2020'de hala iphone 7 plus alınır mı ?

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
OnePlus'ı ve Pixel'leri duymadınız galiba. OnePlus 3T bile Android 9 aldı. Hatta amiral gemilerini de bırakalım, 3 yıl önce çıkan Redmi Note 5 serisi bile MIUI 11 aldı. Sadece Samsung amiral gemisi üretmiyor:)
OnePlus'ı neden bu kadar çok sevdiğimin sebeplerinden biri de bu adamların yazılım ekibi muhteşem Oxygen OS saf android arayüzünden daha stabil çalışıyor

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
OnePlus'ı ve Pixel'leri duymadınız galiba. OnePlus 3T bile Android 9 aldı. Hatta amiral gemilerini de bırakalım, 3 yıl önce çıkan Redmi Note 5 serisi bile MIUI 11 aldı. Sadece Samsung amiral gemisi üretmiyor:)
Oneplus ve pixel dediğiniz cihazlar türkiyede resmi satışı olmayan cihazlar. Herkes tercih etmek istemez. Dışarıdaki insanlar bu forumda takılan üç beş teknopat gibi değiller. Bilindik markaları tercih ediyorlar ve başta Apple ve Samsung geliyor.

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
OnePlus'ı neden bu kadar çok sevdiğimin sebeplerinden biri de bu adamların yazılım ekibi muhteşem Oxygen OS saf android arayüzünden daha stabil çalışıyor

Adamların Community bölümü OxygenOS'a büyük katkı sağlıyor:)

Oneplus ve pixel dediğiniz cihazlar türkiyede resmi satışı olmayan cihazlar. Herkes tercih etmek istemez.

Ben sonuca bakarım...

Sonuçta bu cihazlar 3-4 yıl güncelleme alıyor.

Tercih zevk meselesidir, ona göre ben de bu saatten sonra İphone tercih etmiyorum...

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Oneplus ve pixel dediğiniz cihazlar türkiyede resmi satışı olmayan cihazlar. Herkes tercih etmek istemez. Dışarıdaki insanlar bu forumda takılan üç beş teknopat gibi değillier. Bilindik markaları tercih ediyorlar ve başta Apple ve Samsung geliyor.
OnePlus ve Realme ülkemize gelecek diyorlar
Apple ve Samsung da sıktı be artık başka marka mı yok ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben sonuca bakarım...

Sonuçta bu cihazlar 3-4 yıl güncelleme alıyor.

Tercih zevk meselesidir, ona göre ben de bu saatten sonra İphone tercih etmiyorum...
Yani diyorsunuz ki ben haticeye değil neticeye bakarım bende tıpkı sizin gibi düşünüyorum
Bende artık İPhone tercih etmiyorum alacak param olsa da almam gider OnePlus alırım 4 sene paşa paşa kullanırım

Olması gereken de bu zaten

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
OnePlus ve Realme ülkemize gelecek diyorlar
Apple ve Samsung da sıktı be artık başka marka mı yok ?

bende artık İPhone tercih etmiyorum alacak param olsa da almam gider OnePlus alırım 4 sene paşa paşa kullanırım

Güncellemeleri önemseyen Android severler için çok güzel bir gelişme... OnePlus ve Realme cihazları genelde Android Beta Listelerinde:)

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Güncellemeleri önemseyen Android severler için çok güzel bir gelişme... OnePlus ve Realme cihazları genelde Android Beta Listelerinde:)
OnePlus Oppo politikası uygulayacaksa hiç gelmesin Realme bizim ülkemiz için şart çünkü hem Oppo'nun alt markası hemde bütçe dostu bir marka ben Realme X2 ve 5 Pro modellerini çok beğendim ortalama bir kullanıcı için 5 Pro gayet yeterli bir telefon bence
Realme alacak olsaydım X2 veya X2 Pro alırdım

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
ALINMAZ DAHA İYİ ANDROİD SEÇENEKLER VAR.

