basbeLası
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 47
Youtube da izlediğimiz 720p ile 1080p video arasında nasıl görüntü farkı varsa oyunlarda da öyle fark var.
Teşekkürler
- - - Mesaj Güncellendi - - -
4K monitörden vazgeçtim, Hz'si az ve bayağı FPS düşürüyor. Yardımların için çok teşekkürler.
Oyun içerisinde ki grafiklerlerden yine çözünürlüğü istediğimiz gibi ayarlayabiliyoruz. Battlefield 4 de 4K çözünürlük de 45 FPS alırsınız, 2K çözünürğe getirdiğiniz de 70 FPS alırsınız, 1080p getirdiğinizde çok daha fazlasını, Akıcı oynayabilmek için sabit 30 FPS yeterlidir. Hz sadece sadece oyunda vysnc açıkken işe yarar. Daha fazla HZ istiyorsanız TV alın. 2K ve 4K oyun deneyimi ise bambaşka, O görüntünün verdiği keskinlik kalite mükemmel.
Bilgisayarınız da battlefield 4, Crysis 3, varsa oyuna girip çözünürlük yani resolution yazan yerden 800 x 600 çözünürlükten başlayıp monitörünüzün desteklediği kadar ayarlayıp tek tek deneyin arada ki farkı göreceksinizÇözünürlük yüksekdikçe görüntü kalitesi artar.
Bu arada ben bir bilgisayar için 7000TL verilmesine karşıyım. Sonuçta para sizin istediğinizi yapabilirsiniz ama daha az bir para vererek yine her oyunu ultrada oynatacak bilgisayar toplayabilirsiniz. Kalan parayı kendiniz için veya fakir insanlara yardım için kullanabilirsiniz. 3 4 bin TL lik bilgisayarda her oyunu ultrada şakır şakır oynatıcak 7 bin tllik bilgisayarda...
Oyun içerisinde ki grafiklerlerden yine çözünürlüğü istediğimiz gibi ayarlayabiliyoruz. Battlefield 4 de 4K çözünürlük de 45 FPS alırsınız, 2K çözünürğe getirdiğiniz de 70 FPS alırsınız, 1080p getirdiğinizde çok daha fazlasını, Akıcı oynayabilmek için sabit 30 FPS yeterlidir. Hz sadece sadece oyunda vysnc açıkken işe yarar. Daha fazla HZ istiyorsanız TV alın. 2K ve 4K oyun deneyimi ise bambaşka, O görüntünün verdiği keskinlik kalite mükemmel.
Bilgisayarınız da battlefield 4, Crysis 3, varsa oyuna girip çözünürlük yani resolution yazan yerden 800 x 600 çözünürlükten başlayıp monitörünüzün desteklediği kadar ayarlayıp tek tek deneyin arada ki farkı göreceksinizÇözünürlük yüksekdikçe görüntü kalitesi artar.
Aaa iyiymiş, çok teşekkürler o zaman. Şimdi, benim şimdiki kartımdan yüksek GB'lı bir kart alırsam FPS sonucu yine değişmeyecek değil mi?
Dostum sen benim hikayemi bilmiyorsun. Ben 13 senedir aynı bilgisayardayım. Bak bu bilgisayarımın bilgileri vereyim:
160 GB Hard Disk
ATI Radeon X300/X550/X1050 Series
1 GB RAM
ASRock 775i945GZ Anakart
Intel Pentium 4 CPU 3.20 GHz
13 senedir bu sistemi kullanıyorum. Bu 13 sene içerisinde hiç cafcaflı telefon almadım, annemin eski samsung kapaklı telefonunu kullanıyorum sadece. Tablet, telefon, televizyon hiç bir şey almadım. Almışken, tam alayım istiyorum. Ben 4-5 senede bir 7000 TL harcayan insan değilim.
Crysis 3'ü 4K'da oynayamayacağım ona üzülüyorum1920x1080'da çok iyi bir kalite ama değil mi?
