800 tl ye s8 almak istermiydiniz ?

.

• Kardeşim o kadar mı soyuluyoruz yaa...

Kullanılan: 1 11.1%
  • Amerika bizi kıskanıyor.

Kullanılan: 8 88.9%

• Kullanılan toplam oy
    9
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
zamanında yaşıtlarım okuldan kaçıp internet kafelere giderken ben ders çalışırdım şimdi o arkadaşlarım 1400 liraya çalışıyor ve ay sonunu getirme dertinde insan ne yaparsa kendine yapar amerikada japonyada okuldan kaçan öğrenci yok.Ülkesine faydalı olabilmek için hepsi it gibi ders çalışıyor.Bizde 16 yaşındaki genç 1400 lirayla geçinirim ya nolcak etrafında da görüyor bir kaç insan ama evliliği ev kirasını coluğu cocoğu düşünmüyor.
--- Gönderi Güncellendi ---

buyur git
Güzel kardeşim okumak sence yetiyor mu ?
Mesela ben 407 puanla Sosyal hizmetleri kazandım
2. Üni olarakta Ekonomi okuyorum. Yetmedi bu yıl şehrime açılan müh. fakültesine hazırlanıp Ekonomi bölümümü dondurcam.
Şimdi ben sana şunu söyleyim o çocuklar neden kaçıyor biliyor musun çünkü bu sistem onların yapısına uygun değildi. Çünkü bende lisede öyle biriydim sonradan kendimi adapte etmeye çalıştım. Çok zeki biri değilim ama çok iyi görürüm bazı şeyleri iyi analiz ederim bu ülkede ne gençler var sapa sağlam fikirlerle devletin kurumlarına gidip red yanıtı alıp sonrada o genç yurt dışınaçıkınca onu dünyanın sayılı ünileri kendi bünyesine alıyor. Okumak yetmez. Okumak insanı cahillikten kurtarmaz. Okuyup insan olan anca erdemliğe ulaşıp insanlığa yardım edebilir. okuyup sadece kendini düşünen değil

yasib çetin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
2. Üni olarakta Ekonomi okuyorum. Yetmedi bu yıl şehrime açılan müh. fakültesine hazırlanıp Ekonomi bölümümü dondurcam.
Şimdi ben sana şunu söyleyim o çocuklar neden kaçıyor biliyor musun çünkü bu sistem onların yapısına uygun değildi. Çünkü bende lisede öyle biriydim sonradan kendimi adapte etmeye çalıştım. Çok zeki biri değilim ama çok iyi görürüm bazı şeyleri iyi analiz ederim bu ülkede ne gençler var sapa sağlam fikirlerle devletin kurumlarına gidip red yanıtı alıp sonrada o genç yurt dışınaçıkınca onu dünyanın sayılı ünileri kendi bünyesine alıyor. Okumak yetmez. Okumak insanı cahillikten kurtarmaz. Okuyup insan olan anca erdemliğe ulaşıp insanlığa yardım edebilir. okuyup sadece kendini düşünen değil
Okumak yetmiyor türkiye de imkanının yettiği yere kadar bölümünle ilgili konferans fuar artık ne varsa gitmelisin nerden ne kaparsan kardır.Yapancı dil öğrenip dünyada bölümümle ilgili neler oluyor elin amerikalısı ne yapmış yayınlanan makaleleri okuyup takip etmek 1-2 kez de yurtdışını görmek önemli işte o zaman seçilen değil seçen olursun ve iyi ücretlerde de çalışırsın. üniversitede adam 4 sene okumak için okuyor sonra vay efendim iş bulamadım seni özel şirket niye işe alsın bunu düşünmüyor.Ben bu mantıkla okudum hala okuyorum.

