96 yaşındaki protestocuyu böyle dışarı attılar

Odessa

Profesör
Katılım
19 Haziran 2013
Mesajlar
3,760
Reaksiyon puanı
432
Puanları
83
Rize'de Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez konuşma yapmak üzere sahneye çıkarken, protesto eden 96 yaşındaki Mustafa Cebir'i yaka paça salonun dışına attılar.

96-yasindaki-protestocuyu-boyle-disari-attilar-4265096.Jpeg


Rize Müftülüğü’nce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlenen ’Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri törenine Rize Valisi Nurullah Çakır, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ile davetliler ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Kutlu Doğum Haftası’nın ana teması seçilen ’Samimiyet’ konulu kısa film gösterisi sunuldu.

PROTESTOCUYA MÜDAHALE

Film gösteriminin ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez konuşma yapmak üzere sahneye çıkarken, Rize’de daha önce de çeşitli programlarda ezan saatlerinin yanlış okunduğu gerekçesiyle gösterdiği tepkilerle tanınan 96 yaşındaki Mustafa Cebir ayağa kalkıp, "Dinlemeyin bu gavuru" diye bağırdı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez ile görüşmek isteğini söyleyen Cebir, güvenlik görevlileri tarafından susturulmaya çalışıldı. İkna edilemeyen Mustafa Cebir, yaka paça salondan dışarı çıkarıldı. Fenalık geçiren Cebir daha sonra tedbir amaçlı olarak hastaneye götürüldü.

Yaşanan karmaşa sonrası konuşmasına başlayan Prof. Dr. Görmez, Hz. Muhammed’in hayatından kesitler anlattı, gençlere seslenerek, "Buradan çıkar çıkmaz her biriniz sevgili Peygamberimizin doğumundan ve vefatına kadar hayatını anlatan çok güzel bir kitabı elinize alın. Yoksa, Müftü Bey’in yakasına yapışın, hemen size temin etsin, hediye etsin. Para da almasın. Her biriniz bu hafta içerisinde adeta içinize çekercesine, yüreklerinize teneffüs edercesine Resulü Ekrem’in hayatını her satırı üzerine düşünerek lütfen okuyun" dedi.

’HAYATIMIZI YAPAYLIK KAPLADI, GÖTÜRDܒ
Bu yılki Kutlu Doğum Haftası kutlamalarının ana temasının ’Samimiyet’ olduğunu ifade eden Prof. Dr. Görmez, konuşmasına şöyle devam etti:
"Allah’ın kitabına karşı samimiyet, Peygamberine karşı samimiyet ve bütün müminlere karşı samimiyet. Hatta bütün insanlara karşı samimiyet. Ama en önce insanın kendi kendisine karşı samimiyeti. Son aylarda, son yıllarda hem İslam dünyasında, hem ülkemizde büyük samimiyet kaybına uğradığımızı görüyoruz. Dindarlığımız içselliğini kaybediyor. Dünyamız yapaylaştı. Dünyamızda her şey hakikatin önüne geçti, hakikati perdelemeye başladı. Sokaklarda gezerken bakın, öyle herkes Rizeliler gibi ağaçların, ormanların içerisinden yürümüyor. Reklam levhalarının, ışıklı panoların arasından geçiyoruz. Sağımıza solumuza baktığımızda sadece yapay, gösteriş ve gösterişçi, imaj ve reklamların arasından geçiyoruz. Onlar bizim hayatımıza sirayet etti. Hayatımızı yapaylık, imaj, gösteriş, reklam ve propaganda kapladı götürdü. Onun için samimiyet diyoruz."

