Acer Notebook Bios Sorunu!!

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Arkadaşlar bu notebookta format atmam gerekiyor ama biosta bazı kısımlar pasif durumda bir türlü müdehale edemiyorum. Sinir etti beni bu sorunu nasıl çözeceğime dair fikri olan var mı ?

uhe9upuv.jpg

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Biosu sıfırladınmı hocam. Yani pili çıkart biraz bekle tekrar tak.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

hehe Notebookmuş algılayamadım ilk baktığımda.

Eski biosu yüklemeye çalış hocam. Daha sonra biosu tekrar güncelle

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bios pilini çıkar aç kapat bios ayarları sıfırlansın

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Dell makineler gibi olsa söker pili cıkarır takarım ama pilin çıkıp çıkmadığıma emin değilim :(

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Neyden sonra böyle oldu? Şifre felan vermişmiydin hocam bios için?

Hocam tam modeli yazarmısın?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
makine yeni geldi bana biosta şifre vardı zaten 12345 yazmışlar iki denemede buldum onu ama menüler pasif cihaza format atmam gerekiyor

Model: Aspire 6935

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
CD yada usb ile format atmaya kalktığında direk format işlemine geçmiyormu hocam?
Windows kurmak için boot ettiğin bir USB takarsan direk okuyabilir. Birde hem admin hem user şifresi verilmiş sanırım. User şifresini girince menüler pasif kalabilir. Modelin user guide dosyasını indirip baktım ama bunun için birşey göremedim. O ekrandayken belirli tuş kombinasyonu ile o giderilebilirmiş.
Benim başıma gelmediği için bazı yabancı forumlara baktım.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
f12 ile açılan boot menüsü kapalı usb den bot kapalı şimdi ubuntu CD sini taktım okudu Cd den format atılabilir yanlnız elimde dwd yok dwd kullanmayalı yıllar oldu.

Vardır bir yolu bakalım o menüye nasıl gireceğim

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
f12 ile açılan boot menüsü kapalı usb den bot kapalı şimdi ubuntu CD sini taktım okudu Cd den format atılabilir yanlnız elimde dwd yok dwd kullanmayalı yıllar oldu.

boot menüye giremeyince bir çok kişi msdos komutları ile cd leri okutup kurmuş. Ama ek yazılımlarda gerekebilir o boot menü için. Hiren boot CD ile dostan kuranlar olmuş.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19

Slm Hocam bios menüsünde boot yazılı yere geldiğinde USB seceneğini devre dışımı.

ingilizcen nasıl Hocam

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Biosta nerdeyse tüm ayarların kullanımı devredışı bırakılmış, İngilize idare eder işte

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bu Bios sürümü yüklemek istersen.

ftp://ftp.support.acer-euro.com/notebook/aspire_6935/bios/

password rsetleme indir

http://www.cgsecurity.org/cmospwd-5.0.zip

Buda bios password resetleme ve yeni bir password oluşturma tekrardan admin olarak password bios da kaldırma şuan user olarak bios password acmışsın yani mantık şı Admin olarak değil misafir olarak acmışsın bunu kaldırmak icin şu adımları uygula ingilizcen yeterlise.

uide to install CmosPwd and remove password:

1. Download & extract to a folder. I put it in drive D like this: d:\ cmos
2. To work on cmos memory, ioperm need to be installed and running. ioperm gives direct port I/O access for specified ports to user-mode process (ring 3) using Ke386SetIoAccessMap and Ke386IoSetAccessProcess kernel functions.

Log on to Windows as Administrator priviledges and do as follow: (see picture):

a. Click Start-->Run: type CMD hit Enter on your keyboard.
b. now us the CD command of Dos to come to d:\cmos\windows. (here is: d: hit enter; cd cmos hit enter; cd windows hit enter).
c. when you are already in d:\cmos\windows in drive D then: type “ioperm.exe –i” hit enter.
d. to start ioperm service: type “net start ioperm” hit enter.
e. ok, type: “Cmospwd_win.exe /k” hit enter, we will see:

1 - Kill cmos
2 - Kill cmos (try to keep date and time)
0 - Abort
Choice :

Type 1 and hit Enter to clear cmos.

90238142zh6.jpg

f. run the Acer eSettings Management program: start-->program-->Acer Empower Technology-->Acer eSettings Management.

37400896td6.jpg

g. now come to the: Bios Password to see: if you still see password enable, that means we fail but if we see they are Disable so we are done. Remember if we success remove password then we have to create a password for it and then remove it and click Apply to save to cmos memory. This is very important because sometimes we see it Disable but when reboot the computer they are Enable again cuz the password is still in the CMOS.