lgsever

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
Sadece okumak doktor muhendis olmakta degil okumayacak ogrenciyide okulda tutmanin diger ogrencileri rahatsiz etmesinin de bir alemi yok veliye soyleyince benim cocugum hiperaktifde ondan kadin bunu oglu zekiymis diye zannediyor halbuki bir davranis bozuklugu ha bole dedik diyede adam surunsun demiyoruz bak almanyadaki iscilere adam geliyor ulkesine son model araba en kral tatil yerlerinde hac hafta eglenmeler izinleri bizim kac sene okumus doktor olmus insanlarimizdan fazla emeklilik yasi erken yani bular gibi olsunlar en azindan okulda okuma potansiyeli olan diger arkadaslarini rahatsiz edip haylazliga alistirmasin kucuk yasta bir sanata hakim olsun okumayacak adami 12 yil okulda tutmanin alemi yok gecen bir haber gordum erkeklerde emeklilik yasini 70 yasina getirmeyi dusunuyorlar olmezsek emekli olabiliriz belki

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Okumak yetmiyor türkiye de imkanının yettiği yere kadar bölümünle ilgili konferans fuar artık ne varsa gitmelisin nerden ne kaparsan kardır.Yapancı dil öğrenip dünyada bölümümle ilgili neler oluyor elin amerikalısı ne yapmış yayınlanan makaleleri okuyup takip etmek 1-2 kez de yurtdışını görmek önemli işte o zaman seçilen değil seçen olursun ve iyi ücretlerde de çalışırsın. üniversitede adam 4 sene okumak için okuyor sonra vay efendim iş bulamadım seni özel şirket niye işe alsın bunu düşünmüyor.Ben bu mantıkla okudum hala okuyorum.
Ben bütün bu koşuşturmanın arasında ingilizceden sonra Japoncaya geçiş yapmaya başladım sırt farklı bir kulvardan devam ediyim diye. Çünkü artık İng den sonra almanca rusca vs geliyor ama kimsede Japonca veya çince öğrencek cesaret yok çünkü aşırı zor. Fakat bu ülkelerde milliyetçilik ve dışa dönük ben daha üstünüm algısı var. Yani ingilizce yerine kendi dilleri hakkında atılıma önem veriyorlar. Ama gel gelelim bizimkiler İng öğrensem yeter sonrada biraz almanca danke diyip geçiyorlar. Artık teknoloji doğunun kucağında

M

Murat Burç

SDN Okuru
Abi bi'soru sordum ben o kadar dikkate alınmayacak bir insan mıyım bana neden cevap vermiyorsun?

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Sadece okumak doktor muhendis olmakta degil okumayacak ogrenciyide okulda tutmanin diger ogrencileri rahatsiz etmesinin de bir alemi yok veliye soyleyince benim cocugum hiperaktifde ondan kadin bunu oglu zekiymis diye zannediyor halbuki bir davranis bozuklugu ha bole dedik diyede adam surunsun demiyoruz bak almanyadaki iscilere adam geliyor ulkesine son model araba en kral tatil yerlerinde hac hafta eglenmeler izinleri bizim kac sene okumus doktor olmus insanlarimizdan fazla emeklilik yasi erken yani bular gibi olsunlar en azindan okulda okuma potansiyeli olan diger arkadaslarini rahatsiz edip haylazliga alistirmasin kucuk yasta bir sanata hakim olsun okumayacak adami 12 yil okulda tutmanin alemi yok gecen bir haber gordum erkeklerde emeklilik yasini 70 yasina getirmeyi dusunuyorlar olmezsek emekli olabiliriz belki
Haklısın kardeşim.
Öğretmenler bile yetersiz geliyor. Hele benim lisemde yalnızca 2 tane adam gibi hoca vardı. Ben sınava internetten çalıştım

lgsever

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
Abi bi'soru sordum ben o kadar dikkate alınmayacak bir insan mıyım bana neden cevap vermiyorsun?
Yok ağabey sen bu forumun nadide insanlarından birisin yalnız o o kadar haysiyetsiz biriki cevap veremediği sorulara bile bilmiyorum demesini bilmiyor ayrica kac kere ustelemenize ragmen.

