4 Yaşındaki kardeşime Tablet

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Özür dilerim Kardeşim. Yanlış bir şey söylediğimin farkına vardım. Teşekkürler söylediklerin için bundan sonra Allah kelimesi yerine Tanrı kelimesini kullanmaya çalışacağım. Tanrı bizi korusun.

Ben sadece bir hassasiyetten bahsettim. Sen yaratmak kelimesini sadece yüce yaratıcı ile eşleştirdiğin için başka anlamlarda kullanılması sana ters geliyor bunu anlıyorum. Ama burada bu kelimeyi kullananların asıl niyetleri önemli zira ben dinen yaratmak kelimesinin yasaklandığına dair ne bir ayet ne de bir hadis duymadım. Sadece senin hassasiyetini paylaşanların söyledikleri var.

Allah isminin kullanılmasına gelince. Ben de tanrı yerine Allah ismini kullanıyorum ama dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Allah derken ne kadar bilinçli kullanıyoruz bu kelimeyi.

Hani aşık bir insan sevdiğinin ismini duyduğunda nasıl bir anda dikkat kesilir, bir anda aklına sevdiği gelir, biz Allah kelimesini duyduğumuzda ya da kullanırken yüce yaratıcı aklımıza geliyor mu yoksa diğer kelimeler gibi hızlıca akıp gidiyor mu önemli olan bu.

Allah bize Allah ismini duyduğumuzda ya da kullandığımızda kendisini hatırlamamızı nasip etsin.

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Ben sadece bir hassasiyetten bahsettim. Sen yaratmak kelimesini sadece yüce yaratıcı ile eşleştirdiğin için başka anlamlarda kullanılması sana ters geliyor bunu anlıyorum. Ama burada bu kelimeyi kullananların asıl niyetleri önemli zira ben dinen yaratmak kelimesinin yasaklandığına dair ne bir ayet ne de bir hadis duymadım. Sadece senin hassasiyetini paylaşanların söyledikleri var.

Allah isminin kullanılmasına gelince. Ben de tanrı yerine Allah ismini kullanıyorum ama dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Allah derken ne kadar bilinçli kullanıyoruz bu kelimeyi.

Hani aşık bir insan sevdiğinin ismini duyduğunda nasıl bir anda dikkat kesilir, bir anda aklına sevdiği gelir, biz Allah kelimesini duyduğumuzda ya da kullanırken yüce yaratıcı aklımıza geliyor mu yoksa diğer kelimeler gibi hızlıca akıp gidiyor mu önemli olan bu.

Allah bize Allah ismini duyduğumuzda ya da kullandığımızda kendisini hatırlamamızı nasip etsin.
Önemli olan kardeşlik Peace :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -
[MENTION=28192]Elbruz46[/MENTION] Kardeşim "Bir şey çok fazla kullanıldığında onun değeri kaybolur, ehemmiyeti azalır." sözüne katılıyorum ama her gün milyon yerde milyar Camii'de Ezan okunuyor :) Yani bir çok kelimenin anlamının azalacağı anlamına geliyor buda :) Bazı kelimeler ne kadar kullanılırsa kullanılsın değeri hiç bir zaman düşmez :) Benim burada olay çıkarmak, tartışma yapmak gibi bir niyetim yok bu arada yanlış anlaşılmasın :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
[MENTION=335161]efehakan[/MENTION] benim söylediğim rowell de şuan 4 tane daha geldi bana kargo şimdi teslim eti iş yerinde arkadaşlar istedi bende spariş etim gayet güzel onuda araştır.

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
@lordarcual Arkadaşım senin bu konuda hassasiyetin olabilir. Yaratmak Allah'ın sıfatlarından sadece bir tanesidir. Allah kendi sıfatlarından sınırlı olarak yarattıklarına da vermiştir.

Benim kullandığım yaratmak kelimesinin tanrısal bir şey olmadığını gayet iyi bilmenize rağmen zorlama bir yorumla bu şekilde çarpıtmanız çok yanlış.

