Acer Laptop Isınıp Kapanma Sorunu

mcaner23

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar geçen sene laptop aldım ve uzun zamandır ısınıp kapanma sorunuyla karşı karşıyayım.İşlemcisi T serisi olan acer ler de böyle bir şey olduğunu duydum ancak ne kadar arasam da bir çözüm bulamadım.Isınsa dahi kapanmamasını sağlayabilir miyim?bilen arkadaşlar varsa yardım ederlerse sevinirim.

k4y4

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Laptopunun içindeki işlemci fanın büyük ihtimal tozla doludur.Temizlemeni veya temizletmeni öneririm.

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
benimde T serisi işlemci içeren 5720 var 3yaşında vs...bir süredir kapanma bendede oluyor...
işletim sistemi için opensuse vs kullandığım zamanlar işlemci kiplerinden güç korumada kullanıyorum...
onun haricinde laptop soğutucu ile kapanmanın önüne geçtim...
ama sanırım çözüm makinayı açtırıp işlemci fanını-fanları vs değiştirtip boruları vs temizletmek ki sivastayım yaptıracak yer bilmiyorum...
istanbulda isen buraya bi bak derim...

mcaner23

Asistan
Reaksiyon puanı
2
yakın sayılırım kocaelideyim.ya ilk aldığım zamanlarda da yapıyordu.sanırım belli bir sıcaklığa gelince kendini kapatmaya programlanmış onu kıracak bir şey olsa çok güzel olucakta bulamadım varsa da :)

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
hocam sen ne yapıyorsun?

eğer işlemci ısındığında kapanmasın dersen başın belaya girer.

kesin bir yerleri yakar makinene yazık olur.

ben de eski dizüstünde biostan engelleyebiliyordum

ama dvd combo yaktım bu yüzden haberin olsun.

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Caner nasılsın? :D

@k4y4 yapman gerekeni söylemiş. İşlemci fanını temizleyebilirsen ısınma sorunu büyük ölçüde ortadan kalkar. Haliyle ısınmadan kaynaklanan kapanma sorunu da. Düşün, benim HP'de bile işe yaradı. :)

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
evet ısınınca kapanmayı engellersen erir klavyenin ortasında koca bi delik açılır:)
ki az önce laptopu açtım resmen kurum vardı fan çıkışının orda metal parçada...
55dereceden aşağı çalışmayan makina şu an 35 derecede çalışıyor...en fazlada 45 derece gösterdi...
sayende gaza gelip makineyi açtım,güzelde oldu......

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Arkadaşların söylediğini deneyebilirsin ek olarak soğutma desteğine ihtiyaç duyabilirsin.
Laptop soğutucuları var onları deneyebilirsin.

mcaner23

Asistan
Reaksiyon puanı
2
@Persona Grata nolsun be Berkan takılanzi işte :D teşekkür ederim sağolun o zaman ben en yakın zamanda bi servise göndereyim bunu bi baksınlar.ama yinede kapanmayı engelleyen bi program bulursanız ve haber ederseniz sevinirim :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Elinde tornovida varsa arka kapağı kendin aç, sonra bir de fanın üstünde 4 tane vida var onları da aç, çıkış yolunda epey toz birikmiştir onları alınca düzelir. :wink: Servise boşu boşuna bir sürü para verme. :)

mcaner23

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Garantisi falan gitmez mi ki öyle yaparsam?

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
garantisi varsa servisine söyle ilk aldığım günden beri yapıyodu normal sandım ama araştırınca sorun olduğnu farkettim de artık dayanılmaz oldu açılır açılmaz kapanıyo de :p de işte ... garantiye soktur durumu :) garantisi yoksa donanım öğrenmenin tam sırası :D çok zevkli aç laptopun içini tecrübe olur :D

Lonesomecowboy

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Garanti gider tabiki.Çünkü servis elemanlarının haricinde cihaza yapılan müdahaledir bu sonuçta.Ancak çok zor işlem değil.
Önce farklı büyüklükte tornavidalar bulundurun,sonra arka kapağı komple çıkarın.Aman vidaları kaybetmeyin ve çıkarttığınız yerleri unutmayın yoksa bilgisayarı tekrar kapatınca fazla vida ile karşılaşabilirsiniz.Vidaları yanlış monte ederseniz kasayı çatlatırsınız.
Ayrcaı işlemci sıvısı bulundurun.Termal macun da denen bu sıvıyı birçok bilgisayar dükkanında bulabilirsiniz.Bu macun önemli çünkü çoğu laptopta fan,bakır bir boru ile işlemciye bağlanır.Siz fanı söktüğünüzde boruyuda çıkartmış olacaksınız otomatikman ve bu borunun işlemciye temas ettiği yerde çok ince tabaka halinde bulunan işlemci sıvısı kullanılmaz hale gelecek.O nedenle fanı temizledikten sonra işlemcinin üzerine bir damla kadar sıvıyı döküp,kredi kartı veya düz bir araçla hafifçe işlemcinin tüm yüzeyine bu sıvıyı yayarsanız ısınma problemini tarihe gömmüş olursunuz...

