Acemi kasaplar, acil servislere koştu

llavinya

Dekan
Katılım
9 Ekim 2006
Mesajlar
7,781
Reaksiyon puanı
92
Puanları
0
Acemi kasaplar, acil servislere koştu

acemi.jpg


Sakarya'da Kurban Bayramı'nın ilk gününde yine bildik manzaralar yaşanmaya devam etti. 17 acemi kasap kurban yerine kendini kesti.
Vatandaşlar, bayram namazı sonrası kurbanlıklarını belirlenen alanlarda kesmeye başladı. Kurban kesimi sırasında istenmeyen kazalar da yaşandı. İl genelinde kurban kesmek isterken kazayla kendilerini kesen acemi kasaplar, çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Saat 10:00 itibariyle 17 kişi el, parmak, yüz ve ayaklarındaki kesikler nedeniyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Öte yandan, önceki yıllara göre vatandaşların kurbanlarını kesim yerlerinde kestikleri görüldü.
Serdivan ilçesinde ise kesim yerine götürülürken sahiplerinin elinden kaçan kurbanlık dana, kısa süren kovalamacanın ardından yakalandı. (CİHAN)
-BURSA-
Bursa'da kurban kesimi esnasında yaralanan onlarca kişi, kent merkezindeki 5 ayrı hastanede tedavi altına alındı.
Kurban Bayramı tüm yurtta kutlanırken, her yıl olduğu gibi bu sene de yine acemi kasaplar iş başındaydı. Bursa'da Kurban Bayramı'nın ilk gününde yine bildik manzaralar yaşanmaya devam etti. Onlarca acemi kasap kurban yerine kendini kesti. Vatandaşlar, bayram namazı sonrası kurbanlıklarını belirlenen alanlarda kesmeye başladı.
Kurban kesimi sırasında istenmeyen kazalar da yaşandı. İl genelinde kurban kesmek isterken kazayla kendilerini kesen acemi kasaplar, çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Saat 10.00 itibariyle birçok vatandaş el, parmak, yüz ve ayaklarındaki kesikler nedeniyle hastanelere koştu.
Bayram namazını müteakip kurbanlar kesilirken, yine acemi kasaplar kendilerini kesti. Ülkenin her tarafında kendilerini kesen vatandaşlar hastanelere giderken, acil servisler kendini kesenlerle doldu. Kimi vatandaşlar elini keserken, bazıları ise kurban yerine kendi ayağını kesti.
Kendini kesen acemi kasaplar, hastanenin yolunu tutarken, bazıları ise parmaklarını bezle sararak kendileri tedavilerini yapma yoluna gitti. Bayramın birinci günü kurban keserken kazayla yaralanan onlarca kişi Bursa Devlet, Çekirge, Şevket Yılmaz Devlet hastaneleri ile Yüksek İhtisas ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yetkililer, acil servislere müracaat eden bu kişilerin büyük çoğunluğunun taburcu edildiğini, durumu ağır olan bazı vatandaşların ise tedavilerinin devam ettiğini açıkladılar. (CİHAN)
Kaynak
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,455
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
Her bayram yaşanılan manzaralar bunlar. Herkes kasap olmuş arkadaş ya. :)
 

Neanderthal

Profesör
Katılım
17 Ocak 2009
Mesajlar
2,733
Reaksiyon puanı
18
Puanları
218
Bayramların olmazsa olmazları artık acemi kasaplar :)
 

spybot

Guru
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,205
Reaksiyon puanı
630
Puanları
7,293
Her bayram aynı manzara..:)
 

findukfaresi_

Profesör
Katılım
31 Mart 2009
Mesajlar
2,000
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
ben de aslında hastanenin aciline gideym dikiş atmayı öğrenirm demiştim ama vazgeçtim :)
 
Üst