A5 mi htc desire eye mı ?

drag27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar hangisi daha iyi daha kullanışlı sağlam estetik yani her açıdan değerlendirirseniz sevinirim...

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
İkisi de kötü.

Desire eye eskidi.

A5 iyi bir cihaz değil.

Note 4/G4 (hb 1300 TL) alın daha iyi.

TheMetehan06

Asistan
Reaksiyon puanı
26
iki cihazı da önermemekle birlikte, bu iki cihaz arasında karşılaştırma yapabiliriz.

Pil:
Htc'de 2400 mAH batarya bulunurken A5 (2016) modeli cihazda 2900 mAH gibi bir kapasite mevcut. Yani rakamsal bağlamda Htc daha uzun pil ömrü vaad ediyor.

Kamera;
iki cihazın arka kamerası da 13mp fakat A5 modeli Optik Image Stabilization (OIS) desteği sunuyor. Ayrıca A5 modelinin diyafram açıklığı f/1.9 seviyesinde. Bu değer Htc'deki f/2.0 değerinden üstün. Yani geceleri A5 daha başarılı bu konuda.
Ön kamerada ise desire yine karşımıza 13mp gibi bir değerle gelirken A5'de 5mp kamera görüyoruz. Ayrıca Desire modelindeki selfie kamerasının flash'ı olduğunu da belirtelim.

Yazılım/Performans;
Desire bize android 4.4.2 sürümüyle gelirken A5 (2016) 5.1.1 ile geliyor. Ancak A5'in grafik işlemcisi Mali-T720 MP2. Bu GPU bize taş çatlasa 900lira bandındaki cihazlarla gelen bir GPU. Yani fiyatına göre performansı oldukça düşük. Tabi bu demek değil ki Desire cayır cayır çalışıyor. Adreno 330 ile gelen desire performans konusunda A5'den daha başarılı olsa da aslında o da başarılı değil.

Ekran;
İki cihazda da 5.2 inç Full HD ekran olsa da Desire 424 PPI piksel yoğunluğu bulundururken a5 423 PPI değerinde. Fark edilir mi derseniz, arada sadece 1 rakam var yani kağıt üstünde bile belirtmeye değmez. Ancak A5'deki Süper Amoled ekran Htc'den daha iyi iş çıkartıyor. A5'de ekran Gorilla Glass 4 ile korunurken Desire modelinde Gorilla Glass 3 bulunuyor.

Tasarıma falan girmeyeceğim çünkü tasarım kişiseldir.

Yerinizde olsam bu iki cihaz arasında kalmak yerine farklı modellere yönelirim. LG G4 gayet başarılı ve fiyatı da bu iki cihazın bandında. Note4 de harika işler çıkarıyor.

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Samsung orta seviyesi alınmaz. Alacaksan G4 alabilirsin.

drag27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lg g4 pahalı ama bunlara göre benim bütçem 1500 tl ye kadar hepsiburadadan alırdım ancak aralik gibi ordan bir laptop aldık Touchpad da sıkıntı vardı hp servisini aradık onlar bunun tamiri yok yenisiyle değiştirin dediler onlarda değiştirmediler babamda kızdı bir daha ordan almam dedi o yüzden piyasada ki mağazalardan alacağım oralarda note 4 ve lg g4 pahali

TheMetehan06

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Lg g4 pahalı ama bunlara göre benim bütçem 1500 tl ye kadar hepsiburadadan alırdım ancak aralik gibi ordan bir laptop aldık Touchpad da sıkıntı vardı hp servisini aradık onlar bunun tamiri yok yenisiyle değiştirin dediler onlarda değiştirmediler babamda kızdı bir daha ordan almam dedi o yüzden piyasada ki mağazalardan alacağım oralarda note 4 ve lg g4 pahali
Kullanım amacınız ne olacak belirtirseniz ona uygun modeller önerebiliriz. Oyun mu oynayacaksınız fotoğraf mı çekeceksiniz sosyal medyada mıbgezineceksiniz belirtirseniz güzel olur. :)

drag27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bana da samsung daki lanet olası touchwiz arayüzünü fazla kullanmak istemiyorum ama satanlar düzgün çalışıyor felan diyorlar bende o fiyat bandinda en uygun desire eye gibi geldi sense arayüz sürekli güncelleme desteği su anda 6.0 kullanıyor

drag27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Normal kullanim sartlari fotoğraf cekmeyide seviyorum iki tane oyunum var sürekli oynadığim zaten clash of clans birde dead triger lise 3. Sınıf öğrencisiyim

drag27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İkisi de kötü.