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşlar Acer Laptoplarda Ram ve HDD'yi kendiniz değiştirseniz bile garantisi gitmez.

Ayrıca kapanma sorunu Acer'deki T serisi işlemcilerle ilgili değildir. Kasanın tipine göre değişiyor. Bazı modellerde de BIOS sorunu var.
Öncelikle hangi modeli kullandığını yazarsan, daha kesin şeyler söyleyebilirim.

Kocaeli'desin, bayramdan sonra iş yerime gel yapayım istersen :D

Bilgisayarı yeni aldığında olmayan bir kapanma sorunuysa da fan ve hava girişlerinin tozla dolmasından kaynaklanıyordur.

---------------------------------

Bunların yanında, ACER 6935G Laptop kullanıyorum. Bilgisayarım bir keresinde arızalandı ve açılmadı. Bilgisayar teknikeriyim ve sorunu da çözümü de biliyordum. Açtım kapağı, Ram'leri çıkardım. BIOS resetledim ve sonra RAM'leri taktım. Çalıştı.

Sonra bilgisayarımın yanında yüksek frekansta iki telsiz çalışmıştı. Ekranım karardı. Görüntü gitmemişti ancak ledler kapandığından birşey görünmüyordu. Garantiye gönderdim. 350$ Anakart değiştirme parası istediler. Ben de arızayı ve çözümünü ayrıntılarıyla laptopa iliştirdiğim kağıda yazdığımı söyledim ve arızanın Anakartta değil, ledlerde olduğunu belirttim.
Bana anakartın elektrik aldığını ama açılmadığını söyledi. Gönderdiğimde bilgisayarın harici monitörde çalıştığını söyledim ve anakartla ilgili bir arıza olmadığını söyledim. Hatta tamirattan sonra verilerimin de silinmemesini istedim.

Daha sonra laptopumu tamir edip bana geri gönderdiler. Gönderdikleri gece test ederken bilgisayarım resetledi. Isınmadan dolayı. Ki benim bilgisayarım ısındığı için hiç kapanmamıştı, çünkü ısınma sorunu yoktu. (T6400 işlemci var.)
Hemen kapağı açtım ve fanın takılı olmadığını gördüm. Taktım. Şimdi yine eski performansında çalışıyor.

Şimdi herhangi bir arızada laptopumu servise göndersem, yine garanti dahilinde tamir edecekler. İlk gönderimimden önce de kapağını açmıştım, garanti dahilinde tamir ettiler. Sadece haklı olduğunuzun farkında olduğunuzu belli edin. Gerisine karışmayın garanti durumlarında.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
laptop'ın altına kitap vs. koy biraz yüksekte dursun ısınma derdin olmaz :)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşlar Acer Laptoplarda Ram ve HDD'yi kendiniz değiştirseniz bile garantisi gitmez.

Ayrıca kapanma sorunu Acer'deki T serisi işlemcilerle ilgili değildir. Kasanın tipine göre değişiyor. Bazı modellerde de BIOS sorunu var.

Bilgisayarı yeni aldığında olmayan bir kapanma sorunuysa da fan ve hava girişlerinin tozla dolmasından kaynaklanıyordur.

Bunların yanında, ACER 6935G Laptop kullanıyorum. Bilgisayarım bir keresinde arızalandı ve açılmadı. Bilgisayar teknikeriyim ve sorunu da çözümü de biliyordum. Açtım kapağı, Ram'leri çıkardım. BIOS resetledim ve sonra RAM'leri taktım. Çalıştı.

Sonra bilgisayarımın yanında yüksek frekansta iki telsiz çalışmıştı. Ekranım karardı. Görüntü gitmemişti ancak ledler kapandığından birşey görünmüyordu. Garantiye gönderdim. 350$ Anakart değiştirme parası istediler. Ben de arızayı ve çözümünü ayrıntılarıyla laptopa iliştirdiğim kağıda yazdığımı söyledim ve arızanın Anakartta değil, ledlerde olduğunu belirttim.
Bana anakartın elektrik aldığını ama açılmadığını söyledi. Gönderdiğimde bilgisayarın harici monitörde çalıştığını söyledim ve anakartla ilgili bir arıza olmadığını söyledim. Hatta tamirattan sonra verilerimin de silinmemesini istedim.

