4 Yaşındaki kardeşime Tablet

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
rowell al etrafımdaki insanlar cocuklarına almak icin yardım istediler bende yardımcı olmaya calıştım rowell aldım şimdiye tek 12 adet hepside memnun hoşumada gitti tablet baya hızlı özelikleride iyi

Fiyatı 139 tl cocuk icin alcaksan bunu al bence şu numaradan ara adress bilgilerini ver kapıda ödemesi var 1 günde geliyor

tel:4381888

Hemen inceliyorum hocam tavsiye için teşekkürler

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Ben Hayatım bilgisayarla gecti. ilk bilgisayarda 1990 da tanıştım. hayatımdaydı bilgisayar ve şimdi onun sayesinde ekmek yiyorum. sizin anlatıklarınız hiç biri bende olmadı. o insandan insana değişir bazı insanlar teknolojiyi eğlence olarak görür bazı insanlar bilgi ve iş hayatı olarak görür ekmek kapısı olarak görür, bu senin nasıl kulandığına bağlı gününmüzün koşuları bilgisayar ve teknoloji olmazsa olmazlardan bir cocuğun bunu öğrenmesi icin kendini geliştirmesi icin niye zararlı. öğrenmemesi daha zararlı onun icin insansın gelişme acısında yaşı ufak olabilir buna günlük kulanım sınırı koyulabilir ama şu düşünce 4 yaşındaki bir cocuk bu yaşda tablet ve bilgisayar kulanması sacma diyenler acaba ne kadar bilgiye sahipler.
eğer bir öğrenme azmi olan ufacık bir cocuk'a yasaklanacaksa en baştan bunu yasaklayan kişiler o cocuğa zarar vermiş olur. bilgi edinmenin önüne gecirilir.

Hocam sonuna kadar okuduysanız hem herkeste olacak diye birşey yok diyorum hemde yasaklanmalı diye birşey kesinlikle demedim. Sadece aşırı bir şekilde haşır neşir olan insanlarda bu sorunlar oluşabilir diyorum sonuçta dediğiniz gibi artık bu aletler insanları meslek sahibi yapıyor.Bence saat sınırlanması koyması en mantıklısı

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
serebral plastisite diye birşey vardır. insan beyni kas gibidir ve çalıştıkça gelişir. çocuk yaşta bu tür beceriler edinen çocuklar emin olun geleceğin dehaları olmaya adaydırlar. çünkü beyin gelişiminin en hızlı olduğu ve öğrenmeye en açık dönem çocukluk dönemidir. insan beyni bilgisayar işlemcisi gibi sabit bağlantılardan ve aynı birbiriyle aynı teknolojiden gelişmez. insan öğrendikçe beyin yeni bağlantılar kurar yeni sinir hücreleri ve yeni iletişim yolları oluşturur. buna serebral plastisite denir. beynin kütlesi artar ve bu durum neden bütün teknolojik atılımların son 100 yılda olduğunu açıklar. bilim ilerledikçe bu durum insan beyninin evrimini hızlandırır. yeni nesiller bizlerden hep daha gelişmiş bir beyinle yetişiyorlar, işte bu yüzden kuşak çatışmaları yaşıyoruz ve bu yüzden gençleri anlayamıyoruz. ve bu yüzden teknolojiyi gençler gibi kullanamıyoruz..

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
serebral plastisite diye birşey vardır. insan beyni kas gibidir ve çalıştıkça gelişir. çocuk yaşta bu tür beceriler edinen çocuklar emin olun geleceğin dehaları olmaya adaydırlar. çünkü beyin gelişiminin en hızlı olduğu ve öğrenmeye en açık dönem çocukluk dönemidir. insan beyni bilgisayar işlemcisi gibi sabit bağlantılardan ve aynı birbiriyle aynı teknolojiden gelişmez. insan öğrendikçe beyin yeni bağlantılar kurar yeni sinir hücreleri ve yeni iletişim yolları oluşturur. buna serebral plastisite denir. beynin kütlesi artar ve bu durum neden bütün teknolojik atılımların son 100 yılda olduğunu açıklar. bilim ilerledikçe bu durum insan beyninin evrimini hızlandırır. yeni nesiller bizlerden hep daha gelişmiş bir beyinle yetişiyorlar, işte bu yüzden kuşak çatışmaları yaşıyoruz ve bu yüzden gençleri anlayamıyoruz. ve bu yüzden teknolojiyi gençler gibi kullanamıyoruz..

