2015 Genel Seçim Anketi

2015 Genel Seçimleri

• Kullanılan toplam oy
    206
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dreamhunter

Asistan
Reaksiyon puanı
0
430 milyar dolar borçlanman büyümeni değil , başka ülkelere bağımlı hale gelmeni , onların politikasını uygulamanı getirir. Yani ekonominde söz sahibi olmanı değil , başka ülkelerin çıkarlarını gerçekleştirecek durumda olursun. Evet parçalarının öyle. Tamamıyla yerli üretim yapman da imkansız zaten.

austata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
430 milyar dolar borçlanman büyümeni değil , başka ülkelere bağımlı hale gelmeni , onların politikasını uygulamanı getirir. Yani ekonominde söz sahibi olmanı değil , başka ülkelerin çıkarlarını gerçekleştirecek durumda olursun. Evet parçalarının öyle. Tamamıyla yerli üretim yapman da imkansız zaten.

kusura bakma ama hiç bir şey bilmeyene bir şeyler anlatması kolayda
yanlış şeyler bilene bir şeyler anlatması zor.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Cari açığa hala borç diyen insanlar var, açık öğretime mi gidiyorsunuz nedir

dreamhunter

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Cari açığa hala borç diyen insanlar var, açık öğretime mi gidiyorsunuz nedir
Ne olduğunu gayet güzel açıkladım. Anlayamıyorsunuz , ilkokula mı gidiyorsunuz idrak sorununuz var da?
Ha ayrıca alın okuyun da bilgilenin biraz , kafanız çok gerilerde kalmış biraz nasiplenirsiniz.
http://www.resulkurt.com/?artikel,905
yok yauv açık öğretime giden yine bir şeyler bilir....

Hem üniversite hem de açık okuyorum ; fakat sizin cahilliğiniz 10 tane lisans okusanız bile bitmez. Rahat ol ayrıca gerektiğinden de fazla şey biliyorum.
Söylediklerimi az önceden beri kabul eden ; fakat hemen yanına yandaş bulup beni cahil yapmanız , değişmeniz de takdire şayan bir durum. Sizler tekil olarak pısırık bireylersiniz , ancak çoğul oldukça dişlerini gösteren kişilersiniz.

Ha ayrıca benim bilgi seviyemi ölçecek , laf edecek kalitenizin de olmadığı aşikar.

Az önceden beri adam yerine koydum açıklıyordum yanılmışım , haddinizi bilin.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Cari açığa borç diyen de hazır sizin kendi milletvekili adayınız , aaa yoksa o da mı cahil oldu , açık öğretim mi oldu ? Ama Akp'li derse çok zeki olur sizin gözünüzde , acınacak haldesiniz cidden. Ya da dediğini kabul etmeyip nasıl olur ya diyip Tayyip'e şikayet edin cari açığa borç dedi diye Resul Kurt'u ?

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Cari açık borç değildir. Borçlanmada sürdürülenilir olduğu sürece sorun uoktur. Tavsiyem dış borç stoku konusunda geliimii ülkelerde durum nedir, sıralama yapılsa Türkiye nerededir. Bunu bir araştırın. Türkiye ufak tefekde olsa teknoloji ve yazılım üretmeye başladı.
Ha kaldı ki cari açık devletin kontrol edebileceği bir olguda olmaktan çıkıyor. Vatandaş olarak iphone 6, galaxy s6, note 4 vs... yada mersedea bilmem ne almazsınız tüketim noktasında cari açığı şişirmezsiniz. Üretmediğiniz teknooojiye dalmazsanız sorun olmaz.

dreamhunter

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Türkiye cari açıkta kaçıncı? | Para Haberleri
2011 yılında 2.sıradaymışız Portekiz'in ardından , şimdiyi araştırdım pek bir şey bulamadım. Fakat ya yerimizde saymışızdır ya da 1.olmuşuzdur.
Ekonomide, AKP öncesi ve AKP döneminin karşılaştırması... / Türkiye Ekonomisi / Milliyet Blog

Ve cari açık benim için bir borçtur , sizin vekilinizi okumamıştım daha önceden ; fakat aynı görüş içindeymişiz cari açık konusunda. Ben zaten teknoloji üretmeye başlamadı demedim , dediğim dünya kadar borçlanıp yapmaları , şu zamanı atlattık tamam fakat gelecek nesillere ne bırakıcaz sadece borç mu , başka ülkelere bağımlı bir ekonomi mi ? Dersiniz ki teknoloji üretiliyor gelişeceğiz , zamanında ağır sanayiye yöneldiğimiz zaman buna engel oldular. Diyelim ki yapıldı zaten dünya pazarını elinde bulunduran ülkeler kendi pazarlarına girmene izin vermeyecektir , kendi çıkarlarına aykırı buldukları için. O bakımdan zaten Abd'den hegemonyasından kurtulup başka ticari ortaklıklara dönülmeli. Dünyanın tek güç odağı etrafında dönmesi değil , yeni güç odaklarının türemesi herkes için iyi olur.

