Kendini tek çıkışı olan bir labirentte düşün ve benim labirentin doğru çıkışını bildiğimi farz et sen herhangi doğru olduğunu düşündüğün bir yoldan gittiğini düşünüyorsun ama o yol yanlış ben sana doğru yolu gösteriyorum işini kolaylaştırıyorum bundan daha güzel ne olabilir neden bunu itelemek olarak algılıyorsun asıl sen?Neden kendi yolunuzu doğru yol olarak itelemekten vazgeçmiyorsunuz? Herkesin yolu kendine doğrudur. Doğru olduğunu düşündüğü için seçmiştir zaten.
Sen de doğrularını anlat. Dinlemek isteriz.Neden kendi yolunuzu doğru yol olarak itelemekten vazgeçmiyorsunuz? Herkesin yolu kendine doğrudur. Doğru olduğunu düşündüğü için seçmiştir zaten.
Bu soruyu bir kitaptan okudun ise o tür kitaplar belli bir görüş açısından bol bol soru sormak dışında başka bir işlevleri yoktur. Cevabı dinlemekle ile alakaları maalesef pek yoktur. Eğer sana bu soruyu soran bir arkadaşın ise bayağı bir işin var demektir. Bu dünyanın imtihan dünyası olduğu fikrini bile maddi duygularla değerlendirip ekonomideki arz-talep ilişkisi ile kendince yorumlayıp konuyu bambaşka boyuta getirip; Allah'ın cenneti bile tüm insanları kapsayamayacak şekilde yaptığını düşünmek abesle işgaldir. Allah'ın tüm kainatı yarattığına inandığımıza göre; cennetlik insanları. cennete sığdıramayacağını düşünmek baştan Allah'ın kudretine inanmadığını gösterir ki buna yapabilinecek bir şey yok. İmanın şartları bellidir.Sınav arz-talep dengesizliğinin sonucu yapılır. Yani istihdam kontenjanı karşılamazsa...Lakin sonsuz kudreti olan yüce tanrı neden sınav yapar aceba. Yoksa cennetin kontenjanı bunca insanı almaya yetmiyor mu aceba? diyorlar örneğin.
Bir zamanlar "Yehova şahitleri" adında bir misiyonerlik teşkilatı Avrupada yaşayan Türklere dadanmışlardı.
Hocam sen olaya komplo teorisyenleri gibi yaklaşmışsın. Ateizm tüm maneviyatı, dinleri reddeder.Ateism, Hıristyanlaştırmanın bir ön aşaması
bu söylediğin şeyin cevabı çok basit aslında sadece müslümanlık için geçerli değil diğer dinlerde de aynıdır çünkü ateist ve deist lere baktığın zaman bir çoğu din kitaplarını okuduktan sonra ateist ve ya deist oluyorlar. çünkü akıllarına takılan şeyleri sorguluyorlar ve belli süre sonra akıllarına yatmadığı için inançlarını kaybediyor. kimse doğuştan inançsız doğmaz sonradan inancını kaybeder.Ben muslimanligi Müslüman adımlardan değil Ateistlerden öğreniyorum
Biz kimseye ateistsin diye yargılamakdık bailığa bakarsan abisi için yardım istemiş yardıö etmeye çalıştık ama kendisinin amavı sanırım foröda popiler olmak ki konuyu yanlış köşeye itip bu tür anlaşmazlıkları ortaya çıkardıbu söylediğin şeyin cevabı çok basit aslında sadece müslümanlık için geçerli değil diğer dinlerde de aynıdır çünkü ateist ve deist lere baktığın zaman bir çoğu din kitaplarını okuduktan sonra ateist ve ya deist oluyorlar. çünkü akıllarına takılan şeyleri sorguluyorlar ve belli süre sonra akıllarına yatmadığı için inançlarını kaybediyor. kimse doğuştan inançsız doğmaz sonradan inancını kaybeder.
Ama benim merak ettiğim tek soru ise neden ateistler ve deistler müslümanlara saygı duyarken müslümanlar kendi dinlerine göre o kişileri yargılıyor ve fikirlerine saygı duymuyor? hiç bir ateistin ve deistin müslüman birisine sen kötüsün sen şöylesin böylesin dediğini duymadım. ama müslümanlar çoğu zaman tam tersi şeklinde davranıp üstüne ateistler ve deistler için siz bize saygı duymuyorsunuz bizi yargılıyorsunuz diyerek üste çıkıyor.
o yüzden bence abinizin kendi inancına saygı duymanız daha mantıklı.
@kmurat bu konuda haklı. Tüm maneviyatı ve dinleri reddeden ateistler ayrı, özentilikten, boşlukta kalmaktan aklı çelinen ateistler ayrıdır. Çoğu, ateistim diyor ama neden dediğini kendi de bilmiyor. Gaza gelmiş gidiyor öyle..Hocam sen olaya komplo teorisyenleri gibi yaklaşmışsın. Ateizm tüm maneviyatı, dinleri reddeder.
Diğer yandan Türklerin asimile olmadan yaşadığı tek din İslamdır. Bakınız Macarlar vs... (Tarihçiler daha iyi bilirler)
Kardeşim ne çıkardım ben neden böyle şeyler diyorsun anlamadım sen olay çıkarıyorsun asıl ben birşey yapmadım.A çtığım konuyu takip etme benim hakkım yorumlara göre cevap yazmak ta benim hakkımBiz kimseye ateistsin diye yargılamakdık bailığa bakarsan abisi için yardım istemiş yardıö etmeye çalıştık ama kendisinin amavı sanırım foröda popiler olmak ki konuyu yanlış köşeye itip bu tür anlaşmazlıkları ortaya çıkardı
Biz kimseye ateistsin diye yargılamakdık bailığa bakarsan abisi için yardım istemiş yardıö etmeye çalıştık ama kendisinin amavı sanırım foröda popiler olmak ki konuyu yanlış köşeye itip bu tür anlaşmazlıkları ortaya çıkardı