Tam olarak bilmesem de bu tarz bir şey duymuştum. Çocukları kendimiz gibi yetiştirmeye çalışırsak bizden ileriye gidemez onlar daha farklı o farka göre yetiştirmek gerek. Peygamber Efendimizin hadisi var bu konuda çocukları onların çağına göre yetiştirin diyor. Bu hadisi duyduğumda bu tarzda bir şey olduğunu öğrenmiştim

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19

tşkler güzel anlatmışsın

eskiden futbol oynardık annelerimiz kızardı 4-5 salak bir topun peşinde koşuyorlar ne var bunda diye kazırlardı ama şimdi gel gelelim o top peşinde koşulan salak dedikleri dünyada asgari ücretle en cok kazanan ve milyarder olan salaklardır işte bizim insanların bakış acısı bu hep cocukların önlerini kesme top sana birşey kazandırmaz bilgisayar birşey kazandırmaz sen git cay cı cırakcı ol kuyumcu da calış atölyede calış eve para getir mantığı hakim ülkemizde.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Gerçek amacınız nedir?
Çocuktan kurtulmak ve bilgisayarı rahat rahat kullanmak mı?
Çocuğun fiziksel ve bilişsel olarak sağlıklı gelişmesi mi?

Eğer maksadınız çocuk uğraşacak bir şey bulsun biz de evde rahat edelim ise alın bir tablet koyun önüne.
Ama maksadınız çocuğun sağlıklı olarak fiziki ve bilişsel gelişimi ise size tavsiyem internette yardım aramak yerine bir pedagog ile iletişime geçerek durumu anlatıp yardım almak en doğrusudur.

Çocuk gelişimi çok karışık ve önemli bir dönemdir, bu dönemde atılan adımlar tüm hayatını etkiler.

Mesela şu an sizin kardeşiniz 3-6 yaş arası yani oyun döneminde bulunuyor.

Çocuklar için oyun dediğimiz şey bilgisayar oyunları değildir!

3-6 yaş arası çocukların oyunları vakit geçirme amaçlı değildir. Oyunlar ile dünyayı öğrenir, hayal kurar, fiziksel becerilerini geliştirir, başarı duygusunu tadar.

Bu dönemdeki çocukların oyunları harekete dayalıdır. Çünkü daha çok hareket etme özgürlüğüne kavuştuğu bir dönemdir bu dönem. Çocuklar bu dönemde koşmalı, atlamalı, zıplamalı, eline geçen cisimleri fırlatmalı, kırmalı. Bunun için aile ona bir ortam hazırlamalı.

Oyunlarda en önemli nokta oyunların kurallarını çocuklar koymalı ve çocuklar bu kuralları yine kendileri yıkmalıdır.

Bu dönem çocuğun karakterinde girişimcilik duygusunun gelişimi için kritik dönemdir.

Bu dönemde Koşup düştüğü için, kendisini yaraladığı için, oyuncağını kırdığı için yaramazlık yaptığı için cezalandırılan (kızmak, bağırmak da bir cezalandırmadır) çocuklar ile sürekli soru sorduğu bu dönemde sorularına cevap verilmeyen ya da soru sorduğu için terslenen çocukların girişimcilik duyguları zedelenir. Kendilerini suçlu hissederler.

Oyunlar için söylemiştim, çocuklar bu dönemlerde oyunların hakimidir, kuralları kendisi koyar ve kendisi yıkar. Bu sayede girişimcilik duygusu gelişir.

çocuğun tablet ya da bilgisayarda oynayacağı oyunlarda peki kuralları kim koyuyor?
Sana göre çocuğun zekası gelişiyor bu oyunlar ile.
Ama gerçekte bu oyunların hepsi başkası tarafından kuralları konulmuş ve sınırlandırılmış oyunlar. Çocuk bu kuralları değiştiremez, bu kurallara göre oyunu oynar ya da oynayamaz! Bu da çocuğun girişimcilik duygusunun gelişimini sınırlandıracaktır.

Aynı şekilde bu yaşlardaki çocuk oyuncaklarını fırlatabilmeli, sağa sola çarpabilmeli, sert hareketler uygulayabilmeli.

Sen 200-300 lira verdiğin tableti çocuğun kırmaması için çocuğu sınırlandıracaksın ve bu da çocuğun bu dönemde suçluluk duymasına neden olacak.

Bu dönemde attığınız her adımın neticesi 10-15 sene sonra ortaya çıkacak.

Çocuğun tabletle tanışma ve bilgisayar oyunlarını oynamaya başlama yaşı kontrollü olarak 6 yaşında sonra olmalıdır.

