3Ds Max Siyahlık sorunu..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GenX67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

GenX67

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar 3ds Max'de çizim yaparken bir sorunum var, çizimlerin bi tarafında hep siyah değişik bir çizgi oluyor ve render'da bile kaybolmuyor, gerçekten rahatsız edici bir durum, gördüğünüz gibi siyah çizgiler var ve kaybolmuyorlar ne yazık ki, yardımcı olabilecek birisi varsa acil bekliyorum..
hd9rv.png

güncel ++++++++++++++++

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Light(ışık) tıkla yazdıgın text in yayına getir.

GenX67

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
biraz daha tasvirli anlatırsan ?

GenX67

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konu güncel +++++

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Sen hangi siyah çizgiden bahsediyorsun. Yazının alt kısmındakilerden ise arkadaşın dediği gibi ışık ekleyip yazının önüne getireceksin. 3dsmax ışık ekleme dersleri diye aratıp bilgi edinebilirsin..

GenX67

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sağolun, ışık ekleyince render'da sorun çözüldü :) aynı sorundan muzdarip olanlar varsa ışık ekleyince sorun render'da kalkıyor :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar selam konu güncel denilmiş ama kaç yılına ait bilmiyorum aynı problem bendede var ve bu sorun ışık eklenince giden türden diil şimdi şöyle anlatayım 3ds max ini dosyasının bulunduğu klasörü komple sildim. ( bu maxi komple resetlemek için her ayarı her detayı sıfırlar ilk günki gibi ) daha sonra yeniden açıp sadece bi küre koyuyorum vray ile activeshade ile baktığımda ortamda hiç bir ışık bulunmamasına ramen kürenin iki tarafında şık var gibi ve ortası siyah şekilde kalıyor.. render to texture aldığınızda ise o siyah çizgi kürenizi mahvediyor texturede kocaman saçma bir çizgi.. çözüm nedir?