2013 yılından kalma bilgisayarıma yeni ekran kartı takabilir miyim?

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Hocam sen de haklısın ama paranın bir kısmını dedem verecek o da böyle şeylerle uğraşmak istemiyor. Bana kalsa senin izinden gidip pc toplamıştı bile. Sağlık olsun
Bakın GTX 1060 alabilirsiniz.Daha güçlü olur yeni pc toplarsanız ekran kartı almak zorunda da değilsiniz.

sXdeha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
Bakın GTX 1060 alabilirsiniz.Daha güçlü olur yeni pc toplarsanız ekran kartı almak zorunda da değilsiniz.
Hocam 1060 her türlü iyi bir seçim olacaktır. Lakin benim gözüm en son çıkan oyunları oynamakta değil. Benim istediğim eskiden oynayamadığım veya düşük grafiklerde oynadığım oyunların hazzını tekrar yaşamak. Umarım beni anlamışsınızdır. Ben size hak veriyorum ama 1060'ın fiyatı da biraz tuzlu geldi. İnşallah üniversiteye girmeden evvel PC'yi satıp tertemiz bir PC toplarım. Düşüncem bu yönde, oynayacağım oyunlar beni 2 yıl idare etse yeter. Cevaplarınız için minnettarım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

En ucuz burda gördüm. Baya işine yarar bence. :)

Hocam bir şey fark ettim benim monitör VGA ile bağlanıyor, 1050 Ti da VGA girişi var gibi ama özelliklere yazmamışlar? Screenshot_20200729-214224_Chrome.jpg Screenshot_20200729-214630_Chrome.jpg

Son düzenleme:

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,453
Vga girişi yok bu kartta Hdmi var DVİ var bide DisplayPort var.

Sana çevirici gerek. DVİ to Vga
Bulamasan HDMİ to VGA

DVİ bulmaya özen göster. HDMİ çevirici kullanıyorum ben bazen çözünürlük değişimi oluyor kendi kendine

sXdeha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
Vga girişi yok bu kartta Hdmi var DVİ var bide DisplayPort var.

Sana çevirici gerek. DVİ to Vga
Bulamasan HDMİ to VGA

DVİ bulmaya özen göster. HDMİ çevirici kullanıyorum ben bazen çözünürlük değişimi oluyor kendi kendine
Hocam bunları buldum hangisi uygun sizce

Screenshot_20200729-215629_Trendyol.jpg Screenshot_20200729-215913_Chrome.jpg Screenshot_20200729-215219_Chrome.jpg

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,453
iyisi en yukarıdakı. Sanki birbaşa VGA kablo bağlamış gibi oluyorsun.

Diğer HDMİ içinde çip oluyor. O çip görüntüyü dönüştürmeye yarıyor. Bazen çözünürlük kendiliğinden değişiyor.

sXdeha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
iyisi en yukarıdakı. Sanki birbaşa VGA kablo bağlamış gibi oluyorsun.

Diğer HDMİ içinde çip oluyor. O çip görüntüyü dönüştürmeye yarıyor. Bazen çözünürlük kendiliğinden değişiyor.
Tamam ben şimdiden sipariş edeyim elimde bulunsun.

sXdeha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
DVİ dönüştürücü aynen. Uğurlar dilerim.
Hocam bir sorum daha olacak, 1080p oynamak çözünürlüğe bağlı bir şey mi? Mesela benim monitörüm bu "HP 2011x LED Backlit LCD Monitor" ve 1600x900 çözünürlükteyim yani 1080p için 1920x1080 bir çözünürlük mü lazım? Teşekkürler şimdiden. Screenshot_20200730-130843_Gallery.jpg

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,453
Hocam bir sorum daha olacak, 1080p oynamak çözünürlüğe bağlı bir şey mi? Mesela benim monitörüm bu "HP 2011x LED Backlit LCD Monitor" ve 1600x900 çözünürlükteyim yani 1080p için 1920x1080 bir çözünürlük mü lazım? Teşekkürler şimdiden. Ekli dosyayı görüntüle 110347
Abi çok güzel konuya dokundun. İyi bilgi vericem sana. Dikkatli okursan baya iyi anlayacaksın. Püf noktanı anlayacaksın.

Nvidianın DSR teknolojisi var.
Yani bu teknoloji önceleri Gtx 900 serisi ilk çıktığında sadece bu seri kartlara özeldi.
Ne hikmetse Bir yıl filan aradan sonra Gtx 900 serisi model kartlardan aşağı modellerin tüm Gtx kartlara Driver yardımıyla Bu desteği verdi...
Tüm kullanıcılar anladı ki sadece İş driverde bitiyor özel çipi filan yok gtx 900 serisi kartların.

DSR nedir ? Çözünürlük sıkıştırma teknolojisidir.
17" HD ekran olsa bile Oyunu 2K çözünürlüğe çekip oynamak mümkün rahatlıkla.
Ekrana sığdırma teknolojisi yani çözünürlük artırınca bir köşeni görmüyorsun Tüm ekranı sıkıştırıyor monitöre.

Bu teknolojiden MSİ lightning GTX 680 kullandığımda yararlanmıştım ben onda DVİ çeviriciyle kullanıyordum. Ve sadece DVİ çeviriciyle bu ekran sıkıştırma konusu işe yarıyor.

HDMİ çevirici kullansan çözünürlüğü artırınca.... Misal 2K çözünürlüğe çektin oyunu.
O oyunun sadece bir köşesini göreceksin. Dönüştürücünün Çipi ekran sıkıştırmaya yaramıyor. Monitör hangi çözünürlükse sadece o çözünürlüğü çevirmeye yarıyor.

Şimdi Evga Mini GTX 1060 kullanmaktayım. HDMİ çevirici beni sinir etmiş resmen. DSR teknolojisinden de yararlanamıyorum Çevirici sağolsun İlk aldığımda bilmiyordum böyle olacağını.

DSR ile oyunu baya yüksek çözünürlüklere çekip monitörüne sığdıra bilirsin yani. Hemde sıkıntısız berrak görüntü elde edersin.
Ama biraz FPS değerlerinde 10-15 fps arası düşüş yaşanır çözünürlük 2k ve üzeri olunca.

Bir ara dörtken 17" 1280x1024 monitörümde ETS 2 oyunumu Dörtgen 4K ve 8k çözünürlüğe çekip oynamıştım sıkıntısız oyundan atmadan.

Fps düşüşü var ama sözüm onda değil

Son düzenleme:

sXdeha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
Abi çok konuya dokundun. İyi bilgi vericem sana. Dikkatli okursan baya iyi anlayacaksın. Püf noktanı anlayacaksın.

Yani bu teknoloji önceleri Gtx 900 serisi ilk çıktığında sadece bu seri kartlara özeldi.
Ne hikmetse Bir yıl filan aradan sonra Gtx 900 serisi model kartlardan aşağı modellerin tüm Gtx kartlara Driver yardımıyla Bu desteği verdi...
Tüm kullanıcılar anladı ki sadece İş driverde bitiyor özel çipi filan yok gtx 900 serisi kartların.

Ekrana sığdırma teknolojisi yani çözünürlük artırınca bir köşeni görmüyorsun Tüm ekranı sıkıştırıyor monitöre.

Bu teknolojiden MSİ lightning GTX 680 kullandığımda yararlanmıştım ben onda DVİ çeviriciyle kullanıyordum. Ve sadece DVİ çeviriciyle bu ekran sıkıştırma konusu işe yarıyor.

HDMİ çevirici kullansan çözünürlüğü artırınca.... Misal 2K çözünürlüğe çektin oyunu.
O oyunun sadece bir köşesini göreceksin. Dönüştürücünün Çipi ekran sıkıştırmaya yaramıyor. Monitör hangi çözünürlükse sadece o çözünürlüğü çevirmeye yarıyor.

Şimdi Evga Mini GTX 1060 kullanmaktayım. HDMİ çevirici beni sinir etmiş resmen. DSR teknolojisinden de yararlanamıyorum Çevirici sağolsun İlk aldığımda bilmiyordum böyle olacağını.

