F1kan
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 1,882
Güzel kardeşim okumak sence yetiyor mu ?zamanında yaşıtlarım okuldan kaçıp internet kafelere giderken ben ders çalışırdım şimdi o arkadaşlarım 1400 liraya çalışıyor ve ay sonunu getirme dertinde insan ne yaparsa kendine yapar amerikada japonyada okuldan kaçan öğrenci yok.Ülkesine faydalı olabilmek için hepsi it gibi ders çalışıyor.Bizde 16 yaşındaki genç 1400 lirayla geçinirim ya nolcak etrafında da görüyor bir kaç insan ama evliliği ev kirasını coluğu cocoğu düşünmüyor.
--- Gönderi Güncellendi ---
buyur git
Mesela ben 407 puanla Sosyal hizmetleri kazandım
2. Üni olarakta Ekonomi okuyorum. Yetmedi bu yıl şehrime açılan müh. fakültesine hazırlanıp Ekonomi bölümümü dondurcam.
Şimdi ben sana şunu söyleyim o çocuklar neden kaçıyor biliyor musun çünkü bu sistem onların yapısına uygun değildi. Çünkü bende lisede öyle biriydim sonradan kendimi adapte etmeye çalıştım. Çok zeki biri değilim ama çok iyi görürüm bazı şeyleri iyi analiz ederim bu ülkede ne gençler var sapa sağlam fikirlerle devletin kurumlarına gidip red yanıtı alıp sonrada o genç yurt dışınaçıkınca onu dünyanın sayılı ünileri kendi bünyesine alıyor. Okumak yetmez. Okumak insanı cahillikten kurtarmaz. Okuyup insan olan anca erdemliğe ulaşıp insanlığa yardım edebilir. okuyup sadece kendini düşünen değil