Soru 12 yaşında nasıl para kazanabilirim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fatiwh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fatiwh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
12 yaşındayım bir kedi sahiplenicez masraflar 1700 kadar ediyor ailem ve ablamda yardım edicek parada ama bende en azında 300-400 vermek istiyorum 1 haftam var nasıl para kazanabilirim

MoMentS

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Yakınlarınız varsa onlarla beraber çalış baştan harçlık istediğini söyle mutlaka.

MG4446

Profesör
Reaksiyon puanı
1,257
12 yaşındayım bir kedi sahiplenicez masraflar 1700 kadar ediyor ailem ve ablamda yardım edicek parada ama bende en azında 300-400 vermek istiyorum 1 haftam var nasıl para kazanabilirim
1 haftada ve bu yaşta yapabileceğiniz pek bir şey yok. Üstteki arkadaşın dediği gibi tanıdığınızın yanında işe girebilirsiniz sadece başkası almaz kolay kolay

EnesKAYA

Back-End Developer
Reaksiyon puanı
162
18 yaş altında çalışman resmî olarak mümkün değil. Düşündüğün bir iş varsa, 1 hafta içerisinde o işle alakalı deneyim kazanman da mümkün değil. Anca üstteki arkadaşın dediği gibi: Bir tanıdığının dükkanı vs varsa, yanında belli bir harçlık talep ederek çalışabilirsin. Şahsi düşüncem: Ailenin senden bu konuda bir destek beklediğini sanmıyorum ama illaki ailene destek olmak istiyorsan da derslerine odaklanmanı öneririm. İleride iyi bir yerlere gelirsen, zaten ailene fazlasıyla destek olmuş olacaksın.

Reaksiyon puanı
4,724
Yaşıtlarının youtuberı ol pc yada ps al oyun al oyna canlı yayın yap bilgilendirme yap sonra beraberinde okul dersleri konusunda kendini geliştir bunu youtube a taşı para kazan

fatiwh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24

6655872

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
70

eren_e

If you fell down yesterday, stand up today
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,270
Muhtemelen hiçbir iş yok.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
19,113
Blogger sitesi kur. AdSense hesabı bağla. İlgi çeken bloglar paylaş ve para kazan. Veya YouTube gameplay işine de başlayabilirsin.
1 hafta da mı? Ciddimisin? 1 hafta da hem bunu yapacak hemde 400lira kazanacak öyle mi? O kadar kolaydı...

EnesKAYA

Back-End Developer
Reaksiyon puanı
162
Yanlış Bilgilendirme
Yıllık geliri 1.900.000 TL'yi aşmayan YouTube kanalları için devlet, vergi kesmiyor fakat YouTube'un ve bankaların uyguladığı belli bir komisyon ücreti olabilir. (Hangi kalemden, yüzde kaç oranda komisyon kesiliyor bilgim yok.)

eren_e

If you fell down yesterday, stand up today
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,270
Sen hiç berber çırağı vb görmemişsin anlaşılan... Yaşı 15-16 olsa 250 net alır. Bu yaşta 100-150 alır günlük.
Evet görmedim. Klimacı çırağı oldum günlük 7 TL veriyordu. Yıl 2017... Her maaş ile Magnum alırdım...

Martin Archi

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
4,842
Çıkıp bir yerde çalışmaktan başka yol yok. Ama kimsenin 1 hafta için işe alacağını sanmıyorum, minimum 1 ay çalışın bence. Ama köle gibi çalıştırırlarsa şaşırmayın, ben sonuna kadar tecrübe ettim köleliği. :D

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
Kimse bir haftalık çırak için para vermez, ayrıca ilk iş tecrübesi olacağı için alışma zamanı filan deyip parasız çalıştırırlar, işi kapana kadar bu böyle devam eder. Sadece yemeğini ve yol parasını belki karşılarlar. Günlük 100-150 TL ilk işi olacaklar için hayaldir.

12 yaşında yapılabilecek en kestirme iş kendi işini yapmak, örnek olarak ayakkabı boyacılığı ya da yaz geliyor, su veya limonata satmak. Bunlardan kısa sürede mesela istenilen para toplanabilir.

