65 bin Asker Garsonluk Yapıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan D1360
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

D1360

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Orduda 65 bin asker sadece garsonluk yapıyor

TSK'da bir ordu neredeyse sadece garsonluk görevi yapıyor.

‘Eşit askerlik’ süresi ile ilgili çalışma yapan TSK’daki 65 bin asker 500 sosyal tesiste ‘hizmetli’ olarak görev yapıyor. Neredeyse bir ordu sayısına denk bu rakama lojmanlarda görevli askerler dahil değil

65 BİN ASKER SOSYAL TESİSLERDE

Askerlik süresi ve bedelli ile ilgili çalışmalar ve tartışmalar sürerken TSK’ya ait sosyal tesislerde hizmetli er olarak görevlendirilen askerlerin sayısının 65 bini aştığı belirtildi. Bu rakama askeri lojmanlarda görevlendirilen hizmet erleri dahil değil. TSK bünyesinde tabur, alay ve üslerdeki Hizmet Bölükleri’ne bağlı Sosyal Hizmetler personelinin sayısının yaklaşık olarak 65 bin olduğu belirlendi.

500 SOSYAL TESİS BULUNUYOR

Muharip görevler üstlenmeyen, silahlı ve fiziki eğitim yapmayan bu erler işçi sayılabilecek statüde 500 tesiste görev yapıyor. Sosyal Hizmet Tesisleri olarak anılan tesisler; Orduevi, Tatil Kampı, Havuzlu ve restoranlı tesisler, subay ve astsubay restoranları ve Gazino’dan oluşuyor. Bu tesislerde erler, rütbeli personele hizmet sunuyor. Ayrıca Lojmanlarda da az sayıda er bu tip işlerde istihdam ediliyor.

EN KALABALIK ORDULAR

1- Çin 2.225.000

2- ABD 1.426.713

3- Hindistan 1.325.000

4- K. Kore 1.106.000

5- Rusya 1.037.000

6- Türkiye 736.000

7- G. Kore 687.000

8- Pakistan 619.000

9- Vietnam 484.000

10- Mısır 450.000

Kırmızı kitap değişti asker ihtiyacı 120 bin düştü
Askerlik süresinin ve yapısının yeniden düzenlenmesiyle ilgili Genelkurmay’ın hazırladığı çalışmanın ayrıntılarından Kırmızı Kitap’ın Tehdit Algısı çıktı. Genelkurmay’ın asker ihtiyacı sayısını Kırmızı Kitap’ta yeralan tehdit algılarına göre belirlediği öğrenildi. Askeri çevrelerde sık sık vurgulanan 120 bin er açığı Kırmızı Kitap’taki algıya göre belirleniyor. Ancak, yeniden yazılmakta olan Kırmızı Kitap’taki değişen tehdit algısı ve Suriye-Ege gibi tehditlerin ortadan kalkmasıyla sayıların tamamen değişeceği belirtiliyor.

Meclis askeri kampları mercek altına aldı
TBMM, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait askeri tatil kamplarını mercek altına aldı. Balıkesir’den S.Ç. isimli vatandaşın, askeri kamplarda ayrımcılık yapıldığı iddiasıyla yaptığı başvuruyu dikkate alan TBMM Dilekçe Komisyonu, konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) bilgi istedi. S.Ç, dilekçesinde diğer kamu kurumlarının tatil kampları özelleştirilip tasfiye edilirken, TSK bünyesindeki kampların Özel Eğitim Komutanlıkları adı altında faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

TAMAMEN TATİL AMAÇLI KAMPLAR

S.Ç dilekçesinde bu kampların tamemen tatil amaçlı olduğunu ve burada görevlendirilen askerlerin de garson, kat görevlisi gibi ucuz işçi şeklinde çalıştırıldığını ifade etti. MSB Bakanı Vecdi Gönül ise TBMM’ye gönderdiği cevap yazısında, bu kampların TSK İç Hizmet Kanunu ve buna bağlı diğer mevzuatlarla kurulup işletildiğini buralarda belirli zamanlarda özel askeri eğitimlerin yapılmasının yanı sıra TSK personelinin dinlendirilerek moral ve motivasyonuna katkı sağlanmak maksadıyla eğitim ve dinlenme tesisi olarak kullanıldığını anlattı. Gelen yanıtı da değerlendirmeye alan Dilekçe Komisyonu, şikayetle ilgili çalışmalarını sürdürecek.

