ms 34.233 ms 34.131 ms
10 sof01s01-in-f0.1e100.net (173.194.39.192) 33.977 ms 33.979 ms 33.884 ms

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Tivibu Ev hizmeti kotanızı hiçbir şekilde etkilemez.
Tivibu Web hizmeti İnternet üzerinden kullanım sağlandığından kotayı etkiler.

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.

Internet servis saglayicilarinin (Ozellikle TTNet) kendi tarafina yonttuklari adil kullanim kotasi (AKK) yalanini protesto icin boyle bir konu acmayi dusundum. Bildiginiz uzere DSL tarifelerinde AKK 50 Gb. olarak sinirlandirilmis olup bu kotanin asilmasi durumunda tarifedeki hiz mevcut ayin sonuna kadar 3 Mbps. e dusurulup ay baslangicinda ise tekrar tarifedeki hiza cikartilmaktadir. Bu Adreste ise (kalin yazilara dikkat);

"Adil kullanım uygulaması, şebeke kaynaklarının tüm kullanıcıların aynı kalitede hizmet alabilmesine imkan sağlamak için devreye alınan bir uygulamadır. Bu uygulama kapsamında adil kullanım uygulaması bulunan internet paketlerinde; paket bazında farklı adil kullanım noktaları uygulanmaktadır. Ay içinde adil kullanım noktasına ulaşıldığında müşterilerin bağlantı hızları düşürülerek, henüz o kotaya ulaşmamış diğer müşterilerin hızlı bağlantı hizmeti alması sağlanmaktadır. "

belirtilmektedir.

Ayrica TTNet'in Tivibu hizmeti hakkinda da bilginiz oldugunu varsayiyorum (Detaylar burada)

Bu hizmette ayni sekilde DSL altaypisini kullanmaktadir.

Simdi gelelim AKK ile Tivibu arasindaki anlam veremedigim tezatliga!

Bildigim kadariyla Tivibu hizmetinin kesintisiz ve stabil sekilde kullanilabilmesi icin DSL hatinin minimum 6 Mbps veya yukarisi hizlari desteklemesi gerekmekte.

Simdi gelelim hesabimiza;

6 Mbps hiz ile saniyede ortalama 768KB (0.7MB) veri aktarimi yapilabilmektedir. Ortalama ev kullanicisinin gunde 3 saat televizyon izledigini hesap edecek olursak bu da aylik olarak 90 saat, 5400 dakika ve 324000 saniyeye denk gelmektedir. Bu sure ile saniyede indirilen veri miktarinida carpacak olursak Tivibu hizmetinin gunluk 3 saat uzerinden televizyon hizmetinin kullanilabilmesi icin 324000 x 0.7 = 226.8 GB verinin aktarilabilmesi gerekmektedir. Yani kisaca 1 kisinin kullandigi AKK degerinin 4 kati kadar. Tabi burada insanin aklina su soruda takilmiyor degil. Acaba TTNet bu hizmetini yayabilmek icin ilk birkac ay ucretsiz kullanim, kampanya vs. yapabiliyorken AKK nasil savunabiliyor anlamis degilim.

Saygilarimla.

AKK olayında şöyle bir durum var. Bağlı olduğunuz santralin belli bir Uplink kotası vardır. Örneğin Minimum abone kapasitesine sahip Tip11 diye isimlendirilen Fiber cihazların Uplink kotası 1 Gigabit tir. Ortalama 140 abone besler. Her abone 16 Mbit sinyal alsa ortalama Uplink 2,25 Gigabit eder. Velevki bu cihazlar yakın olan abonelere 100 Mbit hız verebilmekte. Arkadaşların dediği gibi 16 Mbit e kadar olan tarifenin amacıo esnada kullanım yapan her aboneye ortalama hız verilmesini sağlamaktır. 1000/140=7.14 Mbit gibi bir değer verir. Birde tivibu olayı var. Tivibu farklı bir veri kanalı ve abonelik hattı olduğu için tivibu kotası AKK sına dahil değildir. Bilginize.

nurdede1986

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Dijital santral değilse adil kullanım kotası uygulanmıyoru

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bak dostuma hele pekde dertliymiş. 7 sene evvel bana telefondaki görevli 8 mbit sınırsız internet kullanacaksınız dedi. hattınız desteklerse, esnek profil veya adil kota gibi birşey demedi. senin hattın, kabloların, başkaları senin altyapını kullanıyormuş veya santralin benim sorunum değil. şirket açtıysan ve hizmet sözü verip benimle anlşma yapıyorsan, ben paramı tıkır tıkır ödediğim gibi sende hizmetini vereceksin. 63 lira ağaçtan toplanmıyor efendi! pek çok ülkede bizden daha ucuza ve daha hızlı internet var. siz resmen bizi soyuyorsunuz bir de hızı düşürüyorsunuz. sınırsız ne demektir? sınırsız da hiç bir kısıtlama olmaz. millet hayvan gibi mi davranıyor? müşteriler için ne güzel tabir kullanıyorsunuz öyle? peki her ay tıkır paramı ödediğim, abone olurken 8 mbit hız ve sınırsız kota denildiği halde; dansöz gibi kıvıran bir hız, veri kullanımının arttığı günümüzde 50 gb gibi komik bir kota gibi şeylerden sonra davranmam resmen parçalarım. sana mı soracağız nası yazağımızı efendi? sen kendine gül.