56494304cb1.jpg

That’s all, good luck & don’t forget to set an easy password later.

sitenin linki

http://forums.mydigitallife.info/th...rd-of-Acer-computer-(Both-Laptop-amp-Desktop)

istersen cmos yaptıkdan sonra yani bios resetlemeden sonra yukardaki resimde gösterdiği gibi password oluşturmayı yapmaya bilirsin tabi admin olarak yetki aldıkdan sonra bios ekranında tüm işlemler müdahale ettikden sonra yine yapamıyorsa daha sonra password oluştur admin olarak giriş yaparsın bios'a

acer setting manegement indirmen lazım sitesinde var onunlada en resetlemen lazım

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Eyvallah [MENTION=136676]IThelp[/MENTION] bu tam benim işlem için :) deneyelim bakalım.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Eyvallah @IThelp bu tam benim işlem için :) deneyelim bakalım.

Birde şunu da söyleyim vista yüklü sitemlerde bu acerlerde bazen tüm bios devre dışı kalıyor hiç önyükleme yapazsın yeni bir işletim yüklemek icin ya HDD sökecen harici kutu veya başka bir bilgisayara takacan tamamen disk bicimlendireceksin ve var olan bülümleri silip tekrardan bölüm oluşturacaksın tamamen sıfır HDD acer takıp format atacaksın ozaman yükleyebiliyorsun.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Buna zaten bir windows 7 kurmuşlar belkide onlar kapadı biosu zaten garip bir pc

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Buna zaten bir windows 7 kurmuşlar belkide onlar kapadı biosu zaten garip bir pc

Resetlemeden sonra sen Bios tekrar güncelle illerde yine sıkıntı olmazsın vistanın üzerine windows 7 kurmuş olabilirler vista halen sisteme gömülü olabilir cünkü bu problem sadece vista da oluyor acer vista versiyonu olan bazı modellerinde bu sıkıntı var.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Çözdüm sorunu ama şu şekilde arkadaşlar.

Öncelikle sistemdeki admin hesabının parolasını sıfırladım. Sisteme admin olarak girdim. Bios'u v1.20'ye güncelleyince hem o saçma şifre ortadan kalktı hemde pasif olan menüler açıldı.

Çaktım windows 8.1'i ohh oldu mis gibi :)

12. mesajda IThelp'in bahsettiği yöntem ise muhtemelen v1.20 çıkmadan önce o şifre kaldırma ve menüyü aktif etmek içindi.

İlginiz için teşekkürler [MENTION=146208]BLacK+[/MENTION] [MENTION=136676]IThelp[/MENTION] [MENTION=71213]H SİZER[/MENTION]

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Çözdüm sorunu ama şu şekilde arkadaşlar.

Öncelikle sistemdeki admin hesabının parolasını sıfırladım. Sisteme admin olarak girdim. Bios'u v1.20'ye güncelleyince hem o saçma şifre ortadan kalktı hemde pasif olan menüler açıldı.

Çaktım windows 8.1'i ohh oldu mis gibi :)

12. mesajda IThelp'in bahsettiği yöntem ise muhtemelen v1.20 çıkmadan önce o şifre kaldırma ve menüyü aktif etmek içindi.

İlginiz için teşekkürler @BLacK+ @IThelp @H SİZER

Bu tür bioslarda şu şekilde şifreleme sistemleri vardı

supervisor password
user password
HDD password

sen user password olarak giridiğin icin daha önce o yüzden Bios menüleri deaktiv di manü ayarlarını kullanmak icin supervisor password sahipolman gerekir password bilemediğin icin supervisor password cözemesin orada şifre oluştururken sadece sayı ve harfler oluşturmuyorsun karekterlerde kullanman lazım ve bunun kırılması normal yolllarda zor ama yine acığını bırakmışlar cmos sıfırlama ve bios yükleme bu yönetemle sadece yapabiliyorsun. yukardaki programla cmoss sıfırladın sanırım daha sonra bios güncellemesiyle sorun tamamen kalkmıştır konuyu bir köşede kalsın başka üyelerimize yardımı dokunur.

Not: yukardaki cmos sıfırlama programı sadece Acer bilgisayarlarda değil Bios tabanı aşağıda verdiğim listedeki Bios tabanı olanlarda claışır yeterki bilgisayarınızda aşağıdaki liste olan bios versionları olsun calıştırır.

ACER/IBM BIOS
* AMI BIOS
* AMI WinBIOS 2.5
* Award 4.5x/4.6x/6.0
* Compaq (1992)
* Compaq (New version)
* IBM (PS/2, Activa, Thinkpad)
* Packard Bell
* Phoenix 1.00.09.AC0 (1994), a486 1.03, 1.04, 1.10 A03, 4.05 rev 1.02.943, 4.06 rev 1.13.1107
* Phoenix 4 release 6 (User)
* Gateway Solo - Phoenix 4.0 release 6
* Toshiba
* Zenith AMI