2015 Genel Seçim Anketi

2015 Genel Seçimleri

• Kullanılan toplam oy
    206
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

monofotcu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CHP zihniyeti ? Niye öyle birşey dediniz ki size karşı birşeyler söyleyinleri niye hep Chp zihniyeti ile yargılıyorsunuz. At gözlüğü olan burda siz değil misiniz acaba ? Chp ye karşı iyimser bir laf bile yapmamışken siz zaten ne kadar sığ olduğunuzu kanıtladınız bunun içinde teşekkür ederim. Şunu da söylemek isterim Chp Mhp Akp hepsi aynı amca hizmet eden partiler.

Söylemeden geçmek istemedim: Siz Makul cevaplarıma sırası ile makul cevap verirken niyeyse eğitim ve emekli kısmına gelindiğinde amaan senle de hiç uğraşamam kısmına girmişsiniz, güzel.

Seninle tartışmam at gözlükleri yakışıyor size dediğim anda bitti. Sonraki cevaplar Chp zihniyeti ile alakalı üstüne alınmana gerek yok sakin ol. Ben sana Chp'lisin sen felan demedim herşeye atlamana gerek yok. :) Makul sorunların makul cevapları olur sen aynı şeyi 30 defa evirir çevirir tekrar söylersin ben desem ki eğitim sistemi öyle değil böyle çok güzel sen anlamıyorsun felan desem sen bana yok böyle felan diyecen gereksiz yere uzayıp gidecek konu. emekli kısmına hiç değinmek istemiyorum 1200 tl emekli maaşı az geliyorsa size pess doğrusu. ozaman gidin iktidara emeki maaşı 3000 tl olacak diyen bir adamı getirin de bizde okey diyelim. Yanlışmı düşünüyorum sizde bunlara karşı cevap yazacaksınız uzayıp gitcek forumlarda bazı kurallar vardır tartışcaksak eğer Özel mesaj at tartışalım.

Winter Nights

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Seninle tartışmam at gözlükleri yakışıyor size dediğim anda bitti. Sonraki cevaplar Chp zihniyeti ile alakalı üstüne alınmana gerek yok sakin ol. Ben sana Chp'lisin sen felan demedim herşeye atlamana gerek yok. :) Makul sorunların makul cevapları olur sen aynı şeyi 30 defa evirir çevirir tekrar söylersin ben desem ki eğitim sistemi öyle değil böyle çok güzel sen anlamıyorsun felan desem sen bana yok böyle felan diyecen gereksiz yere uzayıp gidecek konu. emekli kısmına hiç değinmek istemiyorum 1200 tl emekli maaşı az geliyorsa size pess doğrusu. ozaman gidin iktidara emeki maaşı 3000 tl olacak diyen bir adamı getirin de bizde okey diyelim. Yanlışmı düşünüyorum sizde bunlara karşı cevap yazacaksınız uzayıp gitcek forumlarda bazı kurallar vardır tartışcaksak eğer Özel mesaj at tartışalım.

Haha bayılıyorum böyle konuşmalara :) Sonraki cevaplar Chp zihniyetineymiş bana cevap yazarken benle konuşrken herhalde haksız olduğunuzu düşündünüz ki bir anda Chp zihniyeti olanlara kaymış cevabınız :) Neyse haklısınız tabi forum ahalisini sıkmayalım onlar okuyacağını okumuştur.

monofotcu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Haha bayılıyorum böyle konuşmalara :) Sonraki cevaplar Chp zihniyetineymiş bana cevap yazarken benle konuşrken herhalde haksız olduğunuzu düşündünüz ki bir anda Chp zihniyeti olanlara kaymış cevabınız :) Neyse haklısınız tabi forum ahalisini sıkmayalım onlar okuyacağını okumuştur.

