2010 Ağustos'ta Seyrantepe'deyiz!

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
2009_07_03_seyrantepe_12334.jpg

Seyrantepe projesinde gelinen son durumu değerlendiren Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi, “Galatasaray 2010 Ağustos ayında maçlarını yeni stadyumunda oynayacak” dedi.

Radyospor'da "Aydın Cingöz ile Haber Aktif" programında konuşan Çelebi,
"Bundan sonrasına bakmak gerekiyor. TOKİ yeni ihale koşullarını oluşturup ilana çıktı. Gelen yeni tekliflerle meseleyi bir çerçeveyle oturtacak. Finansman sorunu çözülemediği için projede Mart başından beri bir duraksama var. Şu andaki kaybımız planlanmış zamanın dışında 4-5 ay. Biz tamamen bir gözlemci olarak bu projeye katıldık. TOKİ'nin sorumluluğunda yürüyen bir proje. İhale sonuçlarından eğer istediği sonucu alamazsa TOKİ emanet usulü projeyi kendisi yapacak. 12 ay içinde projenin biteceğini düşünüyorum" dedi.

"KONUŞANLAR EZBERE KONUŞUYOR"

Projede artı bir yıl daha geçikme olmasının mümkün olmadığını söyleyen Çelebi, "Artı bir yıl daha gecikme olması mümkün değil. Kim söylüyorsa ezbere konuşuyor. Çalışmalar başladıktan sonra 12 ay içinde bitecek bir proje. Ağustos 2010'da sezon açılışı yapar ve maçlarımızı yaparız. En geç Eylül-Ekim'i bulabilir artı 12 ay daha gecikmesi mümkün değil.
Stadın ön açılışını 2010 Mart'ında, 2010 Ağustosunda da stadın esas açılışını yaparız" diye konuştu.

"ABU DABİ'Lİ GRUP PARAYI VERMEDİ"

Projeye sonradan dahil olan Abu Dabi'li grubun gereken finansman kaynağını aktarmadığı için projenin durma noktasına geldiğini söyleyen Çelebi, bunun nedenini ise bilmediğini söyledi. Galatasaray Aslantepe Kompleksi Yapımı ve Gayrimenkuller sorumlu yöneticisi Işın Çelebi sözlerine şöyle devam etti: "2008 yılı sonunda Dabi - Eren Talu- Alke ortaklığı kurulduğunda buraya 35 milyon dolar Abu Dabi grubu bir kaynak ayırdı. Ve 50 milyon dolarlık bir şirket kurdular. Bu şirket sonradan öğrendiğimiz kadarıyla. Eren Talu inşaata projeyi taşeron firma olarak vermiş. Ama 35 milyon TL yetmedi. Artı 100 milyon dolarlık kaynak gerekiyordu. Ama Abu Dabili ortak bu parayı vermedi. Eren Talu-Alke ortaklığı da bu kaynağı bulamayınca iş durdu. Ortaklığın iç yapısını bilmiyorum ama sonuçta yeni bir kaynak aktarılamadı. Proje finansman sıkıntısı nedeniyle durdu"

CİDDİ KAYBIMIZ OLMAYACAK

Galatasaray'ın bu aksaklıklar nedeniyle ciddi bir kaybı olmayacağını söyleyen Çelebi, "Galatasaray camiası için önemli olan geleceğe bakmak. Geçmişi tartışmanın hiç kimseye yararı yok. Bizim için önemli olan 2010 Ağustos'ta bu stadı bitirmek. TOKİ çok güvenilir bir kurum ve marka. TOKİ'nin garantisi önemlidir. Biz gözlemci sıfatıyla projeye dâhil oluyoruz. Ağustos 2010'da Seyrantepe'de olacağız. Ciddi bir ekonomik bir kaybımız olmayacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Aydın Cingöz / Radyospor

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
İnşAllah gecikmez daha fazla ve biran önce biter

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
En başta da Büyük Laf Ettiler Şimdiki Gelinen Nokta Belli.

Büyük Lokma ye Ama Büyük Laf etme Işın Çelebi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Adnan Polat bu akşam canlı yayında söyledi. Stat yapımına devam etmeye başlandığından tam 12 ay sonra bu iş bitecek dedi.

2010-2011 sezonunda kesinlikle yeni stadımızdayız dedi.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Adnan Polat bu akşam canlı yayında söyledi. Stat yapımına devam etmeye başlandığından tam 12 ay sonra bu iş bitecek dedi.

2010-2011 sezonunda kesinlikle yeni stadımızdayız dedi.

Ali Ağaoğlu, " Ben inşaata baktım 8 ay gibi bir sürede biter " demişti CNBC-E'deki konuşmasında.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Başkan varken diğerlerinin sözü beni ilgilendirmez. :D

Tabi bir de içimizden biri olan Haldun Üstünel'in. :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ben anlamam. Başkanıma inanırım. :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Demekle olmuyormuş işte bu işler. Eren Talu da ne kadar heyecanlıydı ihaleyi aldığında.

Ama adam fiyasko çıktı. :D

Ağaoğlu keşke alsa da yapsa. Ama büyük ihtimal TOKİ kendisi yapacak.

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
bu vakitten sonra kimin yaptığı değil, yapıldığını görmek yeter..

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
İnşallah dediği tarihte biter yoksa fiyasko olacak.bu sene yeni stada geçecek dedik 2 sene ileri attılar.