Sınırsız tarifiniz ile neyi kastediyorsunuz bilmiyorum ama verilen hizmette sınırsız tarifi aboneliğinize ay sonuna kadar herhangi bir ek kullanım bedeli ödemeden dilediğiniz gibi kullanmanızı sağlamaktır. 1 Mbit sınırsız ile 8 Mbit sınırsız arasında tarif olarak sadece hız farkı var. 50 Mbit limitlide kullanabilirsiniz bu size kalmış. Sınırlı internet ile sınırsız internet tarifleri kota kavramı içindir. Sınırsız diye bir hız türüde yoktur zaten. Her hizmetin bir bedeli var. Tarlada üretilen bir ürün nasıl gider ve karı hesaplanarak fiyatlandırılıyor ise bu tür hizmetlerde aynı şekilde Devletin belirlediği fiyatlar üzerinden fiyatlandırılıyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Dijital santral değilse adil kullanım kotası uygulanmıyoru

Artık analog santral yok. Santrallerin hepsi fiber altyapısı ile çalışıyor. Bölgesel dağılımlar bakır kablo ile yapılıyor.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
ttnet size hitap etmiyorsa turkcell superonline kullanın yoksa turkcell 3g kullanın.

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba.

Anlattiklarinizda belki hakli olabilirsiniz ama sunu bastan soyleyeyim sahsiniza veya sizin gibi emek harcayanlara bir sozum yok ancak;

Tivibu hizmetini biliyorsunuz bununla ilgili bir hesap yaptiginizda ve verilen ucretini de goz onunda bulundurdugunuzda kullanilan veri miktarinin buyuklugunu nasil aciklayabileceksiniz? Kaldi ki ben soyle dusunuyorum Turk Telekom bu hizmetini daha da yayginlastirarak ileride Kablo Tv ye ve Dsmart a ciddi bir rakip olacaktir. Su andaki kampanyalari (sure olarak tam bir sey soyleyemeyecegim ama TTnet abonelerine 3 veya 6 ay ucretsiz Tivibu hizmeti vermekte gorsunler kullansinlar diye) ve Super lig ihalesindeki fiyatlarin yukariya cekilmesinde onemli rol oynadi Turk Telekom yoksa Digiturk o kadar parayi mumkun degil ver(e)mezdi ki su an borclarindan dolayi TMSF el koydu. Neyse konuyu dagitmadan servis saglayicilar altyapilarini guclendirmek veya kapasitelerini arttirmak yerine boyle bir uygulama yapiyor.

Calinan kablolardan, VDSL hizmetinin verilememesinden, veya carpilma sonucu zarar goren direklerden bahsediyorsunuz. Telekom illa ki o kablolari yenileyecek ve hizmetin aksamamasini saglayacak. Neden aliyor o kadar aboneden sabit ucreti bu hizmetlerin saglanabilmesi icin. Eger ucretini aliyorsa yapacak veya yerine koyacak o kabloyu. VDSL hizmetinin verilememesinden bahsetmissiniz. Zamaninda maliyetten kacmak icin ve ilerisi dusunulmediginden dolayi telefon kablolarinin kesitleri ince kullanildigi icin bu kadar hat zayiflamasi veya kopmalar olmakta ve bilmem kac Megabite kadar internet veriyor. Telekom bunun farkina vardi ki son birkac yildir kesitleri biraz daha kalin kablo kullaniyor. DSL hizmetini vermeye basladiginda akli neredeydi? Once altyapini duzelt sonra hizmeti ver. Carpilarak zarar goren direklerden yakiniyorsunuz. Neden Telekom o kablolari yeraltina almiyor? Boylelikle hem calinma orani duser hemde direkler zarar gormez :) Kurulu sistemler 500-1000 kisilik diyorsunuz. Islerine mi gelmiyor daha fazla kapasiteli sistemler kurmak. Bugun Turk Telekom un sabit telefon hatti kapasitesi ihtiyacin neredeyse iki kati buna neden bu kadar yatirim yapiliyor ki? Telekom her gecen gun sabit telefon hattinda kan kaybetmesine ragmen neden bu kadar yatirim yapiyor buraya akitilacak paralar internet icin neden harcanmiyor.

