3G ile 4.5G arasındaki internet kullanımı

batibay48

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Biraz araştırdım fakat istediğim sonuçları elde edemedim.Deneyimli arkadaşlar şu şekilde bir örnekle cevaplarlarsa sevinirim:
3G 1 saat ... kullanımımda 100 mb yerken 4.5g 1 saat ... kullanımımda 500 mb yedi

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Aynı şeyler yapılırsa aynı mb gider. İlk çıktığı zaman denemiştim. 3g'de ne kadarsa 4g'de de o
--- Gönderi Güncellendi ---
Aynı şeyler yapılırsa aynı mb gider. İlk çıktığı zaman denemiştim. 3g'de ne kadarsa 4g'de de o

batibay48

Asistan
Reaksiyon puanı
7
--- Gönderi Güncellendi ---
Sitedeki bir yazıda:
Haliyle internet hızlanınca, bugün aylık olarak bize ucu ucuna yeten 2GB'lık internet paketleri de yetmemeye başlayacak. Bu durum bazı beklentileri de beraberinde getiriyor. Bunlardan birincisi kota kaldırılarak TTNET'in uyguladığı gibi AKK uygulamasına geçmek. Yani cepte internette kota sıkıntısı olmaması gerekiyor. Örneğin bir operatör 2GB'ta kadar 4G hızında hizmet sunuyorsa, 2GB'den sonra 3G hızında hizmetle ayı tamamlayabilir.

İkinci seçenek ise internet paketi fiyatlarının ucuzlaması. Madem internetimiz 12 kat daha hızlı olacak, o zaman fiyatı sabit tutmakla birlikte kotaların arttırılması yoluna gidilebilir. Örneğin şuan 2GB olan bir paket, 24 GB'ta çıkartılabilir. Yada 20 lira olan 2GB'lık paketin fiyatı (fiyat temsillidir) 2 liraya düşürülebilir.

Link: 4.5 G ile Neler Değişecek? - ShiftDelete.Net

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Sitedeki bir yazıda:
Haliyle internet hızlanınca, bugün aylık olarak bize ucu ucuna yeten 2GB'lık internet paketleri de yetmemeye başlayacak. Bu durum bazı beklentileri de beraberinde getiriyor. Bunlardan birincisi kota kaldırılarak TTNET'in uyguladığı gibi AKK uygulamasına geçmek. Yani cepte internette kota sıkıntısı olmaması gerekiyor. Örneğin bir operatör 2GB'ta kadar 4G hızında hizmet sunuyorsa, 2GB'den sonra 3G hızında hizmetle ayı tamamlayabilir.

İkinci seçenek ise internet paketi fiyatlarının ucuzlaması. Madem internetimiz 12 kat daha hızlı olacak, o zaman fiyatı sabit tutmakla birlikte kotaların arttırılması yoluna gidilebilir. Örneğin şuan 2GB olan bir paket, 24 GB'ta çıkartılabilir. Yada 20 lira olan 2GB'lık paketin fiyatı (fiyat temsillidir) 2 liraya düşürülebilir.

Link: 4.5 G ile Neler Değişecek? - ShiftDelete.Net
Evet bu şekilde olması lazım fakat onlar bunu daha iyi deneyimlememiz için söylüyorlar. Yoksa kullanım aynı kalacaktır.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
hala 4gli telim yok ama 3g de bir bölümle paketi bitirdiğim olmuştu...

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
eğer aynı şeyler yapılıyorsa 3g ile 4.5g arasında mb'lık bir fark olmaz. Ama örneğin yanlışlıkla bir sayfayı açtınız ve o sayfayı 1sn sonra kapattınız , bu sırada 3g sayfayı tam yüklememiş olduğu için daha az mb gider ama 4.5g çoktan sayfayı yüklediği için daha çok mb gider. Aynı şey sadece başını izlediğiniz bir video içinde geçerli , bir fark olursa sadece bu tarz bir kullanım senaryosunda olur.

batibay48

Asistan
Reaksiyon puanı
7
eğer aynı şeyler yapılıyorsa 3g ile 4.5g arasında mb'lık bir fark olmaz. Ama örneğin yanlışlıkla bir sayfayı açtınız ve o sayfayı 1sn sonra kapattınız , bu sırada 3g sayfayı tam yüklememiş olduğu için daha az mb gider ama 4.5g çoktan sayfayı yüklediği için daha çok mb gider. Aynı şey sadece başını izlediğiniz bir video içinde geçerli , bir fark olursa sadece bu tarz bir kullanım senaryosunda olur.
teşekkürler

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
4.5g çok daha hızlı olduğu için sayfa yüklemesi erken oluyor ve yüksek boyutta yükleme yapıyor o da daha çok veri gitmesine sebep oluyor. Mesela 2.0 bir araba ile 1.6 araba gibi diğerinin gitti yol aynı olsa bile 2.0 daha çok seri ve daha hızlı olduğu için ona göre yakıtı harcıyor ama zaman dan tasarruf etmiş oluyorsun. Mesela 3G ile YouTube den video açtın aşağıdaki dolan ksım belli bir hızla doluyor sen 4.5g ile aç o kısım çok daha hızlı dolar sen o video yu 5 dakika izle kapat 3G az dolduğu için sana daha az harcıyor gibi gelir.