Bu konuyu okuyanlar

pointamblem

Öğrenci
Katılım
22 Haziran 2018
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
46
5G teknolojisi

2020 yılıyla beraber geçilmesi öngörülen 5. Nesil mobil telekomünikasyon hizmeti olarak bilinen 5G hayatımıza renk getireceği, vazgeçilmezimiz olan telefonlarımızı daha hızlı yapacağı yönündeki beklentiler, insanları meraklandırıyor.

Teknoloji bağımlılığı ile ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmaları bulunan, yaptığı araştırmalarla birçok konuda görsel ve yazılı medyada hizmet veren Sosyal medya uzmanı Deniz UNAY, konuyla ilgili bilgiler verdi.

Hayatımıza yeni giren 4G, ülkemizdeki adıyla 4.5G teknolojisine daha alışamadan yeni bir maceraya yelken açıyoruz diyen Unay, “5. Nesil Mobil Telekomünikasyon Hizmeti; yeni nesil kablosuz telefon teknolojisidir. Dördüncü nesil teknolojinin yaklaşık 10 katı veri iletim hızı sağlayacağı düşünülmektedir. 5G ile çok hızlı video izlemek, indirmek kolay olacak çünkü, yüksek hız için gerekli bant genişliği var olarak görülüyor. 4.5G de 1 saniyede 1 gigabit veri aktarılırken, 5G de bu hız 1 saniyede 10 gigabyte düzeyinde olacağı öngörülüyor.”

images (1).jpeg


Unay, “5G gerçek anlamda kullanıldığı zaman yaklaşık olarak bin kat daha fazla mobil veriyi kontrol edeceğiz. Telefon dışında ev eşyalarında kullanılacak olan 5G teknolojisinin ekonomiye ciddi ölçüde katkıları olacaktır. Faydasının olacağı diğer alan ise Otonom araçlardır. Bu araçlara akıllı ulaşım olanakları trafik problemini azaltacağı düşünülüyor. 2022 yılına kadar tüm dünyada kullanır hale gelmesi beklenen 5G, ülkemizde 2020 yılından sonra kademeli olarak kullanılacağı söylenmektedir.”
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sizce 5G gerekli mi?, Geleceğimizi nasıl etkiler?
 
Üst