DSR ile oyunu baya yüksek çözünürlüklere çekip monitörüne sığdıra bilirsin yani. Hemde sıkıntısız berrak görüntü elde edersin.
Ama biraz FPS değerlerinde 10-15 fps arası düşüş yaşanır çözünürlük 2k ve üzeri olunca.

Bir ara dörtken 17" 1280x1024 monitörümde ETS 2 oyunumu Dörtgen 4K ve 8k çözünürlüğe çekip oynamıştım sıkıntısız oyundan atmadan.

Hocam çok iyi bilgilendim sayende. Yani benim aldığım DVİ dönüştürücü sayesinde çözünürlüğüm 1600x900 olsa bile yüksek piksellerde oynayabileceğim! Bu mükemmel bir şey cidden. Bu DSR harika bir şeymiş.

Hocam çok iyi bilgilendim sayende. Yani benim aldığım DVİ dönüştürücü sayesinde çözünürlüğüm 1600x900 olsa bile yüksek piksellerde oynayabileceğim! Bu mükemmel bir şey cidden. Bu DSR harika bir şeymiş.
Tabii bir de Nvidia sağ olsun.

Abi çok güzel konuya dokundun. İyi bilgi vericem sana. Dikkatli okursan baya iyi anlayacaksın. Püf noktanı anlayacaksın.

Hocam bugün bilgisayarcıya da bir uğrayım dedim psu değişmesi şart falan dedi senin attığın linki gösterdim falan tam emin olamadım bilmiyor gibi gözüküyordu ama 350 az gelir 500'lük takalım falan dedi inanmadım pek. Senin dediğin modeli bilgisayarıma takarsam sorun çıkmaz değil mi? PSU sıkıntı yaratır mı? Emin olmak için soruyorum.

Son düzenleme:

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,453

Tabii bir de Nvidia sağ olsun.

Hocam bugün bilgisayarcıya da bir uğrayım dedim psu değişmesi şart falan dedi senin attığın linki gösterdim falan tam emin olamadım bilmiyor gibi gözüküyordu ama 350 az gelir 500'lük takalım falan dedi inanmadım pek. Senin dediğin modeli bilgisayarıma takarsam sorun çıkmaz değil mi? PSU sıkıntı yaratır mı? Emin olmak için soruyorum.
Abi anakart zaten ekran kartına stabil 75 watt güç sağlıyor kendi üzerinden.

Zatende Bu ekran kartının 75 wattan çok güce ihtiyacı yok.
Paşa paşa kullanırsın.

sXdeha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
Abi anakart zaten ekran kartına stabil 75 watt güç sağlıyor kendi üzerinden.

Zatende Bu ekran kartının 75 wattan çok güce ihtiyacı yok.
Paşa paşa kullanırsın.
Hocam şu monitördeki beyaz olan kabloya ne olacak? Sıkıntı yaratır mı?
Screenshot_20200731-010343_Gallery.jpg

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,453
Abiler ben yatar. dünde uyumadım sabaha kadar forumda güldüm.
ölürüm valla bulamazsınız benden. Gözüm hiçbişey görmüyor kapanıyor.

Edit --- Beynim donmuş durumda hani. Çözemem sorunları :(

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Abiler ben yatar. dünde uyumadım sabaha kadar forumda güldüm.
ölürüm valla bulamazsınız benden. Gözüm hiçbişey görmüyor kapanıyor.

Edit --- Beynim donmuş durumda hani. Çözemem sorunları :(
İyi geceler diyelim ozaman :)

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
iptal edebilirim şu an ama neden iki giriş var ki ona kafam gitti hem Vga hem dvi o zaman tek Vga olması gerekmiyor muydu?
VGA kablosunu vidalardan sökün.Çıkarın bakalım görüntü gelecek mi ? Ama monitörde Dvi varsa boşa para verdiniz :(

sXdeha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Ekli dosyayı görüntüle 110452

ekran kartında 1000 lirayı aşmasını pek istemiyorduk ama 1050ti bizi kurtardı biraz :D
1300-1500 ?