2. El İphone

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Twin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar Merhaba. İzniniz olursa size bir kaç konuda danışacağım. 1000 lira gibi bir bütçem var ve şuanda aklımda olan telefon Lumia925. Öyle her sene zırt pırt telefon değiştiren birisi değilim. İlk çıktığı zaman Nokia 5800 aldım 5 senedir hala kullanıyorum taş gibi maşallah'ı var telefonun :)

Şimdi sizlerden ricam, Android'ten İos'a, İos'tan Android'e ya da her 2 işletim sisteminden Window Phone 8 geçen var mı? Ya da WP8'den İos'a geçen? Bu arkadaşların yorumlarını almak isterim.

Telefondan beklentim stabilite, kaliteli malzeme yapısı, uzun ömürlü yani güncelleme alıp beni yarı yolda bırakmayacak olması, 1 sene sonra telefonu değiştirmek zorunda kalmak istemem açıkçası. Kamerasının iyi olması.

1000 liraya 2.el ip5 bulabilir miyim bu arada? Ne kadar sağlıklı olur?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
iphone5 i 1000 tl ye değil de 1100-1200 tl ye bulabilirsin ikinci elde. ancak çiziklerine katlanırsan :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Adam Akıllı İPhone 5 istiyorsan 1300-1.400 ü gözden çıkartman gerekiyor.. İOS candır.. :)

muhammedyakup

Doçent
Reaksiyon puanı
4
stabilite ,güncelleme dersen iphone derim bende 4 senedir nokia c6 00 kullanıyordum 4 ay önce garantili ip5 buldum 1450 liraya aldım kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim 200 ,300 lira üstüne koyabilirsen ip5 bulursun yoksa 4s al derim

LenovoM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dedikleri gibi temiz garantili bi i5 1200 -1300 tl bulursun min. oda çok iyi araştırman gerek. 4s almak istersende 10 ay garantili kız gibi telefonu 800 tlye aldık yakın zamanda ama i5 alanlar pek tavsiye etmiyor şahsen kullanmadım ama ya 4s al yada hedefi yükselt 5s al .

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
2.el iPhone 5 alırsan ios 8,9'u rahat görür buda nerden baksan 2,5 sene rahat güncelleme desteği alır,stabil şekilde sorunsuz kullanırsın.

Bu saatten sonra 4s alınmaz çünkü muhtemelen ios 8'i alır ama ios 9'u alıcağını sanmıyorum.

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
sana hem android (HTC One), hem WP8 (Lumia 920) ve hem de ios (iphone 5S) kulllanan biri olarak şunu söyleyebilrim... bir kaç lira daha koy iphone 5 al....

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ben şahsen iPhone' u severim, kullandım da. Ama insanın 2000 tl verdiği bir telefonda 2 çekirdek işlemci ve 1 gb ram bulunması gerçekten itici bir durum. Bu yüzden Android' e yönelmeni daha mantıklı buluyorum. İkinci el temiz bir g2 veya s4 neden olmasın ki?

global_deejay

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Ben şahsen iPhone' u severim, kullandım da. Ama insanın 2000 tl verdiği bir telefonda 2 çekirdek işlemci ve 1 gb ram bulunması gerçekten itici bir durum. Bu yüzden Android' e yönelmeni daha mantıklı buluyorum. İkinci el temiz bir g2 veya s4 neden olmasın ki?
2 çekirdek 1 GB Ram dediğin iPhone, 8 çekirdek işlemci ve 2 GB RAM e sahip bir Android telefondan 2 kat daha kararlı çalışıyor.

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
2 çekirdek 1 GB Ram dediğin iPhone, 8 çekirdek işlemci ve 2 GB RAM e sahip bir Android telefondan 2 kat daha kararlı çalışıyor.
Ben de tam bunu söyleyen birinin çıkmasını bekliyordum.
iPhone 4s i ele alalım, 1 ghz çift çekirdek ama ios 7 de yavaşlıyor. Aynı durum iPhone 5 te de geçerli o da İOS 8 de yavaşlayacak. Çünkü aralarında çok büyük bir işlemci farkı yok. Senin kararlı dediğin sistem sadece bir süreliğine kararlı. İki update sonra kararlılığını kaybediyor. Ayrıca 8 çekirdekli ve 2 gb ram e sahip bir telefon kesinlikle senin "2 kat daha kararlı" dediğin telefondan daha uzun ömürlüdür. En azından verdiğin paraya değiyor.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ben de tam bunu söyleyen birinin çıkmasını bekliyordum.
iPhone 4s i ele alalım, 1 ghz çift çekirdek ama ios 7 de yavaşlıyor. Aynı durum iPhone 5 te de geçerli o da İOS 8 de yavaşlayacak. Çünkü aralarında çok büyük bir işlemci farkı yok. Senin kararlı dediğin sistem sadece bir süreliğine kararlı. İki update sonra kararlılığını kaybediyor. Ayrıca 8 çekirdekli ve 2 gb ram e sahip bir telefon kesinlikle senin "2 kat daha kararlı" dediğin telefondan daha uzun ömürlüdür. En azından verdiğin paraya değiyor.

Bende tam böyle akıl küpü bi yorum bekliyordum. 4s kullanıyomusun desen yok, ordan burdan duyduklarınla varsayımlar üzerinden konuş dur. Kendim 4s kullanıyorum ios 7 çıktığından beri verdikleri her güncellemeyi yükledim. En ufak kasma bile yok. Senin o iki update sonra kararlığını kaybedicek dediğin durum Android'in en stabil durumundan bile daha iyi. Samsung çöpünü tavsiye etmeye devam et napıcan bedava çöpe para ver. S3'ü gördük şuanda ne halde aynısı S4 içinde geçerli birde daha uzun ömürlü demişsin. Çöpü çöp kovasında bekletirsen tabiki uzun ömürlü olur. :lol:

4545mert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende tam böyle akıl küpü bi yorum bekliyordum. 4s kullanıyomusun desen yok, ordan burdan duyduklarınla varsayımlar üzerinden konuş dur. Kendim 4s kullanıyorum ios 7 çıktığından beri verdikleri her güncellemeyi yükledim. En ufak kasma bile yok. Senin o iki update sonra kararlığını kaybedicek dediğin durum Android'in en stabil durumundan bile daha iyi. Samsung çöpünü tavsiye etmeye devam et napıcan bedava çöpe para ver. S3'ü gördük şuanda ne halde aynısı S4 içinde geçerli birde daha uzun ömürlü demişsin. Çöpü çöp kovasında bekletirsen tabiki uzun ömürlü olur.

brslfc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım bence aradığın stabilite wp mevcut biraz uygulama magazasi olarak sikinti cekersin ama kafan guncelleme acisindan rahat olur . Eger ben wp arayuzunu begenmedim diyorsan ( ki sahsen bende 520 var gayet iyi bir tel ) iphone almani oneririm . Androidde direk nexus 5 almani tavsiye ederim . Android dunyasinda en cok guncelleme alan ve ilk alan telefondur.

brslfc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ayrica ios 7 apple ailesinde kasak tek model iphone 4 . İp4 cikali kac sene oldu eee bi zahmet yavaslasin mubarek :))

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bende tam böyle akıl küpü bi yorum bekliyordum. 4s kullanıyomusun desen yok, ordan burdan duyduklarınla varsayımlar üzerinden konuş dur. Kendim 4s kullanıyorum ios 7 çıktığından beri verdikleri her güncellemeyi yükledim. En ufak kasma bile yok. Senin o iki update sonra kararlığını kaybedicek dediğin durum Android'in en stabil durumundan bile daha iyi. Samsung çöpünü tavsiye etmeye devam et napıcan bedava çöpe para ver. S3'ü gördük şuanda ne halde aynısı S4 içinde geçerli birde daha uzun ömürlü demişsin. Çöpü çöp kovasında bekletirsen tabiki uzun ömürlü olur. :lol:
16 gb 4s ler yavaşlıyor kasılıyor, hatta ios 6.1 deyken bile ben bunu yaşadım. Bunu sadece ben değil çoğu 4s kullanıcısı yaşadı. Senin iphone istisna olabilir ama, istisnalar kaideyi bozmaz. :)

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3

krkmzmrt

Doçent
Reaksiyon puanı
2
İPhone 4 ilk akıllı telefonumdu 2000 TL ye ilk çıktığında almistim 6 ay kullandım sonra Nokia X6 kullandim 2 yıl boyunca bi 3 ay s2 kullandim (iPhone dan s2 ye geçtim sonra s2 yi satıp X6 aldim ) 2 ay civarıda Discovery kullandim kardesimle telleri değişmiştik şuan LG G2 kullanıyorum iphonelar fenadir karizmasi yeter donanimi düşük deme note 3 un 3 GB Ramla yaptigini iPhone 5s 1 GB Ramla yapiyor ve de daha stabil çalışıyor ios android kıyaslarken donanima değil kullanici yorumuna bakicaksin hiç wp8 kullanmadim o yüzden yorum yapamiyacagim ama 1400 tl yaparsan G2 almalisin

