2012 Kpss Sınav Soruları Çalındı mı?

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
BASIN AÇIKLAMASI
(7 Temmuz 2012)
2012-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans:
Sınavın Cumartesi Sabah ve Cumartesi Öğleden Sonra Oturumlarının Tamamlanması
ve Bazı İnternet Sitelerinde Yer Alan Asılsız Haberler

7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde dört oturumda tamamlanacak olan 2012-KPSS Lisans Sınavının 81 il merkezi ve Lefkoşa’da yapılan Cumartesi sabah ve Cumartesi öğleden sonra oturumları gerçekleştirilmiştir. ÖSYM’nin, sınav güvenliğine yönelik almış olduğu tedbirler sınavın iki oturumunda da uygulanmış ve oturumlar sorunsuz olarak tamamlanmıştır.

Sınavın Genel Kültür ve Genel Yetenek Testinin uygulandığı Cumartesi sabah oturumuna 987.352 aday, Eğitim Bilimleri Testinin uygulandığı öğleden sonra oturumuna ise 299.709 aday katılmıştır.

Sınavın uygulaması esnasında, sınava sahte belgelerle girmeye çalışan, kendi yerine başkasının sınava girmesini sağlamaya çalışan kişiler tespit edilmiş, güvenlik güçlerinin yardımı ile bu kişilerin girişimleri sonuçsuz bırakılmıştır. Bu kişilere yönelik emniyet güçlerince yapılan operasyonlarda bazı kişiler de gözaltına alınmıştır.

Sınav binalarında görev alan tüm emniyet görevlileri ve diğer sınav görevlilerinin titiz çalışmaları ile sınav sorularının sınav başladıktan sonra sınava giren bazı adaylarca sınav binaları dışına çıkarılması eylemlerinin gerçekleşmesine izin verilmemiş, bu eylemlere girişenler binalardaki emniyet görevlilerine teslim edilmiştir. Bazı adayların bireysel kopya girişimleri de sınav görevlileri tarafından engellenmiştir.

Tüm bu eylemlerin sonuçsuz kalmasına rağmen, bazı internet sitelerinde sınav sorularına yönelik asılsız iddialar yer almaktadır.

İddia edilen sorular incelendiğinde, kesinlikle ÖSYM’nin kullandığı görüntüde ve düzende olmadığı, imla kuralları, noktalama işaretleri, sorulardaki eksiklik vb. diğer detayların soruların, sınava giren aday/adayların hafızasında tutarak bazı yayın organlarına kasıtlı olarak servis ettiği, sonradan zihinde tamamlanmış sorulardan oluştuğu görülmüştür.Kaldı ki iddia edildiği gibi Eğitim Bilimleri Testinde Türkçe adlı bir bölüm bulunmamaktadır.

Sınavın güvenliğine gölge düşürmeye yönelik, ÖSYM’yi karalamayı amaçlayan bu haberler, kendileri için önemli bir sınava büyük emek harcayarak hazırlanan adayların ÖSYM’ye karşı güvenini zedeleme ve çalışanlarının emeklerine gölge düşürme amacındadır.

KPSS adaylarının sınava ve Merkezimize güvenlerini sarsmaya yönelik bu tür uygulamalara adaylar itibar etmemelidir. Sınava girecek adayların, bu ve benzeri yanıltıcı durumlara itibar etmemeleri, Merkezimize ve sınavın güvenirliğine inançlarını kaybetmeden sınavın diğer oturumlarına katılmaları önemle hatırlatılır. ÖSYM gerçekleştirdiği sınavların güvenliğini sağlamaya kararlıdır.

Tüm sınavlarda olduğu kadar, bu sınava katılan adaylarımızın da eşit şartlarda yarışarak başarıya ulaşmalarını sağlamak Merkezimizin en önemli görevidir.
Merkezimiz, bu önemli sınavda insanların duygularını sömürerek, böylesi bir yolla kazanç sağlamaya yönelen kişi ve kurumları şiddetle kınamaktadır.,

İlgililer hakkında Savcılığa ivedilikle suç duyurusunda bulunulacak ve gereken yasal işlemler yapılacaktır. Bu nedenle bu türden yalan asılsız haberlere itibar edilmemesi önemle rica olunur.
Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

http://www.osym.gov.tr/belge/1-13566/basin-aciklamasi-2012-kamu-personel-secme-sinavi-kpss-l-.html

Özet geçecek olursak

<span style="font-family:trebuchet ms;">[video=youtube;u_FwV2Oc3Bc]https://www.youtube.com/watch?v=u_FwV2Oc3Bc[/video]

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Ösym den açıklama geldi. Soruların çalınması ile ilgili kısmı alıntılıyorum.

Tüm bu eylemlerin sonuçsuz kalmasına rağmen, bazı internet sitelerinde sınav sorularına yönelik asılsız iddialar yer almaktadır. İddia edilen sorular incelendiğinde, kesinlikle ÖSYM’nin kullandığı görüntüde ve düzende olmadığı, imla kuralları, noktalama işaretleri, sorulardaki eksiklik vb. diğer detayların soruların, sınava giren aday/adayların hafızasında tutarak bazı yayın organlarına kasıtlı olarak servis ettiği, sonradan zihinde tamamlanmış sorulardan oluştuğu görülmüştür. Kaldı ki iddia edildiği gibi Eğitim Bilimleri Testinde Türkçe adlı bir bölüm bulunmamaktadır.

Metnin tamamı için kaynak

Şimdi burada iki husus hakikaten komik.

Ösym diyorki belgeler incelendiğinde sorular ösym nin formatında değildir. Sınava giren adaylar bunu aklından yazarak kasıtlı servis etmiştir diyor.

Soruyorum : Arkadaş madem insanlar kafasında kalan soruları servis etti beyazkalem de ortaya çıkan sorular nasıl noktasına virgülüne kadar aynı olabiliyor. Bu adamlarda zehir gibi beyin mi var ? :D :lol:

İkinci husus eğitim bilimlerinde iddia edildiği gibi türkçe testi yok diyor sayın ösym. Böyle bir idiia hiç olmadı ki. Nereden uydurdun bunu.

Özetle Ösym açıklama ile resmen kendini rezil etmiştir. Yazıklar olsun bu kadar kolay örtbas edilecekmiş demek. :D

Bu güzide video muzda o her soruyu noktası virgülüne kadar hafızada tutmayı başaran über zekalı kardeşlerimize gelsin :D

[video=youtube;u_FwV2Oc3Bc]http://www.youtube.com/watch?v=u_FwV2Oc3Bc[/video]

Ben bu ülkede herşeye gülerim arkadaş. Resmen komedi şov. Bakalım ilerleyen zamanlarda daha neler göreceğiz. :D

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bu ne demektir ya ???? onu yayınlayanların amacı ummmmrumda değil ! bu nasıl bir yaklaşım açısıdır.. 1 yıl 2 yıl boyunca kendini eve kapatıp çalışan insanlar ne olacak peki ??? bu mudur senin için öncelik?

Kardeşim bunu yapan veya yaptıranlar her yılki gibi ortamı germe amacındalar.
Evet birileri cihaz sokup görüntü almış daha sonrada kağıta aktarmışda olabilir.

Önümüzdeki günlerde netlik kazanacaktır ki bu sene öğretmen adayı abimde sınava girdi bilirim o stresi o çalışmayı .
O da sizin gibi söylentileri konuşuyor.
Ona konudaki görüntelerden bahsetmiyorum sırf morali bozulmasın diye.

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
BASIN AÇIKLAMASI

(7 Temmuz 2012)

2012-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans:
Sınavın Cumartesi Sabah ve Cumartesi Öğleden Sonra Oturumlarının Tamamlanması ve Bazı İnternet Sitelerinde Yer Alan Asılsız Haberler

7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde dört oturumda tamamlanacak olan 2012-KPSS Lisans Sınavının 81 il merkezi ve Lefkoşa’da yapılan Cumartesi sabah ve Cumartesi öğleden sonra oturumları gerçekleştirilmiştir. ÖSYM’nin, sınav güvenliğine yönelik almış olduğu tedbirler sınavın iki oturumunda da uygulanmış ve oturumlar sorunsuz olarak tamamlanmıştır.

Sınavın Genel Kültür ve Genel Yetenek Testinin uygulandığı Cumartesi sabah oturumuna 987.352 aday, Eğitim Bilimleri Testinin uygulandığı öğleden sonra oturumuna ise 299.709 aday katılmıştır.

Sınavın uygulaması esnasında, sınava sahte belgelerle girmeye çalışan, kendi yerine başkasının sınava girmesini sağlamaya çalışan kişiler tespit edilmiş, güvenlik güçlerinin yardımı ile bu kişilerin girişimleri sonuçsuz bırakılmıştır. Bu kişilere yönelik emniyet güçlerince yapılan operasyonlarda bazı kişiler de gözaltına alınmıştır.

Sınav binalarında görev alan tüm emniyet görevlileri ve diğer sınav görevlilerinin titiz çalışmaları ile sınav sorularının sınav başladıktan sonra sınava giren bazı adaylarca sınav binaları dışına çıkarılması eylemlerinin gerçekleşmesine izin verilmemiş, bu eylemlere girişenler binalardaki emniyet görevlilerine teslim edilmiştir. Bazı adayların bireysel kopya girişimleri de sınav görevlileri tarafından engellenmiştir.

Tüm bu eylemlerin sonuçsuz kalmasına rağmen, bazı internet sitelerinde sınav sorularına yönelik asılsız iddialar yer almaktadır. İddia edilen sorular incelendiğinde, kesinlikle ÖSYM’nin kullandığı görüntüde ve düzende olmadığı, imla kuralları, noktalama işaretleri, sorulardaki eksiklik vb. diğer detayların soruların, sınava giren aday/adayların hafızasında tutarak bazı yayın organlarına kasıtlı olarak servis ettiği, sonradan zihinde tamamlanmış sorulardan oluştuğu görülmüştür. Kaldı ki iddia edildiği gibi Eğitim Bilimleri Testinde Türkçe adlı bir bölüm bulunmamaktadır.

Sınavın güvenliğine gölge düşürmeye yönelik, ÖSYM’yi karalamayı amaçlayan bu haberler, kendileri için önemli bir sınava büyük emek harcayarak hazırlanan adayların ÖSYM’ye karşı güvenini zedeleme ve çalışanlarının emeklerine gölge düşürme amacındadır.

KPSS adaylarının sınava ve Merkezimize güvenlerini sarsmaya yönelik bu tür uygulamalara adaylar itibar etmemelidir. Sınava girecek adayların, bu ve benzeri yanıltıcı durumlara itibar etmemeleri, Merkezimize ve sınavın güvenirliğine inançlarını kaybetmeden sınavın diğer oturumlarına katılmaları önemle hatırlatılır. ÖSYM gerçekleştirdiği sınavların güvenliğini sağlamaya kararlıdır. Tüm sınavlarda olduğu kadar, bu sınava katılan adaylarımızın da eşit şartlarda yarışarak başarıya ulaşmalarını sağlamak Merkezimizin en önemli görevidir.

Merkezimiz, bu önemli sınavda insanların duygularını sömürerek, böylesi bir yolla kazanç sağlamaya yönelen kişi ve kurumları şiddetle kınamaktadır. İlgililer hakkında Savcılığa ivedilikle suç duyurusunda bulunulacak ve gereken yasal işlemler yapılacaktır. Bu nedenle bu türden yalan asılsız haberlere itibar edilmemesi önemle rica olunur.
Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Kaynak

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Beyaz Kalem Açıklama Yapmış...

Ey APTALLAR buna İNANIN demiş

Yaw düpedüz bana küfür et ama böyle dalga geçme

Allah için bir kişi diyebilir mi ben sınava girdim bir tane soruyu NOKTASINA, VİRGÜLÜNE, HARFİ HARFİNE HATIRLIYORUM...

60 sorudan 57 Tanesini HANGİ SÜPER ZEKA, HAFIZA ŞAMPİYONU vatandaş ki nokta virgül harf hiç bir şey eksik kalmadan hatırlayıp tekrar bu soruları sınavdan çıktıktan sonra yazmış!

Ben sınavdan çıktım kapıda bana sorsanız hatırladığın bir soruyu yaz diye inanın o soruyu benzer şekilde soramam... Yok böyle bir şey...
Adamlar "yersen uzay eriği" demiş.
Ben şahsen papaz eriğini tercih ederim.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
aferin bravo
öyle güzel şeyler geçiyor içimden ama yazamıyorum.güvenim kalmadı artık...

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
SONRADAN DÜZENLENMİŞ SORU

1.20120707224333.jpg

KİTAPÇIKTAKİ SORU

2.20120707224403.jpg

SONRADAN DÜZENLENMİŞ SORU

3.20120707224442.jpg

KİTAPÇIKTAKİ SORU
4.20120707224503.jpg

Reaksiyon puanı
10,327
burada bir kayıtsız üye var, sürekli aralara girip tıpkı pkk/kck ağzıyla habire bindiriyor, giydiriyor.
ben bu tarz bi şeyi ilk kez görüyorum sdn'de.
bir insan siteye üye olmadan bunu nasıl yapabilir, yazabilir?
ki birçok mesajı da yetkili arkadaşlar tarafından silinmiş.

şunu ifade edeyim,
eğer gerçekten birileri soruları bilerek sızdırdıysa, bi yerlere hizmet için böyle bir haksızlık yaptıysa Allah onun belasını versin.
o kişi değil cemaatten, dünyanın en aşağılık, en ş.siz, en edna ve haysiyetsiz insanıdır.
çünkü zerre kadar imanı olan, zerre kadar Allah korkusu olan kul hakkına tenezzül etmez, edemez.
fakat hala birilerinin kara propagandası olarak görüyorum bunu.

evet, belli ki bişeyler olmuş, sorular bi şekilde sızdırılmış... ama bunu siyaset ve ösym tarafından olacağına asla ihtimal vermiyorum.
organize olan art niyetlilerin profesyonel metotlarla böyle bir kargaşa ortamı yarattıklarına inanıyorum.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Kalan soruları da yayınlamışlar. Bakalım olayın sonu nereye gidecek.

http://www.egitimhaane.com/2012/07/flash-diha-elindeki-butun-sorulari.html

Malesef sonu biryere gitmeyecek. Yetkili kişiler bildiğin salağa yatıyor. Göz ardı ediyorlar. Eldeki tüm bu dedliller iki sene önceki kopya skandalından daha fazla. Şimdiye Türkiye de yer gök inlemeliydi ama ana akım medya dahil sus pus oldular.

Ben hiç birşey olacağını düşünmüyorum. Klasik Türkiye gerçeği malesef. Allah'ın adaleti elbet tecelli edecek ve bu işi yapanlar elbet karşıma dikilecek.

Benim neler çektiğimi bir ben bir Allah bilir. İnanıyorum ki ne sıkıntı ve emekler veren insanlar var şu sınava. Bunca vebal yerde kalmaz. Yazık çok yazık. Daha da utanmadan sorular akılda tutulmuş demezlermi. Söz konusu ajans soruları sınav bitmeden yayınladı. Ama bunlar görmek istediğini görüyorlar.

Ne demişler " hayatta görmek istemeyenden daha kör kimse olamaz. "

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
550 millet vekilim körfez bitti fem bitti şimdide beyazkalemler mi başladi sizden olmayan girmeyecek öylemi ya öbur tarafta nasil vericeksiniz bunun hesabini

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Sorular sınavdan sonra yayınlandı ajans sahtekar diyenler için birde şöyle bişey var.

9hjp3.jpg

Bakalım ilerleyen zamanlarda daha neler çıkacak

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Soruların çalınmış olması başka şey, kitapçığın çalınmış olması başka şey.
Belli ki sorular daha basım aşamasına geçmeden önce servis edilmiş.
Yok virgül tutmuyormuş yok font tutmuyormuş. Bu açıklamalarla mı ikna edecekler. Medyan olayını da inkar ettiler.
Sonra google istatistiklere baktığınızda bile sınav öncesi haftada median kelimesinde anormal, açıklanamaz bir yükseliş vardı.
Sonra yazılım hatası olmuş dediler. Dediler de dediler ,yine diyorlar birşeyler ama artık bunlara kim inanır.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Iki gün sonra sehven yapılmış derler .

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338

Neyin Aydınlanmasından Bahsediyorsun!

Girdin mi Sınava?

Eğitim Bilimleri Sınavı 17'de bitti...

Bu adamlar sorular 15 civarı internete koydular!

PKK Düşmanlığı ile bu skandalın üzeri mi örtülecek!

yine verdiğin o linkte sadece DİHA nın verdiği resimler var!

Asıl skandal Beyaz Kalem'in 60 Genel Kültür sorusundan 57 tanesini noktası virgülüne kadar harfi harfine vermesi...

Diğer 3 soru mu?

Diğer 3 soru Güncel Bilgiler Soruları...

Güncel Bilgiler soruları SINAVA EN SON DAHİL EDİLİYOR!

Nedense bu 3 soru KAYIP! En son sınava dahil edildiklerinden olmasın!

Beyaz Kalem açıklama yapıyor sınava giren öğrencilerimizden derledik soruları!

Bunlar nasıl SÜPER ZEKALI-SÜPER HAFIZALI öğrencilermiş ki, 60 sorunun 57 tanesini bire bir hafızalarında tutmuşlar!

Ben sınavdan çıkıyorum, aşağı yukarı ne kadar doğru yaptım hesaplayayım diye aynı soruları tekrar çözmek istiyorum, şüpheye düşüyorum bunu mu işaretledim şunu mu işaretledim diye! Adam kafasında Paragrafı tutuyor!

Ben de şimdi senin verdiğin LİNK İLE AYDINLANDIM... HUZURA ERDİM...

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Söylentileri umursamayin ama takip edin. Ne olacağı belli olmaz.

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
Komplo teorisi üretip durmayın. çalınmadığı her halinden belli. çalsalar niye yayınlasınlar sınav günü. Sınav sorularını alıp bide yayınlar mı insan çok komiksiniz. zaten gerekli açıklamalar yapıldı. memur sitelerinde yeterince bilgi var. açıp okuyun. işinizde geldiği gibi çalındı o yüzden kazanamıyorum psikozuna giriyorsunuz.

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Türkiyede os*rsan dahi kck ve ergenekon yaptı olgusu oluşturdular. Cemaatin elinde patlayan bu olayı nede olsa kck ergenekon dersek aptal milletimiz hurraa çullanır bize inanır diye haber yapıyorlar kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Çok tuhaf değil mi sınavın oldugu hafta kckye kpss darbesi operasyonu yapılıyor. Artık açın gözünüzü de cemaatin ahirette bu kadar kşinin hakkına girmesinin hesabını nasıl vericek Allah ıslah etsin. En başta o cemaatin başındakini.

xdangerx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Türkiyede os*rsan dahi kck ve ergenekon yaptı olgusu oluşturdular. Cemaatin elinde patlayan bu olayı nede olsa kck ergenekon dersek aptal milletimiz hurraa çullanır bize inanır diye haber yapıyorlar kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Çok tuhaf değil mi sınavın oldugu hafta kckye kpss darbesi operasyonu yapılıyor. Artık açın gözünüzü de cemaatin ahirette bu kadar kşinin hakkına girmesinin hesabını nasıl vericek Allah ıslah etsin. En başta o cemaatin başındakini.

çok doğru üstünü örtmeye çalışıyorlar, soruları bildiğimiz sızdırmışlar önceden. gerçekten emeğini harcayıp hazırlananlara sabır diliyorum...

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Buyurun bir de buradan yakın... Sınav Kitapçığının Fotoğrafı...

Tarih sorusu dikkat... Arka sayfadaki matematik sorusu bile görünüyor!

Sınavda bu fotoğrafı çeken kişinin, başka birine sınavda aynı fotoğrafı göndermesi çok mu zor?

283774_4039650785579_22475775_n.jpg

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ya biz kimlik yok sinav formu var almiyolar millet tum sorulari goturmus :P valla ayip olmus biraz . bi destur deyin ya. valla :P iki dakika bi molasi tatili yok mua rkadas bu islerin :P toptan olunca indirim mi yapiyolar bu islerde anlamadim ki :P adam gibi incelesinler sorulari kaynagi ne sekilde bulunmus sorular net bi aciklama yapsinlar varsa vardir yoksa yok desinler.
aciklasinlar olmamasinin kanitlarini. su anki aciklama bencede yetersiz cunku dersanenin ornek sorularinin %90 eslestigi iddia ediliyo bunun nasi bi tesaduf oldugu aciklanmamis resmi aciklamada. birde cammat veya suriye israil pkk abd rusya kim yaptiysa yapmis yapan sonucta yine suc :P
sonucta bu isleri incelemekle gorevli masli insanlar var arastirsinlar.

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Firmanın açıklaması

BEYAZKALEM YAYINCILIK EĞT. SAN. TİC. LTD. ŞTİ’den 08.07.2012 TARİHİNDE DUYURULMUŞTUR

07.07.2012 tarihinde saat 09.30-11.30 saatleri arasında KPSS Genel Yetenek Genel Kültür sınavı ÖSYM tarafından yapılmıştır. Şirketimiz sınavdan yaklaşık 6 saat sonra 17.25’te sınava giren adayların ve paylaşım forumlarında öğrencilerin sınav sorularına bir an önce ulaşma isteklerine cevap vermek amacıyla 57 adet soru tespit edilmiştir. Soruları anlaşılır bir şekilde sunabilmek amacıyla daha önce kullandığımız yayın sayfa şablonlarından bir tanesi rastgele seçilerek sorular yerleştirilmiştir ve kendi web sayfamız olan beyazkalem.com.tr’den *ve bazı forum sitelerinden link vermek suretiyle saat 17.25’te yayınlamıştır.

Herkesin bildiği üzere sınava giren her öğrenci sınav sorularına, kendi cevaplarını kontrol etmek amacıyla bir an önce ulaşmak ister. Şirketimizin yer aldığı yayıncılık sektöründeki tüm firmalar bu gereksinime cevap verme zorunluluğu hissederler. Bu nedenle sektörümüzde yer alan tüm yayın evi ve dershaneler kendi öğrencileri ve sınava giren diğer kişilerden elde ettiği dönütleri diğer öğrencilerle de paylaşmak için olabildiği kadar ve hızlı bir şekilde soruları toparlamaya çalışır. Bu sektörümüzdeki tüm firmalar tarafından geçmiş sınavlarda da yapılan bir uygulamadır. Cumartesi günkü *sınavda da birçok firma tarafından bu yapılmıştır. Şirketimizin yaptığı da bundan ibaret olup farkımız bu kadar çok soruyu kısa sürede toplamamız ve duyurmamızdır. Fakat şirketimizi ve ÖSYM’yi zan altında bırakmak isteyen bazı çevrelerce bu girişimimiz farklı şekillerde yorumlanmış ve hak etmediğimiz bir karalama kampanyasına dönüştürülmüştür.

Suçlamalarda bahsi geçen bu soruların sabah saatlerinde internete konulduğu tamamen uydurmadır. Yukarıdaki belirtildiği gibi sınavdan 6 saat sonra konulmuştur. Bu ilgili internet sitesi tarafından teknik olarak da teyit edilmiş ve açıklanmıştır.

Diğer bir suçlama konusu olan bu soruların şirketimiz tarafından 2. Denemede kullanıldığı tamamen kamuoyunu yanıltmak amaçlıdır. İnternete konulan pdf dosyasındaki sayfa altında yazan deneme 2 ibaresi yukarıda belirttiğimiz gibi rastgele seçtiğimiz şablonda, *silinmesi unutulmuş bir ibaredir. Şirketimizin uyguladığı deneme sınavlarına Türkiye’nin her yerinden 10 binlerce öğrenci katılmaktadır. Şayet iddia edildiği gibi bir durum yaşansaydı bu durumunda 10 binlerce şahidi olurdu. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir.

2001-2005 yılları arasında ÖSYM tarafından yapılan KPSS soruları yayınlanmamasına rağmen tüm soru ve cevaplar kitaplarda ve internet sitelerinde yayınlanmaktadır. Bu da sınavlardaki soruların yukarıda belirtilen yöntemlerle elde edilebildiğini göstermektedir.

Yukarıda da belirtildiği gibi şirketimizin diğerlerinden farklı olarak yaptığı, yayınlanan bu soruları bir dosyada toplayıp öğrencilere ulaştırmaktır. Soruların yayınevimize sınav öncesinde servis edildiği suçlamaları tamamen iftiradır. Bazı çevreler ÖSYM ve şirketimizi karalamak için bunu bir fırsat bilmişlerdir. Şirketimiz gerekli hukuki girişimleri başlatarak olayı başka yönlere çekmek isteyenlere fırsat vermeyecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Komplo teorisi üretip durmayın. çalınmadığı her halinden belli. çalsalar niye yayınlasınlar sınav günü. Sınav sorularını alıp bide yayınlar mı insan çok komiksiniz. zaten gerekli açıklamalar yapıldı. memur sitelerinde yeterince bilgi var. açıp okuyun. işinizde geldiği gibi çalındı o yüzden kazanamıyorum psikozuna giriyorsunuz.

Sana ne diyeyim bilemedim.

Dur bakalım komplomu üretiyoz. işimize geldiği gibi psikoza mı bağlıyoruz geçmişten bir iki örnek zahmet et bakıver.

Polislik sınavı soruları çalındı (2009)

Kpss soruları çalındı (2010) Bak buraya dikkat o zaman da bazı kafalar komplocu diyordu. :D Sonra ne oldu çıktımı kopya. Gerçi hala suçlular cezasını çekmedi. Olan emek veren insanlara oldu

Hakimlik savcılık sınavında sıkandal (2012)

Bir de ÖSS de şifre olayı çıkmıştı değil mi? :D Onada millet ilk başta yok diyordu. Sonra ne oldu SEHVEN yapılmış dendi konu unutturuldu gitti. Daha sıralasam çok var kara leke osym de.

Şimdi biz koplocuyuz yada başka sebeplerden bu olayın üstüne gidiyoruz demi.

Arkadaş ben bu kafayı anlamıyorum. :) Daha doğrusu çok iyi anlıyorumda insanların bu şekilde görmek üzüyor beni.

Ne diyeyim Allah basiret versin.

Demek adamlar soruları servis ederken elimizle yakalasak, aha bak desek, birisi çıkıp ne bileyim senin yapmadığını yada iftira atmadığını diye bize çıkışacak. :D :D :D Komedi valla :D