Çünkü bu dönemden sonra çocuk başarı duygusunu tatmaya başladığı döneme geçiyor. Bilgisayar oyunlarındaki görevleri tamamlayarak çocuk başarı duygusunu geliştirmeye başlayabilir.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
[MENTION=28192]Elbruz46[/MENTION] yazı güzelde dediklerine katılıyorum şurası olmadı (eline geçen cisimleri fırlatmalı, kırmalı.) sonra taksime cıkarlar:) neyse şaka yaptı da

katılıyorum yazına ama bende yazımda sınır koysun dedim yani cocuk en cok günde 2 saat bilgisayar kulanılmasına izin verilsin tabi büyüdükce bu sınır artıra bilirsin zaten belli bir yaşdan sonra kendi karar veriyor

lakin park da oynama atlama zıplama koşma tabiki bunlarda bir imkan versin aileler cocuklarıyla sohbet etmek ilgi göstermek bir şeyin üzerinde karşında ki yetişkin miş gibi tartışmak bunlar bu tür şeyler bir cocuğun gelişimine daha cok yarar sağlar yani herşey biraz alması lazım cocuklar yirmi birinci yüzlının cocukları cok akılı hepimiz cevremizde göre biliyoruz 2 yaşındaki bir cocuk beklemediğimiz bir şekilde bir laf söylendiğinde hepimiz şaşırıyoruz bu zamanın cocukların kavramları cok illeride.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
çocukları teknolojiden uzak tutmak da onları sınırlandırmak (hatta onlara göre cezalandırmak) değilmidir. sanki siz zannediyorsunuz ki eline tablet alan çocuk sadece tabletle oynuyor. benim oğlum günde en fazla 1 saat geçiriyor tabletle, ve bir müzik açıp onu yere koyduğunda etrafında deli gibi dans ediyor. benim her gün oğlumla oyun saatlerim var, bir saat top oynuyoruz mesela sonra mutlaka hergün yakalambaç yada saklambaç oynuyoruz, annesiyle ayrı vakit geçiriyor, kırıyor döküyor, bazen benimle boğuşmak istiyor beni yere düşürdüğünü ve alt ettiğini zannedince çok seviniyor. ama emin olun bu kadar aktivitenin içinde günde 1-2 saatinide tablet yada bilgisayara ayrılması onu hiçbirşekilde sınırlamayacak hiçbirşekilde gelişimine engel olmayacak tam tersine pozitif katkılar sağlayacaktır. bu yüzden @Elbruz46 arkadaşımın sözlerine katılmıyorum.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Ben burada genel ilkelerden bahsettim.
Ne yazık ki günümüz dünyası ile eski dünya çok farklı.
Eskiden aileler büyüktü, çocukla ilgilenecek çok kişi evde bulunabiliyordu.
Çocuğu dışarı çıkarmak kolaydı.

Günümüzde ise anne çalışıyor, baba çalışıyor, kardeşler öğrenci. Şehirlerde çocuğun dışarı çıkma ihtimali kalmadı.

Bilinçli aileleri bir kenara bırakıyorum ama çoğu aile çocuk bir şeyler ile oyalansın ayak bağı olmasın düşüncesi ile hareket ediyor.

Bir dikkati çekmemiz gereken nokta da henüz tam olarak araştırılması yapılmamış elektronik cihazların yaydığı sinyallerin çocukların gelişimine etkisi.

Tablet bilgisayarın yaydığı wifi, bluetooth gibi sinyaller çocuk için ne denli zararlı bunu bilmiyoruz.

Ben bu konuda bana göre, bence gibi düşünceler ile hareket etmek yerine bir çocuğun gelişimi gibi çok ciddi bir konuda profesyonellerden yardım alınmasını daha doğru buluyorum.