Desire eye eskidi.

A5 iyi bir cihaz değil.

Note 4/G4 (hb 1300 TL) alın daha iyi.

Ama su anda alınabilecek iyi bir seçim olabilir desire eye snapdragon 801....... android 6.0 var suya dayaniklilik

TheMetehan06

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Samsungdaki touchwiz sıkıntısı S6 modelinden itibaren ortadan kalktı. yani ortada "lanet" edecek bir arayüz yok, gayet stabil emin olabilirsiniz :) Ama tabi bu gidip orta segment bir samsung modeli tercih edin demek değil. Size iPhone 5s önerebilirdim ama ön kamera canınızı sıkabilir ve bütçenize göre 16gb model denk geliyor o da günlük kullanımı karşılamıyor. Eğer çok oyun oynamayan biriyseniz ve güncelleme gelecek diye çıldırmıyorsanız M5 modeli fotoğraf çekme sosyal medyada gezinme gibi hususlarda işinizi rahatça görür. Diğer 1500lira bandındaki sony cihazlar da kullanışlıdır. Sony'ye yönelebilirsiniz. M5'deki Mediatek işlemci sizi korkutabilir ama dediğim gibi güncellleme diye çıldırmayacaksanız ve oyun hayatınız 1 2 oyundan ibaretse işinizi görebilir diye düşünüyorum. Onun dışında Zenfone2 gibi modeller var, Huawei G8 kullanışlıdır. Ama ben yerimde olsam bir müddet daha para biriktirip 1700-1800 bandına çıkarak G4 veya Note4 gibi cihazlara yönelirdim

drag27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsungdaki touchwiz sıkıntısı S6 modelinden itibaren ortadan kalktı. yani ortada "lanet" edecek bir arayüz yok, gayet stabil emin olabilirsiniz :) Ama tabi bu gidip orta segment bir samsung modeli tercih edin demek değil. Size iPhone 5s önerebilirdim ama ön kamera canınızı sıkabilir ve bütçenize göre 16gb model denk geliyor o da günlük kullanımı karşılamıyor. Eğer çok oyun oynamayan biriyseniz ve güncelleme gelecek diye çıldırmıyorsanız M5 modeli fotoğraf çekme sosyal medyada gezinme gibi hususlarda işinizi rahatça görür. Diğer 1500lira bandındaki sony cihazlar da kullanışlıdır. Sony'ye yönelebilirsiniz. M5'deki Mediatek işlemci sizi korkutabilir ama dediğim gibi güncellleme diye çıldırmayacaksanız ve oyun hayatınız 1 2 oyundan ibaretse işinizi görebilir diye düşünüyorum. Onun dışında Zenfone2 gibi modeller var, Huawei G8 kullanışlıdır. Ama ben yerimde olsam bir müddet daha para biriktirip 1700-1800 bandına çıkarak G4 veya Note4 gibi cihazlara yönelirdim

tmm teşekkür ederim peki lg g3 32 gb lık nasıl vatan da 1200 tl değer mi a5 ve eye den daha üstün müdür babam onu alırsan hemen alıyım diyor

TheMetehan06

Asistan
Reaksiyon puanı
26
tmm teşekkür ederim peki lg g3 32 gb lık nasıl vatan da 1200 tl değer mi a5 ve eye den daha üstün müdür babam onu alırsan hemen alıyım diyor
G3 iyidir ilk çıktığı günden bu yana hala kullanan tanıdıklarım var bir problem yaşamadılar. Ama bence biraz daha sabredip G4 almak en mantıklısı. bekleyeceğiniz 2-3 aya değer emin olun :)

drag27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yine htc ama bunları almanızı pek önermem başka modellere yönelebilirsiniz.

hangi modeller note 4 mu mesela yada baska neler birdee siz bunları fazka beeğenmiyorsunuz ama bütçe işte olmayınca olmuyor yok bende biliyorum amiral gemisi modelleri almayı bende bu konuda ilgiliyim bayadır takipçiyim teknolojiyi severim akıl akıldan üstündir diye sordum...