Daha sonra laptopumu tamir edip bana geri gönderdiler. Gönderdikleri gece test ederken bilgisayarım resetledi. Isınmadan dolayı. Ki benim bilgisayarım ısındığı için hiç kapanmamıştı, çünkü ısınma sorunu yoktu. (T6400 işlemci var.)
Hemen kapağı açtım ve fanın takılı olmadığını gördüm. Taktım. Şimdi yine eski performansında çalışıyor.

Şimdi herhangi bir arızada laptopumu servise göndersem, yine garanti dahilinde tamir edecekler. İlk gönderimimden önce de kapağını açmıştım, garanti dahilinde tamir ettiler. Sadece haklı olduğunuzun farkında olduğunuzu belli edin. Gerisine karışmayın garanti durumlarında.

wawww :) ayakta alkışlıyorum :)

mcaner23

Asistan
Reaksiyon puanı
2
garantisi varsa servisine söyle ilk aldığım günden beri yapıyodu normal sandım ama araştırınca sorun olduğnu farkettim de artık dayanılmaz oldu açılır açılmaz kapanıyo de :p de işte ... garantiye soktur durumu :) garantisi yoksa donanım öğrenmenin tam sırası :D çok zevkli aç laptopun içini tecrübe olur :D

:D yok ya kalsın şimdilik

laptop'ın altına kitap vs. koy biraz yüksekte dursun ısınma derdin olmaz :)

altında 10 tl lik soğutucu var olduğu kadar işte fazla fayda etmiyor :)

:) sen nerdesin hocam?

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ben Gölcük'te oturuyorum. Ama iş yerim Halkevi durağında Kanburoğlu İşhanı'nda. (Halkevi durağının oradaki Yurtiçi Kargo binası.)

Ayrıntılı bilgi için PM atabilersin. www.aksiyonwebtasarim.com 'da İletişim bölümünde de Google Maps'ten evimi görebilersin :D

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
10 liraya temizleme yapıyoruz biz :) yakın olsa gel yapalım dicem ama nirden nireee :)

x_click

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende 5720g var kapanmanun k sini görmedim bnmde 3 sene olmuştur süper bir notebook işimi görüyor.

Tekno Dost

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar..Bu laptopların genel sorunu ama Acerlerin başlıca sorunu..Eğer alalı 1 yıldan fazla olmuş ve tozlu ortamlarda battaniye yatak gibi yerlerde kullandıysan iç temizlik ve cpu iletken macununun yenilenmesi gerekir aksi takdirde bir kapanır bir dahada açılmaz haberiniz olsun..Bu işlemi kendinizde yapabilirsiniz.Vatan bilgisayardan coolmaster macun alıp ordakilerden teknik servisten yardım isteyebilrisin...Saygı ve sevgi ile kolay gele..;)
Not: Ben Sakaryadayım gelin ücretsiz yardımcı olayım ama macunu sizin almanız lazım..;)

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Fanını temizleyin, kapanmamasını sağlarsanız o işlemci yanar.

kuku

Asistan
Reaksiyon puanı
2
güzellllllllllllllll herkes yadımcı olmuş fakat arkadşa biraz detaylı anlatın yani temizlerken:

Neredeyse tüm acer de aynı sorun yaşamaktadır yani sadece senin bilgisayarda değil.

1)granti gitmez çünkü fanın temizlenmesi bir ihtiyaçtır.
2)sadece fanın olduğu yer acıyorsun başka yer dokunma.
3)fanın arakasında olan yapışkan özeldir ve çıkarken tozlara falan bulaşmasın ve temizledikten sonra geri koyarsın
4)temizlik yaparken yağlar falan kullanma sakın, ama eğer iyi olsun dersen temizlik malzemeleri satılıyor ve temizlerken kuru temizleme yani fırça ve vakum makinesi
5)kalkıpta değiştireyim dersen sana pahalıya patlar çünkü orijinaller pahalı ve piyasadaki olanlar ise düşük watlıktır ki sana yardımcı olmaz ve aynı orijinalle değiştir eğer değiştireceksen
6)Temizlikten sonra eğer çok ses çıkarsa,fan iki çeşittir, rulmanlı ve sadece boştludur.Boştlu olanı radece kuru temizleme yaparsın rulmanlı ise ince gres ve çoook çook az koyarsın.

mutsuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bence öyle işlemci ısınamasını engelleyen programları düsünme. Düsünmesi bile sacma. Eger ben temizleyemem veya servise gönderemem diyorsan eger. Teknosada leptap sogutucuları var. Onlardan alıp leptapın altına koyarsan hiç bişi olmaz.

