7,4 Yetmedi mi

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
fidayda çoook güzel bir paylaşım teşekkürler.Söylenecek bir laf bırakmamış gerçekten ve gitsin gerçektende Hristiyan olsun o bayan

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
sanırım 1999 da yaşanan bu olayda verilen mesaj gerçekten ürkütücü binlerce insanın ölümünde sorgulanması gereken olguları ( plansız yapılanmadan prim kazanan siyasiler,mütahitlar,usulsuz yapılanma yapanlar göz yumanlar,cokdaha az zararla atlatılacak bir felaketi önceden olabileceği bilindiği halde insalarına gerekli yaptırımları uygulamayan yönetimler v.b) nedenleri görmezden gelip sadece Allah ın dediği olur mesajıyla şeytanın yolunu benimseyen insanların sorgulanmaması sağlamak , oyönde yorum yapmak bence şeytanın çok hoşuna gidecektir

ayrıca bu turban a karşı çıkan kendini sürekli çağdaş grubun tek temsilsici gösteren ve laik oldugunu iddaa eden grubtakilerde ulkemizdeki üniversitelerde kalitenin artırılması diye bir derdinin oldugunuda kesinlikle düşünmüyorum bilimeğitim merkezlerimizin türban gibi sunni bir konuyu gundemlerinin başına oturttugu için..

bu konuda Fikret başkayanın yazısının son paragraf ıda buraya uyar...Üniversite'de türban tartışmasına gelince, eğer gerçekten üniversite olsaydı, asla giyim/kuşam, türban diye bir tartışma olmazdı. Olmazdı çünkü üniversite bu dünya'da kıyafetin sorun edileceği bir yer değildir. Önce kışlayı üniversiteye dönüştürmek gerekiyor. Bu tür tartışmalar ancak bilimle ilgilisi olmayan kurumlara özgüdür, dolayısıyla gerçek üniversiteye yakışmaz. Eğer üniversiteler gerçekten üniversite olsalardı, sivil elbiseyle askerlik yapılan kışlalar olmasalardı, bu tür saçma tartışmalarla zaman kaybedilmezdi. Şimdilerde akademi üyeleri bildiriler yayınlıyor. Bu güne kadar neredeydiniz denecektir... Kızların baş örtüsü üzerinden iktidar ve rant kavgası yapanların oyununa geleceğinize, neden bilim namusunun, entellektüel dürüstlüğün bir gereği olarak olup-bitenleri teşhir etmiyorsunuz? Bildiri yayınlamak için mutlaka siyasilerin anayasayı değiştirmesi mi gerekiyordu? Sizin kendi gündeminiz yok mu? Bildiricilere bir önerim var: Türbandan önce bilimi, üniversiteyi, bilim namusunu ve entellektüel dürüstlüğü tartışmaya var mısınız?

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Değerli arkadaşlar
Elbette benim gibi düşünmeyenler her zaman olacaktır.
Bunun olmaması garip olur değil mi?

Ben o yazıyı eleştirmedim.o yazının eksik olan veya şöyle diyelim
o yazıya farklı bir yorum getirdim.
o şekilde pankart açan bayan arkadaşımızında ayıp ettiğini yazmıştım

Sizlerde "benim gibi düşünmeyenlere söylüyorum"Benim yazım hakkında yorup yapın ve "şu paragrafına veya hepsine şu nedenlereden dolayı katılmıyorum diye yazın"
Bunları yazmadan seni takip etmiyeceğim demekle ben ne anlıyayım.

Olabilir.belki bende bazı noktaları yanlış bililyorumdur.Sizlerde bir zahmet onları söyleyinki tekrar tekerrür etmesin.

Bana da "eğer zahmet olmassa" ufak bir yardımınız dokunacağı gibi yanlışımı düzelttiğiniz içinde inanın sizlere teşekkkürü borç bilirim.

Buna benim gibi düşünen arkadaşları (ki varsa) şahit tutabilirim.

Saygılarımla

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
tekrar söylüyorum güzel yazmış mantıklı yazmış ama gerçekten alakasız yani güya başörtülü bir insan mat ediliyor sıradan bir tabelaya bir yazar ya da her neyse cevap veriyor. oldu olacak başörtüsünü savunanda kanal kanal dolaşsın illa ki denk gelecektir böyle yazılacak bir söz ya da tabelaya .
kısaca gereksiz yere içini dökmüş...

