Elbruz46
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 1,338
Özür dilerim Kardeşim. Yanlış bir şey söylediğimin farkına vardım. Teşekkürler söylediklerin için bundan sonra Allah kelimesi yerine Tanrı kelimesini kullanmaya çalışacağım. Tanrı bizi korusun.
Ben sadece bir hassasiyetten bahsettim. Sen yaratmak kelimesini sadece yüce yaratıcı ile eşleştirdiğin için başka anlamlarda kullanılması sana ters geliyor bunu anlıyorum. Ama burada bu kelimeyi kullananların asıl niyetleri önemli zira ben dinen yaratmak kelimesinin yasaklandığına dair ne bir ayet ne de bir hadis duymadım. Sadece senin hassasiyetini paylaşanların söyledikleri var.
Allah isminin kullanılmasına gelince. Ben de tanrı yerine Allah ismini kullanıyorum ama dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Allah derken ne kadar bilinçli kullanıyoruz bu kelimeyi.
Hani aşık bir insan sevdiğinin ismini duyduğunda nasıl bir anda dikkat kesilir, bir anda aklına sevdiği gelir, biz Allah kelimesini duyduğumuzda ya da kullanırken yüce yaratıcı aklımıza geliyor mu yoksa diğer kelimeler gibi hızlıca akıp gidiyor mu önemli olan bu.
Allah bize Allah ismini duyduğumuzda ya da kullandığımızda kendisini hatırlamamızı nasip etsin.