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Elektrik süpürgesi ile bütün delikleri ve fanları iyice temizle. sıcaklıklar baya düşecek.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
geçen hafta bir acer servisi ürün kabul noktasındaydım. 30 dakika içinde 3 tane acer laptop geldi 3'ü de ısınma sorunu yaşıyormuş. 1 taneside ürün teslim aldı laptop yine ısınma sorunu ile vermiş. hatta 2 tane acer laptop'u da bizzat kendim temizledim fanını.

özetle acer almayın aldırmayın

k4y4

Profesör
Reaksiyon puanı
35
geçen hafta bir acer servisi ürün kabul noktasındaydım. 30 dakika içinde 3 tane acer laptop geldi 3'ü de ısınma sorunu yaşıyormuş. 1 taneside ürün teslim aldı laptop yine ısınma sorunu ile vermiş. hatta 2 tane acer laptop'u da bizzat kendim temizledim fanını.

Kullanıma bağlı olduğu için isterseniz en kral laptopu alın cpu fanı toz dolduğunda oda ısınıp yetkili servise gönderilecektir. Acer almayın diyerek ön yargı oluşturduğunuzun farkındamısınız ?
Örnek verecek olursak elimin altımda 3 senedir acer 5715Z laptop var ahım şahım bişeyde değil düzenli olarak fanını temizlerim bakımını yaparım. Bir kere bile servis yüzü görmedi. Buna ne diyeceksiniz peki ?

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Kullanıma bağlı olduğu için isterseniz en kral laptopu alın cpu fanı toz dolduğunda oda ısınıp yetkili servise gönderilecektir. Acer almayın diyerek ön yargı oluşturduğunuzun farkındamısınız ?
Örnek verecek olursak elimin altımda 3 senedir acer 5715Z laptop var ahım şahım bişeyde değil düzenli olarak fanını temizlerim bakımını yaparım. Bir kere bile servis yüzü görmedi. Buna ne diyeceksiniz peki ?

hp, lenovo, sony,apple markalarında 4 senede tıkanan sorun çıkaran fan bir markada en fazla 2(çoğu kez 1 seneye kalmıyor) senede sorun çıkarmaya başlıyorsa ve bu tüm ürünlerde ortak bir sorunsa bunu uyarmak benim görevimdir.

acer laptoplardaki fanın tıkanması çalışamaz hale gelmesi sorununu normal göstermek doğru değil. zaten dikkat ettiyseniz fanın tıkanması sorunundan bahsettim yani kronik olan bu sorun. cihazınızı kendiniz temizliyor olmanız sizi bağlar her kullanıcıdan tornavidayı eline alıp laptop'u açmasını fanı temizlemesini bekliyemezsiniz.

bu yüzden kimseye acer tavsiye etmiyorum.

bunun yanında cihazınızda sorun çıkmaması normal neticede acer ürünün kasasını üretiyor geri kalan parçalar diğer laptoplarla hemen hemen aynı. ben bir tüketici olarak ürettiği kasanın yorumunu yapıyorum.

ilica18

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Selamun aleyküm arkadaşlar bende de 5738g t seri işlemcili laptop var ısınma sorunu bende de vardı fakat ısınma sorunu dediğiniz gibi tozdan olabileceği gibi asıl sorun bios sorunudur..
Isınma sorunu olan arkadaşlar acer in sitesine girsin ve laptop numarasını girerek o laptopun sayfasına gitsin..laptop modeli için güncellemeler bölümünden bios güncellemesi varmı kontrol etsin eğer bu şekilde ulaşamazsanız acer yetkili servisi arayarak laptopunuz için bios güncellemesi olup olmadığını sorun..Bildiğim kadarıyla 5738 ve bir modelde daha bu sorundan dolayı güncelleme gerekiyor.Ve bu sorun çok önemli bir sorun..Bu güncellemeyi yaptıktan sonra benim ısınma sorunum düzelmişti umarım sizde çözersiniz sorununuzu...

cleanvac.com bilgi işlem...

---------- Post added at 14:41 ---------- Previous post was at 14:38 ----------

Hayır hayır hayır... Kesinlikle katılmıyorum bu düşünceye...bende 5738g var adamlar daha piyasaya çıkar çıkmaz makinaya 4gb ddr3 ram takmışlar.. 1,5 senedir kullanıyorum canavar gibi maşaAllah...Bugün hangi servise gidersen o markadan vazgeçersin o zaman bu mantıkla...Ben beko elektronik servisinde çalıştım eve asla beko arçelik almam diyordum bu mantıkla fakat evimdeki buzdolabı çamaşır makinası arçelik şu anda :D :laugh: