2020'de hala iphone 7 plus alınır mı ?

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
iphone 7 plus alınmaz net ayrıca bu kadar basit bir sorusu olan bu konu nasıl 6 sayfa uzadı böyle
Mesaj otomatik birleştirildi:

iphone 7 plus alınmaz net ayrıca bu kadar basit bir sorusu olan bu konu nasıl 6 sayfa uzadı böyle
4000 bütçeyle mi 9t pro alınır rahat 3 sene kullanılır.

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
kamerası pop up olanlarda kötü yorumlar varmış diye duydum

4000 bütçeyle mi 9t pro alınır rahat 3 sene kullanılır.
5 sene kadar kullancağım bi cihaz lazım bana ve huawei nova 5t ile ıphone 7 plus arasında kaldım

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Pop-up kamera öyle dandik bir his vermiyor sağlam kendim kullandığımdan biliyorum
zaten şuan bir çok cihaza bakıyorum 7 plus ı konu almamın nedeni IOS bi cihaz kullanmak istemem ve bütçeme en uygun ıphonenin 7 plus olması

zaten şuan bir çok cihaza bakıyorum 7 plus ı konu almamın nedeni IOS bi cihaz kullanmak istemem ve bütçeme en uygun ıphonenin 7 plus olması
sizce beni kaç sene götürür 7 plus

ya da nova 5t geliyor huaweinin 4500 tl ye ona da bakmaya düşünüyorum

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
kamerası pop up olanlarda kötü yorumlar varmış diye duydum

5 sene kadar kullancağım bi cihaz lazım bana ve huawei nova 5t ile ıphone 7 plus arasında kaldım
2020'ye girerken iphone 7 plus alıp 5 sene kullanabileceğini düşünmüyorsun değil mi

sizce beni kaç sene götürür 7 plus
2 sene götürür

huseyinnu51

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ya da nova 5t geliyor huaweinin 4500 tl ye ona da bakmaya düşünüyorum
Kendi düşüncemi söyleyeyim. Tasarımını ben beğenmedim. Ön ekran içindeki kamerası hoşuma gitmedi hiç. 4500 TL para veriyorsun ama oled ekranı yok. Su ve toz geçirmezlik yok. Kamera Leica değil (2. el Huawei Mate 20 Pro ile kıyaslıyorum). Bilmiyorum belki senin için önemli değil ama ben alacak olsam o kadar para verdiğim bir üründe her şey olsun isterdim. Bütçem yetmiyorsa sıfır sevmediğim bir ürün yerine, 2. el sevdiğim bir ürünü alırdım. Evet işlemcileri aynı fakat her şey işlemci değil, tasarımda önemli. Birde şöyle bir şey var, bir ürün yeni çıktı diye eski model ürünleri kötü olarak algılamak ve göz ardı etmek büyük hata olur.

vparanoid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
v

v

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Alinmamasi icin bircok sebebi var

Emre:)

Doçent
Reaksiyon puanı
403
söyleyebilirmisiniz acaba
1)Eski bir cihaz, güncellemeleri yakında almayacak.
2)Pil ömrü çok kötü. 4000mahlık bataryalar varken 1800lük iphone almak çok saçma. İlk aldığınızda bile 1 günü zor çıkartır.
3)O fiyat segmentinde (özellikle ön kamerası) çok daha iyi çekim yapan cihazlar var.
4) Tasarım çok eski, o boyuttaki cihazlar çok daha geniş ekran sunabiliyor.
5)Alma la işte.

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
1)Eski bir cihaz, güncellemeleri yakında almayacak.
2)Pil ömrü çok kötü. 4000mahlık bataryalar varken 1800lük iphone almak çok saçma. İlk aldığınızda bile 1 günü zor çıkartır.
3)O fiyat segmentinde (özellikle ön kamerası) çok daha iyi çekim yapan cihazlar var.
4) Tasarım çok eski, o boyuttaki cihazlar çok daha geniş ekran sunabiliyor.
5)Alma la işte.
1) iki sene güncelleme süresi var
2) bataryası 2900 mAh
3) kameraya çok takılmıyorum benim için ideal
4) evet ekran kasa oranı kötü ama ekran büyüklülüğü gayet iyi bence
fikriniz için teşekkür ederim ama bende fikrimi söyliyeyim dedim şimdi tekrar soriyim *benim için* alınırmı sizce
yukarıdaki belirttiklerime göre

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
1) iki sene güncelleme süresi var
2) bataryası 2900 mAh
3) kameraya çok takılmıyorum benim için ideal
4) evet ekran kasa oranı kötü ama ekran büyüklülüğü gayet iyi bence
fikriniz için teşekkür ederim ama bende fikrimi söyliyeyim dedim şimdi tekrar soriyim *benim için* alınırmı sizce
yukarıdaki belirttiklerime göre

Önerilere kapalı ve İphone 7 Plus'ı almayı kafasına koymuş biriyseniz neden yorumumuzu istiyorsunuz ki?