’HAYIRSEVER KAVRAMI YERİNE SPONSOR GELDİ’
Hayattaki yapaylığın ve sahteliğin dini hayata da aktarıldığını ifade eden Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Görsünler, duysunlar diye yapmaya başladık. Amel etmeye başladık. Peygamberimizin ifadesi ile gecenin karanlığında karıncanın ayak sesinden daha gizli bir şirk. O zaman Resulü Ekrem bize bunu hatırlattı. Başkası görsün diye yaptığımız hayırlar. Bazı İslam dünyasından muhtelif yerlere, camilere halılar hediye ediliyor. Secde ettiğimiz mekanın üzerinde kralın ismini görüyorsun. Her şeyde bir gösteriş. Oysa Resulü Ekrem, ’Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek’ buyurmuştu. Hayırsever kavramı gündemimizden çıktı. Yerine sponsor girdi. O sponsorluğu da reklama dönüştürdük. Bizi üzecek binlerce örnek vermek mümkündür. Oysa bütün bunlar Allah’a karşı samimiyetimizin ölçüleri olan davranışlarımızdı. İbadetlerimiz, iyiliklerimiz, başkasına beğendirmek için yapıldığında bütün anlamlarını kaybeder, hatta zarara dönüşür. Sadece ve sadece için Allah rızası için. İşte onun için bu yıl samimiyete vurgu yapmak istedik. Din samimi olmaktır. Kime karşı? Ya Resulullah Allah’a karşı samimi olacaksınız. Allah’ın kitabına karşı, Peygamberine karşı ve bütün ehli imana karşı" diye konuştu.
Programın sonunda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, salondakilere gül dağıttı.

[SDNTV]http://milliyet-p.mncdn.com/web/video/2014/04/14/1562064_360p.mp4[/SDNTV]

KAYNAK: http://gundem.milliyet.com.tr/96-yasindaki-protestocuyu-boyle/gundem/detay/1866931/default.htm
 

neskalii

Profesör
Katılım
25 Mayıs 2008
Mesajlar
3,932
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
Yaş
38
Güzel ülkemde son dönemde alıştığımız hareketler kimseyi konuşturmama sadece kendi konuşma veya bildiğinin doğru olduğunu başkasının fikrine zerre değer vermeme manzaraları malesef :thumbdown:
 

fthtsdmr

Profesör
Katılım
5 Ocak 2009
Mesajlar
2,548
Reaksiyon puanı
44
Puanları
48
Hoşgörü denen şey gül dağıtmakla olmuyor maalesef.Hadi ülkemizde kimsenin gıkının çıkmasına tahammül yok bari göstermelikte olsa dışarı çıkarırken 96 yaşındaki bir dedeyi çuval gibi dışarı atmayın.Ayıptır.
 

li10sKing

Profesör
Katılım
13 Aralık 2009
Mesajlar
1,448
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
bunu da savunanlar çıkacaktır...
 

smhzhl

Öğrenci
Katılım
20 Nisan 2012
Mesajlar
72
Reaksiyon puanı
4
Puanları
8
sanmıyorum bunun savunulucak tarafı yok vicdansızlar
 

xyz1234

Profesör
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
2,587
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
Savaşa giden sahabelere kadınlara, çocuklara ve yaşlılara ilişmeyin diyen bir Peygamberi anmak için toplanıp Onun düsturundan habersiz kralcılık yapan bu densizlerin hesabınıda elbette Allah soracaktır..
 

ByTheEfsane

Asistan
Katılım
12 Eylül 2013
Mesajlar
396
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Yoh artık.İnsanlık öldü.li10sKing'in dediği gibi.Bunu savunan biri varsa o insan değildir.
 
Katılım
22 Eylül 2007
Mesajlar
317
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den "helallik" ziyareti

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Rize'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri için katıldığı konferansta kendisiyle görüşmek istediği sırada güvenlik güçlerince salondan çıkarılan yaşlı adamı yaşadığı köyde ziyaret ederek helallik istedi.

Katıldığı konferansın ardından Mustafa Cebir'in yaşadığı Kalkandere ilçesine bağlı İnci köyüne giden Görmez, gül verdiği Cebir ile sohbet ederek sorunlarını dinledi.
Cebir ile akşam namazını birlikte kılan Görmez, ziyaret sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Amcamıza konferansta yapılan hareket bizleri üzdü. Konuyu bilseydim konferansı bırakır çıkar ve kapıda kendisini dinlerdim. Çok üzüntülüyüm. Bize hakkını helal etmesini istiyorum" dedi.