Rakamlarla TSK
TSK’nın maaş ödediği personel sayısı yaklaşık 270 bin olduğu ve bunun dünyanın pekçok büyük ülkesinin ordusundan fazla olduğu ortaya çıktı. Dünyanın en kalabalık orduları arasında olan TSK’daki asker sayısı şöyle: 736 bin TSK mensubu, 470 bin er/erbaş,

46 bin subay, 100 bin astsubay, 70 bin uzman, 50 bin sivil personel, 360 General ve Amiral, TSK’nın 270 bin personelinden

120 binin Kara Kuvvetlerine ait olduğu; yine 470 bin erden, 240 binin de Kara gücü görevli. Jandarma’nın er sayısı ise 170 bin. Deniz ve Hava Kuvvetleri’nin ise yaklaşık 30’ar bin ere sahip. Sayıları 360 olan general ve amiral yapısında da Karacı ağırlığı var.
STAR

http://www.ensonhaber.com/65-bin-askerin-gorevi-garsonluk-2010-10-26.html

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Yıllardır bilinen acı bir gerçek. Daha çok asker; daha çok hizmetkar, daha çok kaynak demek... Sürenin kısalmasını istemezler tabii

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
TSK Baştan El Atılmalı 65 Bin kişi Sadece Hizmet için görevliyse Burada bir sorun var demektir. Her askerin Bu ülkeye günlük bir maliyeti vardır!

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
güzel tespit Türkiye'nin en güzel yerlerinde hep askeri tatil makenları var ve bi düzine asker orda boşu boşuna emeklilere hizmet ediyor :S

ibr52

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yazık günah ya,o kadar kişiyi aylarca tutmanın maliyetiyle neler yapılır neler?

emrykn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
siz burda bunları YAZIYORSANIZ bu askerler sayesinde yazıyorsunuz..

güzel tespit Türkiye'nin en güzel yerlerinde hep askeri tatil makenları var ve bi düzine asker orda boşu boşuna emeklilere hizmet ediyor :S

Hizmet ediyomuş haklısın benim babamda seni korumak için hizmet ediyor hiç tatili haketmiyor..Tunceli de elazığda hakkari de diyarbakırda ve bunun gibi terörün olduğu yerlerde ailelerini bile götürmeden orda görev yapıyolar siz burda ne tartışıyonuz.. Yok asker neden tatil bölgelerinde hizmet yapıyor 30 sene askeriyede hizmet eden birisi yılda 10 gün de olsa tatili haketmiyomu.. HERKES ORDUsunu seviyor hıhı doğru bu şekilde!

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Aynen böyle bir ordu dünya üzerinde yoktur bir çok orduevinde yan gelip yatan askerler ve asker emeklileri var

Optimus-Prime

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kölelik sistemi işte, askerlik bu ülkede başka bir şey değil.

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Askerlik yapan herkes bilir,bu binlerce insan sadece garcunluk yapıyor bir de siz diğerlerini düşünün.
Ben İstanbul'da yaptım,herkes bir yerde bir komutana hizmet ediyordu.
Komutanlık binasında bir sürü şube vardı,her şube yanına iki asker alıp aksama kadar yatıyordu.
Sonra Tuğgeneral değişti,bu duruma kızıp iptal etti.
Tüm komutanlar ona karşı isyanda,işi yapmadıkları için işi de bilmiyorlardı,gizli gizli askerleri götürüp işlerini yaptırıyorlardı.
TSK nın askere falan ihitiyacı yok,komutanlara hizmet edecek askerlere ihtiyacı var.

drsakal

Profesör
Reaksiyon puanı
23

Hizmet ediyomuş haklısın benim babamda seni korumak için hizmet ediyor hiç tatili haketmiyor..Tunceli de elazığda hakkari de diyarbakırda ve bunun gibi terörün olduğu yerlerde ailelerini bile götürmeden orda görev yapıyolar siz burda ne tartışıyonuz.. Yok asker neden tatil bölgelerinde hizmet yapıyor 30 sene askeriyede hizmet eden birisi yılda 10 gün de olsa tatili haketmiyomu.. HERKES ORDUsunu seviyor hıhı doğru bu şekilde!