-Çomar Detected -

yasib çetin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
kardeşim senin sorunun cevabını nerden biliyim ne biliyim yatlardan küreklerden neden vergi alınmıyomuş git devlet yetkililerine sor muhalefete sor gündeme getirsinler.Ayrıca ilk de mesajınıda görmedim.

M

Murat Burç

SDN Okuru
kardeşim senin sorunun cevabını nerden biliyim ne biliyim yatlardan küreklerden neden vergi alınmıyomuş git devlet yetkililerine sor muhalefete sor gündeme getirsinler.Ayrıca ilk de mesajınıda görmedim.
Böyle anoraml işler varken yok şöyle niye hala iyi taraflarını görüyorsun?
Ben de iyi yaptıkları işleri takdir ediyorum ama anormal anormal işleri de yok değil.

yasib çetin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Böyle anoraml işler varken yok şöyle niye hala iyi taraflarını görüyorsun?
Ben de iyi yaptıkları işleri takdir ediyorum ama anormal anormal işleri de yok değil.
kardeşim vergi almak bizim genlerimizde var (fazlası iyi bişey değil ama devlet millet için gerekli).Osmanlı da tarlanı ekersin vergi verirsin ekmezsin gene vergi verirsin evlensen vergi evlenmesen vergi yapacak bişey yok ülke bizim gidecek başka yerimiz de yok sahip çıkmasını bilicez bu günlerde gececek elbette.

mia.wallace

Doçent
Reaksiyon puanı
230
Türkiye terörle,iç ve diş tehtidlerle mücadele eden bir ülke petrol doğalgaz vs şeyler çıkmadığından mecburiyetten vergi almak zorundasın.Hastaneler yol vs şeyler yenileniyor ve arge çalışmalarına ciddi anlamdan önem veriliyor ve bunların bir maddi külfeti var ve benim tanıdığım birçok insan en son model telefonu kullanmak için borçlanıyo o telefonu alıyo mutlaka fiyatlar arz talep ilişkisine göre belli oluyor.En son diyeceğim şey beğenmeyen varsa güle güle Amerikaya...

Ahahaha ar ge mi? Hac robotundan mi bahsediyorsun ayet okunmuş fasulyeden mi yoksa organik hosaftan mi?

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Ülkemiz vergiyle ayakta durduğunun göstergesidir bu!,imkanınız varsa bu ülkeden gidin refah içinde yaşayın benden size tavsiye...

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Ülkemiz insanları en üst seviye cihazları satın alma huyundan vazgeçerse üst seviye cihazların fiyatı düşer.
Tam hatırlayamadığım bir teknoloji editörü(büyük ihtimal Teknoseyir'den Murat Gamsız) bir videoda şunları diyordu. '' iPhone 6S'e ilk geçenlerin çoğu iPhone 4-5-5S kullanıcıları değil iPhone 6 kullanıcıları''
iPhone 6 kullanıcısı 6S'e geçen ilk kullanıcı oluyorsa Note 5 kullanıcısı Note 7'ye geçen ilk kullanıcı oluyorsa. Z5 kullanıcısı XZ'ye geçen ilk kullanıcı olursa, en yüksek ürünlere artan talep durmazsa o fiyatlar arttıkça artar.
Sen bir firmanın en yüksek ürünün hararetle alıyorsan o firma fiyat azaltmaz. Kullanıcı elindeki cihazın değerini bilecek en az 2 sene kullanacak firmaya para kazandırmayacak ki firma ürünü satamadığında mecburen fiyat düşürsün.
İşin başka bir rezalet tarafı da şu ülkemizde rezalet bir vergi sistemi var. Bu ülkede elmas ile yata %0 özel tüketim vergisi varken, cep telefonuna %25 özel tüketim vergisi var. Böyle rezalet durumlar var. Ne yapıyorlar anlamıyorum zengine tecavüz etmeye gücü yetmiyor bize mi tecavüz ediyorlar.
Evet bugün başımızda olan yönetim bir çok şey yapmış olabilir. En azından hastahaneler iyileştirildi ben yaşım çok da büyük olmamasına rağmen ülkedeki gelişimin farkındayım fakat anasaını satayım bu vergilerin adaletsizliği ne böyle.
Katılıyorum sana...

