Acayip Bir Sorun !

emretanriverdi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2 hafta önce başımdan bir olay geçti ve bilgisayarım açılmıyor. Olay şu : Canım çok sıkılmıştı . Peste bi maç yapayımda diye pese girdim. O arada elime telefonu aldım kurcalıyordum. Birden bilgasayarın ekranına bir baktım ekranda renkler birbirine girmiş.Görev yöneticisini filan açmaya çalıştım açılmadı , bilgisayar tamamen donmuştu. Tek çare resetti bende reset attım. Resetten sonrası bu resimler ;

BAWJ5.jpg

nNQZ0.jpg

v3FxL.jpg

Bd2f.jpg

WA5J.jpg

L5vCF.jpg

İlk başlarda güvenli modda açılıyordu ekran kartı ayarlarında en yüksek bit değeri 4 tü. Normalde 32 bit ti.
Şimdi güvenli modda açılmıyor. Sorun ekran kartından diye düşündüm.O yüzden konuyu buraya açtım.
Sizce sorun nedir ? Ve ekran kartındanmı kaynaklanıyor ?

Ekran Kartı : WinFast Px6600gt THD 128 Mb :D

Cincin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ekran kartı benim laptopda da aynı sorun oldu sonrasında hiç görüntü gelmedi. geçmiş olsun

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
%90 Ekran Kartında sorun var gibi görünüyor. Monitorunde eski sanırsam? Kasayı götür bilgisayarcıya ve bir monitore taktır. Orda sorunsuz açılırsa mönitor yada kablolarında arıza vardır. En azından küçükte olsa bu ihtimalide gözden geçirmiş olursun. Servislik bir durum.

emretanriverdi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
%90 Ekran Kartında sorun var gibi görünüyor. Monitorunde eski sanırsam? Kasayı götür bilgisayarcıya ve bir monitore taktır. Orda sorunsuz açılırsa mönitor yada kablolarında arıza vardır. En azından küçükte olsa bu ihtimalide gözden geçirmiş olursun. Servislik bir durum.
Olabilir . Bu arada bilgisayar 9. senesine girecek :D ve ben pes13 oynuyorum :D

coo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
9 senedir ekran kartı değiştirmediysen , ekran kartının işi bitmiş görünüyor.

Yok hocam 9 senedir değişmiyor. Bitmiştir zaten. Şimdi yeni ekran kartı alıcam idarelik 100-150 lira civarı önerebileceğiniz ekran kartı var mıdır? PCI Express 1.6 olması lazım
Düzenleme: ben [MENTION=335712]emretanriverdi[/MENTION] :D başka bir yerden giriş yapıyorum :D

Kadir Sekme

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Yok hocam 9 senedir değişmiyor. Bitmiştir zaten. Şimdi yeni ekran kartı alıcam idarelik 100-150 lira civarı önerebileceğiniz ekran kartı var mıdır? PCI Express 1.6 olması lazım
Düzenleme: ben @emretanriverdi :D başka bir yerden giriş yapıyorum :D

Emre bu işleri o kadar uzun süredir takip etmiyorum ki :D En son hangi ekran kartı çıktı bilmiyorum bile, Sana yardımcı olabilecek bir arkadaş çıkar burada :)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
ekran kartın sizlere ömür :) genel de ısınmadan dolayı hasar gören transistörlerden dolayı bu hale geliyor :)

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
o makine artık ölmüş dostum onun ekran kartını bulamazsın belki tamirini yaptırırsın yeni gpu koyarlar eskisinin yerine ama bu da 200 liraya patlar sana en az o yüzden yeni pc al derim laptop alma bir süre sonra böyle yanıyor işte ekran kartları

S

SDN Okuru

SDN Okuru
9 senelik pc ye nasıl ekran kartı takılcak ki. ya bayaa eski ekran kartı bulcan ki imkansız. yada anakartını değiştircen mecbur. çünkü ekran kartının anakarta uyması felan.
bence yeni pc düşün. artık şu günlerde çokta pahalı değil.