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
2020 Nisan'da Mi 10T Pro geliyor.İlla da ios diyorsan İphone 7 Plus'ın hayırlı olsun ne diyelim :)

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Mübarek ben daha yeni Mİ9T aldım Mİ10T ne ara duyuruldu ?
Günümüzde teknolojiye yetişmek pek zor :)
Ben de Redmi Note 7 aldıktan hemen sonra Redmi Note 8 gelmişti,ama aralarında çok fark olmadığını görünce içime su serpilmişti :D

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Ben de Redmi Note 7 aldıktan hemen sonra Redmi Note 8 gelmişti,ama aralarında çok fark olmadığını görünce içime su serpilmişti :D
Mİ9T ile Mİ10T arasında da çok uçurum fark yok biri SD730 kullanırken diğeri SD730G kullanıyor SD765 ise 5G modeli ;)

Amerika'da yaşasak o kadar da zor olmaz ama Türkiye için aynı şeyi söyleyemeyeceğim

Son düzenleme:

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Alınır. Bakma sen bunlara.
Mi 9 T sağlı sollu ezip geçiyor,neden İphone 7 Plus alınsın ?Ha doğru ya android telefonla arkadaşlara hava atılmaz,aptallık bende.Çok özür diliyorum.
Diğer konulara bak benim İphone önerdiğim de oluyor ancak yıl 2020,İphone 7 Plus neden alsın ?İphone önde olduğu zaman iphone öneririm ama aşağıda da görüldüğü gibi İphone 7 plus almanın çok mantıksız olduğu apaçık ortada.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Mi 9 T sağlı sollu ezip geçiyor,neden İphone 7 Plus alınsın ?Ha doğru ya android telefonla arkadaşlara hava atılmaz,aptallık bende.Çok özür diliyorum.
Diğer konulara bak benim İphone önerdiğim de oluyor ancak yıl 2020,İphone 7 Plus neden alsın ?İphone önde olduğu zaman iphone öneririm ama aşağıda da görüldüğü gibi İphone 7 plus almanın çok mantıksız olduğu apaçık ortada.
2020'de 7 plus önermek fanboyluktan başka bir şey değil nefesini boşuna tüketme çünkü bir işe yaramayacak fanboya laf anlatmak zordur ayrıca bu arkadaş her açılan konuda iphone öneriyor masus mu yapıyor yoksa ciddi mi anlamakta güçlük çekiyorum

Froseth

Profesör
Reaksiyon puanı
836
Ben kullanıyorum daha 1 kere bile kullanmadım gerek duyulmuyo
Aynen, geniş açı kamera için bir telefondan vazgeçilmez bence ama kişiden kişiye değişir mesela benim için kamera olmasa bile olur, nadir kullanırım.

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Ucuza 2.el bulabilirsen düşünülebilir ama 4000 tl ye gidipte sıfır 7 Plus alınmaz

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
???

Ucuza 2.el bulabilirsen düşünülebilir ama 4000 tl ye gidipte sıfır 7 Plus alınmaz
4000 tl üstü olmadıkça para sıkıntı değil ben sadece alınabilirliğine bakıyorum
Yine de teşekkürler

Para sorun olmadığında alınabileceğini düşünüyomusunuz peki

cihaz alınır kullanılır. hiç bir sorun yaratmaz. fakat teknolojisi biraz eskidi. kamera orta segment gibi olmuştur. o konularda üzer. arkadaşların aynı fiyata daha güzel fotoğraf çeken kameralara sahip olmuş olur özellikle akşamları. canını biraz sıkar. performans olarak değilde stabillik olarak alınır. daha güncel bir cihazı zorlasanız daha mantıklı olur. şuan telefonum kırıldığı için yeni telefon bakıyorum note 3 den giriyorum samsung note 3 2013 senesinde çıkmış bir telefon. cihaz teknolojisinin eskidiğini belli ediyor fakat gene de gayet kullanışlı güzel. teknoloji satın aldığınızı da unutmayın... almak isterseniz de alınır
Teşekkürler
Kamera ya çok düşkün bi insan değilim telefondada çok büyük uygulamalar çalıştırmıyorum (ara sıra pubg oynuyorum o kadar)