Reaksiyon puanı
5,164
kardeşim vergi almak bizim genlerimizde var (fazlası iyi bişey değil ama devlet millet için gerekli).Osmanlı da tarlanı ekersin vergi verirsin ekmezsin gene vergi verirsin evlensen vergi evlenmesen vergi yapacak bişey yok ülke bizim gidecek başka yerimiz de yok sahip çıkmasını bilicez bu günlerde gececek elbette.
İşte buda insanları sıfır tarih bilgisinden kaynaklanıyor...

AYRINTIYA DİKKAT!!!

Osmanlıda vergi vatandaşın arsasından alınmazdı. Devlet vatandaşa ekmesi için belli bir dönüm arazi verirdi onun kirasını alırdı...

Ki kirayada dikkat kirası asker yetiştirmek...

Halkta refah içinde yaşardı günümüzde böyle deyil biliyorsun.

Hatta belli dönemlerde osmanlıda zekat verecek insan sayısı o kadar azaldı ki nerseyse bir çok kişi zekatını müslümanlığa sıcak bakanlara verdi...

yasib çetin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hm diyelimki butun herseyi savas teknolojilerine yatirdik, 40 yildir hala savasiyoruz peki bunu nasil acikliyorsun?
sadece savaş teknolojilerine yatıralım demedim savaş teknolojilerinin gelişmesi lazım gerek dedim ayrıca türkiye bilim alanında da gelişiyor doktorlarsitesini takip edebilirsin her sosya

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ülke bizim sahip çıkmalıyız vergi vermeliyiz ve ben vergi vermek istiyorum.
Bu sene üniversiteye başlıyorum eğitimim için bir cihaz almam gerekiyor.

Gözüme kestirdiğim cihaz iPad Pro bu cihaz en ucuz 3000 TL. Apple öğrenci indirimi yapıyor cihaz 2800'e mı 2870'e mi ne denk geliyor. Bir de yanında çok pahalı bir kulaklığı bedavaya veriyor.
Elin Amerikan şirketi öğrenciyi düşünüp bunu yapıyor (evet fazla fazla kazanıyor ama bunu yapıyor. ) Ama benim devletin temel ihtiyaç olan telefondan yüzde 25 özelti tüketim vergisi alıyor çiftçiye mazotu pahalı satıyor. Yata elmasa özel tüketim vergisi yok ve yaya mazot ucuz veriliyor. Devlet parasız yatılılık ve bursluluk kaynağı 3 ayda bir 550 TL evet sadece 550 TL hemde 3 ayda bir burs veriyor.
Benim eğitimim için almak isteğim iPad Pro
3000 TL indirimle 2800+ 500 TL Apple Pencil 3300 TL benim için yüksek bir rakam. Bunun üstüne yurt masrafı vb. Masraflar da ekleniyor.
Evet çalışarak ülkeyi bir yerlere getirmeliyiz evet basimizdakiler yeri geldi iyi iş yaptılar ama yetmiyor bizim yolumuz zorlu ve bize yardım eden yok.

7Fold

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Konu Osmanlı vergi sistemlerini tartışacak değerli tarih profesörleri ile dolu iken bana söz düşer mi bilemiyorum ama karşımda lambadan cin çıksa yeşil kart isterim sanırım. ilk uçakta fiyuuuuv :D

yasib çetin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İşte buda insanları sıfır tarih bilgisinden kaynaklanıyor...

AYRINTIYA DİKKAT!!!

Osmanlıda vergi vatandaşın arsasından alınmazdı. Devlet vatandaşa ekmesi için belli bir dönüm arazi verirdi onun kirasını alırdı...

Ki kirayada dikkat kirası asker yetiştirmek...

Halkta refah içinde yaşardı günümüzde böyle deyil biliyorsun.