kujinakata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.

newman35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Amacını aşmış muhabbetler, burası telefon sitesi değil mi,

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Türkiye cari açıkta kaçıncı? | Para Haberleri
2011 yılında 2.sıradaymışız Portekiz'in ardından , şimdiyi araştırdım pek bir şey bulamadım. Fakat ya yerimizde saymışızdır ya da 1.olmuşuzdur.
Ekonomide, AKP öncesi ve AKP döneminin karşılaştırması... / Türkiye Ekonomisi / Milliyet Blog

Ve cari açık benim için bir borçtur , sizin vekilinizi okumamıştım daha önceden ; fakat aynı görüş içindeymişiz cari açık konusunda. Ben zaten teknoloji üretmeye başlamadı demedim , dediğim dünya kadar borçlanıp yapmaları , şu zamanı atlattık tamam fakat gelecek nesillere ne bırakıcaz sadece borç mu , başka ülkelere bağımlı bir ekonomi mi ? Dersiniz ki teknoloji üretiliyor gelişeceğiz , zamanında ağır sanayiye yöneldiğimiz zaman buna engel oldular. Diyelim ki yapıldı zaten dünya pazarını elinde bulunduran ülkeler kendi pazarlarına girmene izin vermeyecektir , kendi çıkarlarına aykırı buldukları için. O bakımdan zaten Abd'den hegemonyasından kurtulup başka ticari ortaklıklara dönülmeli. Dünyanın tek güç odağı etrafında dönmesi değil , yeni güç odaklarının türemesi herkes için iyi olur.
Türkiye eski Türkiye değil,herhangi bir sektöre/pazara girecekse kimseye bunu sormaz,girer ve başarır.buna artık sizlerde inanın.ha o rakamlara gelince hepsi yanıltıcı(yalan demiyorum yanıltıcı).

hadmi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
MHP ve CHP'li arkadaslar, HEPAR'a bir sans vermeliler diye dusunuyorum. Saygilar...

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
Türkiye'de olmadığımdan kullanamıyorum kullansaydım, chp'ye atardım bu seçim.

execute

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ankete niye bu kadar çok seçenek koydunuz ki ?

1- Ak parti

2 - Hepsi

Nede olsa hepsi ( mhp,chp,hdp, ) birleşti. Ne kandırmışlar bu milleti yıllarca. Biri milliyetiçiyim demiş kendi grubunu kandırmış, diğeri ırkçılık var demiş kendini grubunu, diğeri Atatürkçüyüm demiş kendi grubunu. Bütün gruplar birbirine girmiş bunlar arka sokakta oturup çardak da sofra kurmuşlar.

dreamhunter

Asistan
Reaksiyon puanı
0

1- Ak parti

2 - Hepsi

Nede olsa hepsi ( mhp,chp,hdp, ) birleşti. Ne kandırmışlar bu milleti yıllarca. Biri milliyetiçiyim demiş kendi grubunu kandırmış, diğeri ırkçılık var demiş kendini grubunu, diğeri Atatürkçüyüm demiş kendi grubunu. Bütün gruplar birbirine girmiş bunlar arka sokakta oturup çardak da sofra kurmuşlar.

Tayyip Erdoğan ağzıyla konuşursanız karayı ak , kirliyi temiz , haksızı haklı , yalancıyı dürüst , yalanı doğru , yolsuzluğu yol yaptık sanmanız çok normal. Seçimlerden sonra Akp tek başına iktidar olamazsa , Hdp'de barajı geçerse nasıl Akp ve Hdp'nin ya da Akp ve Mhp'nin birlik olacaklarını , nasıl halkı kandırdıklarını , yalan attıklarını izleyin ve görün. Ama siz yaparsanız olay mübahtır ayrı.

suat_by

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

1- Ak parti

2 - Hepsi

Arkadaşım ne alakası var söylediklerinizin şimdi. Saçma saçma konuşup algı yönetmeyin. Yok hepsi tek parti olmuşlarda yok kandırmışlarda. Bütün muhalefet partileri pekala kendi siyasetleri üzerinden seçmenlerden oy istiyor. Nasıl bir zekaya sahipsinizki çıkıp şunları böyle kalabalık platformlarda yorum olarak yazıp konuşabiliyorsunuz.
12 senedir iktidar olan bir parti var. Siyasi olarak muhalefet sözcüğünün anlamı budur zaten. İktidara muhalefet edip öne geçebilmek yönetime geçebilmek. Ne yapacaktı diğer partiler "buyur tayyipcim, meydan senin"mi diyeceklerdi.
Ayrıca bu seçimde illa halkı kandıran birini arıyorsan kaçak saraya bak. Tarafsızlık yemini etmiş cumhur, meydan meydan gezip oy istiyor. Bu haspamda gelmiş burda yok hepsi bir partiymiş,yok kandırmışlar..