Ziyaret nedeniyle oldukça mutlu olduğunu söyleyen Cebir ise sarıldığı Görmez'e hakkını helal ettiğini söyledi.

Görmez'in, bugün Rize Müftülüğünce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi spor salonunda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programında kürsüye çıktığı sırada Mustafa Cebir "Görüşmek istiyorum, görüşmek istiyorum" diye bağırmış, bunun üzerine güvenlik görevlileri tarafından salondan çıkarılmıştı.

gormez.jpg



0000551309.jpg


Kaynak-2
 

sevdimsadece

Asistan
Katılım
13 Ağustos 2009
Mesajlar
224
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
tabiki bir yaşlıya bu yapılmaz ama haberin içerigini okuyup görmediginiz yer var adam zaten bunu hep yapıyormuş ya bir yere kadar artık üstüne üslük bir müslüman başka müslümana gavur demez bunund ayrı bir günahı var yılalrdır yok namaz saati yanlış yok 5 vakit değil 3 vakit yok namaz sonradan çıktı yok oruç yanlış yok oruçu uzun tuttuk kısa tuttuk sıkıyor artık bu muhabbetler
 

vaio

Asistan
Katılım
8 Ekim 2009
Mesajlar
388
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Hüküm çoktan verilmiş, insanlar psikolojik baskı altına alınmış, "Bunu savunan olursa, gitsin bitmiş insanlığına ağlasın" mış. Size soracaktık. :)

Gelelim konuya; konu hakkında malumatı olmayan biri, ilgili haberi okumadan resmi görse, haklı olarak "hiç vicdan kalmamış bu insanlarda, yazık yaşlı amcaya, pir-i fâni birine bu yapılır mı?" tarzından cümleler kurar. Fakat haberi okuyan, en azından okuyup da yorum yapması gereken (yorum yapıyorsa haberi de okuması gereken) insanlar demek ki haberi hiç okumamış, sadece resme göre yapmışlar.

Farkında mısınız bilmiyorum ama o 96 yaşındaki yaşlı amca Diyanet İşleri Başkanı'na "dinlemeyin bu gavuru" diye bağıran biri. 96 yaşında değil de 196 yaşında olsa Diyanet İşleri Başkanı'na bahsi geçen şekilde bağıran biri o salondan çıkartılır.

Acaba salondan çıkarmanın yöntimi bu mu olmalı? Resimden de anlaşılacağı üzere "96 yaşındaki yaşlı amca" güvenlik kuvvetlerine direniyor. İnanın direnmese hiç bir güvenlik o şekilde dışarı çıkarmaya çalışmaz. Kolundan tutar yavaş yavaş dışarı alır ki, hele hele o yaştaki birini. Peki direnen bir insana ne yapılır? Kırmızı damgalı mektupla dışarı mı davet edilir yoksa yaşına da hürmeten canının yanmayacağı şekilde kucaklanıp dışarı mı çıkarılır? İnsaf sahibi arkadaşlar gerçeği bulacaklardır.

Konunun iç yüzünü bilmiyorum, yaptığım yorum yukarıdaki habere göredir.
 

fthtsdmr

Profesör
Katılım
5 Ocak 2009
Mesajlar
2,548
Reaksiyon puanı
44
Puanları
48
İnsanların düşüncelerini söyleme haklarını bilmeyen veya tahammül edemeyenlerden, söz söylemekten başka bir şey yapamayacak bir dedenin sesini duyunca ödleri kopan, 96 yaşında olmasını geçtim bir insana çuval muamelesi yapılmasını kucaklama deyip haklı gören zihniyetten insaf dersleri.İyi dersler.
 

angel75

Dekan
Katılım
13 Temmuz 2011
Mesajlar
5,272
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
dinlemeyin bu gavuru dediği için bu şekilde atılmasını normal karşılayan her kişi gerçekten insanlığına ağlasın..
arkadaş, adam 96 yaşında.. belki neyin ne olduğunu artık unutmuştur.. bu şekilde çıkarılmayı bırak 96 yaşında birini, 10 yaşındaki biri hak etmez..

yapalım edelim sonrada helallik isteyelim.. obaa hadi cennetliğiz.. dünya bunlara güzel valla..
 