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=28192]Elbruz46[/MENTION] Hocam öncelikle söylediklerini kısmen katılıyorum. Yalnız benim konum tam olarak anlaşılmadı ben tam olarak anlatamadım galiba. Benim kardeşim bilgisayar başında çok vakit harcıyor ve bilgisayardan uzaklaştırmak için tablet düşünüyorum. Ve bu talbeti alıp al oyna diyerek bir şeye karışmamazlık etmeyeceğim. Zaten belli oyunları yükleyeceğimi ne yaptığını takip edeceğini söyledim ve bununla oynaması sınırlı olacaktır. Sosyal hayatına fazlasıyla önem veriyorum ama her istediği zaman sokağa çıkacağı veya her seferinde gidip çıkarabileceğimiz bir şehirde değiliz. Onun için çocuğun en azından evde faydalı şeylerle uğraşmasını istediğim için bunu düşündüm. Faydalı oyunlar olduğuna inanıyorum ve sadece onunla değil bir çok oyuncağıylada oynayacağını biliyorum. Örneğin Abaküs ile ben her zaman oynatmaya oyalamaya çalışıyorum ilgisini ona çekiyorum bildiğim kadarıyla fazlasıyla zeka gelişimine katkısı varmış. Yani anlatmak istediğim her şeyden biraz oynaması her şeyden bir nebze faydalanması parktanda, teknolojidende ne bileyim cizgi filmlerden de. Birde wifi telefon zararlı olabilir ama tablet almamak buna çözüm değil bir evde herkesin telefonu var her evde wifi var yani tableti eline almasıyla bir şey farketmiyor. Ayrıca tablet olayın zararsız olduğuna inancım yıllardır ilkokul öğrencilerine tablet dağıtılacağı söylentilerinden geliyor ve bunu herkes destekliyor zararlı olsa tahminimce böyle bir uygulamaya karşı çıkan olurdu ama bu olsa bile yinede araştırmak gerekir bunada katılıyorum.
Ayrıca ben bir profosyonelden yardım almayı kesinlikle düşünmüyorum. Çünkü ben ondan yardım alınca çocuğu kurallar ve kalıplar dahiline sokacağım, her çoçuğun biraz doğaçlama ve düşe kalka büyümesini savunanlardanım. Her hareketine engel olma zevklerine karışmak bence doğru değil.
Birde ayrıca oyunlar bireysel olarak olmuyor örneğin yaşıtlarının hepsinin beraber oyun oynama güdüsü olması gerekiyor her çocukta bu tarz teknolojik ürünler ile oynuyor onun için pek birbirlerine fırsatları olmuyor ve birbirleriyle oynayacak istekleri oluşmuyor. Bu oyun isteğini ancak biz sağlayabiliyoruz örneğin kuzenleriyle aynı yere koyarak onlara zamanında kendi oynadığımız oyunları göstererek oynatıyoruz saklambaç gibi vs.
Son olarak da yazı ve tavsiyeler için teşekkür ederim ufak bir iki şeyine kısmen katılmasamda doğru şeyler daha fazla

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hocam daha ucuz bir şeyler almak istiyorum sonuçta illaki düşüp kırılacak yada bozulacak

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Ben 4 yaş için yorum yapıyorum.

3-6 yaş arası çocuğun oyun dönemidir.

Bu dönemde çocuk oyunlarını bireysel oynar, 10 tane çocuğu bir odaya koysanız, hepsi bir biri ile oynuyor gibi görünse de aslında hepsi toplu halde bireysel oyun oynarlar o yaşlarda.

Profesyoneller hakkında önyargılarınız olduğu belli. Profesyonel deyince size diyet verecek bir doktor fikri canlanmış zihninizde. Kurallar koyacak o kurallara göre yaşayacağız. Hayır öyle bir şey yok. Kurallar çocuğa değil size konulacak.

O yaşlarda çocuk engellenmez, sınırlandırılmaz aksine desteklenir. Çocuğun oynayacağı oyunlar hayal gücüne dayalı fiziksel olmalı. O dönemdeki çocuklar hayal kurarak oyun oynadıkları için çocuğa illa oyuncak almak da gerekmiyor. Kız çocuklar annelerine, erkek çocuklar babalarına özenirler o dönemde. Yani kız çocuğa gerçek kendisine zarar vermeyecek mutfak eşyaları verirseniz, ya da erkek çocuğa babasının sıkça kullandığı eşyalar var ise onlardan verirseniz çocuk bunlar ile kendisine roller yaratıp hayal oyunlar oynarlar. Bu zeka gelişimi açısından en baba bilgisayar oyununa beş basar. Mesela babası kitap okuyan bir çocuğa, okumayı bilmediği halde gerçek bir kitap verdiğinizde çocuk kendisi babası gibi özdeşleştirip hayaller kurarak saatlerce kendi kafasına oyunlar oynayabilir.

Tekrar ediyorum, o dönemde çocuk oyunlarının hakimidir, kendi oyununu kendisi yaratır, kuralları kendisi koyar ve yine kuralları kendisi yıkar.

Bilgisayar oyunları ise kurallıdır. Kurallar önceden tanımlanmıştır. Çocuk bilgisayar oyununu kendisine göre şekillendiremez, kendisi oyunu öğrenmeye ve kurallara uymaya başlar...

3-6 yaş arası çocuk için bu durum normal değil.

Daha önce dediğim gibi çocuk 7 yaşından sonra teknoloji ile tanışmalıdır.

Korkmaya da gerek yok, çocuk geri kalacak, yetişemeyecek diye bir şey söz konusu değil. Çocuklar öğrenmeye eğilimli oldukları için her türlü yeniliği kolaylıkla öğrenip adapte olabilirler.

Acele etmeye gerek yok. Her yaş döneminin görevleri var. Konuşma dönemi gelmeden çocuğu konuşturamazsınız, yürümeyi öğreneceği yaş gelmeden çocuğu yürütemezsiniz.

Çocuğun yaşına uygun yetiştirilmesi çok önemli.

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ben oğluma aldım. 16 gb hi level 175 TL YE. PES 2013 yükledim sorunsuz oynuyor. kardeşin için ise fazlası ile yeterli

kolay gelsin

http://www.hepsiburada.com/liste/hi...47483646_3000500_3008012%7d&fh_refview=lister

İnceliyorum abi tavsiye için teşekkür ederim

Ben 4 yaş için yorum yapıyorum.

