46. Enixma Sayısı Hazır

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
timthumb.php

Özgür Yazılımlar kullanılarak hazırlanan Linux, BSD ve Özgür Yazılım Dergisi eniXma’nın 46. sayısı duyuruldu.

Derginin bu sayısındaki içerik şu şekilde:

Gnome’da Panel Arkaplanı
Panel arkaplanını özelleştirmek

Gimp İle Bulanıklaştırma
Gimp’te bulanıklaştırma filtreleri ile efektler.

Linux’ta RAW Resimler
Ham veriden yararlanma

Deluge – II
Yetenekli torrent işlemcisinin sunucu ayarları

sudo
Hak ve yetkilerin farklı yönetimi.

syslog
Sistemin kayıt tutucusu.

uid/gid ve chmod
Kullanıcı ve grup numaraları.

BSD – XIX
NedBSD ve OpenBSD’de çekirdek/kernel derlemek

eniXma’nın bu sayısını ve diğer tüm sayılarını http://eniXma.org adresinden edinebilirsiniz.

http://www.pardus-linux.org/2010/06/46-enixma-hazir/

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
bu dergi konu bulma sıkıntısına mı başladı sanki, bana mı öyle geliyor?

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
en çok sevdiğim dergi 2. sudo 3 boş 4. parduscuların dergisi :D

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
bence de en kalitelisi bu zaten de sanki eskisi kadar heycanlı yapmıyorlar bu işi gibi geliyor. :)

bu derginin çıkma nedenlerinden birtanesi bizi enayi gibi dergi çıkaracaz diye bekleten linuxnet dir adamlar 3 ayda bir basılı linux dergisi çıkarıyordu fiyatıda yanlış hatırlamıyorsam 15 tl :D bundan 5 sene önce birde < tarihlere dikkat :D neyse dergi çıkmaz oldu ordan bi ekip bu dergiyi çıkarmaya başladı vs. ama kalitelidir enixma en heycanlısıda sudo :D

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Linuxa ısınamadım hiç :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
bu derginin çıkma nedenlerinden birtanesi bizi enayi gibi dergi çıkaracaz diye bekleten linuxnet dir adamlar 3 ayda bir basılı linux dergisi çıkarıyordu fiyatıda yanlış hatırlamıyorsam 15 tl :D bundan 5 sene önce birde < tarihlere dikkat :D neyse dergi çıkmaz oldu ordan bi ekip bu dergiyi çıkarmaya başladı vs. ama kalitelidir enixma en heycanlısıda sudo :D

O dergiden ben de var birkaç sayı ama bu ekibin o ekip olduğunu bilmiyordum. :) O derginin zaten 4-5 sayısı falan var toplamda heralde?

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
3 tanesi bende vardı o derginin sonra zaten çıkarmadılar heralde :D hala sitelerinde dergiyle cd dvdv verelimmi diye anket var :D forumda gandalf nick li arkadaş bu enixma dergisinin başını çekenlerden birde elektronix olması lazım ilk zamanlar öyleydi şimdi emin değilim tabi ama bu iki isim basılı dergiyle bi alakası yok sadece makeleleri yayınlanmıştı neyse güzel günlerdi :)

şimdi aklıma geldi derginin iptal olmasında barış atasoyunda katkısı var :D çok fena laf giydiriyordu dergiyi çıkaranlara fiyatı çok pahalı diye günlerce tartışma sürdü :D hey allahım ya barış atasoy da ne agresif adamdı :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
3 tanesi bende vardı o derginin sonra zaten çıkarmadılar heralde :D hala sitelerinde dergiyle cd dvdv verelimmi diye anket var :D forumda gandalf nick li arkadaş bu enixma dergisinin başını çekenlerden birde elektronix olması lazım ilk zamanlar öyleydi şimdi emin değilim tabi ama bu iki isim basılı dergiyle bi alakası yok sadece makeleleri yayınlanmıştı neyse güzel günlerdi :)

şimdi aklıma geldi derginin iptal olmasında barış atasoyunda katkısı var :D çok fena laf giydiriyordu dergiyi çıkaranlara fiyatı çok pahalı diye günlerce tartışma sürdü :D hey allahım ya barış atasoy da ne agresif adamdı :D

:D Zaten zarar etmiştir adamlar. :D

Biliyorum geçen yıllarda da o anket duruyordu. :D Biri kapatsın o siteyi madem ilgilenmiyecekler. :D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Kimmiş bu Atasoy Barış, ümüğünü sıkmak istiyorum :)

Kandalf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konuyu dağıtmış olmak istemem ama "heyecan" ile ne demek istediniz?