5s mi? Gm 5 Plus mı?

Cemyasin61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Defalarca kez belki soruldu.Kusura bakmayın.sorum şu;
fiyat ve ekran boyunu gözardı ederek özellik ,dış görünüş vs yorumlarmısınız?

adron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
5 plus. Fiyat acısından 400 tl cebinde kalacak ve saf android ile ios un tek tercih sebebi stabilliteyi bulacaksın dış görünüş olarakta gayet iyi bir cihaz.

zaferuz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bana kalırsa bunlar eşdeğer cihazlar 5s 1 gb ram den dolayı 2yıl sonra güncelleme almakta sıkıntı yaşıyacak gm 5 plus ında 2 yıl güncllme garantsi var yani daha ucuz olan alınır yada biraz fazla para ver iphone SE al uzun yıllar kullan.

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
iphoneden şaşma bence hiç düşünmene bile gerek yok 5s hatta üstüne biraz koyabiliyosan SE çok iyi olur

SeksiGenç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Hacı biri android diğeri iOS çok farklı şeyler...iOS stabil(son günlerde bu konuda yalpalanmakta),Andoid ise sana özgürlük veriyor.Modellerden önce kendine uygun işletim sistemini seçmelisin.

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
5s artık eskidi yani güncelleme alsa da gittikçe yavaşlayacak.

keşke gm5 plus dışarıda 199 euro dan satılırken bizde 999 a değilde 800 liradan gelseydi inanın her insana önerebilirdim özellik açısından güzel
32 gb ram
2,5d ekran
617 8 çekirdek işlemci
5,5
quick charge 3,0
cat 7 gibi hızlı modem
3 gb ram(şimdi birçek telefonda var ama 2 olmaması güzel)
en çok hoşuma giden 3100 mah batarya

ve tek temennim 4 g modelinde ki şarj girişi sorunlarının bu cihazda olmaması sorunlu cihaz işin içine girerse m5 riske edilip alınabilir

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
GM 5 Plus tabiki

5S mi kaldı.

Tartışacak biri varsa gelin tartışalım .

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Gm 5 plus hem daha yeni teknolojileri barindiriyor hemde daha stabil
5s alinmaz artik

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Gm 5 Plus tabiki :) Daha yeni, daha stabil

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Defalarca kez belki soruldu.Kusura bakmayın.sorum şu;
fiyat ve ekran boyunu gözardı ederek özellik ,dış görünüş vs yorumlarmısınız?

Merhaba;

Kisa ve oz gecelim;

Tasarim, dis gorunus icin iphone 5s,

Gunumuz teknolojilerini barindirmasi, uygun fiyata daha iyi teknik ozellikler sunmasi gibi konularda daha iyi oldugu icin gm5plus.

* Gm5plus'in kamera konusundaki performansini suan bilmiyoruz. Cihazin satisa cikmasi ile daha net konusabiliriz bu konu hakkinda. Fakat kamera konusundaki teknik ozellikleri ve flash destekli on kamera gibi ozellikleri ile kamera konusunda iphone 5s'den daha iyi olabilir. Diger baslica konularda ise;
Batarya performansi kesinlikle gm5plus'in daha iyi olacaktir. Hem 310p mah gibi buyuk kapasiteli bir bataryasi sayesinde hemde sd617 gibi guc tasarrufu konusunda basarili isler cikan islemcisi ile pil konusunda gm5plus daha iyi sonuclar verecektir. Ekran konusunda cozunurlugunun 1080p olmasi ile bir artisi olan gm5plus icin hemen daha iyi demek dogru degil cunku bu konuda kullanilan panel kalitesinin iyi olmasi gerekiyor. Bunun en iyi ornegini iphone gosteriyor. Cozunurlugunun dusuk olamasi kullandigi retina panel ile anlasilmiyor mesela. Buda panel kalitesinin ne kadar onemli oldugunu vurguluyor. Islemci tarafinda sd617 kullanan gm5plus grafik birimi konusunda iphone 5s'in biraz gerisinde kaliyorsa onun sebebide ekranin 1080p olmasi. Ama gundelik islerde gm5plus'in islemcisi daha iyi sonular veriri size. Cunku big little teknolojisi sayesinde cekirdekleri bagimsiz kontrol edebildigi icin gerek gormedigi noktalarda cekirleri kapatip gucten tasarruf sagliyor, gerek gordugu noktalarda ise acip performansi arttiriyor. Sadece cekirdek kontrolu segil modem teknolojisi konusunda da 5s'den daha iyi bir urun gm5plus.

Simdi gunumuzde ios 9 ile iphone 5s'in performansini dusmeye basladigini dusunursek, gm5plus'da stock android ile stabil, saf android tadi verecegi icin daha uzun omurlu olacagi kanaatindeyim. O nedenle teknolojik gelismeleri, sundugu hafiza tarafindaki iyi ozellikleri, batarya ve kamera konusunda sundugu ozelliklerin daha dikkat cekici olmasi gm5plus urununun beklenmesi gereken bir urun oldugunu gosteriyor.

Gm5plus'i bekleyin. Begenmezseniz iphone 5s degil 1250tl'ye lg g4 alin.

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Gm5+ ama alabilirsin. 5s çıkalı eylülde 3 sene olacak ve ios 11-12 sonu olacak o yüzden sıkıntı. Bence en iyi tasarıma sahip telefon çerçeveleri hariç.