Senin yaratmak kelimesine karşı bir hassasiyetin var. Benim de görüşlerine katıldığım bazı insanların da "Allah" isminin kullanılmasına karşı hassasiyetleri olduğunu söylesem büyük ihtimal bunu duymamışsındır. Duymuşsan bile hatırlatmak isterim.

Bir takım Müslüman insanlar ve gayet dindar bilgili Müslümanlar Allah kelimesini sürekli kullanmazlar. Bir çok kişiye ters gelmekle beraber bunun yerine "Tanrı" kelimesini kullanırlar.

Peki bunu neden böyle yaparlar?

Çünkü Allah ismi yüce yaratıcının kendisine has, kendisine özel ismidir. Diğer sıfatlarından ayrıdır. Bu yüzden bu ismin özelliğinden, kutsallığından, değerinden dolayı Allah ismini gelişigüzel her yerde kullanmazlar. Allah ismini ibadet ederken ve dua ederken bilinçli bir şekilde ehemmiyetinin farkında olarak kullanırlar.

Bir şey çok fazla kullanıldığında onun değeri kaybolur, ehemmiyeti azalır.

Günümüzde AŞK kelimesi Seni Seviyorum cümlesinin nasıl değer kaybettiğini hepimiz biliyoruz.

Allah ismi de ne yazık ki toplumun ağzından sakız gibi düşmediği için olur olmadık yerlerde Beddua ederken, küfür ederken, şakalaşırken insanların ağzından destursuzca dökülüyor.

Oysa insan Allah dediği an durmalı düşünmeli. Kimden bahsettiğinin farkında olmalı.

Sırf bu hassasiyet nedeniyle günlük yaşamda, konuşmada yazıda Allah yerine tanrı kelimesini kullanan insanlar var.

Önemli olan burada insanın kalbinde olan niyettir.

Bu konuya ilk olarak girmek istemedim ama pek dayanamadım.
Ameller niyetlere göredir.
Yani niyetin ne ise ona göre sevab-günah alırsın. Örneğin bir insana yemek verdin ama o insan bu yemek yüzünden zehirlendi öldü. Bundan dolayı sen vebale girmezsin çünkü sen o niyetle yapmadın onu sonucunun oraya gideceğini bilsen öyle yapmazdın. Abes bir örnek oldu ama genel mahiyette düşünebilirsiniz.
Yaratmak'da bu şekildedir. Ne anlamda dediğine bağlıdır senin kalbinde bu tarz bir şey yoktur onun için demendede sıkıntı yoktur. Bazı insanlar yapmak der üretmek der ama içinde yaratmak kavramı vardır o insan o vebale girer.
Ama bunu açıklayan hocalar yaratmamak kelimesini yinede kullanmaktan kaçının der. Çünkü; birileri seni örnek alır ve bu kelimeyi kullanır ama senin kullandığın anlamda kullanmaz ve sen buna sebep olmuş olursun. Bu yüzden günaha girmiş olmazsın ama bunu düşünerek kullanmadığın zaman mükafatlandırılırsın.
Kaçınmak iyidir. En azından bu Allah'a mahsus ben bunu kullanmayayım demek insanın içindeki saygıyı gösterir ama bunu düşünmeden kullanmak saygısızlık olmaz yada günah olmaz çünkü niyet önemlidir. Bilmiyorum ne kadar açıklayabildim

ozgur79

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Piranha Business Tab 7.0 al ucuz yollu 512MB ram iyi bir tablet yani :mrgreen:

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Pek güvenmeyebilirsiniz de :D Şikayetvar'a baktım 56 tane şikayet var 1-2 tane tabletle alakalı :) Siz Piranha alın en iyisi :) Arkadaşımda Piranha aldı onunkinde sorun yok hala. :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Özür dilerim Kardeşim. Yanlış bir şey söylediğimin farkına vardım. Teşekkürler söylediklerin için bundan sonra Allah kelimesi yerine Tanrı kelimesini kullanmaya çalışacağım.