Aynen öyle kardeşim. Sadece 1 oyun var ozaman oy ver gitsinler. Hadi Sana iyi sallamalar.

prensipci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
bu ülkede cehape zhniyetindekiler sittinsenede(**) iktidar olamazlar... sanal aleme bakıpta öndeyiz diye sevinmesinler.... yaşım 47, bugüne kadar anap ve akp dışında hiçbir partiye oy vermedim, ama akepe icraatleriyle resmen kendi ayağına sıkmştır ve ilk zamanlardaki partiyle hiçbir benzerliği kalmamıştır... kürt-alevci-romen açılımı gibi saçmalıklarla, yardım ediyoruz ayağına suriyeli muhilflere kaçak silah yollaması, sınır kapılarını açıp bakabileceğinin üstünde suriyeliyi alıp şehirlerin sokaklarına(vatandaşlarını üstüne) atması, kaçakçı(pkkcı)ların evide gidip karı-koca salyasümük ağlaşmaları... eskiden otobüsten çok çok ucuza olan ekspres leri kaldırıp milleti otobüsten pahalı yht'ye mahkum etmesi(sanki herkesin acelesi varmış gibi!!!) vs.vs. artık benden akeye-mehapeye-(zaten asla oy vermediğim)cehape ve pkk-partilerine oy moy yok... ilk defa oy vermek istemiyorum... ve keşke hiçbiri diye seçenek olsa diyorum....

(**)sittin sene arabcada 60 sene demektir ve imkansız anlamındada kullanılır

samed2106

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Chp'ye oy verenlerin zeka seviyesinin K.K.'dan farkı olmadığı taraftarıyım. Yani pasif liderlik anlayışı olmayan Mason tamamen başka kişiler tarafından kullanılan insan tayfasıdır. Önce bir lidere bakın sonra oy atın... Bu Seçim Genel seçim değil RTE başkanlık seçimidir. Açık ve Net... Bu ülkeye her ne kadar inkarda etseniz RTE gibi lider bir daha Nah gelir. Çalıyormuş çırpıyormuş öyleymiş böyleymiş sen ne yaptın 70 yıl boyunca hem çaldın hem dolandırdın hemde bir taş üstüne taş koymadın. O yüzden RTE birdaha 100 yılda bir gelir bırakın bari şu adamı iyi kullanakda ülke biraz çağ atlasın. Pasif olmakdan bıkmadınızmı hala Açın şu gözlerinizi'de bir bakın şöyle değişime. Neyse Kesinlikle ve kesinlikle Oyum AK PARTİ... ve RTE :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Klasik paralel taktik güzel bende zamanında chp liydim bir milletvekili geldi dediki bizde yolsuzluk yaptık ama akp kadar yapmadık dedi bende dedim ki vay anasına yazıklar olsun bunları duycagıma vurun beni daha iyi felan dedim. ozaman anladım ki chp den bir yol olmaz. :) senin bu anlattığın 0-16 yaş gurubu için güzel bir masal olur hayal gücüne hayran kaldım.
Bana paralelci diyosun ya güzel çocuk senin at kafasıyla desteklediğib o partiye ben 7 sene hizmet ettim .. ama senin gibi inek olarak bakmadım bundan dolayı teşkilattaydım.. siz devam edin canım benim delilmiş.... arayan mevlasını da bulur belasını da aç bi dosylara bak ... tabi sana da hak veriyorum koymazlarsa potasyumu olacağı bu
Suç senin değil...

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Tartismayi saygi ve sevgi cercevesinde sürdürelim. Kimse kirici olmasin.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
İşine gelmeyince at gözlüğü demi? Adam eğitim sisteminin(!) rezilliğinden, dünya alemin bildiği yolsuzluklardan emeklinin halinden bahsetmiş ama buna cevap at gözlüğü? At gözlüğünün kimde olduğu belli ama neyse.

monofotcu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bana paralelci diyosun ya güzel çocuk senin at kafasıyla desteklediğib o partiye ben 7 sene hizmet ettim .. ama senin gibi inek olarak bakmadım bundan dolayı teşkilattaydım.. siz devam edin canım benim delilmiş.... arayan mevlasını da bulur belasını da aç bi dosylara bak ... tabi sana da hak veriyorum koymazlarsa potasyumu olacağı bu
Suç senin değil...

Önce herkezin içinde at kafası felan ne ayaksın bilelim. Ozaman derlerki adama 7 sene inek gibi gezdin onların yanında 7 sene sonramı anladın inek olmadığını boş bunlar geç bunları öyle 7 sene hizmet edipte hadi bana eyvallah diyecek bir parti değil Ak Parti. Konuşmaların bile birbirini doğrulamıyor. Madem öyle elinde dosyalar var hazır yayınla herkez görsün. Bırak bu Paralel ayaklarını Üslubunuda bozma adam efendi ol.

Suç senin değil...

Önce herkezin içinde at kafası felan ne ayaksın bilelim. Ozaman derlerki adama 7 sene inek gibi gezdin onların yanında 7 sene sonramı anladın inek olmadığını boş bunlar geç bunları öyle 7 sene hizmet edipte hadi bana eyvallah diyecek bir parti değil Ak Parti. Konuşmaların bile birbirini doğrulamıyor. Madem öyle elinde dosyalar var hazır yayınla herkez görsün. Bırak bu Paralel ayaklarını Üslubunuda bozma adam efendi ol.

İşine gelmeyince at gözlüğü demi? Adam eğitim sisteminin(!) rezilliğinden, dünya alemin bildiği yolsuzluklardan emeklinin halinden bahsetmiş ama buna cevap at gözlüğü? At gözlüğünün kimde olduğu belli ama neyse.

Konunun bir başından birde sonunda bakarsan sana cevap bile vermeme gerek yok !

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260

Konunun bir başından birde sonunda bakarsan sana cevap bile vermeme gerek yok !
Tabi verecek cevabın olmayınca normaldir anlıyorum.

samed2106

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben hukukçuyum dosyaları inceleme imkanı 22 temmuz operasyonunda olmuştu ve evet maalesef bim üzerinden aklanan parlardan tut da ihale peşkeşlerine kadar çok şeyi gördüm merak etme akpyide çok gözünde büyütme yarın parasını iki ay verme bin kişi aynı anda istifa eder böyle ithamlara maruz kalmak istemiyosan tavsiyem insanları da itham etme birine paralel diye bi ithamda bulunurken iki kezdüşün de öyle önüne gelene paralel çekme değrri kalmadı sizin yüzünüzden daha paralelin ne olduğunu bilmez partizanlığa soyunur ben fikrimi soylemiştim konuyu nereye getirdiniz ... git istediğin patürtiye oy ver kardeş siyaset meydanı burası değil sen
De siyasetçi değilsin parti trollüğü yapmayın

monofotcu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tabii sizde haklısınız bundan 15 yıl önceki eğitim sistemimiz süperdi kusura bakmayın ağlamayın boşuna dayak yiye yiye verilen eğitim sisteminden bahsediyorsunuz sanırım herkez sizin gibi kolejlerde "Özel Üni." de okumadı Eğitim sistemine laf etmeyin bari öğretmen atamaları felan demiş arkadaşın biri arkadaş hepinizmi atanamayan öğretmen olarak burdasınız anlamadım. Eğitim sistemi çağ atladı bizimkiler hala bir lafı atlayamadı maksat şu nereden vursak Ak Partiyi. Allah bize sabır size Akıl fikir versin. Şunu unutmayın ki elinde gerçek delil yoksa herşey tamamen hayal ürünüdür bu nereye gidersen git böyledir Yolsuzluk diyorsun da yolsuzluğu yazanda çizende oynayanda senin medyan yani Sözcü Cumhuriyet Fox Vs. Vs... Diğer kanallara bakarsan da yok Atv Sabah vs vs Medya kaynakları Ama gel gelelim ki somut bir örnek yok sadece var yada yok buna sen değil hukuk karar verir (Dersin hukukda sizin) oda bizim evet. Neyse Emekli demiş arkadaş emeklinin durumunda ne var 1300 TL maaş veriyor falan yetmez demiş Bu ülkede kaç milyon emekli var senin haberin varmı ? Her emekliye ver 3000 TL her çalışana ver 3000-4000 TL ohh ne güzel demi ekonomik krizde olmaz herkezin cebine para giriyor nasıl olsa.. Arkadaşlar anlamadığınız olay şu Ülke yönetmek senin Age Of Empiresdeki Ülke yönetmene benzemez.