Amaç galiba belli, neredeyse bütün mesajlar bu konuyla kasılmış?

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Önerilere kapalı ve İphone 7 Plus'ı almayı kafasına koymuş biriyseniz neden yorumumuzu istiyorsunuz ki?

Amaç galiba belli, neredeyse bütün mesajlar bu konuyla kasılmış?
yorumlara kapalı değilim sadece kamera gibi bi kaç özelliği daha çok kullanmadığımı belirterek tekrar bana uygun olup olmadığını öğrenmeye çalışıyorum

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
yorumlara kapalı değilim sadece kamera gibi bi kaç özelliği daha çok kullanmadığımı belirterek tekrar bana uygun olup olmadığını öğrenmeye çalışıyorum

Alma diyen adama sizce alınır mı demek mesaj kasmadan başka bir şey değil. Çok istiyorsanız da alın, 2 ay sonra ekran kasa oranı ve batarya yüzünden yaşadığınız sorunlarla ilgili konu açtığınızda gülerek geçerim...

Kararsız23

Profesör
Reaksiyon puanı
2,124
Nisan ayı gelince konu açsanız daha sağlıklı olur.

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Evet sana uygun sorun çıkartmaz.Yalnız bakış açını bir de şu yöne çevirmelisin,daha iyisini almak varken neden kötü bir cihaz alayım.Al iyisini,belki ileride fotoğraf çekme merakın olacak,ya da telefondan bir şeyler izlemek isteyeceksin ve büyük ekrana ihtiyaç duyacaksın,ayrıca kimse cebinde 20 binlik power bankle dolaşmak istemez.

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Evet sana uygun sorun çıkartmaz.Yalnız bakış açını bir de şu yöne çevirmelisin,daha iyisini almak varken neden kötü bir cihaz alayım.Al iyisini,belki ileride fotoğraf çekme merakın olacak,ya da telefondan bir şeyler izlemek isteyeceksin ve büyük ekrana ihtiyaç duyacaksın,ayrıca kimse cebinde 20 binlik power bankle dolaşmak istemez.
sosyal medya ve hafif oyunlarla günü çıkarmazmı dersiniz (belki yarım saat ağır oyun oynayabilirm)
ama öğrenci olduğum için günün 7 saatlik bi kısmı 10 dk lık tenefüslerle geçiyo
10 dk lık tenefüstede neye bakabilirinki zaten
bazen boş derslerde bakıyorum (en fazla 2 saat boş ders oluyo)

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
sosyal medya ve hafif oyunlarla günü çıkarmazmı dersiniz (belki yarım saat ağır oyun oynayabilirm)
ama öğrenci olduğum için günün 7 saatlik bi kısmı 10 dk lık tenefüslerle geçiyo
10 dk lık tenefüstede neye bakabilirinki zaten
bazen boş derslerde bakıyorum (en fazla 2 saat boş ders oluyo)
Telefonda önceden de dediğin gibi bir çok şey senin için önemli değil,ekranın büyük olması da önemsiz,şarj da kamera da.Samsung Galaxy S3 Mini var bende hala çalışıyor,satabilirim kriterlerini karşılıyor gibi.

O kadar para vereceksin,Türkiye'deyiz bu paralar büyük paralar.Daha güçlü,daha iyi kamerası olan,daha iyi bataryası olan bir telefon varken neden gidip kötüsünü alasın,aldığın şey parasını hak etsin en azından dimi.

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Telefonda önceden de dediğin gibi bir çok şey senin için önemli değil,ekranın büyük olması da önemsiz,şarj da kamera da.Samsung Galaxy S3 Mini var bende hala çalışıyor,satabilirim kriterlerini karşılıyor gibi.

O kadar para vereceksin,Türkiye'deyiz bu paralar büyük paralar.Daha güçlü,daha iyi kamerası olan,daha iyi bataryası olan bir telefon varken neden gidip kötüsünü alasın,aldığın şey parasını hak etsin en azından dimi.
bende aşırı özellileri kapsadığını düşünmüyorum ama IOS u ilk defa denemek istedim ve fiyatıma en uygunu bu buldum tabiki bu fiyata daha iyi androidler var ama dediğim gibi apple fanı da değilim sadec denemek istiyorum

ve bi de ablamda kullanıyo şuan hiç bi şikayeti yok zaten karar vermiştim sadece sizlere danışmak daha doğru olur diye konu açtım