Saygilar.

Bilgilendirmeleri biraz daha detaylandırarak bu soruyu cevaplayalım. Sistemde abonelere tahsis edilen hız profilleri bağlı oldukları santraller ile abone arasındaki veri akışı içindir. Santraller ile hosting firmaları arasındaki hız problemleri ttnetin değil hosting firmalarının sunucularından kaynaklanan sorundur. Santral ile abone arasındaki sorunu imkanlar çerçevesinde her halukarda çözülüyor. Gelelim TiviBu data akışını hesaplayan arkadaşın hesabına. TiviBu datası her bölgedeki santrale eş zamanlı olarak tüm yayınların gönderilmesi mantığı ile çalışır. Seç izle ve Tekrar izle bu kapsamda değil. Canlı yayın izleyenlerin oluşturduğu data trafiği sadece bağlı oldu santral ile abone arasında gerçekleşen bir süreçtir. Uplink Kotalarını etkileyen bir süreç söz konusu değildir. Buna karşın İnternet için sağlanan data akışı Hostig firması ile abone arasında yapılan bir data akışı olduğu için diğer aboneleri etkileyen bir süreç söz konusudur. Endişe etmeyin yeraltındaki kabloları havadakilerden daha kolay çalıyorlar. Kurumun daha önce devletin elinde olması, yönetim mantığı ve o zaman mevcut olmayan bir sistemin altyapı üzerindeki etkilerini tahman etmek kolay değil. Yaklaşık 40.000 asli çalışan ve 50.000 üzerinde taşeron istihdam eden ve tüm Türkiye'nin neredeyse katır gitmez diye tabir edilebilecek yerlerine bir şekilde hizmet götürmesi ister istemez yatırımları ve iyileştirmeleri yavaşlatıyor. Devletin her kurumunda olduğu gibi Türktelekom dada pilot bölgeler var. Yatırım yapılacak projeler buralara uygulanarak 1 yıl gibi bir süre ile test ediliyor. İklim şartları, fiziki şartlar, ekonomik şartlar v.b. diğer etmenler buralarda inceleniyor ve diğer bölgelere uygulanıyor. Örneğin benim bulunduğum ilçe 2013 yılı için pilot bölge olarak seçildi ve kullanılması planlanan cihazlar kuruldu. Geri bildirimi yapılan arıza ve problemler çözülerek diğer bölgelere uygulanıyor. Yatırımların maliyeti yüksek olduğu için herşeyin incelenmesi gerekiyor elbette. Labaratuar şartlarında verilen veriler saha şartlarında çok farklılık gösterebiliyor.

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
yakında kendi internetimi kendim üretecem

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mobil operatörlerin internet paketlerine sınırsız paketler getirilirse bu türk telekom biter. bence bilerek kota koyuyorlar türk telekomu birileri koruyor yoksa millet enayimi telekoma para bayılsın

Düz mantık ile düşününce doğru ama her konuda avrupa ülkelerini ön plana çıkarınca bu düşünceniz biraz yanlış. Örneğin Fransada kapalı alanlarda Wifi kullanımı yasaktır. Türktelekom kullandığı tüm cihazlarda herhangi bir radyo sinyali salınımı yapmaz. Bakır ve fiber yatırımlarının temelinde bu yatıyor. O kadar basit olsa idi yörüngeye atarlardı 3-5 uydu basarlardı kıtalar arası internet erişimini fakat bunlar belli sınırları aşamazlar sağlık açışından.

hakanmercan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ttnetten 21mbit hız (adil kullanım 75 gb) adil kullanım kotası dolduğu zaman 330 kb'ta düşen paket aldım ama olayın çakallığını sonradan farkettim olay nedir biliyormusunuz,benim fatura son ödeme
tarihim her ayın 21'i ama internetimin sıfırlanma tarihide ayın 01'iymiş tabi bundan benim haberim yoktu çünkü alırken söylemiyorlar bunu,ayın 21'inden 01'ine kadar kullandığın internet adil kullanım kotasından gidiyormuş zaten ben ayın 01'ine kadar en az 50 gb internet kullanıyorum yani ayın 01'inde 21 mbit olsa ne olcakkki zaten adil kullanım kotasının çoğu bitmiş oluyor yani 21 mbit interneti 1 veya 2 gün belki kullanma şansım oluyor,bende faturam ödendiği zaman internetim hızlanacak zannediyordum meğer dediğim gibi 10 gün sonra sıfırlanıyormuş ama bunu alırken söylemiyorlar yani olayın çakkallığı burda,herkeze bence ttnet bu giydirmeyi uyguluyor yani adil kullanım kotasını dolduruyor daya 330 kb gitsin!!!!!!