Tükenir Kalem

Doçent
Katılım
25 Ocak 2014
Mesajlar
767
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Tamam örnekleme yapalım.Bazıları karşı çıkmakta o kadar coşmuş ki artık bizi insandan saymıyorlar :)
Neyse biz de insanca olmayan dilde birşeyler karalayalım.

Şimdi çok basit bir örnek "Ben 96 yaşında bir dedeyim.Atatürk çıktı meclise konuşma yapıyor,beni de yaşıma ithafen meclise almışlar hürmet etmişler.Konuşma başlıyor ben bağırıyorum dinlemeyin bu şerefsizii(söz misali) diye.Bana yapılan davranış ne olurdu ?"

Tamam tamam konu aynı değil diyenler çıkacaktır.Değiştirelim biraz :) Hani Hristiyan ülkeleri özgürlüğün baş timsalidir ya,oradan devam edelim."Ben 96 yaşında bir dedeyim.Papa çıktı konuşma yapıyor,bağırıyorum oradan dinlemeyin bu kandırıkçı sahtekar dinsizii diye.Bana yapılan davranış ne olur ?"


Şimdi çok sevdiğim ülkeme dönüyoruz."Yukarıdaki olay gerçekleşiyor ve sonuç olarak bunu yapanlar insan değil" :)

Hadi l.n ordan :)
 

angel75

Dekan
Katılım
13 Temmuz 2011
Mesajlar
5,272
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Tamam örnekleme yapalım.Bazıları karşı çıkmakta o kadar coşmuş ki artık bizi insandan saymıyorlar :)
Neyse biz de insanca olmayan dilde birşeyler karalayalım.

Şimdi çok basit bir örnek "Ben 96 yaşında bir dedeyim.Atatürk çıktı meclise konuşma yapıyor,beni de yaşıma ithafen meclise almışlar hürmet etmişler.Konuşma başlıyor ben bağırıyorum dinlemeyin bu şerefsizii(söz misali) diye.Bana yapılan davranış ne olurdu ?"

Tamam tamam konu aynı değil diyenler çıkacaktır.Değiştirelim biraz :) Hani Hristiyan ülkeleri özgürlüğün baş timsalidir ya,oradan devam edelim."Ben 96 yaşında bir dedeyim.Papa çıktı konuşma yapıyor,bağırıyorum oradan dinlemeyin bu kandırıkçı sahtekar dinsizii diye.Bana yapılan davranış ne olur ?"


Şimdi çok sevdiğim ülkeme dönüyoruz."Yukarıdaki olay gerçekleşiyor ve sonuç olarak bunu yapanlar insan değil" :)

Hadi l.n ordan :)

sana yapılacak olanlarıda beğenmezdim, savunmazdım.. basbas bağırırdım...
anlayamadığın hakaret edilen kişinin kim olduğu değil, hakaret eden kişiye yapılanlar... düzgünce dışarı alınsa daha iyi olmaz mıydı sence?
 

Tükenir Kalem

Doçent
Katılım
25 Ocak 2014
Mesajlar
767
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
sana yapılacak olanlarıda beğenmezdim, savunmazdım.. basbas bağırırdım...
anlayamadığın hakaret edilen kişinin kim olduğu değil, hakaret eden kişiye yapılanlar... düzgünce dışarı alınsa daha iyi olmaz mıydı sence?

Yapılanlar ?? O iki örnekte birincisinde büyük ihtimalle asılırdım,en iyi ihtimalle yurt dışına gönderilirdim.
İkinci örnekte ise beni linç ederlerdi,hem de yaşıma bakmadan.Örnek mi istiyorsun atarım örnek hem de tıpatıp,ama sen de görebilirsin bunu.

