2020'de hala iphone 7 plus alınır mı ?

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
ne kullanıyorsunuz şuan
İPhone 5s (2014-2019)
Xiaomi Mİ9T (2019- ?)
[/QUOTE]
Iphone 5s i 5 sene kullandığınıza göre sizce bu telefonunda şuan alsam 4 yıl gibi bir süre öörü olmazmı
Ben şu açıdan bakıyorum
4000 liralık bir telefon nasıl kötü olabilirki

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Teşekkürler fikriniz için
Bedense çin de üretilen telefonlarda huawei den başka bi markaya güvenemiyorum
Diğer markalar kötü demek istemiyorum ama bilmiyorum neden istemediğimi
Valla Huawei alacaksan amiral gemisi almalısın orta segmentine bulaşma bile ortalık Kirin 710 çöplüğünden geçilmiyor çünkü

Brt.17

Doçent
Reaksiyon puanı
266
Realme gelmişti hatta gayet de güzel gelmişti ama fiyat politikası sonucu oluşan bazı durumlar nedeniyle faaliyetlerini durdurdular. Umarım geri gelirler. Açıkçası realme ve Oppo'yu arayüzünü beğenmediğimden almam ama işe "ne kadar rakip gelirse o kadar tüketicinin işine gelir" mantığıyla baktığım için gelmelerine seviniyorum.
Sdnnin haberinde realme ocak başında oneplusda yazin ortalarında gelecek yazıyordu. Fiyat politikasi iyi olur umarim. Rekabet artar böylece. X2 ve Xt hoşuma gidiyor.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Teşekkürler fikriniz için
Bedense çin de üretilen telefonlarda huawei den başka bi markaya güvenemiyorum
Diğer markalar kötü demek istemiyorum ama bilmiyorum neden istemediğimi
Bende 2 sene öncesine dek hatta son 11 ay öncesine dek Apple dışındaki markalara güvenmiyordum ta ki Xiaomi ile tanışana dek
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sdnnin haberinde realme ocak başında oneplusda yazin ortalarında gelecek yazıyordu. Fiyat politikasi iyi olur umarim. Rekabet artar böylece. X2 ve Xt hoşuma gidiyor.
x2 ve xt gelmeli bence bir de bütçe dostu olarak Realme 5 Pro gelmeli 3 Pro modeli de güzel fakat micro usb girişinden kaybediyor

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
ben bir telefona 5-10 bin verilmemesi taraftarıyım en fazla 3 bin veririm daha da bir kuruş vermem çünkü bu forumda konu açanların telefonu ne amaçla kullanacaklarını az çok tahmin edebiliyoruz bunun için kahin olmaya gerek yok
2800'e aldığım Mİ9T'de yaptığım işlerin aynısını 3500 tl'lik OnePlus 7T'de de yapacaktım umarım kendimi ifade edebilmişimdir
edit: COD'u sadece test etmek için indirdim en yüksek ayarlarda bile yağ gibi akıyor
edit2: Telefonda oyun oynayan biri değilim telefonda oyun oynamayı 4 inçlik İPhone 5s'te GTA SA bitirdikten sonra zirvede bıraktım

Katılıyorum hocam, şuan en yüksek ayarlarda oyun oynadığımda bile CPU kullanımı en fazla %65-70'lere çıkıyor. Şuan bırakın OnePlus 7T Pro'yu, Oneplus 6 bile alsanız işlem gücünün tamamını günlük hayatta kullanamazsınız.

Brt.17

Doçent
Reaksiyon puanı
266
Bende 2 sene öncesine dek hatta son 11 ay öncesine dek Apple dışındaki markalara güvenmiyordum ta ki Xiaomi ile tanışana dek

x2 ve xt gelmeli bence bir de bütçe dostu olarak Realme 5 Pro gelmeli 3 Pro modeli de güzel fakat micro usb girişinden kaybediyor
5 pro o kadarda ilgimi çekmedi açıkçası.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
OnePlus Oppo politikası uygulayacaksa hiç gelmesin ben 7T'nin 3000-3500 tl olması taraftarıyım şimdi ülkemize resmi olarak gelirse bu telefon olur bize 5000 hatta 7000 tl OnePlus boşu boşuna gelmiş olur
Ben OnePlus hayranı olarak kullanmayı çok isterim içimde OnePlus sevgisi yanıp tutuşuyor fakat bir telefona da 5000-7000 tl vermek de istemiyorum

lgsever

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
Valla Huawei alacaksan amiral gemisi almalısın orta segmentine bulaşma bile ortalık Kirin 710 çöplüğünden geçilmiyor çünkü
Alakası yok bir markayı,modeli ya da genelleme içinde ne kullanacaksan böylesine ezip geçemezsin.Sen bahsettiğin segmenti kimin ne amaçla ne sıklıkla kullanacağının bilgisine mi sahipsin.Babam gündelik işleri için aldı ve her telefonunda olduğu gibi bundan da aşırı memnun.Amiral gemisi alacaksın derkenki rahatlığını sen kasadaykende görmek isterim.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Katılıyorum hocam, şuan en yüksek ayarlarda oyun oynadığımda bile CPU kullanımı en fazla %65-70'lere çıkıyor. Şuan bırakın OnePlus 7T Pro'yu, Oneplus 6 bile alsanız işlem gücünün tamamını günlük hayatta kullanamazsınız.
6T diyelim şuna 6'nın tasarımı hoşuma gitmiyor

