33 Yıllık Aşkımdan Kurtuldum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan byndr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Olumlu ve olmsuz bütün mesajlar için teşekkür ederim
Sigarayı bırakma maksadım ne para ne ölüm korkusu ne reklamlar.
Hatta hükümete kızıyordum hem imal ediyor hem yasak koyuyor diye....
Yıllardır sigaranın beni rahatlattığı psikolojisi ile yaşadım.
Sigarasız daha mutluyum.
Allah Bütün kardeşlerimi bu illetten kurtarsın İnşaallah.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Hastanede yanıma oturan adamı 'kül tablası' sanmıştım! Allah herkesi kötü alışkanlıklardan uzak tutsun...
Babamdan bildiğim birsey var o da yemeklere tat geldiği.
Sigarasıyla mutlu olan, yarın yaşayacağım belli mi diyenler de intihar etseler ya madem belli değilmis kendi kesinleştirir?
Sigarayı bırakmakla çok güzel birsey yapmışsiniz, tebrikler

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
bir sigara içicisi olarak fazla yaşamayı felan takmıyorum ama öksürme ve de kokusuyla insanları rahatsız etme duygusu çok kötü. bir de para gidiyor tabi :)

ben pc başındayken muazzam derecede çok içiyorum.
geçen akşam saat 10 da sigara aldım ve dram dizimin başına oturdum, sabah 6 da pakette 2 tane kalmıştı :S
Ve ertesi gün sesi kısık dolaştım...

lastyakuza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sigarayı bırakan kardeşimizi tebrik ediyorum.Umarım kısa zamanda Bol c vitaminiyle sigaranın kalıcı sebeplerinden kurtulursun.Sigara,içki,uyuşturucu iradesine sahip olamayan insanların çözüm kaynağı gibidir.Hem insanı esir alır hem de sürekli para harcatır.Özellikle bilgisayar başında sürekli chat yapıp,film izleyenlerin yoğun bir sigara tiryakisi olduğunu görüyoruz,facebookta adam bira şişesini havaya kaldırıyor ve sanki arkadaşıyla poz verirmiş gibi resim çekiniyor,böyleleri de var,herkes kendi bulunduğu yerden bakar olaylara,kimileri görmek istediğini görür,kimileri de gördüklerine inanmaz,gerçekler ise bir tanedir,farklı çözüm yolları olsa da doğrular bir tanedir,biz bu gerçek doğrulara göre yaşamımızı şekillendirmeliyiz,malesef mantıken,fikren,aklen,kalben,dinen güçsüz olanlar ise sigara,içki,uyuşturucu içer,bunlara doğru yolu göstermek imkansızdır.Bu dünyada ne söyleseniz boş,nafile,diğer yaşamda yaradan bu vücudu sana böyle mi verdim deyince o zaman ne diyecekler acaba,ne yaparsanız yapın hiç bir şey sigara içmenin yerini tutmuyor diye düşünüyorsanız,yaşamın amacını bilmiyorsunuz demektir.Amaç ise önünüzdedir,Allah sevgisi,İnanç,İman,Eğer hayatta sağlam bir otoriteniz yok ise bir anda her şeyden de vazgeçebilirsiniz,her türlü kötülüğü de yapabilirsiniz.Oysa yaşamda değil sadece,evrende tek bir en büyük otorite vardır.Allah.Onun koymuş olduğu emir ve yasaklara göre yaşamınızı şekillendirdiğiniz zaman zorlukların çok basitleştiğini göreceksiniz,Din yaşamın bir parçası değildir,Yaşam ve kainat Dinin bir parçasıdır,yaşam+yaptıklarımız=sınav

EzberimSin

Profesör
Reaksiyon puanı
11
tebrik ederim inşallah bende bırakabilirim. iki denememde başarısız oldum.:(

musti_x

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sigarayı Bırakmak İstersen Bırakırsın Ama Bırakmak İstiyor Gibi Yapıp, Aslında Bırakmak İstemiyorsan Tabiki bırakamazsın..:hammer:

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
insanlık, etik vs. herşeyi bir kenara bıraktım sadece ticaret olarak baksan bile bu işte bir hata var adama öyle birşey satıyorsunki adam ölüyor (bunu bile bile alması içmesi ayrı mesele) yani müşteri kaybediyorsun kardeşim git bal sat yoğurt sat adam daha uzun yaşasın daha çok sat daha çok kazan :) yazık değil mi boşa giden canlara, bir hiç için ömürlerinden ömür veriyorlar onlarda da akıl yok :) neymiş içmeyen anlamazmış içmeyeninde içmemek için bir sebebi var elbet :)

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Hayırlı olsun.hiç hesap yaptın mı.33 sene sigaraya harcadığın parayla kaç tane ev araba falan alacağını?artık baya kara geçersin. :D

desperadotr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
33 yıl da az bir süre değil.. insan katrana döner. ama zararın neresinden dönersen kardır derim. yaratan size uzun ömürler versin.

serkans1

Asistan
Reaksiyon puanı
13
hayırlı olsun, Darısı başıma.

İnşallah bende 1-2 ay içinde ciddi bir şekilde bırakmayı düşünüyorum, çünkü ekim 2011 (Allah kısmet ederse) baba oluyorum. çocuğum doğmadan bırakmam gerek.

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Sigara içmiyorum ve içmem de ama, milletin kendi tercihi içmek ve ya içmemek, sağlığını da etkileyeceğini bilir zaten içen bir insan.Bu konunun tartışılması tuhaf geliyor bana. :) Bir de sanki sokaklarımız çok temiz, arabaların egzos kokularından dışarı çıkılabiliyor sanki de, onlar bitmiş, milletin özel tercihine karışıyorlar bir de. :D Hem kökten çözüm isteyen olsaydı, parayı bastırıp TEKEL'in sigara üretimini durdururdu. :)

Bu arada hayırlı olsun, 33 sene az değil, geç olmuş ama güç olmamış en azından. :)

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
Umarım yeniden barışmazsınız! :) Tebrikler...

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Allah barıştırmasın

Submarine

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4 yıldır seviyeli bir birlikteliğim var , bırakmaya niyetim yok :D
Sizleri şahsınız adınıza tebrik ederim , gerçekten bırakmak çok zor..

Altair

Doçent
Reaksiyon puanı
18
33 sene kendini zehirleyebileceğin kadar zehirlemişsin.Soruyorum sana 33 sene içtin eline ne geçti? İnsanlar kendine zarar veren şeyi bile bile niye içer hiç anlamıyorum.Dert stres demeyin bende tonla var ama sizin gibi sorumluluklarımdan kaçmak için kendimi bişeye bağlanmak zorunda hissetmiyorum

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Kutluyorum git kendine ormanlarda kaliteli havayı soluma hediyesi ver.

Kaplan7

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Hayırlı olsun kardeş.Ama biraz erken olmuş galiba:(

tarıkbuğra

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bende hangi kadın bu diye okuyorum ya :D pauhauh

bende tuttuğu takımı bırakıyor sandım(galatasaray):lol:

---------- Post added at 13:51 ---------- Previous post was at 13:48 ----------

33 yıllık aşk dedğıne göre en erken 12 yaşında başlamış olsa bu arkadaş sanırım en az 45 yaşında:yes:

redyellow

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Tebrik ederim, aman hay, bitane içeyim bi şey olmaz felan demeyin, tekrar başlarsınız sonra. Tekrar tebrik ediyorum, darısı tüm tiryakilerin başına diyelim.