(Herkese verecek cevabım kesinlikle vardır.)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
Atv Sabah vs vs yandas medya star i unutmussun yolsuzluk var.

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
Ya hala gelişmiş diyorlar kime gelişti ya. Vallahi bu gelişme bana uğramadı. Yıllar boyunca babam tedavi görmem için tonlarca para döktü. Devlet hastanesinde denek yaptılar beni 2 ay boşuna yattım hastanede, ama para ile doktor bulunca, hemen çıkardılar beni Ege'ye yerleştirdi 1 hafta tedavi ile ayağa kalkmamı sağladı. Her ay kontrole 400 kağıt bayılmak zorundasın. Ya babamın parası olmasaydı ? Benim durumum ne olurdu acaba ? Çok gelişti diyorsunuz ya, evet gelişti PARASI olana gelişti.

Hastane de parası olmayan insanların nasıl süründüğünü kendi gözlerimle gördüm ve bana hala devleti savunacaksınız yazıklar olsun...

Winter Nights

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Sarayı yaparken para var emekliye para isterken mi para yok güldürme insanı kendi kendine çelişirken çok tatlı oluyorsun. Şimdiki cumhurbaşkanı da Gezi zamanı görüntü var o var bu var çıkarırım diyordu bişey çıkaramadı. Kanıt istiyorsun ya en azından o saydığın medya herşeyi gösterdi. Ve senin partinde çıkıp yoo ben sıfırlayın demedim dedi mi hayır bunlar montaj diyebildi :D
Evet haklısın 15 sene önce eğitim sistemi kötüydü bunu senin gibilere bakarak anlayabiliyoruz. Düşünce sistemin o kadar sığ ki yurtdışıyla bizi kıyaslarken işine gelen örnekleri verip emekli dediğim zaman yurtdışını hiç karıştırmıyorsun. Herkese bir cevabın olması bilgi düzeyini değil dar görüşlülüğü, kabul etmemeyi savunduğunu gösterir. Bak mesela ben 15 sene önce eğitimin kötü olduğunu kabul ettim :)

Yorum yapan arkadaşların çoğu ülkenin halinden bahsederken sen aynı cumhurbaşkanının uslübü gibi parti sempatizanlığı yapmaya devam et.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Sarayı yıkalım mevcut emeklilere aylık 100 TL zam yapıp 2 ay ödeyelim. Para bitsin, sığ kafalar da rahata ersinler :)

Sarayın maliyeti 1.75 milyar TL
10 Milyon emekli x 100 TL = 1 milyar TL
Kalan 750 Milyon TL'yi de 7,5 Milyon emekliye ödeyip lafı sözü bitirelim sonra da muasır medeniyetler seviyesin ulaşmış oluruz.

Winter Nights

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Sarayı yıkalım mevcut emeklilere aylık 100 TL zam yapıp 2 ay ödeyelim. Para bitsin, sığ kafalar da rahata ersinler :)

Sarayın maliyeti 1.75 milyar TL
10 Milyon emekli x 100 TL = 1 milyar TL
Kalan 750 Milyon TL'yi de 7,5 Milyon emekliye ödeyip lafı sözü bitirelim sonra da muasır medeniyetler seviyesin ulaşmış oluruz.

O saray bişey yakmıyor de mi. Cevap olsun diye cevap vermiyelim lütfen. 1.75 Milyar Lira verdik bitti. Mum ışığında oturuyorlar orda. Ah şu kafa ah.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
kacaksaray isi ayrani yok icmeye tahtrevelle gider helaya olayidir.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Konuda eğitim geçmiş. Bence bunu tarafsızca öğrenciye sormak lazım.

Siyasimi görüşüm malum ortada benim. Şuan bizim eğitim sistemimiz gerçekten kötü. Misal ben 8. sınıf öğrencisiyim ve çarşamba perşembe TEOG sınavına gireceğim. Bu sınavı hiç sevmedim. Abi şimdi sınavı yapacaklar ve sınavı atlattıktan sonra ben ders çalışmayacağım ve daha 3. yazılılarım var... (TEOG'tan sonra ders çalışma şeyi hiç kalmıyor.)

Şu tablet olayı; Abicim senin okullarında daha doğru düzgün altyapı yok. Benim şuan okuduğum okulda biz sekizler 4 sınıfız ve 4 sınıfta da projeksiyon cihazı yok! (Bakalım daha kaç tane böyle okul var?) Şuan çevremde liseli arkadaş çok var. Siz adamlara tableti boşuna vermişsiniz abicim, adam tablete oyun vs. yüklemiş gündelik hayatta kullanıyor... Bu tablet bana oy toplamak için yapılmış gibi geliyor... Ama İnşaallah eğitim sistemimizde bir düzene otururda, tabletten eğitim yaparız. :)

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
O saray bişey yakmıyor de mi. Cevap olsun diye cevap vermiyelim lütfen. 1.75 Milyar Lira verdik bitti. Mum ışığında oturuyorlar orda. Ah şu kafa ah.

Yaktıklarını, yediklerini, temizliğini, güvenliği hesapla yine de emekliye zam parası çıkmaz. Ah şu kahvehane ekonomistleri ah.

Winter Nights

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Yaktıklarını, yediklerini, temizliğini, güvenliği hesapla yine de emekliye zam parası çıkmaz. Ah şu kahvehane ekonomistleri ah.

Ekonomist olduğumu söylemedim zaten. Lakin 1.75 milyarlık bir bütçe ile saray yaptırmak, ayda en az 700 bin lira sadece elektrik ödemek sizinde dediğiniz gibi "Yaktıklarını, yediklerini, temizliğini, güvenliği" düşünürsek ülkece refah içinde yaşamamız gerekir ki böyle bi saray için de ee hadi bir de saray yapalım artık demek gerekir.

Bu yüzden bu durumda değil miyiz zaten hep günü düşünelim. Amaan ne olsa 1.75 Milyar Lira ver yaptıralım sonrası yok. Amaan 2 tane ağaç keselim gitsin ama gelecek nesilleri düşünmek yok. Amaan din dersini kesinlikle zorunlu yapıp imam hatipleri öncelikli koyalım çünkü fene bilime ihtiyaç yok ne olsa dışardan alıyoruz. Amaan emekliye 1300, asgeri ücretle çalışana brüt 1.201 kusur Lira verelim ne de olsa açlık sınırı
1,334 Lira. Ama tabikide saraya ve en önemliside duble yollara çok ihtiyacımız var, trafikte falan beklerken rahat oluyor :)

Burdaki olay zaten emekliye zam çıkarmak falan değil arkadaşın emeklinin aldığı 1300 ü çok görüp sarayın gerekli olduğunu savunması. Lütfen geleceği görün, gençleri çocukları düşünün. Tarım ülkesi olarak dışarıdan alıma başladık, halka yararı olmayan gereksiz harcamalar yapılıyor, çok büyük rantlar var. Niye herkes gününü kurtarma derdinde arkadaş niye kimse ya bu yapıldı da 1 sene sonra bu bizi zarara uğratır kısmını düşünmüyor. Al sana gündemden örnek nükleer santral. Azcık gelecek nesilleri düşünelim, bugün o sarayla yapıcağımız ihtişamı değil.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Ekonomist olduğumu söylemedim zaten. Lakin 1.75 milyarlık bir bütçe ile saray yaptırmak, ayda en az 700 bin lira sadece elektrik ödemek sizinde dediğiniz gibi "Yaktıklarını, yediklerini, temizliğini, güvenliği" düşünürsek ülkece refah içinde yaşamamız gerekir ki böyle bi saray için de ee hadi bir de saray yapalım artık demek gerekir.

Bu yüzden bu durumda değil miyiz zaten hep günü düşünelim. Amaan ne olsa 1.75 Milyar Lira ver yaptıralım sonrası yok. Amaan 2 tane ağaç keselim gitsin ama gelecek nesilleri düşünmek yok. Amaan din dersini kesinlikle zorunlu yapıp imam hatipleri öncelikli koyalım çünkü fene bilime ihtiyaç yok ne olsa dışardan alıyoruz. Amaan emekliye 1300, asgeri ücretle çalışana brüt 1.201 kusur Lira verelim ne de olsa açlık sınırı
1,334 Lira. Ama tabikide saraya ve en önemliside duble yollara çok ihtiyacımız var, trafikte falan beklerken rahat oluyor :)

Burdaki olay zaten emekliye zam çıkarmak falan değil arkadaşın emeklinin aldığı 1300 ü çok görüp sarayın gerekli olduğunu savunması. Lütfen geleceği görün, gençleri çocukları düşünün. Tarım ülkesi olarak dışarıdan alıma başladık, halka yararı olmayan gereksiz harcamalar yapılıyor, çok büyük rantlar var. Niye herkes gününü kurtarma derdinde arkadaş niye kimse ya bu yapıldı da 1 sene sonra bu bizi zarara uğratır kısmını düşünmüyor. Al sana gündemden örnek nükleer santral. Azcık gelecek nesilleri düşünelim, bugün o sarayla yapıcağımız ihtişamı değil.

Saray konusunda popülist bir düşünceye sahip değilim. 2023 ve 2071 Türkiye için vizyondur. Bu vizyona uygun olan yapılmıştır. Bu sebeple de destekliyorum. Yapılan harcamayı, aylık giderlerini küçümsemiyorum ancak 800 milyar dolarlık Türkiye ekonomisini konuşurken bu rakamlara takılı kalmak sadece komik.
90 yıllık bir devletiz, eleştirilen hükümet 12-13 yıldır iktidarda. Öncesinde yapılmayan işlerin hesabını mevcut iktidara sormaya çalışmak da ayrıca samimi değil. Bugüne kadar niye yapılmadı diye insanın bunların sorgulaması gerekiyor.

İmam Hatip ve din dersi konusuna gelirsek: 80 yılda uzaya çıktınız da başörtüsüne mi takıldı? İmam Hatipler çekip aşağı mı indirdi? Yoksa dinen caiz değil miydi? Ne alıp veremediğiniz var anlamış değilim. Ben İmam hatipliyim, ailem tesettürlü ve dindar bir insanım. Akif'in eleştirdiği "medeniyet ve çağdaşlığa" karşıyım sadece. İlim ve fenle alıp veremediğimiz bir şey yok.

Cari açık, yüksek vergili akaryakıt ve enerjide dışa bağımlılık kanımızı emerken Nükleer santrale karşı çıkmak ise gerçekten trajikomik. Malum muhalefet 1930'lu yıllarda Yaşadığım şehirde bir caddenin asfaltlanması gündeme gelince "VEREM" yapıyor diye karşı çıkmış. Nükleer'e karşı çıkanları gördükçe bu olay aklıma geliyor ve acıyorum.

Hayatında gördüğü ilk iktidarı kulaktan dolma bilgilerle ve bilgisizce eleştiren, hayatında ekonomik kriz görmemiş, batık banka nedir bilmeyen, gecelik %7500 faizin, %60 enflasyonun ne demek olduğundan habersiz, darbe deyince fikirsiz, IMF'den bi haber insanlar kalkıp halka "KOYUN" diyorlar ya.. Ben de onları kırmayıp 12 yıldır sandıkta gereğini yapıyorum.

Winter Nights

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Saray konusunda popülist bir düşünceye sahip değilim. 2023 ve 2071 Türkiye için vizyondur. Bu vizyona uygun olan yapılmıştır. Bu sebeple de destekliyorum. Yapılan harcamayı, aylık giderlerini küçümsemiyorum ancak 800 milyar dolarlık Türkiye ekonomisini konuşurken bu rakamlara takılı kalmak sadece komik.
90 yıllık bir devletiz, eleştirilen hükümet 12-13 yıldır iktidarda. Öncesinde yapılmayan işlerin hesabını mevcut iktidara sormaya çalışmak da ayrıca samimi değil. Bugüne kadar niye yapılmadı diye insanın bunların sorgulaması gerekiyor.

İmam Hatip ve din dersi konusuna gelirsek: 80 yılda uzaya çıktınız da başörtüsüne mi takıldı? İmam Hatipler çekip aşağı mı indirdi? Yoksa dinen caiz değil miydi? Ne alıp veremediğiniz var anlamış değilim. Ben İmam hatipliyim, ailem tesettürlü ve dindar bir insanım. Akif'in eleştirdiği "medeniyet ve çağdaşlığa" karşıyım sadece. İlim ve fenle alıp veremediğimiz bir şey yok.

Cari açık, yüksek vergili akaryakıt ve enerjide dışa bağımlılık kanımızı emerken Nükleer santrale karşı çıkmak ise gerçekten trajikomik. Malum muhalefet 1930'lu yıllarda Yaşadığım şehirde bir caddenin asfaltlanması gündeme gelince "VEREM" yapıyor diye karşı çıkmış. Nükleer'e karşı çıkanları gördükçe bu olay aklıma geliyor ve acıyorum.

Hayatında gördüğü ilk iktidarı kulaktan dolma bilgilerle ve bilgisizce eleştiren, hayatında ekonomik kriz görmemiş, batık banka nedir bilmeyen, gecelik %7500 faizin, %60 enflasyonun ne demek olduğundan habersiz, darbe deyince fikirsiz, IMF'den bi haber insanlar kalkıp halka "KOYUN" diyorlar ya.. Ben de onları kırmayıp 12 yıldır sandıkta gereğini yapıyorum.

Evet Rusyada güneş görmez yerlerde yaşadığımız için güneş enerjisi kullanamayız. Rüzgarlarımız etkili değil rüzgar enerjiside kullanamayız. Halbuki Çeşmenin elektriğinin tamamından fazlası rüzgar gülü ile karşılanıyor. Denizimiz yok ondan da elektrik olmaz. Nükleer tek şansımız vah vah.

İmam hatipleri savunmanızı anlayabiliyorum. Şimdiye kadar ki eğitimin kötü olduğunu söylemiştim zaten ama siz anlamamışsınız. O şekilde ileri gidemedik imam hatiple mi gidicez ? Emin olun krizi çok iyi biliyorum insanları küçümsemeyin. İlk iktidar olsun bilmem kaçıncı iktidar olsun bu iktidarda sıkınıtlar var ben bunu konuşurum. Sizde kırmayıp geleceği yok edin işiniz yok başka. Ayrıca önceden yapılan yapılmayan birşeyden bahsetmedim. Siz gidin sizin gibiler ile konuşun iyi akşamlar diliyorum.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
7 Hazirana kadar bütün partilerin durumu :P

11200601_1579879945599460_8214807721232380720_n.jpg

Snowmann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öff, yine seçimler geliyor. Sokaklarda, caddelerde minibüsler, otobüsler kafa şişirmeye başlar. Böyle bir manzarayı kültür seviyesi yüksek bir ülkede görmek mümkün değildir eminim.

Türkiye Komünist Partisi adını mı değiştirmiş. Başındaki Türkiye ismini kaldırmaları birçok şeyi açıklıyor.

Parti KP ve HTKP olarak iki farklı grupa ayrılarak mücadelesine devam ediyor. Yani Türkiye ismini kaldırdıkları falan yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...