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1
az hafızalı makineler hafızası dolmaya başladığı zaman zor nefes alır :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ben kasma demiyorum, yavaşlama diyorum. :)
ısrarla söylüyorum 16 gb ile bir alakası yok haklısın kasmalar olabilir ama bunu hafızayla bir alakası yok 16 ve 64 gb iphone 4s'i olan tanıdıklarımdan yola çıkarak söylüyorum bunu üstelik ikisininde hafızası tamamen dolu ve ios 7 yüklü hatta 64 gb daha fazla kasılıyor

İPhone 4 ilk akıllı telefonumdu 2000 TL ye ilk çıktığında almistim 6 ay kullandım sonra Nokia X6 kullandim 2 yıl boyunca bi 3 ay s2 kullandim (iPhone dan s2 ye geçtim sonra s2 yi satıp X6 aldim ) 2 ay civarıda Discovery kullandim kardesimle telleri değişmiştik şuan LG G2 kullanıyorum iphonelar fenadir karizmasi yeter donanimi düşük deme note 3 un 3 GB Ramla yaptigini iPhone 5s 1 GB Ramla yapiyor ve de daha stabil çalışıyor ios android kıyaslarken donanima değil kullanici yorumuna bakicaksin hiç wp8 kullanmadim o yüzden yorum yapamiyacagim ama 1400 tl yaparsan G2 almalisin
keşke herkes senin gibi olsa.. bilende bilmeyende wp hakkında yorum yapıyor yok kasıyor yok bilmem ne bende hiç kullanmadım ama öyle boş yorum yapmıyorum hiç wp kullanmamış ve wp kasılmaktan geçilmiyor diyen kişiler biliyorum

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ısrarla söylüyorum 16 gb ile bir alakası yok haklısın kasmalar olabilir ama bunu hafızayla bir alakası yok 16 ve 64 gb iphone 4s'i olan tanıdıklarımdan yola çıkarak söylüyorum bunu üstelik ikisininde hafızası tamamen dolu ve ios 7 yüklü hatta 64 gb daha fazla kasılıyor

keşke herkes senin gibi olsa.. bilende bilmeyende wp hakkında yorum yapıyor yok kasıyor yok bilmem ne bende hiç kullanmadım ama öyle boş yorum yapmıyorum hiç wp kullanmamış ve wp kasılmaktan geçilmiyor diyen kişiler biliyorum
işte benim anlatmaya çalıştığım bu, hafızası dolan cihaz kasıyor ve 16 gb ı doldurmak daha kolay. :)

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
@eSa @muhammedyakup @What The Hell @rohirrim @hasanistan44 @Abdüsselam Gs @HYuksel @krkmzmrt @

Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim ama isim vermek yasak diye veremiyorum Lumia925 kullanıcısları forumu var ve oradaki arkadaşların bazıları çok sıkıntı yaşamış. En basiti telefonun aşırı derece ısınması ve kulağa koyulamayacak dereceye gelmesi, kendi kendine reset atmalar, arka kapakta oluşan boşluktan bahsedilmiş (Nokia o boşluğa telefonun serviste arka kapağının kolay açılması için diye bir açıklama getirmiş ne kadar mantıklı kullanıcıları biliyor) Whatsapp sıkıntılı ama düzelir o problem değil. Şarj olarak yarım günde 10-13 saatte bittiğini söyleyende var 1-1,5 günü gördüğünü söyleyende. Telefonun kastığını söyleyen kullanıcılarda var.

Ben öğrenci adamım parayı zar zor denkleyerek beni uzun süre idare edicek bir telefon arıyorum. Öyle ahım şahım bir kullanımım olmayıp sevdiğim şey resim çekmek o yüzden Lumia 925 ve üzeri serilere yönelmiştim ama sadece kamera için telefon alınmayacağına karar vermiş bulunuyorum. Bu sebeble işi riske atmayıp yıllardır bu işin içinde olan ve piyasanın lideri diyebileceğimiz iphone'a yönelmeyi düşünüyorum tam olarak.

