+18 *** Viskinin Yanında Ne İyi Gider?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BHA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Reaksiyon puanı
10,315
Alkolsüz de yaşanabilir tabii ki. Allahın rahman ve rahim olma sıfatı ile alkol tüketenleri de affedeceğini umuyorum.
Evet, umarım ki affedici olan, Rahman ve Rahim olan Allah affeder. Ama...
Bundan pişmanlık duyarak içenleri...
BUNU ALENİLEŞTİREN VE özellikle de ÖZENDİRENLERİ ASLA!
Evet, Allah'ın Rahman ve Rahim isimleri olduğu gibi... Kendisine savaş açanlar için de...
Şedid-ul 'ikab ve Z'üntikam isimleri de vardır!

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Evet, Allah'ın Rahman ve Rahim isimleri olduğu gibi... Kendisine savaş açanlar için de...

Daha evvel de yazdığım gibi Allah'a savaş açmak son derece ağır bir itham oluyor.

Ben daha çok Allah adı ile aldatanlar ile ilgileniyorum. Örneğin faizin haram olduğunu bile bile kira sertifikası ihracı yapıp bunları devlet faizi gösterge tahviline endeksli olarak ihraç edip buna icazet verenleri,
Alnı secdeye varıyor diye insanları görüp sonra da belirli vakıflarda çocuk suistimalleri yapanları örtbas edenleri,
İnsanların giyim kuşamına karışıp sonra da emniyet şeridinden gidip kul hakkı yiyenleri,
Ve daha söylenecek pek çok şey var.

Esasında sizin dediğinizden örnekleme yaparsak başka bir mümin kardeşimiz de herhangi bir kadının kısa kollu giyinip etek giymesine bakarak diğer insanları böyle giyinmeye ve günah işlemeye özendirdiğini de iddia edebilir.

Sizin yaşadığınız elim olayda kabahat 16 yaşındaki çocukta değil onu o hale gelmesine müsaade eden ailesindedir birincil olarak.

Tekrardan başınız sağolsun.

Reaksiyon puanı
16,128
Başınız sağolsun o tip öküzler çoğalıyor rise of oxen.

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Alkolsüz de yaşanabilir tabii ki. Allahın rahman ve rahim olma sıfatı ile alkol tüketenleri de affedeceğini umuyorum.

İnşallah müminler bağışlanır, lakin şöyle bir durum var. Dünyada insanların koyduğu ve ağır cezası olan bir kuralı ihlal etmemek için çaba sarf ediyoruz, hele bir de kameralar karşısında daha çok dikkat ediyoruz... En azından aynı miktarda ilgi ve alakayı Allah'ın (C.C.) emirleri için göstermezsek, hiç çekinmez isek, takmıyor olmaz mıyız?

Reaksiyon puanı
10,315
Sizin yaşadığınız elim olayda kabahat 16 yaşındaki çocukta değil onu o hale gelmesine müsaade eden ailesindedir birincil olarak.
Tam da demek istediğim buydu.
Günah işleyen, kötülük eden hiçbir insan anasından bu vasfıyla doğmuyor. Her türlü kötülüğü, günahı ailesinden ya da -tıpkı burada olduğu gibi- takıldığı çevresinden ve etkileşimde olduğu insanlardan alıyor.

Bakın, tekrar edeyim, sanırım ya beni anlamak istemiyorsunuz, ya da ben anlatamıyorum. Allaha savaş ilan eden, affı mümkün olmayan kişi içkiyi ya da benzer günahı bizatihi işleyen, irtikab eden kişi değil; Günahını aleni yapan, başkalarına duyurup özendirmeye çalışan insanlardır.

"Ümmetimin hepsi affa mazhar olacaktır, günahı alenî işleyenler hariç. Kişinin geceleyin işlediği kötü bir ameli Allah örtmüştür. Ama, sabah olunca o: 'Ey falan, bu gece ben şu şu işleri yaptım!' der. Böylece o, geceleyin Allah kendisini(n işlediği günahı) örtmüş olduğu halde, sabahleyin, üzerindeki Allah'ın örtüsünü açar. İşte bu da günahı alenî işlemenin bir çeşididir."
(Buharî, Edeb 60; Müslim, Zühd 52-2990)

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Tam da demek istediğim buydu.
Günah işleyen, kötülük eden hiçbir insan anasından bu vasfıyla doğmuyor. Her türlü kötülüğü, günahı ailesinden ya da -tıpkı burada olduğu gibi- takıldığı çevresinden ve etkileşimde olduğu insanlardan alıyor.

Bakın, tekrar edeyim, sanırım ya beni anlamak istemiyorsunuz, ya da ben anlatamıyorum. Allaha savaş ilan eden, affı mümkün olmayan kişi içkiyi ya da benzer günahı bizatihi işleyen, irtikab eden kişi değil; Günahını aleni yapan, başkalarına duyurup özendirmeye çalışan insanlardır.

Yok sizi anlıyorum ben. Neticede internet üzerinde çocuklar o kadar çok uyarana maruz kalıyor ki buradaki konuşmayı biz de çok umursamadık. Yoksa tabii ki niyet kimseyi özendirmek değil. Sanki konu açılınca sadece içki kullananlar orada oluyor gibi bir hataya da düşüyor insan. Muhtemelen 18 yaş üzeri fikirleri netleşmiş olan insanların olduğu bir forumda bunları konuşmak daha iyi olur.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Ben gayet sakinim kıymetli kardeşim. Sizler alenen günahınızı teşhir ederken bir müslüman olarak eğer vazifemi yapmazsam belaların en büyüğüne asıl ben düçar olurum. Fakat ben burada sadece manevi sorumluluk ittihaz edindiğim için değil, aynı zamanda sosyolojik bir sorumluluk da taşıyan bir insanım. Burada yüzlerce 12-16 yaş arası çocuklar vardır. Siz bu çocukları analarının, babalarının bir emaneti olarak da düşünmelisiniz. Onlar sizin kapınızdan içeri girmiş, siz onlara alkol özendiriyorsunuz! Peki bu insanlık mıdır? Müslümanlığı hadi hiç önemsemediniz, insanlıkta mı öldü sizde yahu?

Biz hiçbir zaman içene, günah işleyene söz etmedik, karışmadık. Bu kulun kendisi ile Allah arasında olan birşey. Lakin, işlediğin günahı özendirmektir bizi ilgilendiren. Abimin tek erkek çocuğu vardı, 17 yaşında. Fidan gibi bir delikanlıydı. Uzun yıllar önce Rize'de okuldan gelip akşam üstü Beşiktaş maçını izlemek için kahveye giderken yaya kaldırımı üzerinde babasının alkole özendirip alkolik yaptığı 16 yaşındaki bir sarhoşun çarpmasıyla hayatını kaybetti. Abim ve yengem uzun yıllar boyunca gözlerinden yaş kurumadı. Üstelik bu alkolik tek bir gün dahi hapiste yatmadan elini kolunu sallayarak gezinip duruyor. Muhtemelen başka canları da yakmış olarak. Sadece ehliyetsiz araba kullanmaktan lütfetti polis efendiler zengin babasının birkaç kuruşunu kestiler o kadar.

Ve daha bunun gibi binlerce dram yaşandı sırf bu yüzden. Bununla kaldı mı, tabii ki hayır. Alkol sebebiyle nice aileler yıkıldı, nice masum yavru aile sevgisinden mahrum büyüdü. Uyuşturucunun alkol kadar zararı olmadı bu ülkede. Çünkü uyuşturucuya bulaşan zaten tez zamanda ölüyor, en azından kimsenin canını yakma imkanı kalmıyor. Lakin alkol hem içene, hem etrafındaki nice insana gökten bela yağdırır gibi acı yağdırıyor, ıstırap yağdırıyor. Anlayın bunu artık. Benim anlayabilmem gibi sizin de anlamanız için sevdiğiniz bir yakınınınızın sarhoş bir aymaz tarafından öldürülmesi gerekmiyor.

Zaten Allah insanlar bu acıları çekmesin diye haram kılmış bunu. Hadi Allahtan korkmadınız, içtiniz, bu haramı işlediniz, eyvallah, ama bütün bir topluma acı çektiren bu mel'aneti hiç olmazsa reklam etmeyin, özendirmeyin be kardeşim. Sizden imkansız bir şey mi talep ediyoruz?
Allah rahmet eylesin. İçmesini bilenlerde bir sorun olmuyor. Adam alır alkolünü gider evinde içer ama bizim halkımız ağzıyla değil başka yerleriyle içtiği için bu sorunlar oluşuyor.

Reaksiyon puanı
16,128
gün gelicek viski bulamıcaksınız yanına çikolata bulamıcan sonrası kahve bulamıcan...
hepsi küresel ısınma nedeni ile olucak.

epsilon06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,078
Bu kadar ikaz üzere diretenler...Doğru bir şeymiş gibi savunanlar...Allah ıslah eylesin. Kimin nasıl öleceğini Allah bilir ancak İnşallah bir gün Allah'ın yapma dediğini böyle güzel bir şeymiş gibi göstererek savunmanın ne manaya geldiğini kendi gözlerinizle görmezsiniz.O gün gelmeden farkına varırsınız ne diyelim..

Reaksiyon puanı
10,315
Bu kadar ikaz üzere diretenler...Doğru bir şeymiş gibi savunanlar...Allah ıslah eylesin. Kimin nasıl öleceğini Allah bilir ancak İnşallah bir gün Allah'ın yapma dediğini böyle güzel bir şeymiş gibi göstererek savunmanın ne manaya geldiğini kendi gözlerinizle görmezsiniz.O gün gelmeden farkına varırsınız ne diyelim..
Gerek konuyu açan zat, gerek ona destek çıkan vatandaşlar... Viski üreten, geçimini, zenginliğini alkol üzerinden sağlayan kişilerden kocaman bir aferin almışlardır.

Tabii Allah'ın gazabını üzerlerine çekme pahasına... E kime hizmet eder, kiminle amelini tevhid edersen onlarla beraber de haşrolursun... Diyecem de, zaten inanmış olsalardı bunları yazmaya ne gerek kalırdı ki... :(

Son düzenleyen moderatör:
Reaksiyon puanı
16,128
iş olarak bu alkollü içki üretimi kolay olsada etik bulmadığımdan yapmam nasıl yapıldığını bilseler ağızlarına sürmezler muhtemelen.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...