2015 Genel Seçim Anketi

2015 Genel Seçimleri

• Kullanılan toplam oy
    206
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Adalet ve Kalkınma Partisi :thumbup:

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Yorumları okudukça halime şükrediyorum,oyum ülkemden yada yani AKP.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Şu forumda yorum yazanların çoğunluğu analiz yeteneği olmayan,önyargılı ve sırf muhalefet yaparak kendilerini özel zannedenlerle dolu.bu ülkenin 1 milyar dolar borç alabilmek için ülke ülke dolaştığını,ne tavizler ve sözlerle borç aldığını bilmeden yada araştırmadan gelir burada ahkam keser,memur maaşlarını bile imf den borç alarak ödendiğini söylemez ama gelir burada ekonomist gibi konuşur.o günler geride kaldı benim ülkem artık 70 sente muhtaç ülke değil,sarayın en iyisi olacak,adalet binaları en iyisi olacak,havaalanları dunyanın en büyüğü olacak,köprüleri en yükseğinden olacak vs.vs.alışın bunlara alışın.

Reaksiyon puanı
16,128
kaçak saray olarak adlandırılan saraya ihtiyaç yoktu çankaya köşkü yeterli idi bu ayranı yok içmeye tatırıvalle gidiyor...

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
[MENTION=94525]mapavrili[/MENTION] Herkesin analiz mekanizması var. Benim analiz mekanizmamda CHP diyor. Ben sana gelipte neden AKP'lisin demedim , demem de.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
@mapavrili Herkesin analiz mekanizması var. Benim analiz mekanizmamda CHP diyor. Ben sana gelipte neden AKP'lisin demedim , demem de.
Asla neden chp lisin diye seni sorgulayamam buna haddimde yok hakkımda yok,ben sadece muhalefeti sırf iftira, yalan dolan ve inkar üzerine kuranlara karşıyım. [MENTION=261339]Meridian[/MENTION]

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Konu bugda mı kaldı bana mı öyle geliyor. Ha bire en başa geçip duruyor.

fraud3

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bu arada geçen senenin anket sonuçlarını hatırlayan var mı? merak ettim.

dreamhunter

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anketlerdede görüldügü AKP KAZANACAKTIR :) ....
Evet Akp kazanabilir ; fakat anket şirketleri Chp seçmeni sandığa gitmesin diye kasıtlı olarak oyları şişiriyorlar. Ha bu Chp seçmeninin tembelliğinden , Akp'de böyle bir durum yok sandığa 7'sinden 70'ine hasta olsa da , sakat kalsa da herkes gidiyor örgütlü bir yapıları var , Chp olarak bunu kuramadık her defasında partiye dile getirmeme rağmen . Partide görüş ayrılıklarından bir araya gelemiyoruz , yani bizim örgütleşme sorunumuz var.

austata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CHP ile MHP arasında kararsız kaldım bende AKP oy vereyim en iyisi ;)

austata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet Akp kazanabilir ; fakat anket şirketleri Chp seçmeni sandığa gitmesin diye kasıtlı olarak oyları şişiriyorlar. Ha bu Chp seçmeninin tembelliğinden , Akp'de böyle bir durum yok sandığa 7'sinden 70'ine hasta olsa da , sakat kalsa da herkes gidiyor örgütlü bir yapıları var , Chp olarak bunu kuramadık her defasında partiye dile getirmeme rağmen . Partide görüş ayrılıklarından bir araya gelemiyoruz , yani bizim örgütleşme sorunumuz var.

Dediğine aynen katılıyorum daha CHP örgütlenmeyi beceremiyor ülke yönetmeyi hiiiç beceremez :D
Belki bir gün halkın içinden biri başına gelirde ''birileri tarafından getirilmeden'' halkın içine girerlerse belki belki bir gün :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bas CHP'ye geç çok düşünme.

Anca düşünmeyen birileri CHP ye oy verir işte :D

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Dediğine aynen katılıyorum daha CHP örgütlenmeyi beceremiyor ülke yönetmeyi hiiiç beceremez :D
Belki bir gün halkın içinden biri başına gelirde ''birileri tarafından getirilmeden'' halkın içine girerlerse belki belki bir gün :)

Din ile oy toplayanlara vermektense CHP'ye oy vermek ŞEREFTİR!

dreamhunter

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Aslına bakarsanız evet bizim sorunumuz ; fakat Chpliler olarak fazlasıyla rahata düşkün olduğumuzdan kaynaklı bir durum. Uğraşmak istemiyoruz bu da zararımıza yol açıyor. Yani örgütlenme asli olarak en zor durumdur ; çünkü insan davranışa bakar. Fakat ülkeyi yönetmek böyle değil daha kolaydır ; çünkü genele bakmak parçaları toplamaktan çok daha kolaydır. Genel anlamda çaba göstermeden bir pc alırsınız ; ama mesela pc toplamak isterseniz epey uğraşırsınız şunu mu alayım bunu mu alayım diye.

Chp mitinglerde milletin gözüne sokarak çarşaflı kadınlara chp rozeti takarken yinde de dinsizmiydi,

Pff. :) Abinin kelimelerini alıp alıp papağan gibi tekrar ediyorsun. Ha dipnot o mitingde olmamıştır üye kayıt töreninde olmuştur.
İzmir'de CHP'den çarşaflı partiliye rozet - Hürriyet GÜNDEM

austata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslına bakarsanız evet bizim sorunumuz ; fakat Chpliler olarak fazlasıyla rahata düşkün olduğumuzdan kaynaklı bir durum. Uğraşmak istemiyoruz bu da zararımıza yol açıyor. Yani örgütlenme asli olarak en zor durumdur ; çünkü insan davranışa bakar. Fakat ülkeyi yönetmek böyle değil daha kolaydır ; çünkü genele bakmak parçaları toplamaktan çok daha kolaydır. Genel anlamda çaba göstermeden bir pc alırsınız ; ama mesela pc toplamak isterseniz epey uğraşırsınız şunu mu alayım bunu mu alayım diye.

Pff. :) Abinin kelimelerini alıp alıp papağan gibi tekrar ediyorsun. Ha dipnot o mitingde olmamıştır üye kayıt töreninde olmuştur.
İzmir'de CHP'den çarşaflı partiliye rozet - Hürriyet GÜNDEM

eyvallah kendinizi çok iyi özetlediniz , siz pc almaya devam edin AKP de pc parçalarını tek tek toplasın tüm parçaların ne olduğunu ne işe yaradığını parçalardan biri bozulduğunda neye müdahale etmesi gerektiğini bilsin :wink: sonra CHP gibi dışarıdan destek almasın pc bozulduğunda 3 liralık parçayı ona 10 liraya geçirmesinler Kemal Derviş gibi :wink:

ANLAYAN ANLAYACAĞINI ÇOOOK İYİ ANLAMIŞTIR....

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
eyvallah kendinizi çok iyi özetlediniz , siz pc almaya devam edin AKP de pc parçalarını tek tek toplasın tüm parçaların ne olduğunu ne işe yaradığını parçalardan biri bozulduğunda neye müdahale etmesi gerektiğini bilsin :wink: sonra CHP gibi dışarıdan destek almasın pc bozulduğunda 3 liralık parçayı ona 10 liraya geçirmesinler Kemal Derviş gibi :wink:

Caps Lock açık kalmış. Büyük yazınca bir şey değişmiyor .

dreamhunter

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Ben seçmenler açısından konuştum , Türkiye'yi yönetme açısından değil. Ha ona da gelirsek komple bir pc alırsan garantisi olur servise verebilirsiniz ; fakat toplama bir pc'de tek tek parçaların garantisi olur hatta olmayadabilir ve sonuca ulaşma açısından bozulduğu itibariyle imkansıza yakındır ki Türkiye şu anda onu yaşıyor . Bozulmuş ekipmanlarla yola devam edemezsin. Tek bir parçanın bozulması diğer parçalarını da etkiler ve bu domino taşı gibi devam eder.

Ve ayrıca Akp dışarıdan destek almıyor yani hımm ? Akp dış sermayeye en bağlı hükümet , dış sermaye desteğini kestiği an Akp'yi hiçbir şey kurtaramaz , suni pompalamalarla ayakta kalan bir oluşum. Son zamanlarda hayat pahalılığının sebebi de Akp'nin yavaş yavaş bu noktada erimesi. Şu anki kapitalizm sarmalında dışa bağımlı olmayacak ülke de yok zaten , o bakımdan dış ülkelere imtiyazlar sağlanıp maşaları haline geliyoruz. Bu da ancak yönetim anlayışının değişmesiyle olur. Neo liberal ekonomi hiçbir zaman insanların refahını düşünmez , her zaman büyük şirketlerin yani burjuvaların refahını düşünür, insanları ne kadar sömürüp burjuvaya kar sağlarsa o kadar başarılıdır , halkta bu noktada kişi başına milli gelir yalanlarıyla uyutulur , bakın ne kadar geliştik , kişi başına düşen milli gelirimiz 25 bin dolar o bakımdan zengin bir ülkeyiz diye. Halbuki hiç alakası yoktur , gelişmiş bir ekonomi her vatandaşına aynı şartları , imkanı sağlamak zorundadır, gelişmiş bir ülkenin yegane koşulu herkese eşit ölçüde refahtan pay üleştirmektir.

austata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben seçmenler açısından konuştum , Türkiye'yi yönetme açısından değil. Ha ona da gelirsek komple bir pc alırsan garantisi olur servise verebilirsiniz ; fakat toplama bir pc'de tek tek parçaların garantisi olur hatta olmayadabilir ve sonuca ulaşma açısından bozulduğu itibariyle imkansıza yakındır ki Türkiye şu anda onu yaşıyor . Bozulmuş ekipmanlarla yola devam edemezsin. Tek bir parçanın bozulması diğer parçalarını da etkiler ve bu domino taşı gibi devam eder.

Doğrudur.

Son dediğinde doğrudur... bundan bende şüpheleniyorum!!!
bunlar okullar , yollar , köprüler , tüp geçitler , hastahaneler , metrolar , hızlı trenler , milli helikopterler , milli tanklar , milli silahlar vs nasıl yapıyorlar anlamıyorum ?!... bende dışarıdan bi destek aldıklarından şüpheleniyorum . baksana arkadaş buuuukadar şey yapıyorsun merkez bankanda halen 125 milyon tl para var :glare:

dreamhunter

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İşte sıkıntı da orada , bugün İmf'ye borçları kapattık diye halkın gözünde algı yönetimi yapılıyor , Dünya Bankasına ve diğer yerlere borcumuz bugün 430 milyar dolar seviyesinde , cari açığımız ise 500 milyar dolar. Millet cari açığa laf etti ; fakat benim için bu da bir nevi borçtur ; çünkü bu adamlar senin ülkeni terk ettiği anda otomatik olarak senin borç hanene eklenmeler olacak. İmf'ye de gelirsek zaten miadını doldurmuş bir oluşum , o sadece 3.dünya ülkelerini borçlandırmak ve kanını emmek için oluşturulan bir yapıydı. Dünya Bankası ise gelişmekte olan ülkeleri sömürücü yapıda ve İmf gibi doğrudan değil dolaylı ekonominin içine siniyor ; fakat ağırlığı İmf'den çok daha fazla.

Ve tamam iyi güzel yapıyorsun güzel bir şey ; fakat ülkeyi büyük bir borç batağına saplamadan yapabilmek önemli olan , ki o yapılan araç gereçlerin de %90 belki de daha fazlası dış ülkelerden geliyor yani yerli malı değil , sadece sen burada işleyip yapıyorsun yerli malı olarak gösteriyorsun. Yani bir arıza verse sen yapamayacaksın , dış ülkelerden maddeleri alıp mühendislerini çağırtacaksın.

Neyse buradan konuşmayalım daha fazla , özelden yazarsın.

austata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşte sıkıntı da orada , bugün İmf'ye borçları kapattık diye halkın gözünde algı yönetimi yapılıyor , Dünya Bankasına ve diğer yerlere borcumuz bugün 430 milyar dolar seviyesinde , cari açığımız ise 500 milyar dolar. Millet cari açığa laf etti ; fakat benim için bu da bir nevi borçtur ; çünkü bu adamlar senin ülkeni terk ettiği anda otomatik olarak senin borç hanene eklenmeler olacak. İmf'ye de gelirsek zaten miadını doldurmuş bir oluşum , o sadece 3.dünya ülkelerini borçlandırmak ve kanını emmek için oluşturulan bir yapıydı. Dünya Bankası ise gelişmekte olan ülkeleri sömürücü yapıda ve İmf gibi doğrudan değil dolaylı ekonominin içine siniyor ; fakat ağırlığı İmf'den çok daha fazla.

Ve tamam iyi güzel yapıyorsun güzel bir şey ; fakat ülkeyi büyük bir borç batağına saplamadan yapabilmek önemli olan , ki o yapılan araç gereçlerin de %90 belki de daha fazlası dış ülkelerden geliyor yani yerli malı değil , sadece sen burada işleyip yapıyorsun yerli malı olarak gösteriyorsun. Yani bir arıza verse sen yapamayacaksın , dış ülkelerden maddeleri alıp mühendislerini çağırtacaksın.

430 milyar dolar bölümün büyümeni gösterir....

%90 dış ülkeden mi geliyor :)
sen üretimi ne sanıyordun ?
Türkiye Kocaeli Gebzede ne fabrikası var biliyor musun
BMW Mercedes ve VW e parça üreten fabrika ve bunlar sadece Türkiye de üretiliyor
yani üretim hiiiç bir markada hiiiç bir ülkede kendi kendine olmaz. sen sanıyor musun ki her ülkenin kendi ham maddesi var topraklarından çıkıyor :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...