Bazı android kullanan arkadaşlar karşı çıkabilir ama benim için en iyi telefon sürekli stabil kalabilen bir telefondur. Android sistemler en kralı 3 gb ram olan sistem bile 6 ay sonra kasmaya başlıyor ki, sizde ip4'te kasıyor diceksiniz ama o telefonda arkadaşımda var her gün kullanıyorum android'ten daha az kastığı aşikar ve Apple bu durumu bir çözümü kavuşturur gibi geliyor yeni bir güncelleme ile.

Max 1.500 lira gibi bir bütçe ile sizce 2.elde olsa temiz bir 5S bulma imkanım var mıdır? Arkadaşım ip5 aldı sıfır olarak daha 3-5 ay kadar oluyor üst tuşu bozulmuş geçen servise yolladı yapmışlar galiba. Yani genel olarak birde 2.el iphone telefonlarda neredeyse anakart'ı yanmayan telefon kalmamış. Buna sebeb olan nedir?

Son olarak şunuda eklemek istiyorum. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi acaba G2'yide tek alternatif olarak eklemeli miyim? Açıkçası android telefon istemiyorum ama kullanıcıları akıcı olduğunu söylüyor. Yukarıda bir arkadaşta aynı şekilde iphone kullandığı gibi LG G2 içinde onay vermiş.

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
@eSa @muhammedyakup @What The Hell @rohirrim @hasanistan44 @Abdüsselam Gs @HYuksel @krkmzmrt @Bloother @by_slmz @drnslmz @strawberycake16 @solak17 @schumi42

Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim ama isim vermek yasak diye veremiyorum Lumia925 kullanıcısları forumu var ve oradaki arkadaşların bazıları çok sıkıntı yaşamış. En basiti telefonun aşırı derece ısınması ve kulağa koyulamayacak dereceye gelmesi, kendi kendine reset atmalar, arka kapakta oluşan boşluktan bahsedilmiş (Nokia o boşluğa telefonun serviste arka kapağının kolay açılması için diye bir açıklama getirmiş ne kadar mantıklı kullanıcıları biliyor) Whatsapp sıkıntılı ama düzelir o problem değil. Şarj olarak yarım günde 10-13 saatte bittiğini söyleyende var 1-1,5 günü gördüğünü söyleyende. Telefonun kastığını söyleyen kullanıcılarda var.

Ben öğrenci adamım parayı zar zor denkleyerek beni uzun süre idare edicek bir telefon arıyorum. Öyle ahım şahım bir kullanımım olmayıp sevdiğim şey resim çekmek o yüzden Lumia 925 ve üzeri serilere yönelmiştim ama sadece kamera için telefon alınmayacağına karar vermiş bulunuyorum. Bu sebeble işi riske atmayıp yıllardır bu işin içinde olan ve piyasanın lideri diyebileceğimiz iphone'a yönelmeyi düşünüyorum tam olarak.

Bazı android kullanan arkadaşlar karşı çıkabilir ama benim için en iyi telefon sürekli stabil kalabilen bir telefondur. Android sistemler en kralı 3 gb ram olan sistem bile 6 ay sonra kasmaya başlıyor ki, sizde ip4'te kasıyor diceksiniz ama o telefonda arkadaşımda var her gün kullanıyorum android'ten daha az kastığı aşikar ve Apple bu durumu bir çözümü kavuşturur gibi geliyor yeni bir güncelleme ile.

Max 1.500 lira gibi bir bütçe ile sizce 2.elde olsa temiz bir 5S bulma imkanım var mıdır? Arkadaşım ip5 aldı sıfır olarak daha 3-5 ay kadar oluyor üst tuşu bozulmuş geçen servise yolladı yapmışlar galiba. Yani genel olarak birde 2.el iphone telefonlarda neredeyse anakart'ı yanmayan telefon kalmamış. Buna sebeb olan nedir?

Son olarak şunuda eklemek istiyorum. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi acaba G2'yide tek alternatif olarak eklemeli miyim? Açıkçası android telefon istemiyorum ama kullanıcıları akıcı olduğunu söylüyor. Yukarıda bir arkadaşta aynı şekilde iphone kullandığı gibi LG G2 içinde onay vermiş.

