6s iade ederler mi ?

mehmet38050

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
arkadaşlar 3 aylık 6s 16g cihazım ekrana toz almış garantiye yolladım şuanda apple değişim onayı bekliyor değişim onaylanırsa iade istesem olur mu sonuçta ayıplı mal olduğunu kabul ettiler ?

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Ayıplı mal olduğunu kabul ederlerse sıfır cihaz yollarlar. Arayıp iade isteyip istemeyeceğini sormalısın.

mehmet38050

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Ayıplı mal olduğunu kabul ederlerse sıfır cihaz yollarlar. Arayıp iade isteyip istemeyeceğini sormalısın.
şuan zaten ayıplı / arızalı olduğunu kabul ettiler yani apple den onay bekliyor sadece o onay gelince iade edebilir miyim paramı geri almak benim amacım yeni cihaz değil

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
şuan zaten ayıplı / arızalı olduğunu kabul ettiler yani apple den onay bekliyor sadece o onay gelince iade edebilir miyim paramı geri almak benim amacım yeni cihaz değil

Onu servise belirtmeniz gerek işte. Belirtmezseniz sıfır kutu gelecektir size.

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
İdare eder mi derken daha en az 3 sene ömrü var 6s'in. Apple yenisini gönderir iade yapmaz büyük ihtimal.

mehmet38050

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
İdare eder mi derken daha en az 3 sene ömrü var 6s'in. Apple yenisini gönderir iade yapmaz büyük ihtimal.
teknosadan aldım iade şartlarına baktım ve : Şikayetiniz yetkili servise iletilerek ürünün inceleme süreci başlatılır. Üründe kullanımdan kaynaklanan bir arıza yoksa yetkili servis raporuna uygun olarak onarım/iade/değişim işlemi yapılır.
yasal olarak iade hakkımız var

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
teknosadan aldım iade şartlarına baktım ve : Şikayetiniz yetkili servise iletilerek ürünün inceleme süreci başlatılır. Üründe kullanımdan kaynaklanan bir arıza yoksa yetkili servis raporuna uygun olarak onarım/iade/değişim işlemi yapılır.

Yasal olarak var ama çok uğraşırsınız.

Yasal olarak var ama çok uğraşırsınız.

Son düzenleyen moderatör:

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
arkadaşlar 3 aylık 6s 16g cihazım ekrana toz almış garantiye yolladım şuanda apple değişim onayı bekliyor değişim onaylanırsa iade istesem olur mu sonuçta ayıplı mal olduğunu kabul ettiler ?

iade için apple'ye başvurman lazım ;)

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Teknosadan aldıysanız malesef iade edemezsiniz ciddi bir sorun olmadığı sürece.
Nasıl bir sorun derseniz mesela ben hp pavilion DV5 1011ea almıştım. Durduk yere bir saat sonra ekran kararıyor. Servise gitti hiç bir sorun bulunmuyor tekrar yolladık. Yine servis bir sorun bulamadı sonra teknosada bir iki saat bekledim ve sorun oldu sonra Teknosa kendi insiyatifini kullanarak ek ücret istemeden Hp pavilion dv6 1125et vermişti. Bu şekilde sorun olsaydı emin ol Teknosa kendisi değiştirir veya para iadesi yapardı ama toz için yapmaz

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Sadece değişim olur iade olmaz.Telefonu aldığınız ilk 2 hafta içinde olsaydı belki olurdu fakat 3 ay geçmiş alalı değişim cihazı alırsınız.

mehmet38050

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Sadece değişim olur iade olmaz.Telefonu aldığınız ilk 2 hafta içinde olsaydı belki olurdu fakat 3 ay geçmiş alalı değişim cihazı alırsınız.
kardeşim cihaz kaç ay olursa olsun yasal olarak cihaz teknik serviste hatalı/ sorunlu olduğunu kabul ettiğinde iade/değişim/onarım bu 3 hakkın bulunmaktadır tabi mağazaların işine gelmediği için iade hakkın yok felan deyip müşteriyi geçiştiriyor

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
kardeşim cihaz kaç ay olursa olsun yasal olarak cihaz teknik serviste hatalı/ sorunlu olduğunu kabul ettiğinde iade/değişim/onarım bu 3 hakkın bulunmaktadır tabi mağazaların işine gelmediği için iade hakkın yok felan deyip müşteriyi geçiştiriyor
Haklısın da o iş Türkiye de sıkıntılı.Tüketici haklarına başvurursun.İş mahkemelik olur.Uzarda uzar.

mert-memic

Asistan
Reaksiyon puanı
26
şu şekilde eger cihazı appldan direk aldıysanız ücret iadesi oluyor fakat başka bir yerden aldıysanız appla konuşun ve apple dan bu cihaz ayıplıdır diyip telefonus atın aldıgınız yerden ücret tahsil edebilirsiniz diye biliyorum.

mehmet38050

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
evet bugün apple ve koç teknik servisi arayıp iade için uğraşacağım bakalım ne olacaka

mert-memic

Asistan
Reaksiyon puanı
26
evet bugün apple ve koç teknik servisi arayıp iade için uğraşacağım bakalım ne olacaka

bilgi hakkında bizi degerlendirirseniz çünkü apple banda da artık ısrarla radenvu alın yapalım diyor telefonunuzu ama randevu alamıyoruz bende iade yönünde ilerleyecegim artık telefon daha 1 aylık ya

mert-memic

Asistan
Reaksiyon puanı
26
%45 ekran parlklıgı sondayken bir oyuna veya snapchata girip oynadıgımda 5dk sonra telefon sanki ekran kırılmış gibi kapanıyor ve açılıyor şifremi girerken yine aynı olay oluyor 3 açılışda ise noramla dönüyor %35 şarjla

ama o şarj seviyelerinde whastsap veya mesaj kamera falan kullanınca bu sorunlarım olmuyor
bende şöyle yorumluyorum büyük ihtimal ram sıkıntılı ısınınca patlak veriyor diye düşünüyorum

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Arkadaşlar Teknosa vatan gibi yerlerden çok telefon alışverişi yaptım özellikle Teknosa dan telefon kutu etiketi açıldıktan sonra herhangi bir sorun oluşmadığında iade yapamıyorsunuz sim kart taktığınız da kesinlikle olmuyor he ne olur cihaz sorunlu çıkar o an olur ama toz girme gibi küçük şeyden dolayı olmaz

J.WinchesteR

Asistan
Reaksiyon puanı
38
İade hele ki Teknosa'dan zor hocam. İade hakkın tabi var ama zorlaman uğraşman gerekecek.