Radeon 9250 ekran kartı tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nexon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nexon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba 5 yıllık pc mde kullandığım 256 mb ati radeon ekran kartı artık yeni oyunlara yetmiyor.Black ops, Crysis gibi oyunların kasmadan oynanması için Sizden ekran kartı önerileri istiyorum.Fiyatı 150 tLyi geçmesin lütfen.

Not: Birde ekran kartı alırken pcye uyup uymayacğını hangi bilgilerden anlıyoruz.

Şuan ki Ekran özellikleri

RADEON 9250 AGP (0x5960)

DAC türü: İnternal DAC(400 mhz)

256 mb: BELLEK

Görüntü modu : 1280x1024 (32 bit) (60 hz)

VDD :YOK

DDI SÜRÜMÜ: 9 veya üStü

ANAKART

cpu türü: CPU Türü Intel Pentium 4 511, 2800 MHz (21 x 133)

anakart adı: Anakart Adı ECS P4M800Pro-M (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)

ANAKART bölümünde Anakart Adı ECS P4M800Pro-M (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN) bende şuan 512 mb 256 bit ddr2 ekran kartı var pcye bunu takamadım yanlış slotmu seçtim acaba.Parantez içinde yazan 3 PCI, 1 agp, 2 ddr , 2ddr 2 bölümlerinden anladığım kadarıyla Kasaya hem PCı destekli ekran kartı hem Agp hemde DDr2 destekli ekran kartı takarsam çalışır?
anakart chipseti:Anakart Çipseti VIA P4M800 Pro

İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

BilgiAlanı Değer
İşlemci Özellikleri
Üretici Intel
Sürüm Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz
Dış Saat 133 MHz
En Yüksek Saat 2793 MHz
Şu Anki Saat 2793 MHz
Tür Central Processor
Voltaj 1.4 V
Durum Etkin
Yükseltme Socket 478
Soket Adı CPU 1

Ram

2gb

Bu donanımlarda sadece agp ekran kartımı kullanabilirim 3PCı ddr2 yazan yer kafamı karıştırdı.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Agp Ekran Kartları için http://forum.shiftdelete.net/donanim-tavsiyesi/192231-ekran-karti-tavsiye.html burada tavsiyelerde bulunulmuştu, incele bir istersen.

Yeni oyunlar ve çıkacak oyunlar için sadece ekran kartı değiştirmek yetmiyor hele bu agp olursa. Çekirdekli işlemci, anakart vs. değişiklikler de gerekli.

Elindeki ekran kartı PCI olduğu için takamamışsındır.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
senin bilgisayarın AGP destekli, ona sadece AGP ekran kartı takabilirsin. anakart özelliklerinde yazan PCI slotları farklı. onlar ses kartı, tv kartı, ağ kartı gibi bileşenler içindir. ekran kartı için olan PCI-Express 16x slotudur. senin anakartta bu slot yok. elindeki 512 mblık kartın chipsetinin ne olduğunu yazmamışsın ama muhtemelen PCI-E girişlidir. yani işine yaramaz.

piyasada bulabileceğin çok fazla AGP ekran kartı seçeneği yok. artık AGP anakart üretilmiyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=OEMVGA&k3=AGP&sb=30&sk=0

bu adresten seçeneklere bakabilirsin. 150 tl'ye HD3650 veya HD4650 alabilirsin. ben 3650 kullanıyorum. iki karttan da yüksek performans bekleme. hele crysis gibi oyunları kasmadan oynamayı çıkar aklından. en iyi ekran artını alsan bile işlemcin eski. tek çekirdek 2.8 ghz. yeni nesil oyunlar için min çift çekirdek lazım. o da çalıştırmak için yani. tavsiye edilen 4 çekirdek... :closedeyes:

moralini bozduysam kusura bakma, bende de P4 3.0 ghz bir bilgisayar var. ben de yeni oyunları oynayamıyorum. :) sana tavsiyem oyun için yeni bir pc veya oyun konsolu alana kadar bekle.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Anakartınız AGP uyumlu olduğundan, çok fazla seçeneğiniz olmayacak zaten. Mazruf' un verdiği konuyu incelerseniz durumu anlarsınız..

3 PCı ise farklı bir şey, Pci-Express ekran kartlarını destekliyor anlamına gelmiyor bu. Kafanızı karıştırmasın.

nexon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir çok foruma yazdım burdaki kadar ayrıntılı anlaşılır ve dogru şekilde anlatılmadı çok teşekkür ederim.

nexon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hoşbulduk.Son birşey daha sormak istiyorum ben HD3650 mi yoksa HD4650 mi alsam daha yüksek perforfmasns verir.Birde güç kaynağı almanız lazım diye bir yerde okumuştum, watt olayı nedir.Ekran kartı değişince başka birşye gerek varmı .Aydınlatırsanız sevinirim.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
3650 için en az 350 watt ve üzeri güç kaynağı;
4650 için ise en az 400 watt ve üzeri güç kaynağı öneriliyor.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
4650 tabiiki 3650 ye göre daha iyi, ancak bu kartların da farklı ( 512mb 1Gb gibi) versiyonları olabilir

Bu bahsettiğiniz ekran kartları, ekstra güç istiyorlar, eski ekran kartları gibi sadece yuvasına takmak yeterli değil. Ekran kartının üzerinde bulunan güç bağlantı girişinden de güç alması gerekiyor.

Power Supply ( güç kaynağı) 300 watt ise yeterli gelmez. Sizdeki güç kaynağını bilmediğimiz için bir şey söylemek zor, ancak 5 yıllık kasa olması tahminen 300 watt civarında güç kaynağı olduğuna işaret ediyor. Eğer yeterli değilse 400 - 450 watt arası bir power supply işinizi görecektir.

Bunların yanı sıra, maalesef işlemciniz de yeterli değil, ekran kartı ve power da iyileştirme yapsanız da, işlemciniz nedeniyle uzun ömürlü bir yenileme olmayacaktır. ilerde de işlemciyi değiştiririm derseniz o ayrı tabii ki..

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bir çok foruma yazdım burdaki kadar ayrıntılı anlaşılır ve dogru şekilde anlatılmadı çok teşekkür ederim.
birşey değil. :)
maalesef işlemciniz de yeterli değil, ekran kartı ve power da iyileştirme yapsanız da, işlemciniz nedeniyle uzun ömürlü bir yenileme olmayacaktır. ilerde de işlemciyi değiştiririm derseniz o ayrı tabii ki..
mevcut sistemde işlemci değiştirmesi çok zor. soket 478 işlemci artık satılmıyor. ikinci el satanlardan 3.0 ghz ve üstü işlemciler alıp takabilir ancak onlar da gözle görülür performans artışı sağlamaz.