Analar çocuklarını babana hizmet etmek için büyütmüyorlar. Her mesleğin artıları eksileri var. Askerse bunları göze aldığı için asker. Baban gitsin parasıyla kendisine uşak tutsun, öyle tatil yapsın. Devlet babana boşuna para vermiyor...

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Savaş olursa ne olacak? en az 65bin acemi.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Analar çocuklarını babana hizmet etmek için büyütmüyorlar. Her mesleğin artıları eksileri var. Askerse bunları göze aldığı için asker. Baban gitsin parasıyla kendisine uşak tutsun, öyle tatil yapsın. Devlet babana boşuna para vermiyor...

Vay senin ağzına sağlık... :)
Yani bir cevap ancak bu kadar güzel verilebilirdi..
Türkiyemizin en güzel yerlerine, en kral mekanlarına bir bakın...Hepsinin etrafında "ASKERİ BÖLGE" tabelalarının olduğu çitli bölgeleri göreceksiniz..
Ve Türkiyemizin tüm bu cennet mekanları "Tatil yapmayan babalar" için...

emrykn

Asistan
Reaksiyon puanı
4

Benim de Babamın annesi sana hizmet etsin diye doğurmadı ama yaklaşık 20-25 yıldır askeriye de. Senin bunu yazman için uşaklık yapmıyor.. sende git bu ülkeden seni koruyacak yetişmiş asker tut veya sende dağlara çık elinde silah 20-25 sene ailenden uzakta silah elinde hiç tatil yapmadan askerlik yap HERKES İNSAN ama siz askerleri farklı şekilde görüyosunuz. Madem bu kadar tatil sorunu yapıyorsunuz Atatürkümüzün yanında Askerlik yapmış olan kişilere de itiraz edin onlarda hizmet ediyolar onları hizmet yapması içinmi doğurdu anaları Atatürkümüzü veya bir başkasına !

Bide boşuna para vermiyomuş yazarken bile boş boş yazıyonuz insanlar böyle nankörler Seni koruyo hizmet ediyo sen ona önce tatili çok gör sonra teşekkür etme...

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
riskli bir konu her an patlayabilir, geçenlerde Radikal gazetesinde okuduğum bir iki yazıyı paylaşarak konuyu daha da açabiliriz aslında, konuya göz atan arkadaşlardan rica ediyorum verdiğim linklerdeki yazıları mutlaka okuyun bazı şeyleri daha iyi anlamak adına çok yardımcı olacaktır. Oral Çalışlar'ı ayrıca tavsiye ederim .
http://www.radikal.com.tr/Radikal.a...r=ORAL ÇALIŞLAR&Date=26.10.2010&CategoryID=98

http://www.radikal.com.tr/Radikal.a...r=ORAL ÇALIŞLAR&Date=26.10.2010&CategoryID=98

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275

Katılıyorum.

Benim de Babamın annesi sana hizmet etsin diye doğurmadı ama yaklaşık 20-25 yıldır askeriye de. Senin bunu yazman için uşaklık yapmıyor.. sende git bu ülkeden seni koruyacak yetişmiş asker tut veya sende dağlara çık elinde silah 20-25 sene ailenden uzakta silah elinde hiç tatil yapmadan askerlik yap HERKES İNSAN ama siz askerleri farklı şekilde görüyosunuz. Madem bu kadar tatil sorunu yapıyorsunuz Atatürkümüzün yanında Askerlik yapmış olan kişilere de itiraz edin onlarda hizmet ediyolar onları hizmet yapması içinmi doğurdu anaları Atatürkümüzü veya bir başkasına !

Bide boşuna para vermiyomuş yazarken bile boş boş yazıyonuz insanlar böyle nankörler Seni koruyo hizmet ediyo sen ona önce tatili çok gör sonra teşekkür etme...

Baban bu mesleği zorunlumu yapıyor?
Baban Bu meslekten maaş almıyormu?
Baban İstese Başka bir meslek seçebilirmi ?

Bu soruları cevaplarsan Yazdıklarınında karşılığını alabilirsin.