Hatta belli dönemlerde osmanlıda zekat verecek insan sayısı o kadar azaldı ki nerseyse bir çok kişi zekatını müslümanlığa sıcak bakanlara verdi...
ona tımar sistemi denir kardeşim dediğin gibi tımarlı sipahiler yetişir köylerin güvenliğini sağlarlardı.ama senin öşür vergisinden haberin yok gelmiş burda bilgi vermeye çalışıyor balık hafızasıyla

M

Murat Burç

SDN Okuru
Xiaomi alın beyler Xioami güzel
@by efsane
Abi bu konuda bir yerde Rıfat Hisarcıklıoğlu'na orospu dedim hoş burda da dedim abi benim için yasaklama sebebi ise bana yasaklama at artık gönlünden ne koparsa atmayada bilirsin yani bilemeyeceğim orasını

yasib çetin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ülke bizim sahip çıkmalıyız vergi vermeliyiz ve ben vergi vermek istiyorum.
Bu sene üniversiteye başlıyorum eğitimim için bir cihaz almam gerekiyor.

Gözüme kestirdiğim cihaz iPad Pro bu cihaz en ucuz 3000 TL. Apple öğrenci indirimi yapıyor cihaz 2800'e mı 2870'e mi ne denk geliyor. Bir de yanında çok pahalı bir kulaklığı bedavaya veriyor.
Elin Amerikan şirketi öğrenciyi düşünüp bunu yapıyor (evet fazla fazla kazanıyor ama bunu yapıyor. ) Ama benim devletin temel ihtiyaç olan telefondan yüzde 25 özelti tüketim vergisi alıyor çiftçiye mazotu pahalı satıyor. Yata elmasa özel tüketim vergisi yok ve yaya mazot ucuz veriliyor. Devlet parasız yatılılık ve bursluluk kaynağı 3 ayda bir 550 TL evet sadece 550 TL hemde 3 ayda bir burs veriyor.
Benim eğitimim için almak isteğim iPad Pro
3000 TL indirimle 2800+ 500 TL Apple Pencil 3300 TL benim için yüksek bir rakam. Bunun üstüne yurt masrafı vb. Masraflar da ekleniyor.
Evet çalışarak ülkeyi bir yerlere getirmeliyiz evet basimizdakiler yeri geldi iyi iş yaptılar ama yetmiyor bizim yolumuz zorlu ve bize yardım eden yok.
kardeşim sistem böyle üniversite okurken çalışman gerek ben öyle yapmıştım ailem tarımla uğraşıyor ve aylık 1000-1500 lira masrafım olurdu ben çalışmak durumundaydım sansıma çalıştığım kurumun yönetileri iyiydi öyle yürüdü şimdiden iş bakmaya çalış burs veren vakıflar kurumlar var başvur hepsine.

Reaksiyon puanı
5,164
ona tımar sistemi denir kardeşim dediğin gibi tımarlı sipahiler yetişir köylerin güvenliğini sağlarlardı.ama senin öşür vergisinden haberin yok gelmiş burda bilgi vermeye çalışıyor balık hafızasıyla
Osmanlı onu vergi deyilde zekat olarak almış %10u zenginlerden almış arsası daha küçük olanlardan %6 almış ve hasatının nisap miktarından az olanlardan almamış

Ki günümüzde nisap miktarı 12.00 tl ye eşit adamların en ucuz hasatıı 12 bin tl ye eşitmiş sen düşün

yine böyle olsa canım feda o vergiye

Reaksiyon puanı
5,164
Konu Osmanlı vergi sistemlerini tartışacak değerli tarih profesörleri ile dolu iken bana söz düşer mi bilemiyorum ama karşımda lambadan cin çıksa yeşil kart isterim sanırım. ilk uçakta fiyuuuuv :D
Yav öyle deme yan komşuya soruyorum o söylüyor[emoji23] [emoji23] [emoji23]

ozgun7

Doçent
Reaksiyon puanı
107
Okul bitince yurt disina yerlesirim ben isteyene davet yollarım gelir kurtaracam hepinizi rahat olun. :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...