32Bit cdkey 64Bit te çalışır mı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sdelta
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
32bit windows 7 cd keyi var elimde daha önce 32bit olarak kurulmuş ve aktive edilmiş. 64bit windows 7 kursam bu cd keyi sorunsuz kullanabilir miyim ?

Home premium cd keyi. Birde merak ettiğim konu bu cd key i hem home premium TR hemde ingilizce için kullanabilir miyim ?

leolord

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İşletim sistemi sürümü aynı ise muhakkak çalışması gerekir.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Dil ve versiyon farkında kullanılması yanlış olurdu ( XP deneyimlerime göre) Ama x86 x64 olayında emin değilim. Olmaması muhtemel.

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Olacağını sanmıyorum Xp 32 bit - 64 bit keyleri birbirlerine uymuyordu bunda da uyacağını sanmıyorum.

Home Premium Cd keyini hem Ing. versiyonunda hemde Tr versiyonunda kullanabilirsin.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Olacağını sanmıyorum Xp 32 bit - 64 bit keyleri birbirlerine uymuyordu bunda da uyacağını sanmıyorum.

Home Premium Cd keyini hem Ing. versiyonunda hemde Tr versiyonunda kullanabilirsin.

XP de farklı değilmiydi dil için Key'ler. Ben mi yanlış hatırlıyorum ???

Arkadaşa hatalı bilgi vermek istemem.

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
XP de farklı değilmiydi dil için Key'ler. Ben mi yanlış hatırlıyorum ???

Arkadaşa hatalı bilgi vermek istemem.

Xp Sp2 Ing. Cdsindeki keyi TR versiyonunda denediğimde kabul etmişti aynı şekilde MS Office'de ki keylerde dil farkı olmadan kullanabiliyordum.Win7 de farklı uygulamaya gideceklerini sanmıyorum.En azından bana denk gelmedi farklı dil keyleri.

The King

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba,
Bildiğim kadarıyla OEM Lisansa sahipseniz mimari değişimi yapamazsınız. Yani x bir bilgisayar üreticisinden aldığınız bilgisayarın üzerinde 32Bit Windows 7 lisansı varsa bunu 64Bit'te çeviremezsiniz. Ama bir Kutulu Sürüm (Retail) Lisansa sahipseniz mimari değişimi yapabilirsiniz. Yani BT mağazalarına gittiğinizde raflarda kutulu olarak gördüğünüz sürümler mimari değişimine olanak sunar.

EhemmiyetsiZ

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Benim toshiba A200-1YX laptopum var normalde üzerinde windows vista home premium 32 bit işletim sistemi var ben 64 bit home premium u laptopun altındaki orjinal key ile kurdum hiç bir sorun da yaşamadım. Windows 7 de de bir sorun yaşanılacağını sanmıyorum.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Benim bildiğim kadarıylada uyumlu değil...

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Malesef net bir biçimde söylüyorum kullanamazsınız....

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Merhaba,
Bildiğim kadarıyla OEM Lisansa sahipseniz mimari değişimi yapamazsınız. Yani x bir bilgisayar üreticisinden aldığınız bilgisayarın üzerinde 32Bit Windows 7 lisansı varsa bunu 64Bit'te çeviremezsiniz. Ama bir Kutulu Sürüm (Retail) Lisansa sahipseniz mimari değişimi yapabilirsiniz. Yani BT mağazalarına gittiğinizde raflarda kutulu olarak gördüğünüz sürümler mimari değişimine olanak sunar.

Aynen the king arkadaşımızın dediği gibi windows 7 de kutulu satılan ürün:D de kutu içinden hem 32 hem 64 bit işletim sistemi dvdsi veriyorlar ve aynı key ile ikisini de kurabiliyorsunuz,bunun dışında OEM de ve VL de kesinlikle 32 bit key ile 64 bit veya tersi kurulmaz.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Aynen the king arkadaşımızın dediği gibi windows 7 de kutulu satılan ürün:D de kutu içinden hem 32 hem 64 bit işletim sistemi dvdsi veriyorlar ve aynı key ile ikisini de kurabiliyorsunuz,bunun dışında OEM de ve VL de kesinlikle 32 bit key ile 64 bit veya tersi kurulmaz.

Bu da benim XP' de neden kurulum yapamadığımı açıklar.

Eyvallah...

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33

Son kısma azıcıkta olsa eklemek istiyorum. Kesinlikle kurulamaz diye birşey yok. Eğer win7 oem lisansı varsa ve daha önceden etkinleştirilmemişse ister 32 bit olsun ister 64 bit olsun kullanılabilir. Ama oem lisansların sadece bir kez etkinleştirme hakkı vardır. 32 bitle kullanılmışsa lisans 64 bite geçebilme ihtimali azda olsa var ama çok düşük. Üreticiyle irtibata geçersiniz 64 bit yapısı kullanmak istiyorum dersiniz tabi ikna kabiliyeti devreye girer burda. Üretici de microsoftla anlaşmalı olduğundan çok kolay 64 bit etkinleştirme hakkı verebilir.

The King

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşında dediği gibi Üreticiyle irtibata geçersen kesin bir cevap alabilirsin. Microsoft Türkiye 444 6787

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Oem versiyonsa kuramazsınız :) Retail ise kesinlikle kurarsınız :) Oem versiyonlar için microsoft müşteri temsilcilerine başvurun onlar yardımcı olabilirler :) The king vermiş numarayı :)

asilgenc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende windows 7 home pre var cd key aynı demekki çalışıyor