@basbeLası sabırlı adammışsın vallahi.Arkadaş o kadar çok aynı soruları sormuş ki ben olsam çoktan cevap vermeyi bırakırdım.Eskiden bende çok uğraşıyordum böyle arkadaşlarlada artık sabredek ve uğraşacak gücüm kalmadı
7000 liralık PC toplayacak arkadaşada tavsiyem "yazık günah kardeşim.eğer aylık 10 bin lira filan geliriniz varsa eyvallah ya da parayı sokakta buluyorsanız yine eyvallah ama normal orta halli bir vatandaşsanız paranıza yazık.2-3 bin liralık PC neyinize yetmiyor.Ben 2 sene önce bin 500 liraya orta halli bir kasa toplamıştım ilk aldığım sene büyün oyunları fullde oynuyordum hala çoğu oyunları en yüksek grafiklerde oynuyorum.Ultra değilde High veya medium oluyor.AA 8x değilde 2x yapıyorum.Yani bütün ayarları fulleyecem diye fazladan 4-5 bin lira para vermek pek akıl karı bir iş değil.Hani oynarken video çekicem falan demişsin eğer bu işi profesyonel ve para kazanmak amaçlı yapacaksan o başka ama sırf zevk uğruna bu paraya oyun sistemi toplanmaz.Büyük ihtimal kararından dönmeyeceksin o yüzden sana bir öneri vereyim.
Öyle bir kasa alıp 23" monitörde oynamak pek mantıklı bir iş değil.42" veya 50" arası 4K TV al çok daha büyük haz ve zevk alırsın.Ses sisteminide döşedin mi kimse tutamaz artık seni.Zevkse zevk yani.
Arkadaşım üstte açıklamasını yaptım zaten. Büyük bir zamandır 7000 TL+ biriktiriyorum yani çıkıp da "7000 TL çok fazla ohaaa.ss." falan demeyin. 2-3 senede bir 7000 TL harcamıyorum. Dikkat ettiysen ürün değiştikçe aynı soruları sordum bayağı kafamda çelişki vardı. Hayır her konuda sizin gibi çıkmasa dişimi kıracağım.
Arkadaşım üstte açıklamasını yaptım zaten. Büyük bir zamandır 7000 TL+ biriktiriyorum yani çıkıp da "7000 TL çok fazla ohaaa.ss." falan demeyin. 2-3 senede bir 7000 TL harcamıyorum. Dikkat ettiysen ürün değiştikçe aynı soruları sordum bayağı kafamda çelişki vardı. Hayır her konuda sizin gibi çıkmasa dişimi kıracağım.
Çok daha iyi, Sistemi önerirken o anakart ve işlemci ülkemize henüz gelmemişti, vatan bilgisayar da o anakart hala stoklar da yok.
işlemci olarak 4970K tercih edin.
Monitör olarak da bunu. 4K çözünürlüklü, O sistemin hakkı da verilmiş olurCrysis 3 dışında çoğu oyunu 4K de çözünürlük de oynarsınız. Crysis 3 de 2K çözünürlük de rahatlıkla oynarsınız.
http://www.buroteknik.com/SAMSUNG-U..._145591.html?gclid=CJrAiYuvmL8CFUMUwwodA3gAbw
Aaa iyiymiş, çok teşekkürler o zaman. Şimdi, benim şimdiki kartımdan yüksek GB'lı bir kart alırsam FPS sonucu yine değişmeyecek değil mi?
Dostum sen benim hikayemi bilmiyorsun. Ben 13 senedir aynı bilgisayardayım. Bak bu bilgisayarımın bilgileri vereyim:
160 GB Hard Disk
ATI Radeon X300/X550/X1050 Series
1 GB RAM
ASRock 775i945GZ Anakart
Intel Pentium 4 CPU 3.20 GHz
13 senedir bu sistemi kullanıyorum. Bu 13 sene içerisinde hiç cafcaflı telefon almadım, annemin eski samsung kapaklı telefonunu kullanıyorum sadece. Tablet, telefon, televizyon hiç bir şey almadım. Almışken, tam alayım istiyorum. Ben 4-5 senede bir 7000 TL harcayan insan değilim.