drag27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1500-1600 tl ye kadar alınabilecek en mantıklı telefonlar ???

byAndroid

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Aga bence Samsung a8 bakabilirsin. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum A serisi özeldir arkadaşlar. Elinize alıp bakmadan Samsung'un orta seviyesi çöp alınmaz demeyin. Gerçekten adamların yaptığı tasarım ve metal kasa bazı firmaların amirallerinde bile yok. A3 ve ya a5 ı al eline sanki iphone 6 eline aliyormussun gibi gelecek. Tasarım ben burdayım diyor. Gpu çok yeterli değil ona katılıyorum ama yani bilmiyorum siz telefonu oyun oynamak için mi alıyorsunuz yoksa web de gezinmek, sosyal medya hesaplarımda geziyim ara ara kamerayla foto çekiyim falan mı? Bilmiyorum bana göre gta dır vs pc de olan oyunları yüklemek ve oynamak saçma geliyor. Mağazaya gidio eline almanı öneriyorum a5 veya a8 i. Desire eye de iyidir lakin htc piyasadan silindi be abi :D artık kimseye oneresim gelmiyor. G4 de bootlop sorunu vs. İthalat da sorun yaşayan çokmuş

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Aga bence Samsung a8 bakabilirsin. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum A serisi özeldir arkadaşlar. Elinize alıp bakmadan Samsung'un orta seviyesi çöp alınmaz demeyin. Gerçekten adamların yaptığı tasarım ve metal kasa bazı firmaların amirallerinde bile yok. A3 ve ya a5 ı al eline sanki iphone 6 eline aliyormussun gibi gelecek. Tasarım ben burdayım diyor. Gpu çok yeterli değil ona katılıyorum ama yani bilmiyorum siz telefonu oyun oynamak için mi alıyorsunuz yoksa web de gezinmek, sosyal medya hesaplarımda geziyim ara ara kamerayla foto çekiyim falan mı? Bilmiyorum bana göre gta dır vs pc de olan oyunları yüklemek ve oynamak saçma geliyor. Mağazaya gidio eline almanı öneriyorum a5 veya a8 i. Desire eye de iyidir lakin htc piyasadan silindi be abi :D artık kimseye oneresim gelmiyor. G4 de bootlop sorunu vs. İthalat da sorun yaşayan çokmuş
A8 dostum o farklı bişey yav :D

yunus789

Asistan
Reaksiyon puanı
22
hangi modeller note 4 mu mesela yada baska neler birdee siz bunları fazka beeğenmiyorsunuz ama bütçe işte olmayınca olmuyor yok bende biliyorum amiral gemisi modelleri almayı bende bu konuda ilgiliyim bayadır takipçiyim teknolojiyi severim akıl akıldan üstündir diye sordum...
Bütçeniz olmayabilir bu çok normal bir şey ben zaten başka modeller derken amiral gemisi modellerini kastetmedim ki aynı fiyata veya daha uygun fiyatlara daha iyi modellere bakabilirsiniz. Mesela 1250 liraya lg g4 varken 1400-1500 liraya htc desire eye alırsanız yanlış bir seçim olur. Sonuç olarak karar sizin tabiki hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın.

TheMetehan06

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Kardeşim çok fazla oyun oynamıyorsan Sony M5, Samsung A5 (2016); 1-2 gb datalı oyunlar oynayacam diyorsan G4, Note4 gibi modellere yönelebilirsin bizim nacizade önerimiz 1 ay daha bekleyip 1500 bütçenin üstüne 100-200 daha koyup note4 alman. Bekleyemem diyorsan "Bence" Sony M5 modeline bak. Çok çok iyi fotoğraflar çekersin. Sosyal medyada yazılımda sıkıntı çıkarmaz. Temizce minimum 2-3 yıl kullanırsın. Parmak izi okuyucum olsun kasa daha sağlam olsun dersen raflarda A5 duruyor. İki cihaz da işini görür. Ama bu saatten sonra gidip Desire serisinden telefon almak mantıklı değil.

Dediğim gibi bizim nacizade fikrimiz Note4 den yana. Şuan 1700 bandında fiyat var. Haziranı bekle Note6 piyasası ısınsın fiyatlarda 100lira civarında düşüşler olur. Ayrıca okulun da bitmiş olur karne hediyesine gelir sana.