3.59 Dolar Vergi Ödedim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xnes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xnes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
27
Bu Linkteki rami satın aldım. Alırken 3.59 dolar vergi gösterdi. Bu vergiyi ödedim gümrüğünüze ödeyeceğiz diyordu. Yeni geldi galiba. Aliexpress TC No girmeden alışveriş yapmaya da izin vermiyor artık. :( 16-17 Tl vergi çıkanlar olmuş TR de. Umarım kapıda tekrar vergi istemezler.Satıcıdan kaynaklı bir durumda

xnes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
27
Adam haklı. Konuyu niye açtığın bile belli değil. Buraya günlüğün gibi yazmışın.

"Sevgili günlük,
acaba aldığım ram gelecek mi?" yazsan da olurmuş
Yaşınız büyük ve olgun bir kişiliğe sahip olsaydınız. Bu durumu yaşamadık veya böyle bir durum ile karşılaştık aynısı bende de oldu diyebilirdiniz. Burada zaten amaç bilgilendirmek. Tabii sizin şu olgun karakter olamama mevzusu bu tarz (saçma) cevaplar yazmanıza sebebiyet veriyor.

Reaksiyon puanı
6,380
O her şeyde oluyor. 2 TL ürün bile alsanız sanırım 16 TL vergi ödüyorsunuz. Gümrükçüler direk her şeye bakmadan baştan 16 TL yzıyor.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,648
Bu Linkteki rami satın aldım. Alırken 3.59 dolar vergi gösterdi. Bu vergiyi ödedim gümrüğünüze ödeyeceğiz diyordu. Yeni geldi galiba. Aliexpress TC No girmeden alışveriş yapmaya da izin vermiyor artık. :( 16-17 Tl vergi çıkanlar olmuş TR de. Umarım kapıda tekrar vergi istemezler.Satıcıdan kaynaklı bir durumda
Bazı satıcılarda vergi ödemesi yapılabilir hale gelmiş anlaşılan. Ama her satıcıda veya üründe bu var diyemeyiz. Ben sepetimdeki ürünlerde denedim vergi göremedim.

GhosT57

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,902
RAM biraz kalitesiz gibi duruyor

xnes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
27
RAM biraz kalitesiz gibi duruyor
En çok satan bu satıcı laptop ram'i arasında. Alan çok olunca güvendim. Zaten 20 dolar indirimli kuponum var. 20 dolar üstü alışverişlerde. Yani ram bedavaya gelecek.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bazı satıcılarda vergi ödemesi yapılabilir hale gelmiş anlaşılan. Ama her satıcıda veya üründe bu var diyemeyiz. Ben sepetimdeki ürünlerde denedim vergi göremedim.
16-17 TL vergi ödemek var birde satıcıya 30 TL ödemek var. Bu mantıksız olmuş :( 20 dolar indirim yapan kuponum var ne alsam diye bakıyorum. Tavsiye edebileceğin bir ürün var mı? Teknoloji alanında
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Sibaraius a bulaşma. onun adamları her yerde. Mesele ben.
Tamam dostum. ☺️☺️

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
Kaç liraya aldınız hangi seçeneği aldınız göremiyorum ama şunu söyleyebilirim. Hadi 200₺'ye aldın diyelim.
15₺ standart vergi + %20 gümrük vergisiyle kapıda ekstra olarak 55₺ isteyebilirler sizden. Tabi yine de o verdiğiniz vergi bizim gümrük için mi Çin için mi bilmek gerekiyor.

xnes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
27
Kaç liraya aldınız hangi seçeneği aldınız göremiyorum ama şunu söyleyebilirim. Hadi 200₺'ye aldın diyelim.
15₺ standart vergi + %20 gümrük vergisiyle kapıda ekstra olarak 55₺ isteyebilirler sizden. Tabi yine de o verdiğiniz vergi bizim gümrük için mi Çin için mi bilmek gerekiyor.
Note: The tax and duty are collected by your seller and will be paid to the Turkish customs on your behalf. AliExpress does not assume any liabilities for the collection and payment of the tax and duty.

Böyle yazıyor

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
Note: The tax and duty are collected by your seller and will be paid to the Turkish customs on your behalf. AliExpress does not assume any liabilities for the collection and payment of the tax and duty.

Böyle yazıyor
Aliexpress öyle bir durum ortaya çıkardıysa bu çok iyi bir şey