Düzgünce dışarı alınsa daha iyi olurdu muhakkak.Ama benim de o şekilde inatçı bir dedem var,her gün ptt nin kapısını yumruklayan.3 ayda 1 yerine her gün emekli maaşı almaya giden.İnsanın böyle dedesi olunca anlıyor niye düzgünce dışarıya alınamadığını :)
 

angel75

Dekan
Katılım
13 Temmuz 2011
Mesajlar
5,272
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Yapılanlar ?? O iki örnekte birincisinde büyük ihtimalle asılırdım,en iyi ihtimalle yurt dışına gönderilirdim.
İkinci örnekte ise beni linç ederlerdi,hem de yaşıma bakmadan.Örnek mi istiyorsun atarım örnek hem de tıpatıp,ama sen de görebilirsin bunu.

Düzgünce dışarı alınsa daha iyi olurdu muhakkak.Ama benim de o şekilde inatçı bir dedem var,her gün ptt nin kapısını yumruklayan.3 ayda 1 yerine her gün emekli maaşı almaya giden.İnsanın böyle dedesi olunca anlıyor niye düzgünce dışarıya alınamadığını :)

asılsanda, kesilsende, linç edilsende ben elimden geleni yapardım.. tamam hakaret ettiğin için sana kızardım ama cezanın bu olmadığını savunurdum..

linç etmek, kesmek, biçmek kesinlikle onaylamadığım bir durum.. ohh iyi olmuş deniliyorsa gerçekten büyük bir problem vardır.. tabi bu bence.. karşıyım bu tip olaylara.. ne insana, ne hayvana kesinlikle yapılmamalı ve de yapılanlar onaylanmamalı..
 

oslun

Dekan
Katılım
2 Aralık 2008
Mesajlar
7,665
Reaksiyon puanı
33
Puanları
48
bunu da savunan olursa ne demek ya? sanane kardeşim, sana mı soracam neyi savunup neyi savunmayacağımı? insanları bir eylemi gerçekleştirenler veya gerçekleştirmeyenler diye ikiye ayırmaktan bıkmadınız mı? lanet olsun, sizin yüzünüzden 96 yaşındaki adamda kusur arayacam neredeyse.. vallahi sizin yüzünüzden..

yani dikkat ediyorum da kendi fikirlerini belirtmekten çok başkasının ne düşüneceğini düşünenler var.. elinizdeki aynayı başkalarına değil, kendinize tutun.. önce kendi yansımanızı görün, ondan sonra sizin gibi düşünmeyenlerin yorumlarını eleştirin..
 

vaio

Asistan
Katılım
8 Ekim 2009
Mesajlar
388
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Bazıları maalesef gözlerine takılan/taktıkları taraflı gözlükleri çıkarıp konuya objektif bakamıyorlar hâlâ. Tekrar etmekte fayda var ki bunun zihniyetle veya herhangi bir ideolojik görüşle alakası yok. Yaptığımız şey yaşanmış bir olaya gerçekçi ve hakkâniyetli bir yorum getirmekten başka bir şey değil.

"Söz söylemekten başka bir şey yapamayacak bir dede" söz söylemenin ötesine geçerek bu ülkenin Diyanet İşleri Başkanına "dinlemeyin bu gavuru" diye bağırırsa bu ifade özgürlüğüne değil hakârete girer. Siz hâlâ olayları başka şekillerde anlamaya ve anlatmaya çalışsanız da insanlar gerçekleri çok net bir biçimde görüyor. Siz de bu söylemlerinizde ancak kendinizi avutursunuz. Sevgilerimle :)
 

fthtsdmr

Profesör
Katılım
5 Ocak 2009
Mesajlar
2,548
Reaksiyon puanı
44
Puanları
48
Öle çok uzakta hayali örnek aramana, illa Atatürk'ü işin içine sokmaya gerek yok.Ben sana yaşanmış ve muhatapları ölmemiş olay anlatayım.Bir siyasi büyüğü protesto eden 17 kişiye toplamda 31 yıl hapis cezası verildi.Gene ayni siyasi büyüğe katil diyen 7 öğrenciye hapis+para cezası verildi.Pasasız eğitim isteyen gençlere 8 küsür yıl verildi.Kocaeli'de bir devlet büyüğünü protesto eden 46 öğrenciye 5'er ay hapis cezası verildi.Yani sonuç olarak karşıt sesin çıkmasına müsaade zaten yok.Bizim dediğimiz bari 96 yaşında bir insana çuval muamelesi yapılmasın.Sende olsan yapılmasın, bende olsam yapılmasın.
 

Tükenir Kalem

Doçent
Katılım
25 Ocak 2014
Mesajlar
767
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Hayır benim anlamadığım ne yapmışlar adama ? Dövmüşler mi,öldürmüşler mi ?
Ceza vermemişler adama,mesela siz bu forumda birine hakaret edene veya huzur bozanlara (sizin deyiminizle) ne yapıyorsunuz ? Dışarıya atıyorsunuz değil mi ? Tamam işte yaşlı dedeciği sadece uzaklaştırmışlar.Şimdi bu dedeyi kolundan tutup götürmeyi denediler,olmadı.Ne yapsın adamlar,tüm toplantıyı dedenin emrine mi sunsunlar ?

Ohh iyi olmuş diyen yok zaten,herkes zaten üzülmüş dedeye.Sadece mecburen yapılmış bir olaydan siyaset yapmaya çalışanlara tepki verdim.

Az yukarıdaki yorumların mantıksızlığına bak,hoşgörü denen şey yokmuş maalesef.Hoşgörüyle başına buyruk yaşamayı karıştıranlar var maalesef.

Başkasının fikrine değer vermemeymiş :) Bu mu yani,iyi o zaman.Deniyoruz.
[MENTION=56206]fthtsdmr[/MENTION] Sen ülke düşmanısın,dinsizsin.(!) [MENTION=33267]neskalii[/MENTION] Sen de aynen,bu ülkenin yararını değil zararını istiyorsun ve bunun için çok çaba sarf ediyorsun. [MENTION=89851]li10sKing[/MENTION] Sanane ? Savunurum savunmam sanane !?

Evet,şimdi bu mesajımı sakın şikayet etmeyin ? Nerde kalır o zaman fikir özgürlüğüm ?
Nerde kalır hoşgörü ? Benim fikrim bu,hoşgörü duyun.
İnsan değilmişmiş,tanımadığın etmediğin birine tamamını bilmediğin bir olay(özellikle sırf haberden okuduğun kadarıyla bildiğin bir olay)hakkındaki yorumu yüzünden insan değil diyebiliyorsan,bence de sen insan değilsin.


Hoşgörü üstatları :))

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Öle çok uzakta hayali örnek aramana, illa Atatürk'ü işin içine sokmaya gerek yok.Ben sana yaşanmış ve muhatapları ölmemiş olay anlatayım.Bir siyasi büyüğü protesto eden 17 kişiye toplamda 31 yıl hapis cezası verildi.Gene ayni siyasi büyüğe katil diyen 7 öğrenciye hapis+para cezası verildi.Pasasız eğitim isteyen gençlere 8 küsür yıl verildi.Kocaeli'de bir devlet büyüğünü protesto eden 46 öğrenciye 5'er ay hapis cezası verildi.Yani sonuç olarak karşıt sesin çıkmasına müsaade zaten yok.Bizim dediğimiz bari 96 yaşında bir insana çuval muamelesi yapılmasın.Sende olsan yapılmasın, bende olsam yapılmasın.
Sen önce protestoyla eylemin farkını öğren.Ardından parasız eğitim için eylemden önce,dilekçe yazmayı öğrensin o gençler.Gövde gösterisine gerek yok,gidip dilekçe yazıyorsun,param yok diyorsun,yardım edin diyorsun ediyorlar.
Bunları savunan da genelde zenginler olur ya neyse...
 