3-6 yaş arası çocuğun oyun dönemidir.

Bu dönemde çocuk oyunlarını bireysel oynar, 10 tane çocuğu bir odaya koysanız, hepsi bir biri ile oynuyor gibi görünse de aslında hepsi toplu halde bireysel oyun oynarlar o yaşlarda.

Profesyoneller hakkında önyargılarınız olduğu belli. Profesyonel deyince size diyet verecek bir doktor fikri canlanmış zihninizde. Kurallar koyacak o kurallara göre yaşayacağız. Hayır öyle bir şey yok. Kurallar çocuğa değil size konulacak.

O yaşlarda çocuk engellenmez, sınırlandırılmaz aksine desteklenir. Çocuğun oynayacağı oyunlar hayal gücüne dayalı fiziksel olmalı. O dönemdeki çocuklar hayal kurarak oyun oynadıkları için çocuğa illa oyuncak almak da gerekmiyor. Kız çocuklar annelerine, erkek çocuklar babalarına özenirler o dönemde. Yani kız çocuğa gerçek kendisine zarar vermeyecek mutfak eşyaları verirseniz, ya da erkek çocuğa babasının sıkça kullandığı eşyalar var ise onlardan verirseniz çocuk bunlar ile kendisine roller yaratıp hayal oyunlar oynarlar. Bu zeka gelişimi açısından en baba bilgisayar oyununa beş basar. Mesela babası kitap okuyan bir çocuğa, okumayı bilmediği halde gerçek bir kitap verdiğinizde çocuk kendisi babası gibi özdeşleştirip hayaller kurarak saatlerce kendi kafasına oyunlar oynayabilir.

Tekrar ediyorum, o dönemde çocuk oyunlarının hakimidir, kendi oyununu kendisi yaratır, kuralları kendisi koyar ve yine kuralları kendisi yıkar.

Bilgisayar oyunları ise kurallıdır. Kurallar önceden tanımlanmıştır. Çocuk bilgisayar oyununu kendisine göre şekillendiremez, kendisi oyunu öğrenmeye ve kurallara uymaya başlar...

3-6 yaş arası çocuk için bu durum normal değil.

Daha önce dediğim gibi çocuk 7 yaşından sonra teknoloji ile tanışmalıdır.

Korkmaya da gerek yok, çocuk geri kalacak, yetişemeyecek diye bir şey söz konusu değil. Çocuklar öğrenmeye eğilimli oldukları için her türlü yeniliği kolaylıkla öğrenip adapte olabilirler.

Acele etmeye gerek yok. Her yaş döneminin görevleri var. Konuşma dönemi gelmeden çocuğu konuşturamazsınız, yürümeyi öğreneceği yaş gelmeden çocuğu yürütemezsiniz.

Çocuğun yaşına uygun yetiştirilmesi çok önemli.

Vallaha tabletten soğuttun beni :) Ama ben bunu almasam bilgisayar başından kaldıramıyorum bu tarz şeylere ilgisi var bunu nasıl engelleyecez

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Çocuğun sahip olduğu oyuncakları bilmiyorum ama evde yok ise çok parçalı 300-500 parçalı legolar o yaş çocuklar için çok güzel oyuncaklardır. Yaratıcılıklarını geliştirir, hayal dünyasında bu legolar ile kendi istediklerini yapabilir.

Legolar çok parçalı olduğu için sürekli farklı şeyler üretmeye yardımcı olur.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
İnceliyorum abi tavsiye için teşekkür ederim

Vallaha tabletten soğuttun beni :) Ama ben bunu almasam bilgisayar başından kaldıramıyorum bu tarz şeylere ilgisi var bunu nasıl engelleyecez

Valla evliyim cocuğum henüz yok bir yiyeğenim var 2 yaşında dünya kadar oyuncak aldı hepsini kırdı onun tek derti araba gercek arabalar bindireceksin gezdireceksin başka birşey istemiyor

ama bir tavşanım var baya evcileşmiş oyuncak ucan uzakdan kumandanlu helikopterim var ona hasta ben korıdorda ucurdumu peşinde koşmayı seviyor :)

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Çocuğun sahip olduğu oyuncakları bilmiyorum ama evde yok ise çok parçalı 300-500 parçalı legolar o yaş çocuklar için çok güzel oyuncaklardır. Yaratıcılıklarını geliştirir, hayal dünyasında bu legolar ile kendi istediklerini yapabilir.

Legolar çok parçalı olduğu için sürekli farklı şeyler üretmeye yardımcı olur.