execute

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım ne alakası var söylediklerinizin şimdi. Saçma saçma konuşup algı yönetmeyin. Yok hepsi tek parti olmuşlarda yok kandırmışlarda. Bütün muhalefet partileri pekala kendi siyasetleri üzerinden seçmenlerden oy istiyor. Nasıl bir zekaya sahipsinizki çıkıp şunları böyle kalabalık platformlarda yorum olarak yazıp konuşabiliyorsunuz.
12 senedir iktidar olan bir parti var. Siyasi olarak muhalefet sözcüğünün anlamı budur zaten. İktidara muhalefet edip öne geçebilmek yönetime geçebilmek. Ne yapacaktı diğer partiler "buyur tayyipcim, meydan senin"mi diyeceklerdi.
Ayrıca bu seçimde illa halkı kandıran birini arıyorsan kaçak saraya bak. Tarafsızlık yemini etmiş cumhur, meydan meydan gezip oy istiyor. Bu haspamda gelmiş burda yok hepsi bir partiymiş,yok kandırmışlar..

Herkes zekasının hakkını veriyor dert etme. Muhalefet edersin tabi, ama bugüne kadar milleti arkandan süreklediğin fikrin içine edipte yapmazsın. Yapıyorsan ideolojinden şaşmayacaksın. Fırıldak olmaya gerek yok. Eğer bir gün aynı çatı altında toplanılacaksa bu ülkenin menfaati için olur. Ee bizde bu toplanan partilerin geçmişte ülke menfaati için zerre birşey yapmadıklarını, özellikle bir partinin, ülke menfaatine olan her şeyi anayasa mahkemesine götürdüğünü göz önüne alırsak, niye toplandıkları belli.

Halk kendini kandıranı iyi biliyor. Ayrıca Devlet kendi için bir yapı inşaa ediyorsa kimse devlete senin yaptığın kaçak diyemez. Sen sahibi olduğun evin banyosuna küvet yaptırdığın zamam bu kaçak mı oluyor ? Evi aldığın firmamı diyecek, apartmanda oturan başka bir daire sahibi mi ? Onun için boş boş konuşmayın. Hükümetten bahsetmiyorum, bu Külliye devletindir. Bu hükümet gider başka hükümet gelir o Külliye yine devletindir. Sanırım Ak partinin gitmeyeceğinden çok eminsiniz o yüzden onların demirbaşı gibi kalacak görüyorsunuz. Merak etmeyin Sultan Süleymana kalmadı bu dünya kimseye kalmaz. Önemli olan hizmet edecek olan kim ise onu seçebilmek. Ben bu kadar omurgasız olan muhalefetlerin hiçbirisinden hizmet geleceğiniz sanmıyorum, ileride nasıl olur bilmem. hdp, mhp kavga ediyor ikiside ak partiyi lanetliyor. chp yi saymıyorum bile o nerede karışıklık var, ülke nasıl karıştırılır diye olay varsa orada. Ortada olanı gördüğünüz çok aşikar da işte birşey demiyorum. Düne kadar pkk hdp ile meclise girdi diye söyleniyordunuz, şimdi el ele. Ya baştan öyle demiyecektiniz. Demokrasi var meclise girdi. Misyonları ne ise ona göre mücadele edecektiniz vs. Yada şimdi sarmaş dolaş olmayacaktınız.

suat_by

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkes zekasının hakkını veriyor dert etme. Muhalefet edersin tabi, ama bugüne kadar milleti arkandan süreklediğin fikrin içine edipte yapmazsın. Yapıyorsan ideolojinden şaşmayacaksın. Fırıldak olmaya gerek yok. Eğer bir gün aynı çatı altında toplanılacaksa bu ülkenin menfaati için olur. Ee bizde bu toplanan partilerin geçmişte ülke menfaati için zerre birşey yapmadıklarını, özellikle bir partinin, ülke menfaatine olan her şeyi anayasa mahkemesine götürdüğünü göz önüne alırsak, niye toplandıkları belli.

