Acces Point Öneri

Hikmet366

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba ben hikmet samsunda oturuyorum 4 katlı evimiz var 3 kata internet vermek istiyorum kablolar la uğraşmak istemiyorum

3 kat yukarıya internet dagitabilecek acces point lazım

5ghz destekli olursa iyi olur

Eğer çok iyi çekiyorsa acces point 2.4 ghz de olur

Benim için çekmesi önemli ve kablolardan kurtulmak

500 TL bütçemiz var dır

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41

Hikmet366

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
asusun güzel ürünleri var
denemedim ama 9 db anteni var işinizi görebilir
ASUS RT-N12HP 300MBPS KABLOSUZ 4 PORT ROUTER / ACCESS POINT / UNIVERSAL REPEATER - Vatan Bilgisayar

ya da tp link ürünlerinden 2 tane alcaksın
Outdoor Access Pointler - TP-LINK Türkiye'ye Hoş Geldiniz
balkona koyucaksın bunlardan karşılıklı aşağıdan yukarı bakıcak şekilde eşleştirince 1 km mesafeden wi fi çekiyor arada bina olmaması lazım :)

Asus modemi gördüm de anten büyük olunca iyimi çeker diyorsunuz .

Birde TP link şeysi bu nası çalışıyor şimdi biz 60 metre arada kablo var biz neti başkasından alıyoruz ortak bunla nasıl uyarliyacqgim o kişinin bizim evde wifi si çekmiyor

Hikmet366

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
her kata 1 adet toplamda 2 adet alman gerekebilir...

Asus RT-AC51U Dual-Band AC750 Fiyatı
190TL...

Asus RT-AC55U Dual-Band AC1200Torrent,Bulut,VPN,EWAN,USB Fiyatı
357TL...

TP-LINK TL-WA801ND 300 Mbps N Kablosuz Fiyatı
103TL
her evde kullanışlı ac desteklemiyor... en ucuz dual band yok...
Bu kadar özellikli olmasına gerek yok sadece acces point olsun 5ghz olsun olmuyorsa en iyi çeken nin den 2.4 ghz bantlı da olur

Ve her bizim değil 1 kat ve 3 kat bizim

- - - Mesaj Güncellendi - - -

şema budur

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Asus modemi gördüm de anten büyük olunca iyimi çeker diyorsunuz .

Birde TP link şeysi bu nası çalışıyor şimdi biz 60 metre arada kablo var biz neti başkasından alıyoruz ortak bunla nasıl uyarliyacqgim o kişinin bizim evde wifi si çekmiyor
wi fi başarımı anten gücüyle alakalı 9 dbi anten ile 1. kattan 3. kata çözebilirsiniz aynı binadaysanız ama arada öyle 60 mt mesafe varsa başka binadasınız anladığım kadarıyla arada bina yoksa tp link ürünlerinden alıp karşılıklı koycaksınız biri alıcı biri verici olcak online oyun oynarken bile sıkıntı olmuyor
tekrar diyorum arada bina vs olmaması lazım :) bina varsa eğer çatıya koyarsınız ona da kablo gerekir çatıya bağlantıyı çıkarmak için vs ...

şimdiki bağlantıyı neden değiştirmek istiyorsunuz ? kablo size ne gibi bir sıkıntı çıarktıyor ?

Hikmet366

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
wi fi başarımı anten gücüyle alakalı 9 dbi anten ile 1. kattan 3. kata çözebilirsiniz aynı binadaysanız ama arada öyle 60 mt mesafe varsa başka binadasınız anladığım kadarıyla arada bina yoksa tp link ürünlerinden alıp karşılıklı koycaksınız biri alıcı biri verici olcak online oyun oynarken bile sıkıntı olmuyor
tekrar diyorum arada bina vs olmaması lazım :) bina varsa eğer çatıya koyarsınız ona da kablo gerekir çatıya bağlantıyı çıkarmak için vs ...

şimdiki bağlantıyı neden değiştirmek istiyorsunuz ? kablo size ne gibi bir sıkıntı çıarktıyor ?
Şuanda kullandığım bir acces point var anteni kırıldı lehimledik silokonladik ama odada dışarı çıkmıyor sinyal

Biz komşudan interneti kablo ile çekiyoruz ve direk acces point e bağlıyoruz bana bu lazım ve bu acces point 3 kata kadar internet dağıtması lazım yukarıda abim oturuyor kablo var ama o kabloyu modem almam gerekiyor tek bir modem olsun güçlü olsun.

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Şuanda kullandığım bir acces point var anteni kırıldı lehimledik silokonladik ama odada dışarı çıkmıyor sinyal

Biz komşudan interneti kablo ile çekiyoruz ve direk acces point e bağlıyoruz bana bu lazım ve bu acces point 3 kata kadar internet dağıtması lazım yukarıda abim oturuyor kablo var ama o kabloyu modem almam gerekiyor tek bir modem olsun güçlü olsun.
internet 60metreden kabloyla gleiyor 1. kata siz de 3. kata kadar çeksin istiyorsunuz yani doğru anlamış mıyım ?

Hikmet366

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
asusun işinize yarayacağını düşünüyorum eğer verim alamazsanız geri iade edebiliyorsunuz 1 hafta içinde sorgu sual olmadan.
Tamam ben abimle konuş cam

Bizim hoşumuza giden buydu
c438c2b7e83d012a512a12e6495b4304.jpg

Vatan pc de vardı ama stoklar bitmiş

chivalrous

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Linksys WRT300N bulmuştum 20 TL'ye bit pazarında :) üründen çok memnunum 4. katta duruyor AP, aşağı ,zemin kata, bahçeye çıktığımda yada kapı önünde ki arabaya bindiğimde bile wifi'a bağlanabiliyorum. Bulabilirsen tavsiye ederim cihazı.

Reaksiyon puanı
16,128
bu asus işine yaramazsa kullanma kılavuzunu yarım tur çevirip bir daha bakmalısın...