- Reaksiyon puanı
- 25,546
Bu sene her yerde neden ligde bariz bir şaibe olduğunu bu zamana kadar yazabildiğim her konuda yazdım. Fenerbahçe'nin şampiyonluğu gerçekten hak etmediği hiçbir yıl bunların peşin düşmedim. En büyük örneği de son maçta kazanma imkanımız olmasına rağmen 2020 - 2021 pandemi sezonu. Zira takımım hak etmeyen bir top oynuyorsa benim için şampiyon degildir zaten. Bu sezon ortada cidden bambaşka bir tablo mevcut. 10 metriğin neredeyse 8'inde birinci olan Fenerbahçe ne hikmetse rakibinden 3 puan geride, 99 puan toplayarak şampiyon oluyor. Avrupa'nın 10 büyük liginde bu tarz bir durumun eşi ve benzeri yok. Bireysel istatistiklere çok dalmadan, normal sartlarda Şampiyon takımın neden şampiyon olduğunu (bizim senaryomuzda olamayan) ispatlayan kritik takım istatistiklerine değineceğim.
Bakın ben kendimi bildim bileli futbol takip ederim. 4-5 yasında Fenerbahçe ilk 11'ini saydığımı hatırlıyorum. Öyle sallama da takip etmem, futbol bilimine ve genel futbol görüşüne ortalama bir taraftardan çok daha fazla sahip olduğumu düşünüyorum. Özetle benim şu hayattaki en büyük tutkum futbol ve bunu sadece Türkiye ligi özelinde söylemiyorum. Başta Premier Lig ve Serie A olmak üzere diğer ligleri de çok yakından takip ederim. Şu metriklerde zirveye oynayıp da şampiyon olamayan bir takım yok. Galatasaray'ın net olarak en önde olduğu konu ise duran toplar.
Tüm bunları bir kenara bırakırsak bana göre en komik istatistik de bu. Bazı şeyleri göz önüne serdiğini düşünüyorum. Galatasaray, Fenerbahce ve Besiktas'in mac basina yapilan ortalama faul sayisi birbirine asiri yakin bu arada.
(Kart istatistikleri derbi oncesine ait)
Yine ilginc bir istatistik.
Diger bireysel istatistiklere de Opta'nin Twitter sayfasindan ulasabilirsiniz: x.com
Bakın ben kendimi bildim bileli futbol takip ederim. 4-5 yasında Fenerbahçe ilk 11'ini saydığımı hatırlıyorum. Öyle sallama da takip etmem, futbol bilimine ve genel futbol görüşüne ortalama bir taraftardan çok daha fazla sahip olduğumu düşünüyorum. Özetle benim şu hayattaki en büyük tutkum futbol ve bunu sadece Türkiye ligi özelinde söylemiyorum. Başta Premier Lig ve Serie A olmak üzere diğer ligleri de çok yakından takip ederim. Şu metriklerde zirveye oynayıp da şampiyon olamayan bir takım yok. Galatasaray'ın net olarak en önde olduğu konu ise duran toplar.
Tüm bunları bir kenara bırakırsak bana göre en komik istatistik de bu. Bazı şeyleri göz önüne serdiğini düşünüyorum. Galatasaray, Fenerbahce ve Besiktas'in mac basina yapilan ortalama faul sayisi birbirine asiri yakin bu arada.
(Kart istatistikleri derbi oncesine ait)
Yine ilginc bir istatistik.
Diger bireysel istatistiklere de Opta'nin Twitter sayfasindan ulasabilirsiniz: x.com