6655872

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
70
Yıllık geliri 1.900.000 TL'yi aşmayan YouTube kanalları için devlet, vergi kesmiyor fakat YouTube'un ve bankaların uyguladığı belli bir komisyon ücreti olabilir. (Hangi kalemden, yüzde kaç oranda komisyon kesiliyor bilgim yok.)
Yanlış bilgi. Raporlama işlemi yapıldı.

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
1 hafta sonra bayram var bütün sülalenin elini öp. Hatta komşulara da git. Çok güzel para kasıp bütün masrafları üstlenebilirsin…

EnesKAYA

Back-End Developer
Reaksiyon puanı
162

Düzeltme :
Yeni çıkan vergi kanununa göre 2023 yılı için geliri 1.900.000 TL’nin altında olan Youtuberlar sadece %15 oranında stopaj vergisi ödemekle yükümlüdür.
Bunun dışında; geliri 1.900.000 TL'nin altındaki YouTube kanalları tarafından yapılan sponsorluk anlaşmaları için de ekstra %18 KDV kesiliyormuş.

Ben, direkt belli bir gelire kadar vergi alınmıyor diye biliyordum fakat alınıyormuş. YouTube işi ile hiç uğraşmadığım için yeni yapılandırmalar hakkında şimdiye kadar hiç detaylı araştırma fırsatım olmamıştı. Bu süre içerisinde baya bir yeni vergi kalemi eklemişler. (Yani YouTuberları da vergi kazığından mahrum etmemişler demek ki...) ?

Yanlış bilgi. Raporlama işlemi yapıldı.
Bilgilendirme için teşekkürler.

taylorsaundles

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Youtuberlık işi bir tık uğraştırır seni. Freelancerlık verelim. Bilgisayarın da varmış sanırsam, çok iyi. Photoshop, premiere pro, after effects öğrenip ( zorlanıyorsan ablan yapabilir bu işleri ) internet üzerinden 'bionluk' 'fiver' gibi sitelerde pazarlayabilirsin. İnan 12 yaş bilgisayar programları için hiç erken değil ben o yaştayken profesyonel görselleri yapıp (yapmaya çalışıp) elimden gelenin en iyisini yapardım. Arkadaşların önerdiği YouTuber'lık biraz daha zahmmetli ama bir o kadar karlı ve ileriye dönük bir iş. Başarılarını dilerim.

6655872

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
70
Youtuberlık işi bir tık uğraştırır seni. Freelancerlık verelim. Bilgisayarın da varmış sanırsam, çok iyi. Photoshop, premiere pro, after effects öğrenip ( zorlanıyorsan ablan yapabilir bu işleri ) internet üzerinden 'bionluk' 'fiver' gibi sitelerde pazarlayabilirsin. İnan 12 yaş bilgisayar programları için hiç erken değil ben o yaştayken profesyonel görselleri yapıp (yapmaya çalışıp) elimden gelenin en iyisini yapardım. Arkadaşların önerdiği YouTuber'lık biraz daha zahmmetli ama bir o kadar karlı ve ileriye dönük bir iş. Başarılarını dilerim.
Onun da vergisi var. :/

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
Bu konuda 12 yaşındayım demişsin, diğer açtığın konuda 14 yaşındasın... !

Bu konuda kedi beslemekten bahsetmişsin, diğer konuda kamera önünde kendini sergileyerek, pazarlayarak para kazandığından bahsetmişsin, doğru mu? Çünkü e-boyluk dediğin kamera karşısında, ekranda kendini ifşa etmek demektir, ahlaksızca, edepsizce kendini pazarlamak demektir doğru mu? Eğer doğru ise sizin gibiler zaten bu ülkenin temiz gençliğini dinamitlemek isteyen hayasız karaktersiz yaratıklarsınız.

Biliyorum zaten yönetimdeki modlar da bu lgbt türü sapkın ideolojileri destekleyen ne varsa hepsini kabul eder benim bu gerçekleri yazdığım için de ban atarlar. Ama ben gerçekleri doğruları yazan biri olayım, gerisi hikaye.

Bu da e- boy adı ile süsleyerek anlattıkları, gençliği zehirlemek istedikleri konuda pis işler ile para kazanmaya teşvik edilen konu. Konuda e-boy olarak uydurma, kamuflaj bir ad koymuşlar, zira öylece daha hafif, daha cici görünsün diye yaptıkları pislik işler. Eski tabirleri kullansam zaten 40 gün sokağa çıkmamaları gerek bu gibi hayasızların.