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
bende aşırı özellileri kapsadığını düşünmüyorum ama IOS u ilk defa denemek istedim ve fiyatıma en uygunu bu buldum tabiki bu fiyata daha iyi androidler var ama dediğim gibi apple fanı da değilim sadec denemek istiyorum
Şimdiden hayırlı olsun o zaman :)

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
samsung s8 modeli 2017 de çıktı ve fiyatı 4000 küsür olmasına rağmen son güncellemesini aldı (yani sadece 2 güncelleme aldı)
peki ıphone 7 plus samsung s8 ten bir yıl önce çıktı ve 2 güncelleme daha alıcak
yani şunu demek istiyorum fiyatları aynı ve s8 in güncellmesi durduğu halde s8 i konu alsaydım alınır denirdi ve seni çok sene götürür denirdi.
yani android cihazlarda niye güncelleme önemsenmiyoda hala 2 güncellemesi olan telefona eski ve güncellemeyi kesicek denilip duruluyo
ayrıntılı bir şekilde cevaplayan olursa şimdiden teşekkürler

ve
samsung s8 modeli 2017 de çıktı ve fiyatı 4000 küsür olmasına rağmen son güncellemesini aldı (yani sadece 2 güncelleme aldı)
peki ıphone 7 plus samsung s8 ten bir yıl önce çıktı ve 2 güncelleme daha alıcak
yani şunu demek istiyorum fiyatları aynı ve s8 in güncellmesi durduğu halde s8 i konu alsaydım alınır denirdi ve seni çok sene götürür denirdi.
yani android cihazlarda niye güncelleme önemsenmiyoda hala 2 güncellemesi olan telefona eski ve güncellemeyi kesicek denilip duruluyo
ayrıca 7 plus ın antutu puanı daha yüksek olduğu halde

ayrıca 9t pro diye önerilen telefonlar da daha OIS bile yok şahsen 4000 tllik bi telde OIS ve suya dayanıklılık toza dayanıklılık sertifikası isterim ben

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635

ve

Ben güncellemeyi kesecek demedim.
Maalesef telefonlar hakkında yazılımsal olarak hala yeterli bilgiye sahip değilim,bu yüzden yanlış bilgi vermek istemiyorum.

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Ben güncellemeyi kesecek demedim.
Maalesef telefonlar hakkında yazılımsal olarak hala yeterli bilgiye sahip değilim,bu yüzden yanlış bilgi vermek istemiyorum.
yok 8 sayfalık bi konuşma olduda o yüzden çok dediler diye dedim

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635

ve

ayrıca 9t pro diye önerilen telefonlar da daha OIS bile yok şahsen 4000 tllik bi telde OIS ve suya dayanıklılık toza dayanıklılık sertifikası isterim ben
Her telefonun eksi yönleri vardır.Önemli olan hangisi seni çok etkiliyor,diyorsan ki video çekmek benim için bir yaşam tarzı,OIS siz telefon almazsın,ama fotoğraf çekmek istiyorsan iyi fotoğraf çeken telefonu alırsın.(Mİ 9 T Pro nun fotoğraf kalitesi çok çok daha iyi)
Yanlış bilmiyorsam Suya ve toza dayanıklılık sertifikaları için markalar ekstra bir para ödüyor.Bu yüzden de Xiaomi fiyatı uygun tutmak için sertifika satın almamış olabilir.Bunları kafamdan söylemiyorum,şu videoya baktığımda aklıma direkt bu geliyor.

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Ahahahah iphone 7'nin o leş bataryasını görmezden gelip mi 9t pro'nun ois'ine takılmak ???

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
Sizin öyle görüyor olmanız gerçekten öyle olduğu anlamına gelmiyor nasılsa. 11 den aşağısı ölü yatırımmış. Android lerin alayı ölü yatırım. iPhone'ların en çok istenen, herkesin alabilmek için can attığı, keşke benim olsa dediği cihazlar olduğunu herkes biliyor. Siz gözlerinizi kapatmaya devam edin. Millet parası ancak yettiği için 3 4 yıllık iPhone ları alıyor, eski olsun iPhone olsun diyor bunlar kalkmış ölü yatırımdır diyor :D hee hee ölü yatırım aynen :D
Sürü psikolojisi ? Teknoloji formunda yazdığın yoruma bak.

Apple IOS 15 güncellemesine kadar alıcağını açıklamıştı
Güncelleme her şey değildir. Sizi günlük kullanımda etkiyecek şeyler pil, kamera vs. ayırca 15 alsa ne olacak ki hayatında ne tür bir değişiklik olacak ki arayüz değişir o kadar yeni özellikler yeni cihazlara geliyor o yüzden hiç bulaşmayın derim.

Son düzenleme: