Aydınlandığına sevindim...
Yine cemate bağladınız olayı. beyaz kalem le cematin ne ilgisi var bikere. ayağınız taşa takılsa hoop cemat koydu bunu buraya. dokunan yanar saçmalığı.
tabiki iddialar araştırılsın, bu beyaz kalem midir nedir savcılık bu işe el koysun. ösym ne kadar hafife alsada komisyon kursun. birileri bişi yapsın. sınava girenlerin içi rahat etsin. bu ne yaaa...
Yahu sınavdan bir gün önce izmirde pkklılar sınav sahteciliğinde yakalandı. Az da değil 50-60 kişi sanırım. Bu olaydan sonra pkk ve yandaş siteleri tarafından bu haberler ortaya çıkarıldı.
Bide biri demişki Türkçe sorularının altında matemteik soruları görünüyor. Kitapçıkların sayfaları kalın. Görünmesi imkansız. Üstelik sınav zamanı zaafiyetten içeri sokulan bir telefeon ki adam donuna soksa nerden bileceksin. Hadi çekti, kaç soruyu rahat rahat çekecek, gönderek, cevabı gelecek. Bunun gibi kaç kişi salona telefon sokaca, onuda geçtim kimse görmeden kaç kişi soruların cevabını kimse görmeden telefona bakıp cevaplayacak. Görevli görmese yanda oturan kişi görür ve hakkını arar.
Beyaz Kalem'in öğrencisine de maşallah ne zeka varmış resmen kelimesi kelimesine ezberlemiş soruyu. Sınava giren arkadaşlara geçmiş olsun diyorum çünkü kesinlikle kopya çekildiğini düşünüyorum ve bunun üzerinin örtüleceğinden de çok eminim. Yazık ya hepinizin emeklerine şimdi hak etmeyenler yerleşecek pkklılar devlet kurumlarını dolduruyor, kaleyi içten fethediyorlar yavaş yavaş .(
sınava girdin mi?
Sınavda salon başkanıydım... Yeterli mi?
Sınavda salon başkanıydım... Yeterli mi?
Eğitim Bilimleri Sınavı...
Saat 14:30 giriş...
ilk 45 Dakika çıkış yasak!
15:15 sınavdan ilk çıkanlar...
15:44 Eğitim Bilimleri sorularının DİHA'da yayınlanması...
Aradaki süre 30 dakika...
30 Dakika'da sınavdaki soruları aklından yeniden yazacaksın!
O yazdıklarının çıktısını alacaksın...
O çıktıların fotokopisini çekeceksin...
Sorular üzerinde tekrardan çözüm yapacaksın...
Sonra o sayfaların tek tek fotoğraflarını çekeceksin...
Sonra haber sitesine yükleyeceksin...
Tabi bunların hepsinin sınavdan 15:15'te çıktığını varsayarak yazıyorum...
Zaten sınavdan çıktıktan sonra okuldan çıkış kafadan 5 dakika sürer...
DİHA bu haberi okul binasında mı yazdı?
25-30 dakikada nasıl sorular tekrar kafadan kağıda yazılıp, fotokopisi çekilip o fotokopilerin üzerinde çözüm yapılıp sonra fotoğraflanıp internete yüklenebiliyor?
soruları tekrar yazmak zaten 30 dakikadan fazla sürer...
Ey Sevgili Gözetmen Arkadaşım bana söylesene benim 17'de çıktığım sınavın soruları nasıl 15:44'te bir haber sitesinde yayınlanabiliyor...
Site PKK'nın sitesiymiş...
PKK Allah vardır dese yok mu diyeceksiniz!
Sizin için olayın mahiyetinden daha mı önemli kimin söylediği...
Tabi ya siz sınavda bir stres yaşamadınız, rahat rahat terleyen gençleri seyredip her şey kuralına göre oldu demek kolay...
Saygılar sonuçta bu sınav sizin değil bizim geleceğimiz ilgilendiriyor.
Ben şu an ne Sınav İptal Edilsin diyebiliyorum. Ne edilmesin diyebiliyorum...
Onca zaman emek harcayıp bu sınavda iyi netler çıkarmış insanların emeklerinin sınavın iptal edilmesiyle boşa gitmesine içim el vermiyor. Ancak bir yandan da birilerinin devlet içinde kadrolaşmalarını seyredip hiç bir şey olmamış gibi kör sağır dilsiz üç maymunu oynamak vicdanıma ağır geliyor...
Sorumluluk sahibi olmamak ne kadar rahat kimileri için...
BEYAZKALEM YAYINCILIK EĞT. SAN. TİC. LTD. ŞTİden 08.07.2012 TARİHİNDE DUYURULMUŞTUR
07.07.2012 tarihinde saat 09.30-11.30 saatleri arasında KPSS Genel Yetenek Genel Kültür sınavı ÖSYM tarafından yapılmıştır. Şirketimiz sınavdan yaklaşık 6 saat sonra 17.25te sınava giren adayların ve paylaşım forumlarında öğrencilerin sınav sorularına bir an önce ulaşma isteklerine cevap vermek amacıyla 57 adet soru tespit edilmiştir. Soruları anlaşılır bir şekilde sunabilmek amacıyla daha önce kullandığımız yayın sayfa şablonlarından bir tanesi rastgele seçilerek sorular yerleştirilmiştir ve kendi web sayfamız olan beyazkalem.com.trden *ve bazı forum sitelerinden link vermek suretiyle saat 17.25te yayınlamıştır.
Bu da internet aleminde soruların çalındığı yada sızdırıldığı iddiasını ortaya çıkaran ilk tweet (belge).
Şimdi ben tweeter kullanmadığım için saat işleme olayını tam bilemiyorum. Belki bölgesel olarak işliyordur. Yani adam amerikadan tweetliyorsa oranın saati kayıt oluyordur altına. Bunu blmiyorum. Fakat bu kişi Türkiyeden attıysa bu tweet i ve saat te doğal olarak Türkiye saatiyse kesinlikle bu sorular çalındı yada servis edildi demeye çok çok yakınız.
Söz konusu tweet : https://twitter.com/bedranoo/status/221594190419722240
Tweet in atıldığı saat 7 temmuz sabah saat 6.19. Yani sınavdan önce.
Saatle oynama gibi birşey söz konusumu bilemem ama tweete verilen cevapların saatide sınavdan önce. Bu belgenin doğruluğu ispat edilirde daha birileri çıkıp sınav sorularını akıldan yazmışlar bik.bik. diye öterse yuh diyorum o kişiye.
Lütfen biriside ekran görüntüsünü alsın tweet ve saatin. Sanki üstü kapatılmaya çalışılıyor olayın çünkü.
Beyazkalem sitesindeki pdf yi kaldırdı mesela yerine kendilerine göre inanmamızı bekleyen açıklamalar yayınladılar doğal olarak.
Yaw ben anlatamıyorum...
BEYAZ KALEM i geç...
DİHA'dan bahsediyorum...
DİHA 15:44'te ilk haberi geçti...
Bir kaç tane fotoğraf yayınladı...
Yayınlanan fotoğraflardan bir kaç tanesi Sabah yapılan Genel Yetenek testindeki Türkçe sorularıydı...
Bunlar için bir şey demiyorum!
11:30 da biten sınavın sorularının 15:44'te internete konması sorun değil...
Ancak 15:44'te yayınlanan haber içindeki EĞİTİM BİLİMLERİ SORULARI asıl sorun!
14:30'da başlayan sınavdan ilk çıkışlar 15:15'de oldu...
Yarım saat gibi kısa bir sürede sınavdaki soruları hatırlayıp, bunları tekrar yazıp, çözüp fotoğrafını çekip nasıl internete koyabiliyor bu adamlar...
Bu olaylar yaşandığında biz Eğitim Bilimleri sınavındaydık hala, 17'de bitti sınav...
Biz sınavdayken 15:44'te DİHA aşağıdaki fotoğrafları yayınladı...
Yani DİHA bu soruları internete yüklediğinde ben bu soruları hala okuyordum!
![]()
![]()
![]()