codding

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Arkadaslar dün sınava bende girdim hatta yeni sınavdan geliyorum. Dün buğün girdiğim sınavlarda girişte polisler sadece pantolon ön ve arka ceplerime baktı el yordamıyla o kadar. Dedektör vs. güvenlik araçları yoktu öyle ösym nin dediği gibi alyans kolye saat hiçbirşeye bakmıyorlar polisler. Birde beyazkalem denilen yayın grubu dün açıklama yapmış 17:30'da soruları yayınladık diye dün saat 13:15'te yemin ediyorum siteden cografya,tarih ve vatandaşlık sorularını bizzat gördüm ve kaydettim bilgisayara:) Artık kimse memur olmak için hayal kurmasın onlarda torpil bulmaya calışsın gerekirse dedikleri gibi 20 bin lira kredi çeksin gitsin memur olsun... pmyo geçen seneki eğitim bilimleri bu seneki olaylar sonucunda artık bu ülkeye ve bu ülke tarafından yapılan hiçbir sınav vs. nin hakkıyla yapıldığına inanmıyorum... Benim hakkımı başkalarına veren her kimse hayatı boyunca haram para alacak ve cocuklarına yedirecek. Her zaman şunu söylüyorum Allah cc yaratmasın o kişilerin hayatı boyunca yüzleri gülmesin burunlarından fitil fitil gelsin. Coluğundan cocuğundan cıkartsın Allahım.

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Neyin Aydınlanmasından Bahsediyorsun!

Girdin mi Sınava?

Eğitim Bilimleri Sınavı 17'de bitti...

Bu adamlar sorular 15 civarı internete koydular!

PKK Düşmanlığı ile bu skandalın üzeri mi örtülecek!

yine verdiğin o linkte sadece DİHA nın verdiği resimler var!

Asıl skandal Beyaz Kalem'in 60 Genel Kültür sorusundan 57 tanesini noktası virgülüne kadar harfi harfine vermesi...

Diğer 3 soru mu?

Diğer 3 soru Güncel Bilgiler Soruları...

Güncel Bilgiler soruları SINAVA EN SON DAHİL EDİLİYOR!

Nedense bu 3 soru KAYIP! En son sınava dahil edildiklerinden olmasın!

Beyaz Kalem açıklama yapıyor sınava giren öğrencilerimizden derledik soruları!

Bunlar nasıl SÜPER ZEKALI-SÜPER HAFIZALI öğrencilermiş ki, 60 sorunun 57 tanesini bire bir hafızalarında tutmuşlar!

Ben sınavdan çıkıyorum, aşağı yukarı ne kadar doğru yaptım hesaplayayım diye aynı soruları tekrar çözmek istiyorum, şüpheye düşüyorum bunu mu işaretledim şunu mu işaretledim diye! Adam kafasında Paragrafı tutuyor!

Ben de şimdi senin verdiğin LİNK İLE AYDINLANDIM... HUZURA ERDİM...
Aydınlandığına sevindim...

selim97

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tekrar mı olcak şimdi offf ya kim cekecek şimdi evdeki dırdırı :D :D

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bu da internet aleminde soruların çalındığı yada sızdırıldığı iddiasını ortaya çıkaran ilk tweet (belge).

Şimdi ben tweeter kullanmadığım için saat işleme olayını tam bilemiyorum. Belki bölgesel olarak işliyordur. Yani adam amerikadan tweetliyorsa oranın saati kayıt oluyordur altına. Bunu blmiyorum. Fakat bu kişi Türkiyeden attıysa bu tweet i ve saat te doğal olarak Türkiye saatiyse kesinlikle bu sorular çalındı yada servis edildi demeye çok çok yakınız.

Söz konusu tweet : https://twitter.com/bedranoo/status/221594190419722240

Tweet in atıldığı saat 7 temmuz sabah saat 6.19. Yani sınavdan önce.

Saatle oynama gibi birşey söz konusumu bilemem ama tweete verilen cevapların saatide sınavdan önce. Bu belgenin doğruluğu ispat edilirde daha birileri çıkıp sınav sorularını akıldan yazmışlar bik.bik. diye öterse yuh diyorum o kişiye.

Lütfen biriside ekran görüntüsünü alsın tweet ve saatin. Sanki üstü kapatılmaya çalışılıyor olayın çünkü.

Beyazkalem sitesindeki pdf yi kaldırdı mesela yerine kendilerine göre inanmamızı bekleyen açıklamalar yayınladılar doğal olarak.