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
7,4 hiç şaşırtmatı beni. dini herşeye alet eden sözde müslüman ve sözde laiklerden herşey beklenir. Gani beyin eline, beynine ve yüreğine sağlık. bir pankart ancak bu şekilde taşıyanın elinde patlar. Atatürk düşmanı olan yada Atatürk'ün adını ağzına alırken bile düşünmesi gerekenlere sormak istiyorum. şu sorunun cevabını verin daha sonra yorumlarınıza devam edin. Ata DEMİRER'in dediği gibi "O olmasaydı, Kurtuluş Savaşı yaşanmasaydı"

cazyyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ingilizlerin yunanlıların italyanların işgali altında takarlardı herhalde o türbanı
sormak lazım

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Yeter artık, bıktırdınız iyice. Birbirimize saldırmakla, çatışmakla bu millet ne elde eder? Herkes birbirinin inancına saygı duysun, giyimine kuşamına karışmasın. Herkes yaptığı işi dosdoğru yapsın, ötekine karışmasın.
Bakın ülkemize neler var? Madenleri zengin, toprakları verimli, bulunduğu yer çok önemli, tarihi çok zengin, doğal güzellikleri harika. Türk Milletinin tarihine bakın, daha şanlı daha şerefli bir millet daha bulmanız imkansız.

Günümüze bakalım, Türkiyenin üretmiş olduğu yerli otomobil var mı, yok. Tamamen yerli tek bir elektronik cihazı var mı, yok. Kendi fırlattığı uydusu var mı, yok. Madenlerini işleyebiliyor mu, hayır. Borcu ne kadar, hayal edemeyeceğimiz kadar çok. Eğitim sistemi berbat. İşsizler yığınla, açlık sınırının altında yaşıyoruz, hortumcular kral olmuşlar, hainler serbestçe dolaşıp hak arar olmuşlar, bebek katili apo hala pkkyı yönetmekte, pkk destekçileri TBMM'de, hırsızlar açıkgöz, namuslular enayi olmuşlar, kendimizi tv dizilerinde yaşıyor gibi hissediyoruz, düşündüklerimizle yaptıklarımız bağdaşmıyor, dinine bağlı olan yobaz, Atatürk'ü seven dinsiz olmuş, ülkeyi abd istediği gibi yönetir olmuş.

İyi bakın etrafınıza bunun sorumlusu kabul edin ya da etmeyin hepimiziz. Bizim derdimiz ne türban. Aman girmesin laikliğimiz kaçar, girsin bu hakkımız diyerek kendimizi taraf ilan ediyoruz. Açın gözünüzü çatışma kime yarıyor, bakın, görün. Başörtüsü serbest bırakılınca ülke altüst olacaksa demek ki bu millet acizdir, güçsüzdür. Eğer birileri dini kullanıp çıkarlarına alet ediyorsa, bunun cezasını da verebilmeliyiz. Ama ne yazık ki kendimizi akıntıya bırakmış gidiyoruz. Dışarıdan ülkemizi karıştıranlara fırsat veriyoruz.

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Üyelerden alınan şikayet nedeniyle bölüm moderatörünün konuyu incelemesi sonrasına kadar konu kilitlenmiştir.

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
hayırlı günler arkadaşlar

seviyeli ve saygılı paylaşımlar olması temennisiyle konumuzu tekrardan açıyorum.

bu arada cazyy arkadaşımızın sorusuna bende basit bir soru ile mukabele etmek istiyorum.

bir ülke nasıl yönetilir.
sizde bilirsinizki hakim bir basın yayın organınız varsa aşağı yukarı gizli olarak yönetime ve halkı yönlendirmeye çok fazla katkıda bulunabilirsiniz.

eğer ekonomisini elde ederseniz yönetimin tam can damarını tutmuş olursunuz.

peki şimdi ekonomimiz kimin elinde?
basın yayın organlarımız kimin elinde?
ordumuzun dış işlerini kim idare ediyor?

Saygılarımla

Bu arada elbette kurtuluş savaşı olmasaydı başka milletlerin açıkca sömürüsü altında bulunacaktık.

Ama şimdi......

Saygılarımla

atacalipso

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Hainlerin özgürlük dediği, demokrasi dediği şeytan tohumu budur işte. Çok seslilik ve çoğunluğun dediği olur gibi saçma bir ilkokul çocuğu beyni mahsulü olgu. Demokrasi demek bir insanın dili, dini, ırkı, ve daha bir çok doğal yetilerinden dolayı engellenmeden herhangi bir makama diğerleri gibi erişebilme hakkına sahip olmasıdır. Ve bu ülke tarihi boyunca kürt başbakan da gördü laz başbakan da gördü kim demiş demokrasi yok diye. Ha gavurlara kaba etini veren demokrasi modeli yoktu o da oldu sonunda...

Ama %73 böyle istiyor diyen geri zekalıllar yüzünden şimdiden tarih boyunca yaşamadığımız kutuplaşmayı yaşıyoruz. Ben dün çay iştiğim adama artık hain diyorum. Aramıza nifak tohumu serpip sonra pis pis gülenleri duyuyorum aziz nesinin doğru tespiti halkım görmüyor. Bir gün bu ülkede o satılan maldan mülkden, ve nihayet özgürlük diye topraklarında çoğalttığın gavur soyundan sonra o %73 senin elin demi kalacak halkım.