Genel olarak telefon kullanım tarzıma gelirsek, oyun pek oynamam ama tabi yeni alacağım telefonda durum tam olarak ne olur bilemiyorum ama oyun delisi olan birisi değilim. Resim, fotoğraf benim için önemlidir. Telefonun stabilitesi ve en önemlisi güncel kalabilmesi benim için çok önemli çünkü alacağın telefonu uzun süre kullanmayı planlıyorum 2,5-4 sene civarında. Kullanamazsın o eskidendi demeyin 5800 ilk çıktığı zamanlar htc piyasayı alt üst etmişti ama ben 5800'ı 5 senedir kullanıyorum ve daha 1-2 sene kullanmaya devam bile edebilirim belki. Dediğim gibi önemli olan stabilte ve uzun süre boyunca güncelleme alıcak olması.

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Güncell

Ayduyd123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iPhone ve Galaxy S4 Kullanmış biri olarak her iki telefon hakkında artı ve eksileri sıralıyıcam

iPhone 5: Arkadaşların söylediği gibi 1gb ram 1.2ghz apple a6 işlemcisi günümüz şartlarında orta seviye bir telefon'un özellikleriyle aynı olsada iOS çok stabil çalışıyor ancak ne zamana kadar ? iphone5'in ios 8ve9'u alıcağını düşünüyorum apple'in yönetim politikasında değişiklere gittiği kesin, iphone5'in diğer üst seviye android telefonlardan donanım olarak çok düşük olsada kararlı çalışan ios işletim sistemine sahip ayrıca fazla değer kaybetmediğinide belirmeliyim yurt içi güzel bir iphone 5 aldığında fazla zarar etmeden satabilirsin.

Android: android telefonlara gelince gelişmin donanımlara sahip olduğunu söylebiliriz ancak android'in ios kadar kararlı çalışmadığı kesin bir durum teknoloji ve yazılım ile haşır neşir değilseniz android telefonları önermem android ile ilgili sorunlar çıkabiliyor, ancak popüler olarak kullanılan üst seviye bir android telefon alırsanız şirket güncelleme vermeyi kestiğinde bile kendiniz rom kurup cihazınızı güncel tutabilirsiniz

Bunlar benim düşüncelerim zevkler ve renkler farklıdır tabi.

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
iPhone ve Galaxy S4 Kullanmış biri olarak her iki telefon hakkında artı ve eksileri sıralıyıcam

iPhone 5: Arkadaşların söylediği gibi 1gb ram 1.2ghz apple a6 işlemcisi günümüz şartlarında orta seviye bir telefon'un özellikleriyle aynı olsada iOS çok stabil çalışıyor ancak ne zamana kadar ? iphone5'in ios 8ve9'u alıcağını düşünüyorum apple'in yönetim politikasında değişiklere gittiği kesin, iphone5'in diğer üst seviye android telefonlardan donanım olarak çok düşük olsada kararlı çalışan ios işletim sistemine sahip ayrıca fazla değer kaybetmediğinide belirmeliyim yurt içi güzel bir iphone 5 aldığında fazla zarar etmeden satabilirsin.

Android: android telefonlara gelince gelişmin donanımlara sahip olduğunu söylebiliriz ancak android'in ios kadar kararlı çalışmadığı kesin bir durum teknoloji ve yazılım ile haşır neşir değilseniz android telefonları önermem android ile ilgili sorunlar çıkabiliyor, ancak popüler olarak kullanılan üst seviye bir android telefon alırsanız şirket güncelleme vermeyi kestiğinde bile kendiniz rom kurup cihazınızı güncel tutabilirsiniz

Bunlar benim düşüncelerim zevkler ve renkler farklıdır tabi.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Siz 2 telefonunda + ve - lerini belirtmişsiniz. Ben symbian'dan başka bir sistem kullanmadım. 2 sistemi de kullanan arkadaşlarım var ama öyle kısa süreli kurcaladım tabi çok bir deneyim yaşayamadım o sebeble. 2 telefonu da uzun süreli kullanmış birisi olarak siz hangi telefonu tavsiye edersiniz?

berklann

Asistan
Reaksiyon puanı
3
1400 tlye 23 ay daha garantisi olan ip5 black 16 gb aldım çok ufak bir iki çiziği var genel itibariyle oldukça temiz telefon.

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
1400 tlye 23 ay daha garantisi olan ip5 black 16 gb aldım çok ufak bir iki çiziği var genel itibariyle oldukça temiz telefon.

Telefon hakkında da bilgi verirseniz çok mutlu olurum. Önceden hangi işletim sistemini kullanıyordunuz? İos'a geçtiğinizde yorum ve düşünceleriniz ne oldu?