Öyle bir konuşuyorsunki Sanki baban bizi kurtarmış gibi Unutma senin baban TSK içinde ücretli çalışan bir personel gönüllü Bir asker değil!

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34

Baban bu hizmeti yaparken bedava yapmıyor herhalde ama asker bu işi gönüllü yapıyor hangi asker ,askerde gidip hizmetçilik yapmayı ister sorarım size,30 sene işçi ve memurda emek veriyor emekli olunca senin babanın faydalandıklarından faydalanmıyor ama naber

emrykn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Baban bu hizmeti yaparken bedava yapmıyor herhalde ama asker bu işi gönüllü yapıyor hangi asker ,askerde gidip hizmetçilik yapmayı ister sorarım size,30 sene işçi ve memurda emek veriyor emekli olunca senin babanın faydalandıklarından faydalanmıyor ama naber

Tamam yapmasın siviller yapsın ki artık orduevleri, kamplar, askeri berberler gibi sosyal ortamlarında hepsinde %85 sivil memur çalışır aksını ispatda kimse edemez. (her gün görüyorum çünkü)

Askerlerin hepsi gönüllü yapar nasıl bir saçmalıktır askerlik sizin gözünüzde maaş mı demek? Bir rütbeli personel sizin gözünüzde bu kadarmı düştü? Askerlik gönüllük işidir. Rütbeli Rütbesiz. Rütbeli en az 30 sene askerlik yapar Rütbesiz asker 15 ay? Sen olayı kişiselleştirmissin benimki sadece babamın üzerinden örnekti SÖZLERİNDE DİKKATLİ OL. 30 sene işçi veya memuru kaç defa çatışmaya girip kafasının yanından mermi geçiyor? kaç defa çok yakın arkadaşının şehit olduğunu görüyor? kaç defa ailesinden ayrılmak zorunda kalıyor? kaç defa psikolojik bozukluk yaşıyor? yoksa bütün gün oturuyolarmı demeliyim ???

Bu soruları cevaplarsan Yazdıklarınında karşılığını alabilirsin.

Öyle bir konuşuyorsunki Sanki baban bizi kurtarmış gibi Unutma senin baban TSK içinde ücretli çalışan bir personel gönüllü Bir asker değil!

1-Gönüllü Yapıyor.. (askeriyenin herkese tanıdığı şanstan girmiş bir şekilde sadece daha fazla çalışmış)
2-Evet maaş alıyor sen veya ailenden birisi veya herhangi bir işte çalışırken maaş almıyonuzmu ?
3-Evet seçebilirdi.

Öncelikle ben burda sadece bir örnekle açıklamaya çalıştım tekil konuşmadım ama sen anlamadıysan ben ne yapabilirim. Benim babam sadece herkes gibi ülkesine hizmet ediyor ama siz öyle bir konuşuyonuzki bu adamlar tatil yapamaz maaş alıyolar 7/24 çalışssınlar! kim var böyle?

ARTIK CEVAP VERMİCEM!!! SİZ HALA RÜTBELİ ASKERİN YAN GELİP YATTIĞINI ZANNEDİYONUZ!!! NELER YAŞANDIĞINI GÖRMEK İÇİN İÇİNDE OLMAK LAZIM!! EMİN OLUN BU TATİLLER AZ GELİR BİLE DERSİNİZ!!!

BuzzKnight

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Askerlik yapan herkes şunu iyi bilirki Gerçek anlamda askerlik yapmıyoruz.Başımızda ki şahıslara karılarının bile yapmıyacağa türden hizmet için varız.Orduda halen süngüleşme eğitimi veriliyorsa gerisini sizler düşünün. Neden bu kadar şehit verdiğimizi...

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
bu ülkede iki farklı zümre vardır 1 ordu evlerinde yaşayanlar 2 digerleri !