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
Umarım verir ama hiç sanmıyorum, verse bile İOS 15'in ne kadar özelliğinden dışlanıcan o var. Karae sizin ama ben bu saatten sonra İphone 11 aşağısını ölü yatırım olarak görüyorum. Şuan Mi A3 bile alsan 3 yıl rahat güncelleme alırsın.
Sizin öyle görüyor olmanız gerçekten öyle olduğu anlamına gelmiyor nasılsa. 11 den aşağısı ölü yatırımmış. Android lerin alayı ölü yatırım. iPhone'ların en çok istenen, herkesin alabilmek için can attığı, keşke benim olsa dediği cihazlar olduğunu herkes biliyor. Siz gözlerinizi kapatmaya devam edin. Millet parası ancak yettiği için 3 4 yıllık iPhone ları alıyor, eski olsun iPhone olsun diyor bunlar kalkmış ölü yatırımdır diyor :D hee hee ölü yatırım aynen :D

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Alakası yok bir markayı,modeli ya da genelleme içinde ne kullanacaksan böylesine ezip geçemezsin.Sen bahsettiğin segmenti kimin ne amaçla ne sıklıkla kullanacağının bilgisine mi sahipsin.Babam gündelik işleri için aldı ve her telefonunda olduğu gibi bundan da aşırı memnun.Amiral gemisi alacaksın derkenki rahatlığını sen kasadaykende görmek isterim.
Kusura bakma ama durum böyle çünkü Huawei'nin sadece amiral gemileri parasının hakkını veriyor ayrıca amiral gemisi alacaksın lafının bir rahatlığı yok bu acı bir gerçek
Babanızın beklentileri ile konu sahibinin beklentileri bir değil
Huawei'nin orta segmenti cidden parasının hakkını vermiyor RN8 Pro almak varken neden P30 Lite alasın ki aynı işlemci Honor 10 Lite'da da var ve aralarında sadece 1000 tl fark var ben burada 1000 tl'lik fark göremiyorum
Bahsettiğim segmenti kimin ne amaçla kullanacağını bilmiyorum çünkü kahin değilim ben sadece segment arası genelleme yapıyorum ve malesef durum böyle yani ben şahsen Huawei alacak olsaydım Nova 5T alırdım Kirin 710 kullanmazdım çünkü cidden kabak tadı vermeye başladı

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
Sizin öyle görüyor olmanız gerçekten öyle olduğu anlamına gelmiyor nasılsa. 11 den aşağısı ölü yatırımmış. Android lerin alayı ölü yatırım. iPhone'ların en çok istenen, herkesin alabilmek için can attığı, keşke benim olsa dediği cihazlar olduğunu herkes biliyor. Siz gözlerinizi kapatmaya devam edin. Millet parası ancak yettiği için 3 4 yıllık iPhone ları alıyor, eski olsun iPhone olsun diyor bunlar kalkmış ölü yatırımdır diyor :D hee hee ölü yatırım aynen :D

İphone Fanboy'larıyla tartışmıyorum. O kadar savunuyorsanız 5.8K'ya İphone XR almak yerine ucuza İphone 7 alsaydınız...

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
siz alıncağınımı düşünüyomusunuz 7 plusın 2020 de

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Yukarıda da gördüğünüz gibi 2020 senesinin nisan aylarına doğru telefonumu değiştirmek istiyorum. Kararım ıphone den yana olduğu için ve 7 serisinin yukarısındaki telefonlar çok pahalı olduğu için 7 plusu konu aldım. Sorum şu; 2020 yılında ıphone 7 plus alınırmı ve beni kaç sene götürür? (4 seneden fazla götürürmü)
arkadaşlar konu biraz dağıldı lütfen başka telefon önermek yerine sadece fikrinizi söylerseniz çok sevineceğim