Lego Puzzle hepsi var ama çocuklar oyuncaklardan erken sıkılıyor biraz oynadımı atıyor kenara bir daha el sürmüyor

Valla evliyim cocuğum henüz yok bir yiyeğenim var 2 yaşında dünya kadar oyuncak aldı hepsini kırdı onun tek derti araba gercek arabalar bindireceksin gezdireceksin başka birşey istemiyor

ama bir tavşanım var baya evcileşmiş oyuncak ucan uzakdan kumandanlu helikopterim var ona hasta ben korıdorda ucurdumu peşinde koşmayı seviyor :)

Dedim ya benim kardeşim araba biniyor vitesi boşa alıp arabayı çalıştırıyor bırak içinde sabaha kadar dursun :)

alperen54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence SAR değerlerini göz önünde bulundurmalısın. Büyüme ve gelişme yaşındaki bir çocuk için yüksek SAR değeri ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
[MENTION=28192]Elbruz46[/MENTION] Kardeşim çocuk kendi kendine oyun yaratırken, babasının kıyafetlerinden de kendine bir kaç tane yaratsın, yaratıcılığı gelişir çocuğun. İlerler insan yaratır, sonra işte ev yaratır kendine (Milletin ağzına yaratmak kelimesini sakız ettiler herkes "Kendi imkanlarımı yarattım" filan demeye başladı. Hz. Muhammed (s.a.v) Allah'a "Benim ümmetimi helak etme Yâ Rab" diye dua etmeseydi bu yıla kadar çoktan helak olmuştuk.). Kardeşim çok fazla "Yaratmak" kelimesini kullanıyorsun. Biraz dikkat et sadece Allah yaratır. Çocukların "yaratıcılığı" değil "üretkenliği" gelişir. Dediklerinden çoğu doğru katılıyorum. Ama dediğim gibi yaratmak kelimesinin anlamı var olmayan bir şeyi bir anda meydana getirmektir. Sen un, su, yumurta, kabartma tozu karıştırıp fırına koyarsan keki üretmiş olursun. Yani oraya o karışımı koyup yaratmış olmazsın. Yaratmak ortalıkta onun ham maddesi olmamasına karşın onu bir anda oluşturmaktır. Yani yaratmak. Biraz daha dikkatli olursan seviniriz.
[MENTION=335161]efehakan[/MENTION] Kardeşim tablet olarak 200-250 TL arası tabletler buldum. Kalitelilerinden :)
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Düşüncene saygı duyuyorum. Ancak senin düşüncenin tam tersini düşündüğüm ve tartışmanın sonucunda ikimizde düşüncemizde direteceğimiz için ikna tartışmasına girmeyeceğim. Eğer ilerde çocuğum olduğunda ve kendiside ilgili olursa bilgisayar ve teknoloji ile içli dışlı yetiştireceğim. Kontrol ettiğim sürece benim açımdan bir sakıncası yok.
Benim düşüncem de sizinki de bir yere kadar doğru gidiyor.
Benimkinde de illa teknoloji lazım oluyor, sizinkinde de takip sorunu ortaya çıkabilir.
İyice alışan çocuk hiçbir şekilde teknolojik aletin başından ayrılmıyor, beslenmeyi felan bile etkiliyor.
Çoğu şeyi teknolojik şey karşılığında yapıyorlar. Bunlar benim gördüklerim. Daha neler neler vardır Allah bilir.
4 10 yaş arası 3 tane çocuk var kuzenlerimin.
Her gördüğümde bilgisayar başında nerdeyse, anne baba yanlarında değil.
Online oyun oynuyorlar, aile filtresiymiş cartı curtu olduğunu hiç sanmıyorum.
Bu şekilde çocuklar yetişiyor, ne yaptıkları nerelere girdiklerini Allah bilir.

Gerçi bir yerde de ailenin bilinçli olup teknolojiyi çocuğa o şekilde vermesi gerekiyor.
Ver eline tableti oynasın dursun mantığının sonucunda haberlerde maddi zarar olarak da görüyoruz:)

Teknolojiye karşı olduğum felan yok ama asıl sorun internetli teknolojinin çocuğa verilmesi.
Kontrollü de olsa kontrolsüz de olsa uygunsuz şeyler site reklamlarında çıkabiliyor, Türkiyede internet kullanmaktan söz ediyoruz, çocuğu korumak ne kadar mümkün ki?