Crysis 3'ü 4K'da oynayamayacağım ona üzülüyorum1920x1080'da çok iyi bir kalite ama değil mi?
Hocam öyle de cidden gerek yok. Bir süre sonra arttırdıgınız verdiğniz paranın karşılıgını alamayacaksınız. Bence 3000 4000 e Kasa toplayın. Daha da fazla almayın. Çok rahat götürecek bu bilgisayar sizi.Arkadaşım üstte açıklamasını yaptım zaten. Büyük bir zamandır 7000 TL+ biriktiriyorum yani çıkıp da "7000 TL çok fazla ohaaa.ss." falan demeyin. 2-3 senede bir 7000 TL harcamıyorum. Dikkat ettiysen ürün değiştikçe aynı soruları sordum bayağı kafamda çelişki vardı. Hayır her konuda sizin gibi çıkmasa dişimi kıracağım.
Aceleniz yoksa biraz daha bekleyin. X99 yonga setine sahip anakartlar çıkacak. Bu anakartlar hem DDR4 bellekleri destekleyecek hemde çıkacak broadwell işlemcileri. Halihazır da piyasada bulunan z97 anakartlar da broadwell işlemcileri destekleyecek ancak bu anakartlar DDR4 bellekleri desteklemiyor. Broadwell işlemciler bu yılın sonunda çıkacaktı ancak intel değişiklik yapıp haswell refresh işlemcileri güncelleyip z97 anakartlarla piyasa sürdü. 2015 başında broadwell işlemciler piyasa da olacak. DDR4 bellekler de bu yılın sonunda çıkar.
7000 Liralık bir sistem alınacaksa 2K çözünürlüklü bir monitör alınmalı. Hiçbir oyuncu 7000 Liralık parayı 1080p çözünürlük için vermez.
Bende şöyle bir sistem ve PS4 var. Bana fazlası ile yetiyor. Ultra ayarlar da oynatmadığı oyun yok. PS4 çıkan ex oyunları PS4 de oynuyorum. PC ve PS4 platformalarına çıkan oyunları ise PC de.
PS4 için aldığım sony televizyonun input lag değeri düşük olduğu için genel de PC'de oyun oynadığım da yine bu televizyonu tercih ediyorum.
msi lightning gtx 780
i5 4670k
msi gd65 gaming
8 GB ram
Aceleniz yoksa biraz daha bekleyin. X99 yonga setine sahip anakartlar çıkacak. Bu anakartlar hem DDR4 bellekleri destekleyecek hemde çıkacak broadwell işlemcileri. Halihazır da piyasada bulunan z97 anakartlar da broadwell işlemcileri destekleyecek ancak bu anakartlar DDR4 bellekleri desteklemiyor. Broadwell işlemciler bu yılın sonunda çıkacaktı ancak intel değişiklik yapıp haswell refresh işlemcileri güncelleyip z97 anakartlarla piyasa sürdü. 2015 başında broadwell işlemciler piyasa da olacak. DDR4 bellekler de bu yılın sonunda çıkar.
7000 Liralık bir sistem alınacaksa 2K çözünürlüklü bir monitör alınmalı. Hiçbir oyuncu 7000 Liralık parayı 1080p çözünürlük için vermez.
Bende şöyle bir sistem ve PS4 var. Bana fazlası ile yetiyor. Ultra ayarlar da oynatmadığı oyun yok. PS4 çıkan ex oyunları PS4 de oynuyorum. PC ve PS4 platformalarına çıkan oyunları ise PC de.
PS4 için aldığım sony televizyonun input lag değeri düşük olduğu için genel de PC'de oyun oynadığım da yine bu televizyonu tercih ediyorum.
msi lightning gtx 780
i5 4670k
msi gd65 gaming
8 GB ram
Ayrıca 2K'dan korkuyorum çünkü EVGA GTX 780 TI Classified ile 2k'da ultra 43 fps veriyor. EVGA GTX 780 TI Classified Kingpin çok fazla fark yaratmaz diye düşünüyorum.