Hocam o zaman bu ürünü sipariş ediyorum fiyatıda uygun

http://www.mcj.com.tr/mall/disp/todayChance.htm

ozgur79

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam o zaman bu ürünü sipariş ediyorum fiyatıda uygun

http://www.mcj.com.tr/mall/disp/todayChance.htm

http://www.vatanbilgisayar.com/tabl...sk-7-android-4/productdetails.aspx?I_ID=62933 aslında vatandan alman daha iyi olur. Hem de vatandaki 1 GB RAM. bu site hiç güven vermedi bana :( tabi vatanda 30 tl daha pahalı. bu siteyi internetten araştırın derim.

Bu da MCJ.COM.TR Şikayetleri : http://www.sikayetvar.com/firma/detay/mcjcomtr

Vatan internet sitesinden alırsan biraz uçuk bir kargo ücreti kesebilir. Ortalama 7-10 TL ücret alıyor.

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
http://www.vatanbilgisayar.com/tabl...sk-7-android-4/productdetails.aspx?I_ID=62933 aslında vatandan alman daha iyi olur. Hem de vatandaki 1 GB RAM. bu site hiç güven vermedi bana :( tabi vatanda 30 tl daha pahalı. bu siteyi internetten araştırın derim.

Bu da MCJ.COM.TR Şikayetleri : http://www.sikayetvar.com/firma/detay/mcjcomtr

Vatan internet sitesinden alırsan biraz uçuk bir kargo ücreti kesebilir. Ortalama 7-10 TL ücret alıyor.

mcj de 30 lira ucuz hemde kargo ücreti yok birde ben mcj nin müşteri hizmetlerini aramıştım bir ara bayağı ilgilendiler benimle ondan güven vermişti bana. Ayrıca ürünler aynı değil mi ben aynı gördüm

ozgur79

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aynen Vatan'dan almalısın ürünü gönderilmeyenler var bu sitede ayrıca 512 Ram

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
mcj de 30 lira ucuz hemde kargo ücreti yok birde ben mcj nin müşteri hizmetlerini aramıştım bir ara bayağı ilgilendiler benimle ondan güven vermişti bana. Ayrıca ürünler aynı değil mi ben aynı gördüm
MCJ'ye güvenebilirsen al :) Ama bilemedim. Evet ürünler aynı birinde 512 MB, birinde 1 GB gibi bir şey yok arkadaşlar :) Ayrıntılarını okursanız MCJ'dede 1 GB yazıyor. Dediğim gibi güvenirsen MCJ'ye gönül rahatlığıyla al ama benden tavsiye ürün geldiği zaman kargoyu getirene söyle dursun orada beklesin tableti hemen açıp incele sorun varsa adama var ben bu ürünü teslim almak istemiyorum şurası şurası bozuk de adam orada tutanak tutacak ve o ürünü ayıplı ürün diye geri gönderecekler. Sana 0 olanı 1 hafta içinde göndermezlerse makbuz ile Tüketici Hakları'na gidersin hallederler :)

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
4 yasında cocuga tablet mı alınır ?

ben bılgusayarı gordugumde lısedeydım be :D

ama yenı bebelerde canavar arkadaş almicanda napcan ? :D

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben cuma akşamı mcj den ürünü aldım ama hafta sonu yazamadım buraya ürün gelince sizle görüşlerimi paylaşacağım. Hepinize ayrı ayrı teşekkürler hiç bir bilgim olmayan bir konuda yardımcı oldunuz sağolun varolun :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşini çok şımartmışsınız bence kulağını çek iki de tokat at üç gün aglar sonra bilgisayarından uzak durur ne bu böyle aaaaaa bu çocukları siz böyle şımarık alıştırdınız biri bu duruma artık dur desinnnn

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=335161]efehakan[/MENTION];

ürün geldi mi? kargo' da sıkıntı oldu mu?
benim patronda hediye alacakmış. ucuz olsun dedi ve araştırmamı istedi. senin bilgilendirmene göre hareket edeceğim..