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
@Elbruz46 Kardeşim çocuk kendi kendine oyun yaratırken, babasının kıyafetlerinden de kendine bir kaç tane yaratsın, yaratıcılığı gelişir çocuğun. İlerler insan yaratır, sonra işte ev yaratır kendine (Milletin ağzına yaratmak kelimesini sakız ettiler herkes "Kendi imkanlarımı yarattım" filan demeye başladı. Hz. Muhammed (s.a.v) Allah'a "Benim ümmetimi helak etme Yâ Rab" diye dua etmeseydi bu yıla kadar çoktan helak olmuştuk.). Kardeşim çok fazla "Yaratmak" kelimesini kullanıyorsun. Biraz dikkat et sadece Allah yaratır. Çocukların "yaratıcılığı" değil "üretkenliği" gelişir. Dediklerinden çoğu doğru katılıyorum. Ama dediğim gibi yaratmak kelimesinin anlamı var olmayan bir şeyi bir anda meydana getirmektir. Sen un, su, yumurta, kabartma tozu karıştırıp fırına koyarsan keki üretmiş olursun. Yani oraya o karışımı koyup yaratmış olmazsın. Yaratmak ortalıkta onun ham maddesi olmamasına karşın onu bir anda oluşturmaktır. Yani yaratmak. Biraz daha dikkatli olursan seviniriz.
@efehakan Kardeşim tablet olarak 200-250 TL arası tabletler buldum. Kalitelilerinden :)
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7.

Kardeşim inceledim Piranha olan hoşuma gitti öbür markaları bilmiyorum hiç duymadım en azından Piranha yı duydum ve gördüm:)

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
[MENTION=57891]pcwolf[/MENTION] iş ailelerde bitiyor bu konuda. Bilgisayarı tableti bırak, 3-4 yaşında ki çocuğun sağ elinde cep telefonu sol elinde televizyon kumandası. Tek yeter ki sussun ağlamasın da cep telefonu ile ne yapmış, televizyonda nereye bakmış kimsenin umurunda değil. Ancak kumanda bizde durdukça ve cep telefonunu çocuğun gözü önünde bırakmadıkça, bilgisayarı ve interneti ne şekilde kullandığını takip eden, reklamları gizleyen, sadece genel kitleye hitap eden oyunlara izin veren program filtiresi kullandıktan sonra çocuğu elimizden geldiğince korumuş olacağımızı düşünüyorum.

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Kardeşim inceledim Piranha olan hoşuma gitti öbür markaları bilmiyorum hiç duymadım en azından Piranha yı duydum ve gördüm:)
Dark'ta çok iyi markadır :) Rahat bir şekilde alabilirsin yani Dark, Piranha'dan daha güvenilir diyebilirim :)

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
[MENTION=272847]lordarcual[/MENTION] Arkadaşım senin bu konuda hassasiyetin olabilir. Yaratmak Allah'ın sıfatlarından sadece bir tanesidir. Allah kendi sıfatlarından sınırlı olarak yarattıklarına da vermiştir.

Benim kullandığım yaratmak kelimesinin tanrısal bir şey olmadığını gayet iyi bilmenize rağmen zorlama bir yorumla bu şekilde çarpıtmanız çok yanlış.

Senin yaratmak kelimesine karşı bir hassasiyetin var. Benim de görüşlerine katıldığım bazı insanların da "Allah" isminin kullanılmasına karşı hassasiyetleri olduğunu söylesem büyük ihtimal bunu duymamışsındır. Duymuşsan bile hatırlatmak isterim.

Bir takım Müslüman insanlar ve gayet dindar bilgili Müslümanlar Allah kelimesini sürekli kullanmazlar. Bir çok kişiye ters gelmekle beraber bunun yerine "Tanrı" kelimesini kullanırlar.

Peki bunu neden böyle yaparlar?

Çünkü Allah ismi yüce yaratıcının kendisine has, kendisine özel ismidir. Diğer sıfatlarından ayrıdır. Bu yüzden bu ismin özelliğinden, kutsallığından, değerinden dolayı Allah ismini gelişigüzel her yerde kullanmazlar. Allah ismini ibadet ederken ve dua ederken bilinçli bir şekilde ehemmiyetinin farkında olarak kullanırlar.

Bir şey çok fazla kullanıldığında onun değeri kaybolur, ehemmiyeti azalır.

Günümüzde AŞK kelimesi Seni Seviyorum cümlesinin nasıl değer kaybettiğini hepimiz biliyoruz.

Allah ismi de ne yazık ki toplumun ağzından sakız gibi düşmediği için olur olmadık yerlerde Beddua ederken, küfür ederken, şakalaşırken insanların ağzından destursuzca dökülüyor.

Oysa insan Allah dediği an durmalı düşünmeli. Kimden bahsettiğinin farkında olmalı.

Sırf bu hassasiyet nedeniyle günlük yaşamda, konuşmada yazıda Allah yerine tanrı kelimesini kullanan insanlar var.

Önemli olan burada insanın kalbinde olan niyettir.