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
arkadaşlar konu biraz dağıldı lütfen başka telefon önermek yerine sadece fikrinizi söylerseniz çok sevineceğim
ben önerimi sundum gerisine karışmam babuş sana da şimdiden hayırlı olsun iyi günlerde kullan diyorum (artık hangi telefonu alacaksan)

wgı123

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Şu dünyada 2 kesime laf anlatmak zordur
1- Cahile
2- Apple fanboyu
size kime laf anlatmanız gerektiğini sormadım
apple fanboyu da değili sadece IOS telefon kullanmayı merak ettiğimden deniyeceğim

ben önerimi sundum gerisine karışmam babuş sana da şimdiden hayırlı olsun iyi günlerde kullan diyorum (artık hangi telefonu alacaksan)
teşekkürler efendim

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
size kime laf anlatmanız gerektiğini sormadım
apple fanboyu da değili sadece IOS telefon kullanmayı merak ettiğimden deniyeceğim

teşekkürler efendim
hocam ben size apple fanboyu demedim üzerinize alınmayın ben onu genel dedim
IOS deneyimlemek istiyorsunuz anlıyorum fakat 7 plus doğru bir tercih olmaz alsanız bile en fazla 2 sene kullanırsınız

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
cihaz alınır kullanılır. hiç bir sorun yaratmaz. fakat teknolojisi biraz eskidi. kamera orta segment gibi olmuştur. o konularda üzer. arkadaşların aynı fiyata daha güzel fotoğraf çeken kameralara sahip olmuş olur özellikle akşamları. canını biraz sıkar. performans olarak değilde stabillik olarak alınır. daha güncel bir cihazı zorlasanız daha mantıklı olur. şuan telefonum kırıldığı için yeni telefon bakıyorum note 3 den giriyorum samsung note 3 2013 senesinde çıkmış bir telefon. cihaz teknolojisinin eskidiğini belli ediyor fakat gene de gayet kullanışlı güzel. teknoloji satın aldığınızı da unutmayın... almak isterseniz de alınır

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Geçen ay 4.5 yıllık İphone 6 kullanımını bitirip RN8 Pro'ya geçen biri olarak söylüyorum:

7'ye geçsen batarya ve ekran üzer, ekran kasa oranı telefondan alacağın zevki engeller. Güncelleme desen 8-9 ay sonra 14'u ya alır ya almaz sonra rafa kalkar.

Telefon alacağınız zaman cihaz İphone bile olsa 1.5 yıldan eski modelleri direkt eleyin.
benimde 6 gün sonra 1 aylık olacak :)

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
İPhone 5s (2014-2019)
Xiaomi Mİ9T (2019- ?)
Iphone 5s i 5 sene kullandığınıza göre sizce bu telefonunda şuan alsam 4 yıl gibi bir süre öörü olmazmı
Ben şu açıdan bakıyorum
[/QUOTE]
4000 tl bir telefon kötü demedim şahsen o kadar bütçem olsa OnePlus 7T alır 500 tl artar bile o para ile de kendime kablosuz kulaklık alırdım
Mİ9T'yi rahat 4 sene kullanırım çünkü ben her sene zırt pırt telefon değiştiren biri değilim zaten ben araştırmamı bu yönde yaptım ve Mİ9T'nin ihtiyaclarıma kulak verdiği için onu aldım ve gayet memnunum

2 sene sonra şişip patlarmı?
fişi çekilir yani yazılım desteği son bulur anlamında dedim

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
Ben şu açıdan bakıyorum
4000 tl bir telefon kötü demedim şahsen o kadar bütçem olsa OnePlus 7T alır 500 tl artar bile o para ile de kendime kablosuz kulaklık alırdım
Mİ9T'yi rahat 4 sene kullanırım çünkü ben her sene zırt pırt telefon değiştiren biri değilim zaten ben araştırmamı bu yönde yaptım ve Mİ9T'nin ihtiyaclarıma kulak verdiği için onu aldım ve gayet memnunum

[/QUOTE]
Ama bugün amiral gemi bir androidde alsanız 2 sene sonra güncelleme almayacak.

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906

OnePlus'ı ve Pixel'leri duymadınız galiba. OnePlus 3T bile Android 9 aldı. Hatta amiral gemilerini de bırakalım, 3 yıl önce çıkan Redmi Note 5 serisi bile MIUI 11 aldı. Sadece Samsung amiral gemisi üretmiyor:)

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Hocam o markadan markaya değişkenlik göstermiyor mu Samsung 2 güncelleme veriyor sonra cihazın desteğini kesiyor çinli markalarda durum nasıl bilmiyorum pixellerde ise 3 tane güncelleme alıyor diye biliyorum snuçta stock android kullanıyor

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
siz alıncağınımı düşünüyomusunuz 7 plusın 2020 de

7 plus iyi telefonda bu saatten sonra sıfırına 4000₺ verilmez sanırım. Üstelik 4000₺ ye 32gb lık versiyonu satılıyor. Biraz daha bekleyip bütçenizi 5800 e çıkarıp Xr alabilirseniz çok daha iyi olur.