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
Üzerine ekle yada Amerika'dan falan alabiliyorsun SE al.Kesinlikle bu iki cihazı da ezip geçer.

omerkaplan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevaplayan arkadaşların dediği gibi önce android mi ios mu kullanmak istediğini belirle.(sonradan pişman olma) Benim önerim ios kullanman fakat 5s le değil. SE yada 6 serisini alabilirsen. Örn. ben şuan 5sle yazıyorum. Ama önermiyorum. Benc3 GM5+ ı da alma. LG G4 al sülalen rahat etsin :)

Cemyasin61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Herkese cok teşekkur ederim.en azından 5s almama konusunda karar kıldım.16 gb artık yetmiyormuş.arkadaşımda 5s vardı.3 gün önce sordum seninkinden alayımmı diye. bu dertten muzdaripmiş.guncellemelere ayak uyduramıyor dedi.bazı g4 tavsiye ve yorumlarınıda haklı buluyorum fakat bana nedense fiziki yapısı hiç sinmedi.ayrıca 2bucuk yıldır lg kullanıyorum.hatta ilk akıllı telefonum diyebilirim.değişik bir şey olsun diyorum.lgde kronik bi kasma problemi var.acaba g4 yaparmı diye merak ediyorum.cunki g3 dahi yapıyomuş.kısa zaman icinde.

yunus789

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Herkese cok teşekkur ederim.en azından 5s almama konusunda karar kıldım.16 gb artık yetmiyormuş.arkadaşımda 5s vardı.3 gün önce sordum seninkinden alayımmı diye. bu dertten muzdaripmiş.guncellemelere ayak uyduramıyor dedi.bazı g4 tavsiye ve yorumlarınıda haklı buluyorum fakat bana nedense fiziki yapısı hiç sinmedi.ayrıca 2bucuk yıldır lg kullanıyorum.hatta ilk akıllı telefonum diyebilirim.değişik bir şey olsun diyorum.lgde kronik bi kasma problemi var.acaba g4 yaparmı diye merak ediyorum.cunki g3 dahi yapıyomuş.kısa zaman icinde.
Tanıdık bi abi almıştı 3 ay fln oldu kullanıyo hiç kasıyor donuyor diye bir şey demedi. G3'te ekran-işlemci uyumsuzluğundan kaynaklanan kasma donmalar mevcuttu G4'te olacağını sanmıyorum. Hatta Tolga Cem de söylemişti s6 dan daha seri kullandım diye.

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Bu saatten sonra 5s mantıksız geliyor Gm plus daha mantıklı bir seçim

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Bence G4 hb alın.

İki cihazdan da daha iyi.

Atakan GM 16GB

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kapalı bir sistem basit şeyler için ama bir sürü şey yaparım diyorsan tabiki android üstelik Gm 5 plusta saf android ve her güncellemeyi ilk önce alacak böyle avantajıda var. Ekran boyutu çokönemli. 5s te geçen yüzyıldan kalma gibi 4" varken Gm5+ da 5.5" var. Çözünürlükte daha yüksek. Bugün teknosada açıp inceledik ve gerçekten çok güzel. Şuan kamera için güncelleme lazım çünkü 4g kadar iyi çekmiyor şuan ama düzelir sorun değil. Ekranı çerçevesi kasası falan çok kaliteli. 5s sin şuan hiç bir + yönü yok. Ekran küçük yazı yazarken sorun üstelik iphonelarda full Türkçe karakterli klavye olduğundan baya kullanışsız bir klavyeye sahip. Akıl var mantık var. Şuan Apple hiç bir şey sunmuyor. Stabilite diyip duracaksınız ama öyle değil telefon bu yıpranacak illa ve oda 2 yıl sonra her telefon gibi kasacak. Zaten kapalı sistem ayrı bir uyuz bir şey. Apple anca dar kafalıktan vaz geçerse bir yere gelebilir.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
Abi ben Iphone karşıtı bir insanım. Tamam 8 sene 3GS kullandım bir kere de teknik servis yüzü görmedi. Ama o update sıkıntısı çıldırttı beni. Yani adamlar diyor ki 'Biz bundan sonra 6.1.4 ten sonra hiç bir program oyun uygulama yapmayacağız. Ya yeni modelini alacaksın ya da çöpe atacaksın.' Bu mantık inanılmaz soğuttu beni. 8 sene sonra android'e geçmeyi planlıyorum ve o da kuvvetle muhtemel GM 5 Plus olacak...

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Abi ben Iphone karşıtı bir insanım. Tamam 8 sene 3GS kullandım bir kere de teknik servis yüzü görmedi. Ama o update sıkıntısı çıldırttı beni. Yani adamlar diyor ki 'Biz bundan sonra 6.1.4 ten sonra hiç bir program oyun uygulama yapmayacağız. Ya yeni modelini alacaksın ya da çöpe atacaksın.' Bu mantık inanılmaz soğuttu beni. 8 sene sonra android'e geçmeyi planlıyorum ve o da kuvvetle muhtemel GM 5 Plus olacak...
Yani 5S ve Gm 5 Plus diyorsunuz birisi bu sene çıkmış birisi 3 sene önce. Bu karşılaştırmanın mantığını anlamadım. Bu saatten sonra 5S alınmaz.

Atakan GM 16GB

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yani 5S ve Gm 5 Plus diyorsunuz birisi bu sene çıkmış birisi 3 sene önce. Bu karşılaştırmanın mantığını anlamadım. Bu saatten sonra 5S alınmaz.
Ama halan daha sırf o ısırılmış elma için 200 tl fazla verip iphone 5s 16gb almak isteyen dolu. Böyle kişiler zaten fazla anlamadığı için yanlış tercihlerde bulunuyor sonra pişman olmuyor çünkü anlamıyor :)

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405

Demek istediğim update sıkıntısı olmasa isterse 10 senelik iphone al o kadar stabil o kadar sağlam telefon. Ancak o update insanı çileden çıkartıyor...

xvanko

Asistan
Reaksiyon puanı
25

Bahs ettiğin dertler yüzünden ipad kullanmayı bıraktım çok çok haklısın..