Alınır. Bakma sen bunlara.
Eyw kardeşim saol sonunda konuya uyan bi kişi daha çıktı
Sadece bi kaç kişi konuyu bozmuyo onlara twşekkür ederim

Sizin öyle görüyor olmanız gerçekten öyle olduğu anlamına gelmiyor nasılsa. 11 den aşağısı ölü yatırımmış. Android lerin alayı ölü yatırım. iPhone'ların en çok istenen, herkesin alabilmek için can attığı, keşke benim olsa dediği cihazlar olduğunu herkes biliyor. Siz gözlerinizi kapatmaya devam edin. Millet parası ancak yettiği için 3 4 yıllık iPhone ları alıyor, eski olsun iPhone olsun diyor bunlar kalkmış ölü yatırımdır diyor :D hee hee ölü yatırım aynen :D
Benim fikrimde sizinki gibi

Son düzenleme:

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
???

4000 tl üstü olmadıkça para sıkıntı değil ben sadece alınabilirliğine bakıyorum
Yine de teşekkürler

Para sorun olmadığında alınabileceğini düşünüyomusunuz peki

Teşekkürler
Kamera ya çok düşkün bi insan değilim telefondada çok büyük uygulamalar çalıştırmıyorum (ara sıra pubg oynuyorum o kadar)

Eyw kardeşim saol sonunda konuya uyan bi kişi daha çıktı
Sadece bi kaç kişi konuyu bozmuyo onlara twşekkür ederim

Benim fikrimde sizinki gibi
Hayır yine düşünmüyorum çünkü cihaz biçok konuda günümüz teknolojisinden geri kalmış durumda

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Ne konuda mesela
Hayır yine düşünmüyorum çünkü cihaz biçok konuda günümüz teknolojisinden geri kalmış durumda
Ne konuda mesela

Ööneri
Hocam ben de şu insanları anlayamıyorum? Baştan önerilere kapalı biriysen neden konu açıyorsun:)
Önerilere kapalı değülim sadece kamerayla ilgili yorumda bulundu kamerayla çok işim olmadığını ve ağır uygulamalar kullanmadığı söyleyip tekrar filir istedim

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
7 plus’ın ekranı 16:9 formatında. Yeni çıkan cihazlar artık standart olarak 19:9 ekranlar kullanıyorlar yani dar ve uzun ekranlar. Bunun iyi birşey olduğu düşünülüyor. Diğer bir konu ekran kasa oranı günümüzde çıkan telefonlara kıyasla çok düşük. Yani yeni çıkan telefonlarda ön taraf komple ekran olurken 7 plus ta altta ve üstte oldukça kalın çerçeveler var. Bu sebeple cihaz günümüzün 6.5 inçlik telefonları boyutunda olmasına rağmen 5.5 inç ekran sunuyor. En belirgin farklar bunlar. Birde hızlı şarj yok. Ama bunlara ek olarakta mesela Xiaomi lerde olmayan stereo hoparlör, optik görüntü sabitleme gibi özellikleride var.

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
7 plus’ın ekranı 16:9 formatında. Yeni çıkan cihazlar artık standart olarak 19:9 ekranlar kullanıyorlar yani dar ve uzun ekranlar. Bunun iyi birşey olduğu düşünülüyor. Diğer bir konu ekran kasa oranı günümüzde çıkan telefonlara kıyasla çok düşük. Yani yeni çıkan telefonlarda ön taraf komple ekran olurken 7 plus ta altta ve üstte oldukça kalın çerçeveler var. Bu sebeple cihaz günümüzün 6.5 inçlik telefonları boyutunda olmasına rağmen 5.5 inç ekran sunuyor. En belirgin farklar bunlar. Birde hızlı şarj yok. Ama bunlara ek olarakta mesela Xiaomi lerde olmayan stereo hoparlör, optik görüntü sabitleme gibi özellikleride var.
Sizin ıphone hakkında bilgi sahibi olduğunuzu düşündüğümden soruyorum
2020 de alınabilicek bi telefonmu
Ve beni kaç sene götürür? (4 sene üstü götürürmü?)
(En az 4 sene götürse çok iyi olur)