Apaçık işgal başlamışken hala çarşaf edebiyatı yapanlara şunu söyleyeyim. Satttığınız bedeniniz ve zihnininz elbet toprak olacak ama sizin olmayan çoluk çocuklar mezarlarınızın üstünde tepinecek belkide kerkükteki gibi kazılıp üstüne alışveriş merkezi kurulacak.

Salaklara herşey mübahdır. Her toplum kendi kaderini çizer. Tarihini bilmeyen ucube tiplere özenen, eğitim almayan yetisiz nesil harcanıp gideceksiniz...

Mod.Not:Ağır tabirler silinmiştir

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bu yazının buraya konulma amacını bir türlü anlamış değilim. Özellikle başlıktada belirtilmiş "Ahlak Bilgisi'ne dair bir yazı" diye. Ne ahlak , ne ahlak !! Artık bu propagandalı yazılarınızdan bıktım . Hangi bölüme gitsem karşıma çıkıyor bu tür yazılar ve körüklüyücüleri. Bir kişinin söylediği sözler ve insanların en küçük hatalarını bile yakalayıp kullanmada usta olan avcılarının kalemine aldığı bir yazı yüzünden düştüğümüz hale bakın. Birilerinin bunu bilerek yaptığını ve bu kişilerin büyüklerinden öğrendikleri ve ellerine geçen her fırsatta sırf kendi egolarını tatmin etmek için ona buna sataşmak, ortalığı velveleye vermek gibi çelik çomak oyunlarını zaten biliyoruz ve farkındayız. Bu gibi insanların, her çıkışında kendilerine tokat gibi verilen cevaplara bile aldırmadan yollarına devam etmeleri aslında onlardan beklenen bir haraket haline gelmiştir ;) Yazılan yazıların doğruluğu onlar için pekte önemli değildir. Sadece yazıdan beklediği tepkiyi alması onun için kafidir. Bunu anlamak için onlar gibi davranmak gerekmez.
Konuyu daha fazla dağıtmadan bir iki kişinin çorbanın içine kaçmasını engellemek en iyisi olsada eğer bu mümkün değilse ne çorbayı içerim ne de kuyuya girerim :)

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
paylaşım için teşekkürler fidayda ^^

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bulmeh dedi ki:
Bu yazının buraya konulma amacını bir türlü anlamış değilim. Özellikle başlıktada belirtilmiş "Ahlak Bilgisi'ne dair bir yazı" diye. Ne ahlak , ne ahlak !! Artık bu propagandalı yazılarınızdan bıktım . Hangi bölüme gitsem karşıma çıkıyor bu tür yazılar ve körüklüyücüleri. Bir kişinin söylediği sözler ve insanların en küçük hatalarını bile yakalayıp kullanmada usta olan avcılarının kalemine aldığı bir yazı yüzünden düştüğümüz hale bakın. Birilerinin bunu bilerek yaptığını ve bu kişilerin büyüklerinden öğrendikleri ve ellerine geçen her fırsatta sırf kendi egolarını tatmin etmek için ona buna sataşmak, ortalığı velveleye vermek gibi çelik çomak oyunlarını zaten biliyoruz ve farkındayız. Bu gibi insanların, her çıkışında kendilerine tokat gibi verilen cevaplara bile aldırmadan yollarına devam etmeleri aslında onlardan beklenen bir haraket haline gelmiştir ;) Yazılan yazıların doğruluğu onlar için pekte önemli değildir. Sadece yazıdan beklediği tepkiyi alması onun için kafidir. Bunu anlamak için onlar gibi davranmak gerekmez.
Konuyu daha fazla dağıtmadan bir iki kişinin çorbanın içine kaçmasını engellemek en iyisi olsada eğer bu mümkün değilse ne çorbayı içerim ne de kuyuya girerim :)
çok yerinde bir tespit. bu aşırılığın bugünlere saklanmasında elbette aşikar sebepler var. Milliyet ve Vatan'ın başörtüsünün oylandığı gün çarpıtarak yayınladığı "kocasını üzdü taşlanarak öldürüldü" gibi bir haberin (ki aynı haber son 1 yıl içinde 2.kez yayınlandığından ve yanlış haber olduğundan ötürü Milliyet özür yazısı bile yayınladı), dün "mini etekli çocukların bacaklarına kezzap döktü" çarpıtma haberinin, akmerkezde gözünün içine soka soka Allah'a değil, kıbleye değil, belki de aldığı para karşılığı paraya namaz kılan provokatörlerin böyle aynı anda fitillerinin ateşlenmesi, eski yeni ne varsa ortaya konması olayın gayet güdümlü olduğunun bir kanıtı adeta.
ferasetli olmak gerek.