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Katılmıyorum hocam.Asker 15 lira maaş alıyor yaa.Yeter de artar bile.Bozdur bozdur harca.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Beyler birbirimize hitap ederken saygıyı elden bırakmayalım lütfen

euphoriazoca

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bakıyorum da tatil yörelerindeki askeri kamplar bazılarına fena batmış :) Size ne! Size ne! :) her mesleğin kendine göre avantajları dez avantajları vardır. fabrikada herhangi bi bölgede çalısan bi mudur ornegın; arabasını da bedava verirler benzinini de kimse karısamaz, sen de mi bu imkankarı istiosun arkadasım o zaman çalısacaksın uzaktan bakmakla laf atmakla yetinmeyeceksin. Askeriyede de muthiş bi stres vardır tüm omrun boyunca sehir sehir dolasırsın ama hersey ucuzdur mesela, ya da en iyi mekanları heryerde askeriye kapar, askeriye hiçbir zaman kar amacı gütmez. Şimdi burada zırvalayan arkadaşlar hanginizin babası asker olsa bu imkanları kabul etmezdiniz ya da burda boş boş, kıskançça, sefilce konusabilirdiniz :) Benim babam asker de değil müdür de kimseyi savundugum yok ama bu ülkenin tek savunucusu ve cumhuriyetin tek koruyucusu olan Türk Silahlı Kuvvet'lerine bu kadar kolay dil uzatmak kimsenin haddine düşmesin..Rahat olun onu ele geçirmeye kimsenin gücü yetmez ;)

irresistible_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tazzzy rumuzlu arkadaşın sorularını hatırlatıyor ve cevaplıyorum:
(Sorulara muhatap olan arkadaş bunları bilmiyor olabilir diye affına sığınarak)

(İmlâ hataları kendisine aittir; kopyala-yapıştır yaptım.)

1. Evet. Bu meslek 15 yıl zorunlu yapılır. Devlete milyon dolarlar da verseniz size özgürlüğünüzü vermez. Ancak atılıp hapislerde yatmanız gerekir. Bakmayın YAŞ kararları ile atılıp da ağlayanlara, atılmak da hiç kolay değildir hani.
2. Evet. Çoğu subay gördükleri eğitim seviyesi kapsamında sivil piyasadaki işlerle karşılaştırıldığında oldukça düşük ücretle çalışmaktadır. 15 yılını doldurmadığı için ne denirse yapmak zorunda olanlara sorsanız önemli bir kısmı da bu ücret yerine özgürlüğünü tercih eder. Kaç subayın ODTÜ'de Boğaziçi'nde vb. yüksek lisans, doktora yaptığını bilseniz şaşırırsınız.
3. Hayır. 1. sorunun cevabı bu soruya da uygulanabilir.

Peki madem öyle, baştan bu mesleği seçmeseydi diyenlere: 14 yaşında askeri liseye girenler genelde bunu öngöremiyorlar ve hatta çoğunun mecburi hizmetten falan da haberi yok. Bu arada askerler hakkında atıp tutanların bir kısmı da o sınavları kazanamayanlardır.

Beyler, kabul edin ya da etmeyin bu ordu ve bu kurum hâlâ ve de hâlâ bu ülkenin en düzgün kurumudur. Büyük resmi gözünüzün önüne getirin; devlet dairelerini, hizmet sektörünü düşünün. Ne kadar ekmek o kadar köfte misâli, bu seviyedeki ülkenin böyle bir ordusunun olması sadece ve sadece gurur kaynağı olmalı.

İyi akşamlar...

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
askerlerin aldığı maaşı ben size verim ilk bi kaç ay personellik yapın daha sonra doğuda çatışmalara katılın
ölürseniz (görev başında değil, mayına fln basarsanız yani) ailenize yardım etmem ama söylim
görev başında ölür şehit olursanızda 3-5 kuruş ailenize veririm, e hak ettiler sonuçta.

bana istediğini kadar askerliğin artılarını sayın
1 eksiyle hepsini siler atarım
hiç bir artı ölümü iyi gösteremez.

bu arada personel, ayak işi yapıyolar fln diyosunuzda
o personellerin hepsi silah eğitimi almış, düşman öldürmeye hazır birer savaş makineleridir.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8

Tc askeri m*l mi senin babana durmadan cay , kahve tasisin, ayakkabisini boyasin, gazinoda servisini yapsin. analar babalarda evlatlarini ogullarini kutsal diye vatani gorev icin gonderiyor , Senin babanin ayakkabisini boyasin, gazinoda icki ikram etsin diye degil.