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Eyvallah benim pek bilgim olmadığından senin dediklerini incelemeye koyuluyorum :)
Pek güvenmeyebilirsiniz de :D Şikayetvar'a baktım 56 tane şikayet var 1-2 tane tabletle alakalı :) Siz Piranha alın en iyisi :) Arkadaşımda Piranha aldı onunkinde sorun yok hala. :)

@lordarcual Arkadaşım senin bu konuda hassasiyetin olabilir. Yaratmak Allah'ın sıfatlarından sadece bir tanesidir. Allah kendi sıfatlarından sınırlı olarak yarattıklarına da vermiştir.

Benim kullandığım yaratmak kelimesinin tanrısal bir şey olmadığını gayet iyi bilmenize rağmen zorlama bir yorumla bu şekilde çarpıtmanız çok yanlış.

Senin yaratmak kelimesine karşı bir hassasiyetin var. Benim de görüşlerine katıldığım bazı insanların da "Allah" isminin kullanılmasına karşı hassasiyetleri olduğunu söylesem büyük ihtimal bunu duymamışsındır. Duymuşsan bile hatırlatmak isterim.

Bir takım Müslüman insanlar ve gayet dindar bilgili Müslümanlar Allah kelimesini sürekli kullanmazlar. Bir çok kişiye ters gelmekle beraber bunun yerine "Tanrı" kelimesini kullanırlar.

Peki bunu neden böyle yaparlar?

Çünkü Allah ismi yüce yaratıcının kendisine has, kendisine özel ismidir. Diğer sıfatlarından ayrıdır. Bu yüzden bu ismin özelliğinden, kutsallığından, değerinden dolayı Allah ismini gelişigüzel her yerde kullanmazlar. Allah ismini ibadet ederken ve dua ederken bilinçli bir şekilde ehemmiyetinin farkında olarak kullanırlar.

Bir şey çok fazla kullanıldığında onun değeri kaybolur, ehemmiyeti azalır.

Günümüzde AŞK kelimesi Seni Seviyorum cümlesinin nasıl değer kaybettiğini hepimiz biliyoruz.

Allah ismi de ne yazık ki toplumun ağzından sakız gibi düşmediği için olur olmadık yerlerde Beddua ederken, küfür ederken, şakalaşırken insanların ağzından destursuzca dökülüyor.

Oysa insan Allah dediği an durmalı düşünmeli. Kimden bahsettiğinin farkında olmalı.

Sırf bu hassasiyet nedeniyle günlük yaşamda, konuşmada yazıda Allah yerine tanrı kelimesini kullanan insanlar var.

Önemli olan burada insanın kalbinde olan niyettir.
Özür dilerim Kardeşim. Yanlış bir şey söylediğimin farkına vardım. Teşekkürler söylediklerin için bundan sonra Allah kelimesi yerine Tanrı kelimesini kullanmaya çalışacağım.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Teknolojiyle haşırneşir yetişen geçlerin IQ leri diğer yaşıtlarına göre daha yüksek oluyor fakat bunun bir de dezavantajı oluyor ki çocuk doymak durmak bilmeyip hep daha iyisini yenisini istiyor, diğer yaşıtlarının yaptığı sosyal aktivitelerden uzak kalıp asosyal biri olup çıkıyor.

Ailelere en büyük iş düşüyor, çocuğa herşeyi sunmayıp her istediklerini yapmamalılar. Yoksa ileride kontrol edemedikleri bir canavar yaratmış olurlar :)

Ama kontrol edip, bunun yanında sosyal kültürel ve spor faaliyetlerine yönlendirebilirlerse, bağımlığını kırabilirlerse gelecekte çok iyi yerlere yükselecek bir çocuk yetiştirmiş olurlar.

Çocuk ağlamasın diye onun her istediğini yapmak, çocuğun geleceğine ihanettir benim gözümde, en başından bunun önlemi alınmalı :)

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
@pcwolf iş ailelerde bitiyor bu konuda. Bilgisayarı tableti bırak, 3-4 yaşında ki çocuğun sağ elinde cep telefonu sol elinde televizyon kumandası. Tek yeter ki sussun ağlamasın da cep telefonu ile ne yapmış, televizyonda nereye bakmış kimsenin umurunda değil. Ancak kumanda bizde durdukça ve cep telefonunu çocuğun gözü önünde bırakmadıkça, bilgisayarı ve interneti ne şekilde kullandığını takip eden, reklamları gizleyen, sadece genel kitleye hitap eden oyunlara izin veren program filtiresi kullandıktan sonra çocuğu elimizden geldiğince korumuş olacağımızı düşünüyorum.
Kimse bu şekilde bilinçli davranmıyor işte. Aynen sussun diye eline ilk gelen şey telefon oluyor açıyor müziği ya da oyunu ondan sonra çocuk daha onsuz durmuyor.
Dediğiniz şekilde yapacak kişi sayısı az olduğu için en iyisi hiç yaklaştırmamayı düşünmek daha iyi oluyor.