Omrfaruuukk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Yukarıda da gördüğünüz gibi 2020 senesinin nisan aylarına doğru telefonumu değiştirmek istiyorum. Kararım ıphone den yana olduğu için ve 7 serisinin yukarısındaki telefonlar çok pahalı olduğu için 7 plusu konu aldım. Sorum şu; 2020 yılında ıphone 7 plus alınırmı ve beni kaç sene götürür? (4 seneden fazla götürürmü)

muhtemelen apple 2022 yılında iphone 7 serisinden desteğini kesicek. X serisi ya da 8 eğer bütçeniz varsa 11 serisine bakmanızı öneririm 

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
Sizin ıphone hakkında bilgi sahibi olduğunuzu düşündüğümden soruyorum
2020 de alınabilicek bi telefonmu
Ve beni kaç sene götürür? (4 sene üstü götürürmü?)
(En az 4 sene götürse çok iyi olur)
4 sene kullanacaksanız bütçenizi biraz daha artırıp Xr almalısınız. 4000₺ ye 2016 model 32gb bir telefon alacağınıza 5800₺ verin 2018 model 64gb tam ekran bir cihaz alın. 32gb lık hafızası artırılamayan bir telefonu 4 sene kullanmak işkence olur. Vazgeçin 7 plus tan Xr alın.

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
4 sene kullanacaksanız bütçenizi biraz daha artırıp Xr almalısınız. 4000₺ ye 2016 model 32gb bir telefon alacağınıza 5800₺ verin 2018 model 64gb tam ekran bir cihaz alın. 32gb lık hafızası artırılamayan bir telefonu 4 sene kullanmak işkence olur. Vazgeçin 7 plus tan Xr alın.
Açıkçası xr yaşıma göre çok ciddi rakamda bir telefon ve eğer gb sorun olur diyorsanız benim şuanki telefonumda 32 gb ve 10 gb boşum bile var
Gb dışında almakta sorun yok dimi o zman sşzide çok uğraştırdım sorularla ama sonuçta para veriyoruz incelemek lazım
(Iphone xr , ıphone x den daha mı yeni)

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Açıkçası xr yaşıma gçre çok ciddi trakamda bir telefon ve eğer gb sorun olur diyorsanız benim ömceki telefonumda 32 gb ve 10 gb boşum bile var
Gb dışında almakta sorun yok dimi o zman sşzide çok uğraştırdım sorularla ama sonuçta para veriyoruz incelemek lazım
2020'ye girecez 32 gb telefon almak mantıklı olmaz en az 64 gb olmalı

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Yorumunuz için teşekkürler ama çok uygulama yüklemeyen ve az fotoğraf çeken biriyim o yüzden dediğim gibi şimdiki telefonumda 32 gb ve 10gb boşum bile var

Peki
Size soriyim o zaman depolama dışında alınabilir bi telefonmu (depolama 32 gb benim için iyi zorlanmam)

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Yorumunuz için teşekkürler ama çok uygulama yüklemeyen ve az fotoğraf çeken biriyim o yüzden dediğim gibi şimdiki telefonumda 32 gb ve 10gb boşum bile var

Peki

Size soriyim o zaman depolama dışında alınabilir bi telefonmu (depolama 32 gb benim için iyi zorlanmam)
bende 5 sene öncesine kadar 16 gb bana yeter diyordum 3 sene sıkıntı çıkarmadı ama son 2 sene benim için işkence oldu o yüzden en az 64 gb model almaya bak
Bende çok fazla foto çeken biri değilim fakat uygulamalar bile çok yer kaplıyor o yüzden yüksek grafikli oyun indirme örneğin gta sa hafızada 2 gb yer kaplıyor