Halk kendini kandıranı iyi biliyor. Ayrıca Devlet kendi için bir yapı inşaa ediyorsa kimse devlete senin yaptığın kaçak diyemez. Sen sahibi olduğun evin banyosuna küvet yaptırdığın zamam bu kaçak mı oluyor ? Evi aldığın firmamı diyecek, apartmanda oturan başka bir daire sahibi mi ? Onun için boş boş konuşmayın. Hükümetten bahsetmiyorum, bu Külliye devletindir. Bu hükümet gider başka hükümet gelir o Külliye yine devletindir. Sanırım Ak partinin gitmeyeceğinden çok eminsiniz o yüzden onların demirbaşı gibi kalacak görüyorsunuz. Merak etmeyin Sultan Süleymana kalmadı bu dünya kimseye kalmaz. Önemli olan hizmet edecek olan kim ise onu seçebilmek. Ben bu kadar omurgasız olan muhalefetlerin hiçbirisinden hizmet geleceğiniz sanmıyorum, ileride nasıl olur bilmem. hdp, mhp kavga ediyor ikiside ak partiyi lanetliyor. chp yi saymıyorum bile o nerede karışıklık var, ülke nasıl karıştırılır diye olay varsa orada. Ortada olanı gördüğünüz çok aşikar da işte birşey demiyorum. Düne kadar pkk hdp ile meclise girdi diye söyleniyordunuz, şimdi el ele. Ya baştan öyle demiyecektiniz. Demokrasi var meclise girdi. Misyonları ne ise ona göre mücadele edecektiniz vs. Yada şimdi sarmaş dolaş olmayacaktınız.

Sarmaş dolaş derken oslo görüşmelerindenmi bahsediyorsun.. Yoksa habur da davul zurnayla karşılayıp olay yerinde mahkeme kurup beraat ettirdiğiniz bebek katillerindenmi. Yoksa dolmabahçede kol kola girip basına poz verenlerdenmi. Belki de birlikte anayasa yapmaya kalktığınız apo'dan bahsediyorsundur... Herkes biliyor sizin seçim zamanı kabaran milliyetçiliğinzi. Seçimden sonra apo'nun kucağında alırsınız soluğu. Gitmesin zaten akepe. Layık olduğunuz pislikte boğulun. Daha iyisini haketmiyorsunuz.
Sizin yatacak yeriniz yok...!!

suat_by

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kimin bebek katilleri ile bir arada olduğu belli. Gezi olaylarında bile apo iti ile Atatürkün fotoğrafını yan yana açıp beraber ülkeye zarar veren zihniyetsiniz. Pkk yı zamanında kim peydahladı acaba ? Hergün şehit haberi gelmiyor diye mi üzülüyorsunuz. Gidin bakın kumdan karakollar ne hale gelmiş. Hepsi birer kale gibi maşallah. Hayır apo itinin ne olduğunu biliyorsunuz, bebek katilleri demeyide biliyosunuz, imkan olsa hiç durmaz birleşir hükümet bile kurarsınız. Gerçi arka plan ağababalarınız hep aynı sofrada. Sizde kendinizi yırtın işte buralarda yok şöyle yok böyle diye. Daha iyisi ak parti öncesindeki Türkiye ise, yok kardeşim istemiyoruz. Biz şimdiki pislikte boğulmak istiyoruz.

Maşallah kale gibi karakollarınızın 50 metre ötesinde teröristler kimlik kontrolü yapıyor gıkınızı çıkaramıyorsunuz. Örgüt adına vergi topluyor haraç kesiyor okul açıp bölücü propaganda yapılıyor kuzu kuzu izliyorsunuz kale gibi karakollarınızdan.
Akepe öncesinde değişen birşey yoktu. Bu ülkeyi yarım asırdır siz ve sizin yobaz zihniyetiniz yönetiyor. Adnan menderes ile başlayan çürüme sürecini onun bürokratı olan demirel devam ettirdi. Kenan evreni emekli olmak üzereyken orduda revizyon yapıp bir gecede tsk'nın başına o atadı. Özal demirel'in müsteşarı , kenan evrenin başbakan yardımcısı necmettin erbekanın milletvekili adayı idi. Necmettin erbakan siyasete nerde başlamış sence. Süleyman demirelin milletvekili aday adayı idi. Tayyip; özalın kalem müdürü adayı,erbakanın belediye başkanıydı. Abdullah gül erbakanın yardımcısıydı.
Bak sana bir çırpıda 70 sene saydım. Yani öncesi sonrası hep aynı kokuşmuş zihniyet. Altıyüz sene osmanoğullarına hizmet etmiş bir güruhtan geliyorsunuz. Bir altıyüz sene de tayyipoğullarına hizmet etmeye çok gönüllüsünüz. Allah gönlünüze göre versin.

Birde ağzınıza "gezi"yi almasanız. İstesenizde kirletemezsiniz.

sametdonmez60

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bence kilitleyin bu konuyu, kimse kimseyi kırmasın. Bırakın siyaseti sandıkta yapsın herkes. Biyerden sonra kör dövüşüne dönüyor bu olaylar, ortam bozulmasın.
d881aa15d9d4e31448990e5e08cf9689.jpg

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Seçim yasağı başladı ama bizim foruma işlemedi galiba

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...