neskalii

Profesör
Katılım
25 Mayıs 2008
Mesajlar
3,932
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
Yaş
38
@Tükenir Kalem nerenden çıkardın benim ülkenin kötülüğünü istediğimi sen savunmaya devam et bildiğin doğru yanlışları beni bağlamaz fikrimizi söylüyoruz vatan haini ilan ediliyoruz normal ama farklı düşüncelere saygınız yokki 96 yaşında ki adama yapılan terbiyesizliği bile görmezden gelip adamlaarınızı savunuyosunuz savunun tabi umurumda değil Herkesin bi doğrusu varsa Allah ında bi doğrusu var unutma

nedense senin açıklamaların bana Muaviye nin iktidar için herşey mübahtır felsefesini hatırlattı siz o koltuk için herşeyinizden vaz geçin tamam kardeşim ben gördüğüm yanlışlara yanlış diyorum yinede neyse falza uzatmaya gerek yok saman samandır mantığı sizinki buğday olduğunu bilsenizde siizn hesap baştan yanlış zaten...

bu arada sen benim ne kadar ülke sevip sevmediğimi yargılama hakkına sahip değilsin bence sen daha büyük kötülük yapıyosun ülkene oldumu :D
 

fthtsdmr

Profesör
Katılım
5 Ocak 2009
Mesajlar
2,548
Reaksiyon puanı
44
Puanları
48
"Bir adam din kardeşine, ey kâfir derse, bu söz ikisinden birine döner. Eğer böyle denilen kişi söylenildiği gibi ise söz doğrudur; yerini bulmuş olur. Aksi takdirde bu söz söyleyene geri döner." Buhari
Allah'a şükür Müslümanlığımdan şüphem yok.Seni ne şikayet edecem.Allah affetsin.Siz sol elinizle sağ kulağınızı kaşımaya devam edin.96 yaşında ki bir insanı yaka paça, ağzını tutarak çuval gibi dışarı atılmasını doğru bulanlara bunu savunanlara daha fazla yazacak bir şeyim yok.Saygılar.
 

li10sKing

Profesör
Katılım
13 Aralık 2009
Mesajlar
1,448
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
Bu forumda bazıları beni hiç yanıltmıyor.
 

kosasker

Profesör
Katılım
24 Aralık 2008
Mesajlar
3,195
Reaksiyon puanı
49
Puanları
48
Yaşlı bir insana bu şekilde müdahale kabul edilemez. Aklı başında dahi olmasa, etrafa dahi saldırsa, sakinleştirilip, gönlü alınarak müdahale edilmeliydi.

Diyanet işleri başkanı yapılması gerekeni yapmış ve özrünü dilemiş. Buda ince bir davranış.

Korumaların daha iyi eğitim alması lazım, böyle amatörlükler hoş değil. Ortaya çıkmış olan manzara hiç hoş değil.
 

Tükenir Kalem

Doçent
Katılım
25 Ocak 2014
Mesajlar
767
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Yapacak bir şey yok.Daha alayla söylenmiş sözümü bile din kardeşine kafire bağlayan zihniyete ben ne anlatabilirim? Hiçbirşey anlatamam.
Terbiyesizliği görmezden geliyormuşuz,ben anlatamıyorum galiba.Kimse adama yapılanı savunmuyor,ya Hû şunu anlamak niye zor.
İnsan öldürmek kötüdür,ama sen bir seri katili öldürürsen kötü de yapmış olsan bir nevi doğrudur.
Aynı durum burada geçerli.Bu dedeye ilk olarak ailesi sahip çıkmalı,başına buyruk davranmasın diye.İkinci olarak ailesi yoksa,devlet denetimine alınmalı.
Tamam nazikçe uyarmalıydılar,tamam güzelce çıkartmalıydılar anladık da.Anlatamadığım şey şu,bu korumaların görevlilerin bizim kadar aklı yok mu ki önce güzelce uyarmasınlar.Adam bağırır bağırmaz gidip kolunu bacağını tutup dışarı mı attılar.Allah aşkına geniş düşünün ya Allah'ınızı severseniz.

Yuh Vallahi yuh..Bu dededen bile siyasete döndü olay.Bu da son cevabım.Kendi kendinize konuşun öyle.
 
Üst