Ben askere gittigimde, dusmanla carpismak yerine korktugum seylerin kisa bir listesini buraya yaziyorum.
1-Yerden rutbelinin sigara izmaritlerini toplamak,
2 - rutbelilerin ayakkabisini boyamak,
3- rutbelilerin karilarinin alisveris sebetlerini tasimak ve onlara bodyguardlik etmek.
4- askeri gazino, tatil kampi gibi yerlerde garsonluk yapmak.
5- rutbelilerin karilarina ve cocuklarina devletin arabasi ile özel şöförlük yapmak.
liste daha uzar gider.

ulass09

Asistan
Reaksiyon puanı
0
adam kölelik yazmış askerliğe ya yok böle bişey ne günlere kaldık..

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
TSK düşmanları dışarıda sanıyordum ben de. :)

Asimetrik savaş bu anlaşılan.

Askere gidenler yatmanın türlü yollarını arar, ondan sonra savaş olduğunda garson mu koruyacak der. Etrafı düzeltmeye çalışmadan önce kendinizi düzeltin bence. Hangi zihniyetin arkasından gittiğinize bir bakın.

Askerlik bir gün olsun, profesyonel ordu olsun değil mi? Profesyonel ordunun kurulması Türkiye Devletinin yok oluşunun resmi belgesi olur farkında değil misiniz? Gerçekten hangi zihniyetin peşinden gittiğinize iyi bakın.

chaylak1

Doçent
Reaksiyon puanı
7

En baştan söyliyim biz bunları yazıyorsak gazi ve şehit dedelerimizin sayesinde yazıyoruz.Kurtuluş savaşının nasıl kazanıldığını unutmayalım.

Subay ve astsubayların tatil yapması konusuna gelince bunda hepimiz hemfikiriz.10 gün değil 100 gün olsun kimse buna itiraz edemez.Burda insanların itiraz ettiği konu gönüllü adı altında askere alınan gençlerin savaş sanatı haricinde komutanların her türlü günlük işleri yapmaları ve onlara hizmet etmeleridir.

Ayrıca sen söylediğine göre asker çocuğusun ve bir askere hizmet etmenin ne demek olduğunu hiç bilmiyorsun sadece dışarıdan gözlemliyorsun.

27 yaşında kısa dönem olarak askere gittim ve açıkçası 5 ay boyunca askerlik hariç gereksiz bir sürü iş yaptım.En basit örnek olarak neta-batarya sırasında(karacılıkta mıntıka sanırım) şiddetli yağan yağmur esnasında komutan arabayla oradan geçecek diye biriken suyu elimizde süpürgelerle saatlerce sağa sola dağıttımızı ve sonrasında 1 hafta hasta yattığımızı hiç unutmam.

Bence askerlik süresi acilen düşmeli ve komutanlara hizmet eden askerler yerine o işi gerçekten iş olarak yapacak maaşlı elemanlar orduya dahil edilmelidir.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Temelde benim anlamadığım nokta şu aslında:

*Memurlar ya da askerler için neden sosyal tesis yapılır?

*Neden tatil köyleri ve oteller inşa edilir-alınır?

*Asker ve memur neden lojman ayrıcalığına sahiptir?

*Sümerbank, Ordupazarı, Orduevi gibi kurumlar neden sudan ucuza alışveriş imkanı sunarlar?

*Bu devlet görevlilerinin ayrıcalığı nedir? Her ay devletten maaşını çatır çatır alan ve görevi devlet hizmeti olan bu sınıfın ne özelliği vardır da yurdun en güzide değerli yerlerini onlar işgal ederler ve komik rakamlara tatil ve alışveriş yaparlar?

*Devlet mecbur mudur bu kıyakları yapmaya ya da ben mecbur muyum vergimle bu sınıfı beslemeye? Elbette hayır, benim vergimle maaşını alsın yeter. Avanta olmasın ama hiçbirşey.

"Benim babam asker, tabii ki hizmet edeceksin ona.. Ayakkabısını sil, çöpünü al, alışverişini yap, küfür ye...."

Bu zihniyet işte yukarıda bahsettiğim durumun bir tezahürü aslında... Avam tabakasıdır halk. Memura, askere hizmet etmek zorundadır.

Sebep? Asker rahatça gününü gün etsin, zevk-ü safa içinde yaşasın ve gönül rahatlığıyla darbe planlasın diye.. Hem de benim paramla...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...